fazlamesai.net'e soralım: Proje Yönetim ve Hata Takip Yazılımları

0
anonim
Eğer grup halinde projeye başlanacaksa o projede proje yönetim yazılımının (project management software, XP software) ve bir hata takip programının (bug tracking) kullanılması tavsiye ediliyor.

Proje yöneticilerine ve bu işe ilgi duyan arkadaşlara soralım: Kullandığınız, incelediğiniz yazılımların avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bizim kriterimiz kolay uyarlanabilirlik ve kullanılabilirlik olduğundan, dotproject ve mantis oldu.

Görüşler

0
ebola
biz küçük çaplı bir projede mantis kullanmaktayız. bence güzel bir uygulama. Tam bitmemiş olsada türkçe desteğinin olmasıda bir avantaj.

Neden mantis derseniz. bilemeyeceğim. İş ortağımız olan firmanın tercihi. Daha önce bu türden bir yazılım kullanmadığım için farklı yazılımlarla karşılaştırmayacağım.
0
haci
bana mantisle ilgili biraz aciklayici bilgi verebilirmisiniz bizde sirket olarak yeni basladik kullanmaya fakat bir ozelligi lazim icinde oyle bir ozellik bulunup bulunmadigini bilmiyoruz yardim ederseniz sevinirim.
Kayit edilen hata cozuldukten sonra hata cozuldu diye musteriye otomatik bir email atabilme ozelligi varmi ve varsa nasil yapiyorum nerde bulabilirim
tesekkur ederim
0
FZ
Bizim ekip de 1 yılı aşkın süredir eMBA (http://www.bilgiemba.net) sisteminin hata takip ve giderilmesi, bunlarla ilgili raporlamalar için mantis hata takip yazılımından faydalanıyor. Ticari hata takip yazılımları arasında daha sağlam olanları var ama bunlara pek yüz vermedik. BugZilla ise gereğinden fazla karışık geldi. Mantis'e bir iki ek yaptık ve yolumuza devam ettik.
0
osmanizbat
ITracker [www.cowsultants.com] adlı yazılımı deneme imkanımız oldu. EJB+Struts üzerine kurulu. Veritabanı bağımsız. Fena bir proje değil fakat bu tarz bir iş için EJB gereksiz olduğu söylenebilir. Belki de bu seçimden ötürü fonksiyonalite biraz geride kalmış gibi.

Denemedim ama JIRA [www.atlassian.com] oldukça profesyonel ticari bir uygulama.Open source projeler için ücretsiz veriliyor diye biliyorum.
0
darkhunter
mantis uyarlanabilirlik açısından daha makul ve nispeten basit bir sisteme sahip. büyük ölçekli projeler mevzu bahis değilse, gereksiz karmaşalardan uzak durmak adına tercih edilebir. Ben şahsen sempatik buluyorum mantis'in veri işleme şeklini, kolaylıkla dönüştürülüyor.

Şahsen birkaç ekleme ile harika sonuçlar alındığına bizzat şahit oldum, tavsiye edilir ;)
0
o_ozardic
.NET kullanacaklar icin sade bir hata takip programı olarak .NET bug tracker [btnet.sourceforge.net] var. Kısa bir süre kullandık, geliştirme işi ile uğraşan arkadaşlar memnun kaldılar.
0
Ulath
Arkadaşlar hepinize teşekkürler. Genel fikir olarak mantis'den herkes memnun, peki extreme programming yazılımları üzerine fikirleriniz nelerdir. Biz dotproject'i uygun bulduk fakat aklımız egroupware'de kaldı.

Proje yönetiminde kullandığız yazılımlar neler?
0
iasci
Biraz gec kaldim sanirim ama mysql'in eventum'umu da bug tracking konusunda oldukca basarili.Mantis te fazlasiyla is gorur bence.
0
mdakin
Projelerimizde yıllardır bugzilla kullanıyoruz. üç proje ve binden fazla bug'un takibinde çok işimize yaradı. Çok güçlü bir araç, tavsiye ederim. Karmaşık görünen bazı yönlerine zamanla alışıyorsunuz. Açık kodlu yazılımlar için ücretsiz olan java tabanlı Atlassian - Jira yı da tavsiye ederim.
0
ahmetaa
mdakin ile benzer yazacagim,

Onceki is yerinde Bugzilla kullanmistik. oldukca guclu bir arac, ama baslangicta Mozilla projesi icin gelistirildiginden projenize gore degistirmeniz ve kurulumu cok kolay olmayabiliyor.
http://www.bugzilla.org/

Su anda is yerinde Java tabanli Jira kullaniyoruz. Ozellik ve Kullanim esnekligi acisindan cok guclu. Veri tabani ve isletim sistemi bagimsiz.
http://atlassian.com/software/jira/
0
gumush
Bildiğiniz türkçe destekli proje yönetim yazılımı var mı ? Dotproject'in sadece eski versiyonunda tr dosyaları var.
0
Ulath
Benim dotproject hoşuma gitti ve kullanmayı düşünüyorum. Her ne kadar gruplara access-deny yetkileri verirken beni deli etse de :). Ben yavaş yavaş yeni dosyaları türkçeye çevirmeyi düşünüyorum, eğer birlikte çalışmak isteyen arkadaşlar var ise beraber çalışabiliriz.
0
FZ
Soru: Ciddi anlamda proje yönetimi bilmeden, bu mefhumu tecrübe etmeden bir proje yönetimi programı alıp kullanmak ne fayda sağlar? Aracı aldık koltuğumuzun altına yükledik bilgisayara artık süper koordine edeceğiz çalışanları, işler tıkır tıkır ilerleyecek, işler sarkmayacak, ekipler arası tartışmalar, kavgalar, çatışmalar yaşanmayacak... mıdır? Bana bu tür araçlar genellikle gösterişten öteye gitmiyor gibi geliyor, bakın Gantt şeması yaptık, bakın filanca iş falancanın üzerinde, bakın deadline şudur, budur, vs. Bakın MSF (Microsoft Solution Framework), vs. kullandık artık mutluyuz, huzurluyuz... mudur olayımız? Bence konu bir proje yönetimi yazılımı seçmenin çok daha ötesinde bir şey... Bana RUP (Rational Unified Process) kavramını çağrıştırıyor, kağıt üzerinde çok güzel ama gerçek dünyada uygulamaya gelince herkesin kendine özgü durumu kendine özgü çözümler gerektiriyor filan, e yani her seferinde kafayı çalıştırıp istisnalara özel çözüm getireceksem niye bir "metodoloji"den bahsedeyim ki?
0
Ulath
Soru: Ciddi anlamda proje yönetimi bilmeden, bu mefhumu tecrübe etmeden bir proje yönetimi programı alıp kullanmak ne fayda sağlar?


Haklısın, ama yazılım geliştirme grupları tarafından kullanılan teknolojileri ve yazılımları öğrenmek için en azından denemek ve uğraşmak lazım.

Aracı aldık koltuğumuzun altına yükledik bilgisayara artık süper koordine edeceğiz çalışanları, işler tıkır tıkır ilerleyecek, işler sarkmayacak, ekipler arası tartışmalar, kavgalar, çatışmalar yaşanmayacak... mıdır? Bana bu tür araçlar genellikle gösterişten öteye gitmiyor gibi geliyor, bakın Gantt şeması yaptık, bakın filanca iş falancanın üzerinde, bakın deadline şudur, budur, vs. Bakın MSF (Microsoft Solution Framework), vs. kullandık artık mutluyuz, huzurluyuz... mudur olayımız? Bence konu bir proje yönetimi yazılımı seçmenin çok daha ötesinde bir şey... Bana RUP (Rational Unified Process) kavramını çağrıştırıyor, kağıt üzerinde çok güzel ama gerçek dünyada uygulamaya gelince herkesin kendine özgü durumu kendine özgü çözümler gerektiriyor filan, e yani her seferinde kafayı çalıştırıp istisnalara özel çözüm getireceksem niye bir "metodoloji"den bahsedeyim ki?


Bazı şirketler büyük projeleri belki bir tane bile UML diagramı kullanmadan, proje management yazılımı kullanmadan, hata takip programı kullanmadan geliştirebiliyor. Ama diğer şirketler ise bu yazımları kullanarak daha verimli ve daha hatasız yazılımlar geliştirdiklerini söylüyorlar. Bence bu tür yazılımlar etkin şekilde kullanılırsa projenin genel geliştirme süresini kısaltacak ve ilerde projenin gelişme aşamalarını izlemeye yardımcı olacaktır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Böyle bir sunum izlemediniz: gapminder ve dünyanın gidişatı

FZ

Bir sunum bu kadar mı çarpıcı olur, bunca bilgi bu kadar mı net, güzel ve etkili şekilde iki boyutlu ekrana sığdırılır. Görsellik ve animasyon bu kadar mı güzel kullanılır. İstatistik ve geleceğe yönelik bakış açısı bu kadar mı eğlenceli ortaya konur!

Programlamanın Tao´su 3. ve 4. Kitap

FZ

3. Kitap - Tasarım

Ve şöyle dedi usta programcı:

"Program test edilmeye başlandığında tasarım değişiklikleri yapmak için artık çok geçtir."

VMWare Server 1.0 Çıktı

vst

Kullandığınız işletim sistemi üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmanıza yarayan sanal makine yazılımı VMWare Server bedava olarak piyasaya sürüldü. İndirip kullanmak isteyenler buyursunlar.

Fazlamesai haberlerine en kolay erişim

butch

Sanırım hepiniz news ticker(haber bantı)'ları bilirsiniz. Çeşitli sitelerden -eğer böyle bir imkanları varsa- aktif haber başlıklarını kolayca görüntülemeye yarayan programlar. Bugün nonags.com'da rastladığım bir tanesi benim oldukça hoşuma gitti. Adı Swen. Oldukça minik (40K kadar) ve başarılı bir program. Beraberinde 30 kadar sitenin başlıklarını görüntülemenizi sağlayan scriptler geliyor. Esas konu, biz bu programcık için fazlamesai script'i hazırladık ve baya işimize yaradığını gördük. Bir deneyin...
Swen 0.4 için buraya,
Fazlamesai scripti için buraya. Bu dosyayı, programı kurduğunuz yerdeki "sites" klasörüne koymanız ve çalıştırdıktan sonra configure seçeneginden fazlamesai seçmeniz yeterli. Görmek isteyenler için bir de screenshot.

Corel, Winzip'i satın almış

anonim

Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.