Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

0
FZ
Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).
FM ekibinin bu ilginç siteden haberdar olması ise daha önceden de FM'yi takip ettiğini belirten ve şu anda İsveç'te stix.to ekibinde iş geliştirme bölümünde çalışan Serdar Temiz sayesinde oldu. Türkiye'den de BETA testçilerin siteyi kurcalamalarından memnun olacaklarını belirttiler.

Temiz'in bizimle paylaştığı bir başka detay ise söz konusu start-up'ın bu web yazılımını Common Lisp ile geliştiriyor olduğu idi. Teknik detayları merak edenler "A Common Lisp web startup test-case, two years after the Reddit switch" başlıklı blog girdisine bakabilirler.

İlgili Yazılar

PostgreSQL 7.4.2 duyuruldu.

madness

7_4_STABLE üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda, PostgreSQL 7.4.2 duyuruldu. 7.4.1'den sonra yapılan değişiklikler içinde, bizim için en dikkat çekici olanı:

* Partial fix for Turkish-locale issues

Türkçe sorunu için uzun süreden beri yazışmamız bir miktar sonuç verdi. Çabaları için Nicolai Tufar'a ve Enver Altın'a teşekkürler.

HTML Form Onaylama (JavaScript ile programlamaya son!)

FZ

(GÜNCELLEME: Mozilla ile uyumlu hale getirildi) Herhangi bir web sayfası içinde herhangi bir html formu yerleştirdiğimizde bunun hemen ardından genellikle form gönderilmeden önce kullanıcının bu formu düzgün şekilde doldurup doldurmadığını kontrol etmek isteriz ("form validation"). Böylece sunucu tarafındaki kontrollere geçmeden önce doğrudan kullanıcının bilgisayarında yani istemcide hızlıca ve basit bir kontrol gerçekleştirebilir, hatalı ya da eksik bilgi girişinin bir nebze önünü kesmiş oluruz.

NetBeans 6.0 Türkçe Çeviri Grubu

anonim

NetBeans 6.0'ın kararlı sürümünün duyurulmasına az bir zaman kala çeviri işlemlerine hız verildi. Çeviri yapılacak dillerden biri de Türkçe. İyi bir organizasyon eşliğinde bu editöre Türkçe desteği kazandırmak için Türkçe Çeviri Grubu'na yardım edecek arkadaşlar aranıyor.

Avant Browser - IE için çok özellikli bir kabuk (daha az hafıza kullanımı)

crematorium

Bugün innDir.com'u gezerken Avant Browser'i görünce aklıma Conan'ın 25 Mart'da yayınlanan Browser hafıza kullanımı karşılaştırması başlıklı yazısında yazmış olduğu birşey geldi;
"Tab browsing hafıza kullanımı büyük ölçüde azaltıyor. Phoenixde 17 MBlık bir hafıza kârımız görülüyor. Belki IE de bu tip bir teknoloji kullanarak hafıza kullanımı azaltabilir."

GCC 4.0.1 duyuruldu

Soulblighter

GCC'nin 20 Nisan'da çıkan 4.0 sürümünün hatalarından arındırılmış hali GCC 4.0.1 duyuruldu. Bu sürümle buradaki hatalar düzeltilmiş oldu.