Miranda, ICQ´ların en güzeli...

0
butch
Uzun çabalar sonunda Sundance muradına erdi. Diskte onlarca mb yer kaplayan, %3 işlemci gücü yiyen ve arka planda ne işler çevirdiğini bilemediğimiz Mirabilis ICQ´nun alternatifini buldu. Bana da haberini yazmak düştü... Konumuz Miranda, ICQ´ların en güzeli.
Aslında Miranda ICQ´nun, Mirabilis ICQ nun bütün kötü özelliklerinden arınmış olduğunu söylemek yeterli. Bunların başında tek dosyadan ibaret olması (upx´le sıkıştırınca 120Kb oluyor), db´yi tek dosyada tutması, firewall arkasında olması durumunda bile dosya alışverişi yapabilmesi, diğer ICQ´nun onda biri kadar bile hafıza meşgul etmemesi geliyor.

Peki eski ICQ db'im ne olacak?
Miranda tabi ki bu işi de hallediyor, ilk kurduğunuzda (pardon kurmanıza gerek yok. Bahsettiğimiz tek dosyayı çalıştırıyorsunuz.) otomatik olarak db'yi buluyor ve convert ediyor.

Bilmem başka söze gerek var mı? Gidin hemen kurun.

http://miranda-icq.sourceforge.net/

Değişik icon paketleri için de burayı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin

http://miranda-icq.sourceforge.net/customize/index.html

Görüşler

0
robin
Aylardir kullandigim ve pek memnun oldugum program. Pluginlerle daha da guzellesiyor.
http://miranda-icq.sourceforge.net/plugins/index.html
Ayrica (hemen hemen) her gun turkiye saatiyle 10'da guncellenen, programin son derlenmi$ hali olan bir nightly build de mevcut.
http://miranda-icq.sourceforge.net/rich/miranda_nightly.zip

Vis/invis list de yakinda geliyor. ;)
0
anonim
geldi bile, dün gecenin paketinde var
0
anonim
program cok güzel ama plug ınları yukleyemedim birzahmet söylermisiniz...
0
anonim
bu lanet olası programı sabırsızlıkla kurdum db yi de hallettim ama bi türlü online olamıyo bikac denemeden sonra(yaklasık 25 felan) artık vazgectim 2 gündürbi türlü online olamıyorum....
mirabilis in oyuncagınıda kullanmak istemiyorum en iyi secim sanırım gene opera client oluyo ama bu seferde kontak listemdekileri en azından online olanları göremiyorum..
bu miranda ile online olan varsa bi zahmet sunun sırrını sölesin....Extra plug-in gerektirmiyodur umarım....
bu arada ismime anonim yazılmıs cok güldüm :))
insallah üyede olcam yakında...
0
anonim
ben kurdum ve çat efektiyle online oldum. ekstra bişey yapmadan.
0
anonim
ya online olmuyor ama plug inleri nerden yuklujem ya plugınleri inmdirdim ama çalıştıramadım
söyleyin nasol yapıjam
0
larweda
aslında mirandanın online olmak gibi bir derdi yok, yalnız mirabilis`in icq client`inden farklı olarak bağlanamadığı zaman tekrar bağlanmaya çalışmak gibi bir güzelliği var. Bu, kendi başına acaip bir güzellik ama mirabilis`in kendini kendince koruma tribi yüzünden başa dert açabiliyor. Şöyle ki, mirabilis, aynı user, belli bir süre içinde belirli bir miktardan fazla connection denemesi yaparsa o user`ı belirli bir süre için bloke ediyor. Ama maalesef bu bahsedilen belirli süreler hiç bir yerde belirtilmiş değil.

Benim de başıma gelen miranda ile ilk birkaç bağlanma çalışmasından sonra icq user`ım kilitlenmiş, benim de bu işlerden haberim olmadığı için miranda ile epey bi bağlanmaya uğraştım. (yaklaşık 200-250 defa kadar) Sonuçta da icq user`ım 10 saat kadar bloke oldu. (yaklaşık iki starcraft seansı :-)).

Plugin meselesine gelince, ben hiçbir sorun yaşamadım, plugin dll''lerini indirip (hatta upx ile 3`te birine sıkıştırıp) plugin klasörüne koyunca, mirandayı birsonraki açışımda otomatik olarak onları kullanmaya başlayabildim.

Miranda güzel program, kullanın, boşverin mirabilis`in oyuncağını.
0
anonim
Sanırım bu online olma problemi miranda kullanmış olduğu icq protokolü ile ilgili olsa gerek, miranda v5' kullanıyor o yüzden icq2001 ve sonrasının kullandığı portlardan mirabilis serverlerına bağlanamıyor. Çözüm olarak miranda'nın options menüsündeki ICQ portlarını değiştirmemenizi öneririm. bir de bazı pluginler birbirleri ile kullanıldığında aynı problemi yaratıyor. (çok sayıda plugin kullandığım için şu an hatırlamıyorum.) Ama ben oldukça memnunum.
0
anonim
nt kullanıcısıyım, adminler tarafındanmı engelleniyor nedir,açıklama gönderebilirmisiniz msy99@yahoo.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

anonim

EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

Garip Bir Hata Mesajı

PCW

Error Message: Your Password Must Be at Least 18770 Characters and Cannot Repeat Any of Your Previous 30689 Passwords. Çok tanıdık bir işletim sisteminde karşılaşılan bir hata mesajı bu. Tabi ki çözümü de var. En son servis paketini yüklemek.. Tahmin edebildiniz mi? Ayrıntılar bu linkte...

Processing: Görsel Tasarımcılar ve sanatçılar için programlama dili

anonim

Processing elektronik sanatlar ve görsel tasarımcılar için geliştirilmiş bir programlama dili ve ortamıdır. Programlamanın temellerini görsel bağlamlar içinde öğretmek ve software taslak defteri olarak kullanılmak üzere yaratılmıştır.

http://www.processing.org adresinden daha fazla bilgi alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bunun yanında öğrenmenizi kolaylaştıracak Processing Türkçe başvuru kaynağı bu hafta yayına geçti: http://processing.org/reference/tr/

Photoshop Arayüzlü GIMP

ebola

Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.

CD Player ararken...

conan

Demin monster`ıma CD Player arıyordum (monster benim penguenin adi) console based olmayan, grafik arabirimli, CDDB ozelliği olan ekranda da fazla yer tutmayacak bi program bakınıyordum. grip ile karşılaştım. Çok cici bir arabirimi var. Sonra bir baktım CD-RiP, RiP+Encode gibi özellikleri de varmış. lame, cdparanoia gibi toolları toparlayıp, güzel bir arabirimde sunmuşlar. binary dosya stripped halde 454 K. GUI yaratmak için GTK kullanılmış. İçinde built-in Help menüsü de çıkıyor ki bu beni şaşırttı biraz :) Help`i çalıştırdım şimdi... Nautilus açıldı! Ne alakaysa. :)) [Naklen yayın oldu biraz]

Neyse en sevdiğim yönü ise küçük bir şekilde bi kenara koyup da sakin sakin çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bence oldukça güzel bir program. Herkeslere tavsiye ediyorum. Özellikle benim gibi CD dinlemeyi seviyorsanız. blackbox menüme hemen ekledim :) Sayfada screenshot`lar var.

Müzikli günler.