Bilgisayar Dilleri Kıyaslaması

0
FZ
The Great Computer Language Shootout şimdiye dek gördüğüm en detaylı programlama dilleri kıyaslaması!

Siteye girdiğinizde 30 programlama dilinin, 25 farklı test (benchmark) üzerinden değerlendirildiğini görebilirsiniz. Ancak bu muazzam site basit bir kıyaslamanın ötesinde işlevsellik sunuyor.
Ackermann Fonksiyonu'ndan tutun da klasik "Hello World" programına dek pek çok test için programlama dillerinin zorlandığı sistemde temel olarak programların verilen işi ne kadar sürede ve hafızada yaptıkları ölçülmüş ancak bununla yetinilmemiş. Tüm programların kaynak koduna ulaşabildiğiniz gibi isterseniz belli bir test için sadece belli programla dillerini grafiksel olarak da kıyaslayabiliyorsunuz (süre ve hafıza bakımından).

MLDonkey isimli eDonkey istemcisini geliştirmek için kullanılmış OCAML ve Blender isimli 3-D tasarım, modelleme ve animasyon yazılımını geliştirmek için kullanılmış Python dillerini de bu kıyaslamada görmek güzel.

"Hangi programlama dili?" sorusunu soranlara hararetle tavsiye ediyorum (gitsinler de kafaları iyice karışsın diye :-P

Görüşler

0
tongucyumruk
Ben mi görmedim yoksa gerçekten listede pascal yokmuydu?
0
FZ
Sanırım bazı şeyleri yeniden düşünmekte fayda var ;-)
0
conan
Bir programin hizini belirleyen sey algoritmadir. Algoritmani saglam tut, geri kalanini diller zaten uc asagi bes yukari halleder ;)
0
FZ
Peki ya veri yapıları? ;-)

'Show your flowcharts and conceal your tables and I will be mystifed. Show your tables and your flowcharts will be obvious.' Frederick P. Brooks, The Mythical Man-Month
0
Necrodome
Burda da programlama dillerine gore i$ imkanlari var.
0
FZ
Perl ile takılırken fantastik bir konuya daha el atan FZ bugünkü öğle yemeğinde Chris Stephenson hoca ile muhabbetinden sonra (ki muhabbete butch adlı meşhur FM editörü de iştirak etmektedir) gidip SICP (Structure and Interpretation of Computer Programs) isimli (Mor Kitap) kitabı alır ve kendi kendine du bakalım şu fonksiyonel programlama dilleri deyip durdukları nane de neymiş acep diye düşünür. (Düşünüp düşünüp çok fazla bir şey üretemeyen adam profiline doğru hızla kaymakta olan FZ'ye yakın çevresi pek de iyi gözle bakmamaktadır :).
0
FZ
The tao that can be tar(1)ed
is not the entire Tao.
The path that can be specified
is not the Full Path.

We declare the names
of all variables and functions.
Yet the Tao has no type specifier.

Dynamically binding, you realize the magic.
Statically binding, you see only the hierarchy.

Yet magic and hierarchy
arise from the same source,
and this source has a null pointer.

Reference the NULL within NULL,
it is the gateway to all wizardry.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Geleceğin [Net-Enabled] Yazılımları - Bölüm I

anonim

Birkaç haftadır kafamda çözümünü aradığım (bu mesajı yazarken Sundance ile de tartıştığım) bir soru var: Geleceğin net-enabled yani internet üzerinde çalışan uygulamalarının geleceği, hangi temellerin üzerine oturacağı ve yazılım dünyasını nasıl etkileyeceği, tabii bilişim devlerinin (Microsoft, Sun, IBM vs.) bu gelişmenin neresinde duracağı. Ya da başka bir açıdan, böyle bir gelişim olacak mı?

Xen: VMware® için özgür alternatif

roktas

VMware`in özgür ve üstelik daha hızlı alternatifini buluyoruz galiba. Bu haber OSNews`de dikkatimi çekti. Xen, Cambridge üniversitesi Bilgisayar Labortuvarlarında geliştirilmiş özgür lisanslı bir sanal makine yazılımı. İhtiyaç sahipleri bilirler, sanal makine yazılımları özellikle önyükleme ve sistem kurulumu yazılımlarının test edilmesinde, kirlilik oluşturmadan farklı işletim sistemlerinin denenmesinde çok yararlıdır. VmWare`in mevcut alternatifleri Bochs ve Qemu yeterli performansa sahip değiller ve böyle bir şeye hakikaten ihtiyaç vardı. (Qemu Bochs`dan çok daha iyi durumda, fakat VmWare ile karşılaştırıldığında maalesef o da yavaş kalıyor.) Xen özel tekniklerle (?) böylesi bir yüksek performansa ulaşabiliyor. Daha şimdiden Redhat, Novel, HP vb. bu projeye üşüşmüş durumdalar. Xen`in Linux çekirdek kod tabanına eklenmesi de gündemde. Ha unutmadan, anladığım kadarıyla teknik olmaktan ziyade yasal nedenlerden dolayı Xen'de sanal Windows çalıştırmak mümkün değil henüz. Ama ekran görüntüleri NetBSD`yi deneyebileceğinizi söylüyor. Bu güzel :-)

3Com öğrenci avında

mambo

3Com tarafından üretilen "Air Content Wirelees LAN" adlı yazılım,öğrencilerin okul kırmasını engelliyor. Şimdi hepiniz haydaaa ne alakası var 3Com'un öğrencilerle diyeceksiniz ama durum aynen öyle.
Air Content Wirelees LAN sayesinde yoklama yapılır yapılmaz yönetime bildiriliyor ve bu yazılım sayesinde anında velilere bilgi geçilip öğrencinin okulda olmadığı haber veriliyor.
Yazılım ilk olarak ingiltere'nin Great Barr lisesinde uygulanmaya başlanmış. Darısı başımıza :)
Detaylı bilgi için adres.. Buyrun bana inanmıyorsanız herşey burda......

NVU - web tasarım aracı

anonim

Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)