Miranda, ICQ´ların en güzeli...

0
butch
Uzun çabalar sonunda Sundance muradına erdi. Diskte onlarca mb yer kaplayan, %3 işlemci gücü yiyen ve arka planda ne işler çevirdiğini bilemediğimiz Mirabilis ICQ´nun alternatifini buldu. Bana da haberini yazmak düştü... Konumuz Miranda, ICQ´ların en güzeli.
Aslında Miranda ICQ´nun, Mirabilis ICQ nun bütün kötü özelliklerinden arınmış olduğunu söylemek yeterli. Bunların başında tek dosyadan ibaret olması (upx´le sıkıştırınca 120Kb oluyor), db´yi tek dosyada tutması, firewall arkasında olması durumunda bile dosya alışverişi yapabilmesi, diğer ICQ´nun onda biri kadar bile hafıza meşgul etmemesi geliyor.

Peki eski ICQ db'im ne olacak?
Miranda tabi ki bu işi de hallediyor, ilk kurduğunuzda (pardon kurmanıza gerek yok. Bahsettiğimiz tek dosyayı çalıştırıyorsunuz.) otomatik olarak db'yi buluyor ve convert ediyor.

Bilmem başka söze gerek var mı? Gidin hemen kurun.

http://miranda-icq.sourceforge.net/

Değişik icon paketleri için de burayı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin

http://miranda-icq.sourceforge.net/customize/index.html

Görüşler

0
robin
Aylardir kullandigim ve pek memnun oldugum program. Pluginlerle daha da guzellesiyor.
http://miranda-icq.sourceforge.net/plugins/index.html
Ayrica (hemen hemen) her gun turkiye saatiyle 10'da guncellenen, programin son derlenmi$ hali olan bir nightly build de mevcut.
http://miranda-icq.sourceforge.net/rich/miranda_nightly.zip

Vis/invis list de yakinda geliyor. ;)
0
anonim
geldi bile, dün gecenin paketinde var
0
anonim
program cok güzel ama plug ınları yukleyemedim birzahmet söylermisiniz...
0
anonim
bu lanet olası programı sabırsızlıkla kurdum db yi de hallettim ama bi türlü online olamıyo bikac denemeden sonra(yaklasık 25 felan) artık vazgectim 2 gündürbi türlü online olamıyorum....
mirabilis in oyuncagınıda kullanmak istemiyorum en iyi secim sanırım gene opera client oluyo ama bu seferde kontak listemdekileri en azından online olanları göremiyorum..
bu miranda ile online olan varsa bi zahmet sunun sırrını sölesin....Extra plug-in gerektirmiyodur umarım....
bu arada ismime anonim yazılmıs cok güldüm :))
insallah üyede olcam yakında...
0
anonim
ben kurdum ve çat efektiyle online oldum. ekstra bişey yapmadan.
0
anonim
ya online olmuyor ama plug inleri nerden yuklujem ya plugınleri inmdirdim ama çalıştıramadım
söyleyin nasol yapıjam
0
larweda
aslında mirandanın online olmak gibi bir derdi yok, yalnız mirabilis`in icq client`inden farklı olarak bağlanamadığı zaman tekrar bağlanmaya çalışmak gibi bir güzelliği var. Bu, kendi başına acaip bir güzellik ama mirabilis`in kendini kendince koruma tribi yüzünden başa dert açabiliyor. Şöyle ki, mirabilis, aynı user, belli bir süre içinde belirli bir miktardan fazla connection denemesi yaparsa o user`ı belirli bir süre için bloke ediyor. Ama maalesef bu bahsedilen belirli süreler hiç bir yerde belirtilmiş değil.

Benim de başıma gelen miranda ile ilk birkaç bağlanma çalışmasından sonra icq user`ım kilitlenmiş, benim de bu işlerden haberim olmadığı için miranda ile epey bi bağlanmaya uğraştım. (yaklaşık 200-250 defa kadar) Sonuçta da icq user`ım 10 saat kadar bloke oldu. (yaklaşık iki starcraft seansı :-)).

Plugin meselesine gelince, ben hiçbir sorun yaşamadım, plugin dll''lerini indirip (hatta upx ile 3`te birine sıkıştırıp) plugin klasörüne koyunca, mirandayı birsonraki açışımda otomatik olarak onları kullanmaya başlayabildim.

Miranda güzel program, kullanın, boşverin mirabilis`in oyuncağını.
0
anonim
Sanırım bu online olma problemi miranda kullanmış olduğu icq protokolü ile ilgili olsa gerek, miranda v5' kullanıyor o yüzden icq2001 ve sonrasının kullandığı portlardan mirabilis serverlerına bağlanamıyor. Çözüm olarak miranda'nın options menüsündeki ICQ portlarını değiştirmemenizi öneririm. bir de bazı pluginler birbirleri ile kullanıldığında aynı problemi yaratıyor. (çok sayıda plugin kullandığım için şu an hatırlamıyorum.) Ama ben oldukça memnunum.
0
anonim
nt kullanıcısıyım, adminler tarafındanmı engelleniyor nedir,açıklama gönderebilirmisiniz msy99@yahoo.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlginç Bir Röportaj

FZ

1995 yılında kuruldu. Şu anda bünyesinde 70 kişiyi istihdam ediyor. Geliştirdikleri ve şirketle aynı isimle anılan açık kaynak kodlu yazılım 4.000.000 yerde kurulu ve sorunsuz olarak çalışıyor. Kendileri ile ticari olarak iş yapan 4.000 müşterileri mevcut. Yahoo! 400 adet gerçek zamanlı, görev kritik uygulamasında bu şirketin yazılımını kullanıyor. Yahoo UK ise tamamen bu yazılıma güveniyor. FIFA World Cup sitesi de aynı yazılımdan faydalanıyor. Bu başarı öyküsünün başındaki adam yani şirketin genel müdürü de Linus Torvalds gibi Finlandiya'lı (ancak Linus'tan farklı olarak Helsinki Teknik Üniversitesi'ne gitmiş, Linus'un Helsinki Üniversitesi'ne gidişini yanlış bir karar olarak değerlendiriyor ve bu iki üniversite arasındaki farkı Berkeley ve Stanford arasındaki farka benzetiyor).

Anahtar sözcüğü hala bulamayanlar bu röportaja göz atabilirler.

Palm için miniGL sürücüsü

redogre

http://www.dsbox.com/minigl.html adresinde Palm için OpenGL projesi ile ilgili bilgiler var. Digital Sandbox firmasının Source Forge sitesinin de desteğiyle yürüttüğü projede şu anda 0.4 versiyonuna gelinmiş durumda. Ama Sandbox kullanıcıları uyarıyor, program henüz çok stabil değil. Dsbox sitesinde çok "şirin" screen shot lar var... En azından Palm ekranında vektör grafikler şirin gözüküyor bence.

SPAM´e Türk Yazılımcıların Cevabı: zabit

honal

Türkiye'nin ilk açık kod yazılım geliştirme takımı EnderUNIX, yeni yazılımını sunar: zabit

Internet kullanıcılarının ve sistem yöneticilerinin en önemli problemlerinden birisi kuşkusuz spam e-postalardır. Yıllardır Qmail üzerine çalışan ekibimiz, Qmail için bir spam filitreleyici yazmıştır. Geliştiricilerimizden N.Ersen Şişeci tarafından geliştirilen yazılım, içerik ve eklenti filitreleme özelliklerine sahiptir.

Tamamen C ile yazılan ve bu nedenle script dilleri ile yazılmış eşdeğerlerine göre oldukça hızlı olan yazılım, virüs tarayıcı clamav ile birlikte çalışabilmektedir. Eklenti filitrelemesi sayesinde Clamav'ın taradığı dosya sayısı yaklaşık 1/3 oranında azalmaktadır. Böylece e-posta sunucunuzun performansı bir hayli artmaktadır. İçerik filitreleme ile de kullanıcılara çok daha az spam e-posta ulaşmaktadır.

Emacs mı VI mı?

vst

Uzun zamandır Vi(m) kullanıyorum. Ancak Emacs'in sunduğu çalışma ortamını kıskandığım için birkaç defa Emacs öğrenme girişiminde bulundum, bir tanesi de bugüne rastgeldi. Netice: olmuyor! Üşeniyor muyum, algısal sorunlarım mı var diye merak edip bir google araması yaptım: vim emacs cognition (kavrama). Sonuçlardan birisi çok faydalı bir literatür taramasına işaret ediyor.

Bu taramanın kaynağı "Benim editörüm senin editörünü döver!" argumanına alternatif bilimsel araştırmalar. Genelde bilişsel test uygulamalarına dayanan çalışmaların özetlerinin ve bazılarının tam metin bağlantılarının verildiği çalışmadan çıkardığım sonuç:

Programlama Dilleri

tongucyumruk

Programlama dilleri, hergün onları kullanıyoruz. Çalışmadığı zaman kötü dil oluyorlar, çalışınca biz yetenekli programcılar oluyoruz. Buna rağmen hepsi de sessiz sakin işini yapıyor. Peki ya bu kadar sessiz, sakin olmasalardı, dile gelselerdi ne olurdu diye düşünenler için Cem Yılmaz'ın deyişiyle burada düşünülmüşü var.