Turing Turnuvası´na Tüm Programcılar Davetli

0
FZ
Turing Turnuvası iki kategorili ve 20.000$ ödüllü bir turnuva. Kategorilerden birincisinde amaç insan davranışını en iyi taklit eden yazılımı geliştirmek, diğerinde ise insan ile bilgisayar arasındaki farkı tespit edebilecek bir yazılım geliştirmek. Turnuvaya iki farklı tipte program gönderilebilir: İnsan davranışını taklit edecek şekilde veri seti üretebilecek bir emülatör veya insanlar ve makinalar tarafından üretilmiş veri setlerini birbirinden doğru olarak ayırt edebilecek bir dedektör.
Çok basit (gibi görünen) bir masa oyunun söz konusu olduğu bu turnuva ile ilgili detaylı açıklamaları burada bulabilirsiniz.

Kullanabileceğiniz programlama dilleri: C/C++, Perl, Java, Mathematica ve Gambit GCL. Konu ile ilgili pseudocode listelerini okumak sizin için faydalı olabilir ama tabii önce oyunun kurallarını okuyup anlamanızda fayda var ;-)

Son program gönderme tarihi 31 Mayıs 2003. Bu tarihten sonra programlar yarıştırılacak ve kazanan detektör ile emülatör tespit edilecek. Kazanan yazılımları geliştiren programcılara 10.000'er $ verilecek. Turnuva, kurallara uyan her programcıya açıktır.

Görüşler

0
FZ
İşte Richard Stallman geleneğinden gelen gerçek `hackerlar´ için güzel bir fırsat ;-) Sistemi inceleyin, kurcalayın, anlayın mevcut çözümlerden yola çıkarak çok daha iyi bir çözüm geliştirin. Karşılığında da ruhsal tatminin yanı sıra para ve şöhret sahibi olun ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MenuetOS Türkçe

madanadam

MenuetOS 32 bit assembly ile yazılmış bir işletim sistemidir. Tek diskete network destekli, renkli , süper hızlı ve küçük bir işletim sistemini sığdırmışlar. Şu sıralar onu Türkçeleştirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz MenuetOS sayfası: http://www.menuetos.org, Türkçe yama http://www.geocities.com/madanadam

İlk önce MenuetOS'un son kararlı sürümü olan 0.76 yı indirmeniz, kurmanız ve sonra kernel.zip'i açıp üzerine yamayı ekleyip fasm 1.50+ ile derlemeniz gerekiyor.

Dikkat Edilmesi Gereken 10 Semantik Uygulama

FZ

Web 3.0 ve semantik web laflarını artık FM'de de daha sık duyar hale geldik.

Read / Write Web'deki güncel bir yazı yakından takip edilmesi gereken 10 semantik web uygulamasından bahsediyor. Bunların arasında Hakia, PowerSet ve FreeBase gibi isimler de göze çarpıyor.

Belki de artık ontoloji gibi kavramları öğrenmenin, SPARQL, OWL gibi dilleri kurcalamanın ve AllegroGraph ve TopBraid Composer gibi araçlarla haşır neşir olmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?

Bilişsel Bilim ve YazBoz: Kelimeler Ağlar Anlamlar (yahut Hadoop ve Lucene)

FZ

Boğaziçi Üniversitesi, Bilişsel Bilim bölümünden arkadaşım Hakan Ünlü'nün bugün yolladığı bir e-postayı paylaşmak istiyorum: "Merhaba Son günlerde Yazboz sitesi çok ilgimi çekiyor. Sizlerin de ilgisini çekeceğini düşündüğüm için burada duyurmak istedim: http://www.yazboz.com

Site aslında bir serbest çağrışım oyunu. Size bir kelime veriyor ve bunula ilgili aklınıza gelen ilk kelimeyi yazmanızı istiyor. Bunun sonunda tüm oyuncular tarafından girilen kelimeleri 'connectionist' bir yaklaşımla bağlıyor. Sonuçları da görsel olarak izlemek mümkün.

Mono ve .NET

raistlinthewiz

Bugün osnews.com da görmüş olduğum bir makalenin giriş yazısı hayli ilgimi çekti. Makaleyi okudum ve beğendim. Giriş yazısını aynen paste ediyorum:

"In the Brazilian martial art capoeira, it can be hard to tell if the participants are fighting or dancing. Players cooperate and compete, and spend as much energy trying to impress the crowd and one-up each other as they do in combat"

Makalenin tamamı için: http://techupdate.zdnet.com/techupdate/stories/main/0,14179,2907356,00.html

Sony PSP ve Lua Programlama

FZ

FM ortamında GP2X ve PSP tartışmaları alevlenmeye başlamışken PSP programlama ile ilgili gördüğüm bazı linkleri paylaşayım dedim. Common Lisp ortamlarından yakınen tanıdığımız Frank Buss geçen senek O'Reilly konferasında konu ile ilgili bir sunum yapmıştı Easy Game Console Hacking: An introduction to Lua Player on the PSP başlıklı.