OCaml İle Yazılan Yeni Bir İşletim Sistemi: Desert Spring-Time

0
FZ
Desert Spring-Time, OCaml dili ile geliştirilen açık kodlu bir işletim sistemidir.

Projenin amacı BeOS gibi yenilikçi işletim sisteminde gündeme gelmiş modern fikirleri yeniden ele almak ve bunları ileri noktalara taşımak, böylece ortaya stabil ve güçlü bir işletim sistemi koymaktır.

Bu işletim sistemi mikro-çekirdek mimarisini ve asenkron mesajlaşmayı kullanmaktadır. İşletim sistemi şu anda x86 uyumlu işlemciler üzerinde çalışmaktadır.

Editörün Notu: OCaml ile geliştirilmiş popüler bir uygulama: MLDonkey

Görüşler

0
pismikrop
Hadi hayırlısı, mikro-kernel tabanlı bir işletim sistemi olması ama linux için böyle bir çalışma mevcut zaten: http://l4ka.org/

Neyse çeşit olmuş :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

anonim

4 Kasım 2007

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor.Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve birlikte çalışabilirliği Orhan Kalaycı tarafından bu seminerde aktarılacaktır.

YER : Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

KATILIM KOŞULLARI : Katılım için kayıt yaptırmak gerekir.

KATILIM ÜCRETİ : 30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

typo3okulu.com

anonim

Typo3'yi Türk kullanıcılarına tanıtmak ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla typo3okulu.com sitesi açıldı.

Watcom C/C++ Artık Açık

FZ

Bir zamanların efsanevi C/C++ derleyicisi Watcom C/C++ da artık açık kaynak kodlu.

Aynı zamanda bir Fortran derleyicisi de içeren projedeki yazılımları bu adresten serbestçe çekebilir ve DOS, Windows 9x, NT, Win2000, Win XP işletim sistemleri üzerinde kullanıp programlarınızı derleyebilirsiniz.

"Open Watcom" projesi yürütücülerinin hedefleri arasında derleyiciyi en kısa süre içinde GNU/Linux ve FreeBSD işletim sistemlerine de aktarmak yer alıyor.