Miranda, ICQ´ların en güzeli...

0
butch
Uzun çabalar sonunda Sundance muradına erdi. Diskte onlarca mb yer kaplayan, %3 işlemci gücü yiyen ve arka planda ne işler çevirdiğini bilemediğimiz Mirabilis ICQ´nun alternatifini buldu. Bana da haberini yazmak düştü... Konumuz Miranda, ICQ´ların en güzeli.
Aslında Miranda ICQ´nun, Mirabilis ICQ nun bütün kötü özelliklerinden arınmış olduğunu söylemek yeterli. Bunların başında tek dosyadan ibaret olması (upx´le sıkıştırınca 120Kb oluyor), db´yi tek dosyada tutması, firewall arkasında olması durumunda bile dosya alışverişi yapabilmesi, diğer ICQ´nun onda biri kadar bile hafıza meşgul etmemesi geliyor.

Peki eski ICQ db'im ne olacak?
Miranda tabi ki bu işi de hallediyor, ilk kurduğunuzda (pardon kurmanıza gerek yok. Bahsettiğimiz tek dosyayı çalıştırıyorsunuz.) otomatik olarak db'yi buluyor ve convert ediyor.

Bilmem başka söze gerek var mı? Gidin hemen kurun.

http://miranda-icq.sourceforge.net/

Değişik icon paketleri için de burayı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin

http://miranda-icq.sourceforge.net/customize/index.html

Görüşler

0
robin
Aylardir kullandigim ve pek memnun oldugum program. Pluginlerle daha da guzellesiyor.
http://miranda-icq.sourceforge.net/plugins/index.html
Ayrica (hemen hemen) her gun turkiye saatiyle 10'da guncellenen, programin son derlenmi$ hali olan bir nightly build de mevcut.
http://miranda-icq.sourceforge.net/rich/miranda_nightly.zip

Vis/invis list de yakinda geliyor. ;)
0
anonim
geldi bile, dün gecenin paketinde var
0
anonim
program cok güzel ama plug ınları yukleyemedim birzahmet söylermisiniz...
0
anonim
bu lanet olası programı sabırsızlıkla kurdum db yi de hallettim ama bi türlü online olamıyo bikac denemeden sonra(yaklasık 25 felan) artık vazgectim 2 gündürbi türlü online olamıyorum....
mirabilis in oyuncagınıda kullanmak istemiyorum en iyi secim sanırım gene opera client oluyo ama bu seferde kontak listemdekileri en azından online olanları göremiyorum..
bu miranda ile online olan varsa bi zahmet sunun sırrını sölesin....Extra plug-in gerektirmiyodur umarım....
bu arada ismime anonim yazılmıs cok güldüm :))
insallah üyede olcam yakında...
0
anonim
ben kurdum ve çat efektiyle online oldum. ekstra bişey yapmadan.
0
anonim
ya online olmuyor ama plug inleri nerden yuklujem ya plugınleri inmdirdim ama çalıştıramadım
söyleyin nasol yapıjam
0
larweda
aslında mirandanın online olmak gibi bir derdi yok, yalnız mirabilis`in icq client`inden farklı olarak bağlanamadığı zaman tekrar bağlanmaya çalışmak gibi bir güzelliği var. Bu, kendi başına acaip bir güzellik ama mirabilis`in kendini kendince koruma tribi yüzünden başa dert açabiliyor. Şöyle ki, mirabilis, aynı user, belli bir süre içinde belirli bir miktardan fazla connection denemesi yaparsa o user`ı belirli bir süre için bloke ediyor. Ama maalesef bu bahsedilen belirli süreler hiç bir yerde belirtilmiş değil.

Benim de başıma gelen miranda ile ilk birkaç bağlanma çalışmasından sonra icq user`ım kilitlenmiş, benim de bu işlerden haberim olmadığı için miranda ile epey bi bağlanmaya uğraştım. (yaklaşık 200-250 defa kadar) Sonuçta da icq user`ım 10 saat kadar bloke oldu. (yaklaşık iki starcraft seansı :-)).

Plugin meselesine gelince, ben hiçbir sorun yaşamadım, plugin dll''lerini indirip (hatta upx ile 3`te birine sıkıştırıp) plugin klasörüne koyunca, mirandayı birsonraki açışımda otomatik olarak onları kullanmaya başlayabildim.

Miranda güzel program, kullanın, boşverin mirabilis`in oyuncağını.
0
anonim
Sanırım bu online olma problemi miranda kullanmış olduğu icq protokolü ile ilgili olsa gerek, miranda v5' kullanıyor o yüzden icq2001 ve sonrasının kullandığı portlardan mirabilis serverlerına bağlanamıyor. Çözüm olarak miranda'nın options menüsündeki ICQ portlarını değiştirmemenizi öneririm. bir de bazı pluginler birbirleri ile kullanıldığında aynı problemi yaratıyor. (çok sayıda plugin kullandığım için şu an hatırlamıyorum.) Ama ben oldukça memnunum.
0
anonim
nt kullanıcısıyım, adminler tarafındanmı engelleniyor nedir,açıklama gönderebilirmisiniz msy99@yahoo.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nokia: Python Kullanmak İçin Bir Sebep Daha

FZ

Cep telefonu üreticisi Nokia, S60 serisi cep telefonlarının artık Python ile programlanabileceğini duyurdu. Açık kodlu olarak geliştirilen bu proje ile cep telefonlarını programlamak çok daha kolay hale gelmiş durumda. Bir kıyaslama yapmak gerekirse Hello World in C++, Epoc style (for Symbian OS) koduna bakılabilir. Benzer işi yapan bir Python programı ise 4-5 satır uzunlukta. (C++ linki için Hakan Latifaoğlu'na teşekkürler.)

Dillo 0.6.5

m1a2

200 KB civarı kilosuyla çok işler yapabilen minik browser`ınız yeni sürümüyle karşınızda. Sun Sparc`tan iPAQ`e kadar bir çok platform`da çalışan Dillo`nun Fazlamesai`nin yorum alanlarında kaybolmaması için yeni sürümü de fırsat bilerek şöyle bir vitrine koymak güzel olur diye düşündük. Hemen şuradan indirip, derleyelim ve deneyelim. Bu işlem için harcayacağımız vakit ayrıntılı bir tanıtımı okumaya ayrılacak süreden daha kısa olacaktır kanaatimizce ;) Yeni sürümün flash özelliğini belirtelim ama. 0.6.5 çerez (cookie) desteğiyle geliyor ve tabii olmazsa olmaz bugfix`lerle.

NZemberek 0.1 Çıktı

FZ

Zemberek blogundaki habere göre .NET için C# ile geliştirilen açık ve özgür kodlu yazım kılavuzu NZemberek çıktı:

"17 Kasım 2006'da Mehmet'e gönderdiğim bir e-posta ile başlayan çalışmamızın ilk ürününü bugün ortaya çıkardık. Zemberek projesinin .NET "port"u olan NZemberek'in 0.1 sürümü bugün itibariyle yayınlandı. 17 Kasım'dan sonra kodların .NET (C#) karşılıklarını oluşturduk. Bu iş, bazı araçları ya da otomatikleştirilmiş komutları kullanarak ne kadar hızla yapılsa da birçok zorlukla karşılaşılabiliyor. Zemberek ekibinin de desteğiyle şu anda Zemberek2 projesinin işlevlerini neredeyse tamamıyla yerine getiren bir sürüm mevcut.

NATURAL & ADABAS Kullanım Klavuzu

rasimsen

NATURAL/ADABAS çok eski bir teknoloji olmasına rağmen ingilizce dahi kaynak bulma sıkıntısı olan bir ikili. Bu yüzden ihtiyacım/ihtiyacımız için NATURAL/ADABAS Kullanım Klavuzu adı altında Türkçe içerikli bir Wiki oluşturmaya karar verdim..

Ayrıca bu ultra hızlı dil+db ikilisini performans sorunu olanlarda mutlaka incelemeli (ultra-high performance with transaction speeds of over 300,000 transactions per second).
Bir diğer özelliği de programcı olmayanlar bile rahatça bu dili öğrenebilir ve uygulama geliştirebilirler..

Sitemiz: http://adabas.rasimsen.com

Turquaz muhasebe 0.3 ve sonrası

huseyin

Turquaz açık kodlu muhasebe programının 0.3 versiyonu yayınlandı. Bu versiyonla birlikte, stok, cari, çek-senet, fatura, döviz ve ayarlar modüllerini içeriyor. Detaylı bilgiye ve programa web sitesinden http://www.turquaz.com ulaşabilirsiniz.
Programın bundan sonraki gelişimi için ....