fazlamesai.net'e soralım: Proje Yönetim ve Hata Takip Yazılımları

0
anonim
Eğer grup halinde projeye başlanacaksa o projede proje yönetim yazılımının (project management software, XP software) ve bir hata takip programının (bug tracking) kullanılması tavsiye ediliyor.

Proje yöneticilerine ve bu işe ilgi duyan arkadaşlara soralım: Kullandığınız, incelediğiniz yazılımların avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bizim kriterimiz kolay uyarlanabilirlik ve kullanılabilirlik olduğundan, dotproject ve mantis oldu.

Görüşler

0
ebola
biz küçük çaplı bir projede mantis kullanmaktayız. bence güzel bir uygulama. Tam bitmemiş olsada türkçe desteğinin olmasıda bir avantaj.

Neden mantis derseniz. bilemeyeceğim. İş ortağımız olan firmanın tercihi. Daha önce bu türden bir yazılım kullanmadığım için farklı yazılımlarla karşılaştırmayacağım.
0
haci
bana mantisle ilgili biraz aciklayici bilgi verebilirmisiniz bizde sirket olarak yeni basladik kullanmaya fakat bir ozelligi lazim icinde oyle bir ozellik bulunup bulunmadigini bilmiyoruz yardim ederseniz sevinirim.
Kayit edilen hata cozuldukten sonra hata cozuldu diye musteriye otomatik bir email atabilme ozelligi varmi ve varsa nasil yapiyorum nerde bulabilirim
tesekkur ederim
0
FZ
Bizim ekip de 1 yılı aşkın süredir eMBA (http://www.bilgiemba.net) sisteminin hata takip ve giderilmesi, bunlarla ilgili raporlamalar için mantis hata takip yazılımından faydalanıyor. Ticari hata takip yazılımları arasında daha sağlam olanları var ama bunlara pek yüz vermedik. BugZilla ise gereğinden fazla karışık geldi. Mantis'e bir iki ek yaptık ve yolumuza devam ettik.
0
osmanizbat
ITracker [www.cowsultants.com] adlı yazılımı deneme imkanımız oldu. EJB+Struts üzerine kurulu. Veritabanı bağımsız. Fena bir proje değil fakat bu tarz bir iş için EJB gereksiz olduğu söylenebilir. Belki de bu seçimden ötürü fonksiyonalite biraz geride kalmış gibi.

Denemedim ama JIRA [www.atlassian.com] oldukça profesyonel ticari bir uygulama.Open source projeler için ücretsiz veriliyor diye biliyorum.
0
darkhunter
mantis uyarlanabilirlik açısından daha makul ve nispeten basit bir sisteme sahip. büyük ölçekli projeler mevzu bahis değilse, gereksiz karmaşalardan uzak durmak adına tercih edilebir. Ben şahsen sempatik buluyorum mantis'in veri işleme şeklini, kolaylıkla dönüştürülüyor.

Şahsen birkaç ekleme ile harika sonuçlar alındığına bizzat şahit oldum, tavsiye edilir ;)
0
o_ozardic
.NET kullanacaklar icin sade bir hata takip programı olarak .NET bug tracker [btnet.sourceforge.net] var. Kısa bir süre kullandık, geliştirme işi ile uğraşan arkadaşlar memnun kaldılar.
0
Ulath
Arkadaşlar hepinize teşekkürler. Genel fikir olarak mantis'den herkes memnun, peki extreme programming yazılımları üzerine fikirleriniz nelerdir. Biz dotproject'i uygun bulduk fakat aklımız egroupware'de kaldı.

Proje yönetiminde kullandığız yazılımlar neler?
0
iasci
Biraz gec kaldim sanirim ama mysql'in eventum'umu da bug tracking konusunda oldukca basarili.Mantis te fazlasiyla is gorur bence.
0
mdakin
Projelerimizde yıllardır bugzilla kullanıyoruz. üç proje ve binden fazla bug'un takibinde çok işimize yaradı. Çok güçlü bir araç, tavsiye ederim. Karmaşık görünen bazı yönlerine zamanla alışıyorsunuz. Açık kodlu yazılımlar için ücretsiz olan java tabanlı Atlassian - Jira yı da tavsiye ederim.
0
ahmetaa
mdakin ile benzer yazacagim,

Onceki is yerinde Bugzilla kullanmistik. oldukca guclu bir arac, ama baslangicta Mozilla projesi icin gelistirildiginden projenize gore degistirmeniz ve kurulumu cok kolay olmayabiliyor.
http://www.bugzilla.org/

Su anda is yerinde Java tabanli Jira kullaniyoruz. Ozellik ve Kullanim esnekligi acisindan cok guclu. Veri tabani ve isletim sistemi bagimsiz.
http://atlassian.com/software/jira/
0
gumush
Bildiğiniz türkçe destekli proje yönetim yazılımı var mı ? Dotproject'in sadece eski versiyonunda tr dosyaları var.
0
Ulath
Benim dotproject hoşuma gitti ve kullanmayı düşünüyorum. Her ne kadar gruplara access-deny yetkileri verirken beni deli etse de :). Ben yavaş yavaş yeni dosyaları türkçeye çevirmeyi düşünüyorum, eğer birlikte çalışmak isteyen arkadaşlar var ise beraber çalışabiliriz.
0
FZ
Soru: Ciddi anlamda proje yönetimi bilmeden, bu mefhumu tecrübe etmeden bir proje yönetimi programı alıp kullanmak ne fayda sağlar? Aracı aldık koltuğumuzun altına yükledik bilgisayara artık süper koordine edeceğiz çalışanları, işler tıkır tıkır ilerleyecek, işler sarkmayacak, ekipler arası tartışmalar, kavgalar, çatışmalar yaşanmayacak... mıdır? Bana bu tür araçlar genellikle gösterişten öteye gitmiyor gibi geliyor, bakın Gantt şeması yaptık, bakın filanca iş falancanın üzerinde, bakın deadline şudur, budur, vs. Bakın MSF (Microsoft Solution Framework), vs. kullandık artık mutluyuz, huzurluyuz... mudur olayımız? Bence konu bir proje yönetimi yazılımı seçmenin çok daha ötesinde bir şey... Bana RUP (Rational Unified Process) kavramını çağrıştırıyor, kağıt üzerinde çok güzel ama gerçek dünyada uygulamaya gelince herkesin kendine özgü durumu kendine özgü çözümler gerektiriyor filan, e yani her seferinde kafayı çalıştırıp istisnalara özel çözüm getireceksem niye bir "metodoloji"den bahsedeyim ki?
0
Ulath
Soru: Ciddi anlamda proje yönetimi bilmeden, bu mefhumu tecrübe etmeden bir proje yönetimi programı alıp kullanmak ne fayda sağlar?


Haklısın, ama yazılım geliştirme grupları tarafından kullanılan teknolojileri ve yazılımları öğrenmek için en azından denemek ve uğraşmak lazım.

Aracı aldık koltuğumuzun altına yükledik bilgisayara artık süper koordine edeceğiz çalışanları, işler tıkır tıkır ilerleyecek, işler sarkmayacak, ekipler arası tartışmalar, kavgalar, çatışmalar yaşanmayacak... mıdır? Bana bu tür araçlar genellikle gösterişten öteye gitmiyor gibi geliyor, bakın Gantt şeması yaptık, bakın filanca iş falancanın üzerinde, bakın deadline şudur, budur, vs. Bakın MSF (Microsoft Solution Framework), vs. kullandık artık mutluyuz, huzurluyuz... mudur olayımız? Bence konu bir proje yönetimi yazılımı seçmenin çok daha ötesinde bir şey... Bana RUP (Rational Unified Process) kavramını çağrıştırıyor, kağıt üzerinde çok güzel ama gerçek dünyada uygulamaya gelince herkesin kendine özgü durumu kendine özgü çözümler gerektiriyor filan, e yani her seferinde kafayı çalıştırıp istisnalara özel çözüm getireceksem niye bir "metodoloji"den bahsedeyim ki?


Bazı şirketler büyük projeleri belki bir tane bile UML diagramı kullanmadan, proje management yazılımı kullanmadan, hata takip programı kullanmadan geliştirebiliyor. Ama diğer şirketler ise bu yazımları kullanarak daha verimli ve daha hatasız yazılımlar geliştirdiklerini söylüyorlar. Bence bu tür yazılımlar etkin şekilde kullanılırsa projenin genel geliştirme süresini kısaltacak ve ilerde projenin gelişme aşamalarını izlemeye yardımcı olacaktır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Adil Bir Yazıcı (Toner) Paylaşım Sistemi (Justice For All)

FZ

Bir ağ ortamı, millet deli gibi yazıcıdan çıktı alıyor falan. Dürüst oyun yani bir nevi fair game istiyorsunuz. Kim yazıcıyı ne kadar kullandı ise o kadar ödesin, limitini geçmesin istiyorsunuz. Fakat biraz daha düşününce görüyorsunuz ki adil olarak hesap yapmak kolay değil, sayfa başına siyah beyaz, dümdüz sade metin basan da var, hayranı olduğu sinema yıldızının milyon renkli posterini basıp iki dakkada tonerin ruhuna evliya okutan da . Çözüm "bir tık" uzağınızda! Okumaya devam edin.

Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

FZ

Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.

PostScript Öğrenelim

misafir

PostScript'in nesini öğreneceğiz? O da JPEG ya da PNG gibi bir grafik dosyası formatı değil mi? Evet PostScript bir grafik dosyası formatı ama JPEG ve PNG'den çok farklı. Çünkü PostScript dosyaları aslında birer düz metin dosyası. Bunu görmek için hemen bir terminal açıp şu komutu verebilirsiniz: "cat dosya.ps". Gördüğünüz gibi bip bip sesleri duyulmadı ve anlamsız bir karakter dizisiyle karşılaşmadınız.

ÖNEMLİ UYARI : `Bios Logosunu Değiştirelim´ Makalesi Hakkında

crematorium

Geçenlerde yazdığım ve FZ arkadaşımızın da duyurduğu Bios Logosunu Değiştirelim makalesi hakkında önemli bir uyarı yapmam gerekiyor.

Kendi makinamda Logo'mu zaten değiştirmiştim. Dün gece logodan sıkıldım ve yeniden değiştirmek istedim. Büyük bir hata yaparak daha önceden içine Logo yüklediğim "Bios Binary" dosyamın üzerine tekrardan bir logo attım ve AWDFLASH ile `flash´ladım. Makinayı yeniden başlattığımda maalesef Bios'umun elimde kaldığını farkettim. Şimdi gelelim uyarıya: