StarLogo programının yeni sürümü duyuruldu

0
ahmetozdemir
MIT Media Lab tarafından geliştirilen simulasyon dili StarLogonun son sürümü Preview 4.1 duyuruldu. Açıklamaya burdan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
bu programlar ii hoş güzel hatta bende grafik işleri yapıyorum ama linux ile kullanılabilecek versiyonları yok bunşarın hep mac ve windows sürümleri var linux sürümlerini bulabileceğim bi yer bilen varsa bide ona bakacam ama şuan bu programı merak ettim
0
FZ
StarLogo'ya çok benzeyen NetLogo var.

NetLogo, Java sanal makinası (sürüm 1.4.1 ya da daha yukarısı) olan herhangi bir işletim sisteminde çalışmaktadır ve buna GNU/Linux da dahildir. Mesela benim Debian GNU/Linux sistemimde sorunsuz olarak çalışıyor NetLogo.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, AJAX, Ruby on Rails

FZ

Gelecek hafta başlayacak büyük etkinliklerden Microsoft Professional Developers Conference sürecinde AJAX bağlantılı teknolojilerin tanıtılacağı ve Atlas projesinin gün ışığına çıkarılacağı söyleniyor.

Yine aynı haberde ajaxian.com'dan Dion Almaer'in Ruby on Rails web geliştirme "framework"ünü AJAX teknolojilerini en iyi destekleyen platformlardan biri olarak göstermesi de dikkate değer noktalardan biri.

Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

FZ

Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

Veritabanı Teknolojilerindeki Yenilikler

FZ

Veritabanı ve bununla bağlantılı çözümler deyince son 20-25 yıldır çoğunluğun aklına gelen terimler aynıdır : SQL, ilişkisel veritabanı yönetim sistemi (markadan bağımsız), ODBC ve bunlara C++, Visual Basic, JAVA gibi dillerle erişmek ve sonuç çözümü programlamak.

Markalar değişir, işletim sistemleri değişir, işin içine Internet girer, sistemler biraz daha hızlanır, fiyatlar değişir ama temelde öyle radikal değişiklikler olmaz... diye düşünüyordum ben bugüne kadar ancak bu düşüncemi değiştiren birkaç şirketin web sayfalarına göz atıp bir miktar inceleme yaptıktan sonra öğrendiklerimi sizinle paylaşmaya karar verdim.

25 Kat Ucuz GSM

anonim

Türkiye’de akıllı telefonlar ve mobil teknolojiler üzerine araştırmalar yapan Mobinex şirketi, cep telefonuyla konuşma ücretlerini 25 kat daha uzuca mal eden bir yazılım geliştirdi.

Chatin adı verilen yazılım sayesinde Symbian (Series 60) uyumlu akıllı cep telefonları, adeta bir telsize dönüşüyor. Chatin sayesinde cep telefonlarından e–mail atıp fotoğraf ve ses paketleri gönderen kullanıcılar çok düşük bir ücret ödüyor. Program da şimdilik telefonlara ücretsiz yüklendiğinden Turkcell, Aria ve Aycell’in şu anki tarifesiyle 50 bin mesaj veya 10 bin e-mail ya da 20 resim, sadece 1 milyon 200 bin liraya aynı programı kullanan başka bir aboneye gönderilebiliyor.

http://www.temizyazilim.org/

ieski

İnternet katlanarak artan büyüme hızıyla ve sağladığı özgürlükle büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor.

Bilinçsiz internet kullanıcıları ve art niyetli kullanıcıların yarattığı anarşi internet aracılığıyla coğrafyadan bağımsız olarak hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiliyor.