Turing Turnuvası´na Tüm Programcılar Davetli

0
FZ
Turing Turnuvası iki kategorili ve 20.000$ ödüllü bir turnuva. Kategorilerden birincisinde amaç insan davranışını en iyi taklit eden yazılımı geliştirmek, diğerinde ise insan ile bilgisayar arasındaki farkı tespit edebilecek bir yazılım geliştirmek. Turnuvaya iki farklı tipte program gönderilebilir: İnsan davranışını taklit edecek şekilde veri seti üretebilecek bir emülatör veya insanlar ve makinalar tarafından üretilmiş veri setlerini birbirinden doğru olarak ayırt edebilecek bir dedektör.
Çok basit (gibi görünen) bir masa oyunun söz konusu olduğu bu turnuva ile ilgili detaylı açıklamaları burada bulabilirsiniz.

Kullanabileceğiniz programlama dilleri: C/C++, Perl, Java, Mathematica ve Gambit GCL. Konu ile ilgili pseudocode listelerini okumak sizin için faydalı olabilir ama tabii önce oyunun kurallarını okuyup anlamanızda fayda var ;-)

Son program gönderme tarihi 31 Mayıs 2003. Bu tarihten sonra programlar yarıştırılacak ve kazanan detektör ile emülatör tespit edilecek. Kazanan yazılımları geliştiren programcılara 10.000'er $ verilecek. Turnuva, kurallara uyan her programcıya açıktır.

Görüşler

0
FZ
İşte Richard Stallman geleneğinden gelen gerçek `hackerlar´ için güzel bir fırsat ;-) Sistemi inceleyin, kurcalayın, anlayın mevcut çözümlerden yola çıkarak çok daha iyi bir çözüm geliştirin. Karşılığında da ruhsal tatminin yanı sıra para ve şöhret sahibi olun ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Unreal'i Yapan Adam Programlama Dillerinin Geleceğini Anlatıyor

FZ

Epic Games'ten Tim Sweeney, SIGPLAN ve SIGACT tarafından 33.sü düzenlenen Programlama Dillerinin İlkeleri Sempozyumunda The next mainstream programming language: a game developer's perspective başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

typo3okulu.com

anonim

Typo3'yi Türk kullanıcılarına tanıtmak ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla typo3okulu.com sitesi açıldı.

Autodesk, Alias 'ı Satın Aldı

simor

Buraya gönderdiğim bu ilk haberin, benim için çok üzücü bir haber olduğunu belirtmeliyim. Senelerdir şahsen işimin olmadığı, yazılımlarından fellik fellik kaçtığım Autodesk, Aliassatın aldı.

Trolltech QT4'ü Piyasaya Sürdü

vst

Trolltech QT4'ün beklenen duyurusunu yaptı. Tam söz verdikleri gibi 2005 yılının ikinci çeyreğinin sonuna yetişen QT4'ün özgür yazılım dünyasına en büyük katkısı X11 platformundan başka Win32 platformunda da GPL olarak sürülmesi olacak.

OpenBSD Çekirdeği Artık SMP Destekliyor

Challenger

8 yıl boyunca ön tanımlı kurulum ile sadece 1 adet uzaktan erişim açığı çıkmış olan, dünyanın en güvenli işletim sistemlerinden birisi OpenBSD' nin bu zamana kadarki en büyük eksikliklerinden birisi SMP desteğinin olmayışı idi. OpenBSD Journal' da yer alan bu habere göre artık OpenBSD çekirdeğinde SMP destekleniyor.