OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

0
qorkem
OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Görüşler

0
Teorisyen
Abi 2.0 çıkmadan almam ben... Özellikle BASE i bekliyoruz da...
0
aragorntheelessar
eski sürümlerinde açılışta bir kasma vardı şimdi kısmende olsa bu olay azalmış görünüyor.
0
ersin2k
Umarım açılışta kasma sorununu ve eski versiyonun saçmasapan Türkçeleştirme sorununu halletmişlerdir. Sadece bu yüzden diğer paralı ofis paketini kullanıyorum.Oysa OpenOffice'te direk pdf çıktısı ve daha bir çok ekstra özelliği var.
0
FZ
Ben mi şanslıyım yoksa algılamam mı farklı? Hem MS Windows hem de GNU/Linux ortamlarında OpenOffice.org kullanıyorum. Açılış dediğimiz şey yani benim açımdan ha 5 saniye sürmüş ha 8 saniye çok fark etmiyor, açıldıktan sonra normal performansta çalışsın yeterli.
0
ersin2k
Evet açıldıktan sonra gayet iyi bir performansta çalışıyor. Ancak ilk açılışta bir ppt veya doc açacaksam ve bunu da sadece içindeki görmek için yapacaksam bu biraz işkence gibi geliyor. Ayrıca örneğin (Abiword ,MSOffice veya Corel) oldukça hızlı açılırken bende OO. danda aynı performansı bekliyorum. Linux'ta tabii ki bende OpenOffice.Org kullanıyorum. OpenOffice 1.1.4 ü de indiriceğim ilk fırsatta.
0
yk
Siz şanslısınız ama ne yazık ki azınlıktasınız.Çogunluk şöyle yaklaşır:
Her nasılsa edindigi OOo'yu bir kaç yerde duydugu için hadi bir deneyelim der.Kurduktan sonra çalıştırdıgında o bir kaç saniyelik gecikme yüzünde memnuniyetsizlik yaratır.O anda bilinç altında notunu vermiştir aslında.Açıldıktan sonra şöyle bir iki menüde dolaşır.Ama aklı bir kere geç açılmasına takılmıştır.Neyse deyip programı kapatır. Sonra lazım oldugunda Office açar işlerini görür. Nihayetinde de nasılsa kullanmıyorum deyip kaldırır.
(Tahmin edeceginiz gibi asıl kullandıgı programda onun için free'dir.)

Sözün özü:

Bazı şeyler basittir ama tercihleri belirler.

Bu anlamda açık kaynak dünyasının firefox'tan alması gereken çok ders var.
0
FZ
Ya da bir arkadaşı milyar tane sorun çıkaran MS Windows sistemine müdahale eder, OpenOffice.org kurar, "bundan sonra bunu kullanacaksın" der, ya da satın aldığı bilgisayarın içinden doğrudan masaüstünde minik OpenOffice.org ikonları çıkar... :)

Neyse, sonuç itibari ile isteyen istediğini kullanıyor zaten. Ben kendi adıma çevremdekilere elimden geldiğince destek veriyor ve onları yönlendiriyorum.

Tabii gönül ister ki bilgisayar düğmesine basılınca zırt diye açılsın, kullanıcı filanca ikona tıkladı mı 38 milisaniyede MBlarca büyüklüğünde program yükleniversin filan :) Bunlara karşı değiliz, yani benim de bilgisayarım 5 saniye yerine 0.1 saniyede açılsın isterim ama 5 saniyede açılıyor diye makinaya laf edene de durumu izah eder, önyargılarını düzeltirim...
0
librid
Arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz (ya da eksik). 2.0'ın preview'ı çıktı; henüz kullanıma uygun değilse de açılış hızının artık yavaş olmadığını deneyip görebilirsiniz. Ayrıca diğer ofis araçlarıyla olan uyumluluğu ciddi glişim göstermiş (hep sorun olan tablolar vs.'de). Bütün bunlar size yetmezse bir başka yenilik de artık MS Access muadili bir program ile geliyor olması. Ayrıntıları sitesinden öğrenebilirsiniz.
0
ersin2k
"Bu anlamda açık kaynak dünyasının firefox'tan alması gereken çok ders var."


Bu söze kesinlikle katılıyorum. Bir program diğerinden bariz üstün (bkz. firefox) olduğunda kolayca kabul ediliyor ve yaygınlaşıyor. Firefox 9 Kasım'da 1.0 sürümü çıktığından itibaren MS Explorer %10 kullanıcı kaybına uğramış. (kaynağı tam hatırlayamıyorum). Ben bu yazıyı yazarken Firefox 'un indirilme sayacı 13,900,878 di.(http://www.spreadfirefox.com/?q=node/view/8864)
Benzer bir durum Knoppix 'te de sözkonusu ,bir çok insan diskine linux kurmak yerine knoppix cd 'si edinmeyi daha uygun buluyor. Aynı şekilde eskiden çoğumuz Slackware kullanırdık. Daha sonra çoğumuz RedHAT ,SuSE , Mandrake'ye geçti. Bence bu tamamen bir programın user friendly ve performanslı olmasına bağlı. Benim de anlatmak istediğim bu eğer OOo bu gibi sorunlarını hallederse diğer Office paketleri darmadağın olur. Sadece Açık Kaynağı desteklemek için varolan bazı sorunları yoksaymak bence sorunları yoketmez aksine büyütür.
0
sundance
Bu konuda senle ben azınlıktayız :) Gayet severek isteyerek Linux kullanan, günde bir iki tane excel açmak dışında bir derdi de olmayan birçok kişiye sorsan Open Office'in en büyük problemi bu beş-on saniyelik bekleme.

Aslında bunun üzerine biraz düşünmek lazım.
0
yuxel
bu 5-10 saniyelik beklmeyi çok daha azaltan aparatlar mevcut zaten
bilmeyenler vardır diye ekleyelim

oooqs -> Open Office Quick start
oooqs-kde -> Kde için
ooqstart-gnome -> Gnome için
0
GaripFakir
Ben sahsen MS ofisteki format fircasini seviyorum. Belli bir metni yada sekli bu fircayla secip fircayi baska bir yere getirince formati tasiyorsunuz. OO da bu ozelligi kesfedemedim henuz
0
acemi_
Formati kopyalanacak bolumu copy ile kopyaliyorsunuz, formati degistirilecek bolume gelip special paste yapiyorsunuz.

Yalniz paste ederken sadece format secenegi secili oluyor. O zaman sadece formati copy-paste yapiyor.

0
aragorntheelessar
bu arada türkçe sürümünü isteyenler linuxsevenler'in resmi sitesinden indirebilirler.
www.linux-sevenler.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rosetta Stone: Dil Öğrenme Aracı

SHiBuMi

Rosetta Stone, temel mantığı "Yeni bir dili öğrenmenin en iyi yöntemi nedir? Kendi anadilinizi öğrendiğiniz yöntem" olan, çok başarılı bir yabancı dil öğrenme aracı. Sitelerinde de belirttikleri üzere, ilk dilimizi yani anadilimizi, okula bile gitmeden öğreniyoruz. Bunu, gördüklerimizi, işittiklerimizi başka hiçbir dile dayandırmadan yapıyoruz. Aynı yöntemi, yeni bir dil öğrenmek için de rahatlıkla kullanabiliriz.

OpenBSD 3.1 Çıktı!

Wookiert

Default kurulum yapıldığında bile en güvenli işletim sistemlerinden biri olan OpenBSD 3.1 sürümüyle planlanan tarihte hayranlarına kavuştu.

Kriptografi konusunda tam teşekküllü -ve yasal- bir sisteme sahip olarak gelmesi de OpenBSD'nin en çok tercih edilme sebeplerinden. İsteyenler hemen yansılardan birinden download'a başlayabilir.

Bu arada bootable cd yapmak için .iso dosyaları arayanlar biraz hayal kırıklığına uğrayacak, çünkü resmi cdleri daha çok satılması için bootable iso'ları online olarak konulmamış. Yine de dağıtımda gelen cdrom31.fs dosyasını floppy image olarak gösterip cd'nizi bootable yapmanız mümkün.

3Com öğrenci avında

mambo

3Com tarafından üretilen "Air Content Wirelees LAN" adlı yazılım,öğrencilerin okul kırmasını engelliyor. Şimdi hepiniz haydaaa ne alakası var 3Com'un öğrencilerle diyeceksiniz ama durum aynen öyle.
Air Content Wirelees LAN sayesinde yoklama yapılır yapılmaz yönetime bildiriliyor ve bu yazılım sayesinde anında velilere bilgi geçilip öğrencinin okulda olmadığı haber veriliyor.
Yazılım ilk olarak ingiltere'nin Great Barr lisesinde uygulanmaya başlanmış. Darısı başımıza :)
Detaylı bilgi için adres.. Buyrun bana inanmıyorsanız herşey burda......

Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

FZ

Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).

Google query API

FZ

Efsanevi arama motoru Google geçen Perşembe günü yaptığı açıklama ile programcıların kendi programları içinden doğrudan arama tarama servislerine erişmelerini sağlayan APIyi ve bedavaya sunulan servisinin beta sürümünü duyurdu.