OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

0
qorkem
OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Görüşler

0
Teorisyen
Abi 2.0 çıkmadan almam ben... Özellikle BASE i bekliyoruz da...
0
aragorntheelessar
eski sürümlerinde açılışta bir kasma vardı şimdi kısmende olsa bu olay azalmış görünüyor.
0
ersin2k
Umarım açılışta kasma sorununu ve eski versiyonun saçmasapan Türkçeleştirme sorununu halletmişlerdir. Sadece bu yüzden diğer paralı ofis paketini kullanıyorum.Oysa OpenOffice'te direk pdf çıktısı ve daha bir çok ekstra özelliği var.
0
FZ
Ben mi şanslıyım yoksa algılamam mı farklı? Hem MS Windows hem de GNU/Linux ortamlarında OpenOffice.org kullanıyorum. Açılış dediğimiz şey yani benim açımdan ha 5 saniye sürmüş ha 8 saniye çok fark etmiyor, açıldıktan sonra normal performansta çalışsın yeterli.
0
ersin2k
Evet açıldıktan sonra gayet iyi bir performansta çalışıyor. Ancak ilk açılışta bir ppt veya doc açacaksam ve bunu da sadece içindeki görmek için yapacaksam bu biraz işkence gibi geliyor. Ayrıca örneğin (Abiword ,MSOffice veya Corel) oldukça hızlı açılırken bende OO. danda aynı performansı bekliyorum. Linux'ta tabii ki bende OpenOffice.Org kullanıyorum. OpenOffice 1.1.4 ü de indiriceğim ilk fırsatta.
0
yk
Siz şanslısınız ama ne yazık ki azınlıktasınız.Çogunluk şöyle yaklaşır:
Her nasılsa edindigi OOo'yu bir kaç yerde duydugu için hadi bir deneyelim der.Kurduktan sonra çalıştırdıgında o bir kaç saniyelik gecikme yüzünde memnuniyetsizlik yaratır.O anda bilinç altında notunu vermiştir aslında.Açıldıktan sonra şöyle bir iki menüde dolaşır.Ama aklı bir kere geç açılmasına takılmıştır.Neyse deyip programı kapatır. Sonra lazım oldugunda Office açar işlerini görür. Nihayetinde de nasılsa kullanmıyorum deyip kaldırır.
(Tahmin edeceginiz gibi asıl kullandıgı programda onun için free'dir.)

Sözün özü:

Bazı şeyler basittir ama tercihleri belirler.

Bu anlamda açık kaynak dünyasının firefox'tan alması gereken çok ders var.
0
FZ
Ya da bir arkadaşı milyar tane sorun çıkaran MS Windows sistemine müdahale eder, OpenOffice.org kurar, "bundan sonra bunu kullanacaksın" der, ya da satın aldığı bilgisayarın içinden doğrudan masaüstünde minik OpenOffice.org ikonları çıkar... :)

Neyse, sonuç itibari ile isteyen istediğini kullanıyor zaten. Ben kendi adıma çevremdekilere elimden geldiğince destek veriyor ve onları yönlendiriyorum.

Tabii gönül ister ki bilgisayar düğmesine basılınca zırt diye açılsın, kullanıcı filanca ikona tıkladı mı 38 milisaniyede MBlarca büyüklüğünde program yükleniversin filan :) Bunlara karşı değiliz, yani benim de bilgisayarım 5 saniye yerine 0.1 saniyede açılsın isterim ama 5 saniyede açılıyor diye makinaya laf edene de durumu izah eder, önyargılarını düzeltirim...
0
librid
Arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz (ya da eksik). 2.0'ın preview'ı çıktı; henüz kullanıma uygun değilse de açılış hızının artık yavaş olmadığını deneyip görebilirsiniz. Ayrıca diğer ofis araçlarıyla olan uyumluluğu ciddi glişim göstermiş (hep sorun olan tablolar vs.'de). Bütün bunlar size yetmezse bir başka yenilik de artık MS Access muadili bir program ile geliyor olması. Ayrıntıları sitesinden öğrenebilirsiniz.
0
ersin2k
"Bu anlamda açık kaynak dünyasının firefox'tan alması gereken çok ders var."


Bu söze kesinlikle katılıyorum. Bir program diğerinden bariz üstün (bkz. firefox) olduğunda kolayca kabul ediliyor ve yaygınlaşıyor. Firefox 9 Kasım'da 1.0 sürümü çıktığından itibaren MS Explorer %10 kullanıcı kaybına uğramış. (kaynağı tam hatırlayamıyorum). Ben bu yazıyı yazarken Firefox 'un indirilme sayacı 13,900,878 di.(http://www.spreadfirefox.com/?q=node/view/8864)
Benzer bir durum Knoppix 'te de sözkonusu ,bir çok insan diskine linux kurmak yerine knoppix cd 'si edinmeyi daha uygun buluyor. Aynı şekilde eskiden çoğumuz Slackware kullanırdık. Daha sonra çoğumuz RedHAT ,SuSE , Mandrake'ye geçti. Bence bu tamamen bir programın user friendly ve performanslı olmasına bağlı. Benim de anlatmak istediğim bu eğer OOo bu gibi sorunlarını hallederse diğer Office paketleri darmadağın olur. Sadece Açık Kaynağı desteklemek için varolan bazı sorunları yoksaymak bence sorunları yoketmez aksine büyütür.
0
sundance
Bu konuda senle ben azınlıktayız :) Gayet severek isteyerek Linux kullanan, günde bir iki tane excel açmak dışında bir derdi de olmayan birçok kişiye sorsan Open Office'in en büyük problemi bu beş-on saniyelik bekleme.

Aslında bunun üzerine biraz düşünmek lazım.
0
yuxel
bu 5-10 saniyelik beklmeyi çok daha azaltan aparatlar mevcut zaten
bilmeyenler vardır diye ekleyelim

oooqs -> Open Office Quick start
oooqs-kde -> Kde için
ooqstart-gnome -> Gnome için
0
GaripFakir
Ben sahsen MS ofisteki format fircasini seviyorum. Belli bir metni yada sekli bu fircayla secip fircayi baska bir yere getirince formati tasiyorsunuz. OO da bu ozelligi kesfedemedim henuz
0
acemi_
Formati kopyalanacak bolumu copy ile kopyaliyorsunuz, formati degistirilecek bolume gelip special paste yapiyorsunuz.

Yalniz paste ederken sadece format secenegi secili oluyor. O zaman sadece formati copy-paste yapiyor.

0
aragorntheelessar
bu arada türkçe sürümünü isteyenler linuxsevenler'in resmi sitesinden indirebilirler.
www.linux-sevenler.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NZemberek 0.1 Çıktı

FZ

Zemberek blogundaki habere göre .NET için C# ile geliştirilen açık ve özgür kodlu yazım kılavuzu NZemberek çıktı:

"17 Kasım 2006'da Mehmet'e gönderdiğim bir e-posta ile başlayan çalışmamızın ilk ürününü bugün ortaya çıkardık. Zemberek projesinin .NET "port"u olan NZemberek'in 0.1 sürümü bugün itibariyle yayınlandı. 17 Kasım'dan sonra kodların .NET (C#) karşılıklarını oluşturduk. Bu iş, bazı araçları ya da otomatikleştirilmiş komutları kullanarak ne kadar hızla yapılsa da birçok zorlukla karşılaşılabiliyor. Zemberek ekibinin de desteğiyle şu anda Zemberek2 projesinin işlevlerini neredeyse tamamıyla yerine getiren bir sürüm mevcut.

Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

FZ

Geçenlerde Yahoo'da veri analizi üstüne güzel bir sunum veren Facebook veri anali şefi Jeff Hammerbacher günlüğünde Google MapReduce'u feci eleştiren bir makaleye yer vermiş: MapReduce: A major step backwards.

istanbuLX: Yerli İşletim Sistemi

FZ

2001 yılında, işletim sistemleri konusunda yerli bilgi ve yazılım üretmek amacıyla başlattığımız 'istanbuLX İşletim Sistemi' projesi tamamen kamuya açılmaktadır. Önümüzdeki ay ekibin genişletilmesi işlemi tamamlanacaktır.

Açık kod felsefesi ile geliştirilen projenin tüm geliştirme safhaları kamuya açık hale getirilecektir. Bu aşamada, siz değerli Türk kullanıcıları/geliştiricileri de projeye katılabilir, geliştirilmesine yardımcı olabilirsiniz. Proje herkese açık olup haberleşme listemiz istanbulx@istanbulx.org adresinde hizmete girmiştir. Üye olmak için istanbulx-subscribe at istanbulx.org adresine boş bir e-posta atmanız yeterlidir.

istanbuLX, tasarım aşaması ve geliştirme aşaması belli ölçüde bitirilmiştir. İlk versiyonu 0.1.1-farabi olarak 14 Kasım 2001'de, ikinci versiyonu ise 0.1.5-sinan olarak 15 Şubat 2004'te çıkarılmıştır. Son versiyonu 15 Ağustos 2004 tarihinde 0.1.6-sinan olarak çıkarılmıştır. Bu versiyonu aşağıdaki bu adresten edinebilirsiniz.

Prototype Javascript Framework

tongucyumruk

Web bir uygulama geliştirme platformu olarak kendini kabul ettireli çok oldu. Şimdi Web 2.0 gibi konuar tartışılırken web'in her geçen gün artan popülerliği yanında gerçekleştirilmesi gitgide zorlaşan kullanıcı taleplerini yanında getiriyor. İnsanlar her geçen gün daha etkileşimli, daha hareketli web uygulamaları istiyor. Bu durumun her geçen gün programcıları daha fazla yorması sonucunda bugün ulaştığımız noktada artık JavaScript ile yazılmış etkileşimli web uygulamaları geliştirmeyi kolaylaştıran altyapı yazılımları da ortaya çıkmaya başlıyor. İşte Prototype Javascript Framework'te bu amaçla ortaya çıkmış bir altyapı yazılımı.

Video: Smalltalk, bir video, bir IDE ya da test-driven development üstüne...

FZ

Eski Smalltalkçulardan Kent Beck, Test-Driven Development By Example kitabında genellikle Java ve çok az bir yerde de Python kullanıyor. Lakin üstadın zaman zaman hayıflandığını görüyoruz, "ah şimdi elimin altında Smalltalk, Smalltalk IDE ve Refactoring Browser" olsaydı diye.

Neden?

Belki de cevabı burada yatıyor: