StarLogo programının yeni sürümü duyuruldu

0
ahmetozdemir
MIT Media Lab tarafından geliştirilen simulasyon dili StarLogonun son sürümü Preview 4.1 duyuruldu. Açıklamaya burdan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
bu programlar ii hoş güzel hatta bende grafik işleri yapıyorum ama linux ile kullanılabilecek versiyonları yok bunşarın hep mac ve windows sürümleri var linux sürümlerini bulabileceğim bi yer bilen varsa bide ona bakacam ama şuan bu programı merak ettim
0
FZ
StarLogo'ya çok benzeyen NetLogo var.

NetLogo, Java sanal makinası (sürüm 1.4.1 ya da daha yukarısı) olan herhangi bir işletim sisteminde çalışmaktadır ve buna GNU/Linux da dahildir. Mesela benim Debian GNU/Linux sistemimde sorunsuz olarak çalışıyor NetLogo.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Seaside Framework ile Internet Programlama

FZ

Bill Clementson, en son gerçekleştirilen Vancouver Lisp Kullanıcıları Toplantısında gerçekleştirilen bir sunumu video olarak kaydedip insanlık ile paylaşmaya karar vermiş.

Söz konusu video, Avi Bryant tarafından Smalltalk [1, 2] dili ile geliştirilmiş Seaside isimli bir Internet programlama "framework"ü ile ilgili ve Common Lisp ile geliştirilmiş sağlam bir Internet programlama "framework"ü olan UnCommon Web'e benzer şekilde "devam ediş" (continuation) tekniğinden faydalanıyor.

Xen: VMware® için özgür alternatif

roktas

VMware`in özgür ve üstelik daha hızlı alternatifini buluyoruz galiba. Bu haber OSNews`de dikkatimi çekti. Xen, Cambridge üniversitesi Bilgisayar Labortuvarlarında geliştirilmiş özgür lisanslı bir sanal makine yazılımı. İhtiyaç sahipleri bilirler, sanal makine yazılımları özellikle önyükleme ve sistem kurulumu yazılımlarının test edilmesinde, kirlilik oluşturmadan farklı işletim sistemlerinin denenmesinde çok yararlıdır. VmWare`in mevcut alternatifleri Bochs ve Qemu yeterli performansa sahip değiller ve böyle bir şeye hakikaten ihtiyaç vardı. (Qemu Bochs`dan çok daha iyi durumda, fakat VmWare ile karşılaştırıldığında maalesef o da yavaş kalıyor.) Xen özel tekniklerle (?) böylesi bir yüksek performansa ulaşabiliyor. Daha şimdiden Redhat, Novel, HP vb. bu projeye üşüşmüş durumdalar. Xen`in Linux çekirdek kod tabanına eklenmesi de gündemde. Ha unutmadan, anladığım kadarıyla teknik olmaktan ziyade yasal nedenlerden dolayı Xen'de sanal Windows çalıştırmak mümkün değil henüz. Ama ekran görüntüleri NetBSD`yi deneyebileceğinizi söylüyor. Bu güzel :-)

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...

OCaml İle Yazılan Yeni Bir İşletim Sistemi: Desert Spring-Time

FZ

Desert Spring-Time, OCaml dili ile geliştirilen açık kodlu bir işletim sistemidir.

Projenin amacı BeOS gibi yenilikçi işletim sisteminde gündeme gelmiş modern fikirleri yeniden ele almak ve bunları ileri noktalara taşımak, böylece ortaya stabil ve güçlü bir işletim sistemi koymaktır.

Bu işletim sistemi mikro-çekirdek mimarisini ve asenkron mesajlaşmayı kullanmaktadır. İşletim sistemi şu anda x86 uyumlu işlemciler üzerinde çalışmaktadır.

Editörün Notu: OCaml ile geliştirilmiş popüler bir uygulama: MLDonkey

Programlamanın Tao´su 5. ve 6. Kitap

FZ

5. Kitap - Bakım

Ve şöyle dedi usta programcı:

"Bir program üç satırı geçtiyse bir gün mutlaka bakıma ihtiyaç duyar."