StarLogo programının yeni sürümü duyuruldu

0
ahmetozdemir
MIT Media Lab tarafından geliştirilen simulasyon dili StarLogonun son sürümü Preview 4.1 duyuruldu. Açıklamaya burdan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
bu programlar ii hoş güzel hatta bende grafik işleri yapıyorum ama linux ile kullanılabilecek versiyonları yok bunşarın hep mac ve windows sürümleri var linux sürümlerini bulabileceğim bi yer bilen varsa bide ona bakacam ama şuan bu programı merak ettim
0
FZ
StarLogo'ya çok benzeyen NetLogo var.

NetLogo, Java sanal makinası (sürüm 1.4.1 ya da daha yukarısı) olan herhangi bir işletim sisteminde çalışmaktadır ve buna GNU/Linux da dahildir. Mesela benim Debian GNU/Linux sistemimde sorunsuz olarak çalışıyor NetLogo.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lin(uxWin)dows Geliyor!

FZ

Şimdi hani anket yapılmıştı ya, masaüstünde ne tercih edersiniz şeklinde. Yani evet, Windows 2000 kullanıyorum ama yani canııım (!) Linux sistemindeki güzelim, şirin mi şirin, etkin ve de yetkin programları kullanamamak da üzüyor beni.\r \r

Ama sanırım yakında üzüntülerim bir nebze olsa giderilecek Lindows OS tarafından ;-)\r \r

Aralık ayı sonuna doğru ilk sürümü (yoksa betası mıydı?) çıkması beklenen bu işletim sistemi tamamen masaüstünü hedefliyor ve hem Windows hem de Linux ortamı için geliştirilmiş pek çok yazılımı çalıştırabileceğini iddia ediyor.\r \r

GCC 4.0 geliyor, RC1 yayınlandı

Soulblighter

C, C++, Objective-C, Fortran, Java ve ADA dillerinde yazılmış programları 15'in üzerinde farklı bilgisayar mimarisi için derlememize imkan veren GCC (GNU Compiler Collection) 4.0 RC1 yayınlandı. Değişiklikleri buradan okuyabilir, buradan da GCC 4.0 RC1'i indirebilirsiniz.

GNU/Linux sistemlerin en önemli, kritik ve olmazsa olmaz bileşenlerinden biri olan GCC derleyici süitinin yeni sürümü ile birlikte bu derleyici ile derlenen Firefox, OpenOffice.org, Linux çekirdeği gibi pek çok yazılımın kalitesinde ve performansında artış bekleniyor.

DCP-Portal Gelişiyor... v4.5

anonim

Tamamen Türk içerik yönetimi uygulaması DCP-Portal'ın yeni sürümü çıktı. Yönetici alanı yeniden geliştirilen DCP-Portal, 4.5. sürümünde benzerlerinden çok daha kolay ve konfigüre edilebilir bir sistem yönetimi imkanı sunuyor. İçerisinde dosya yükleme, WYSIWYG tarzı bir HTML editör bulunduran yazılım, içerikler eklenirken ve/veya güncellenirken hiçbir HTML bilgisine gerek duymuyor.

Turing Turnuvası´na Tüm Programcılar Davetli

FZ

Turing Turnuvası iki kategorili ve 20.000$ ödüllü bir turnuva. Kategorilerden birincisinde amaç insan davranışını en iyi taklit eden yazılımı geliştirmek, diğerinde ise insan ile bilgisayar arasındaki farkı tespit edebilecek bir yazılım geliştirmek. Turnuvaya iki farklı tipte program gönderilebilir: İnsan davranışını taklit edecek şekilde veri seti üretebilecek bir emülatör veya insanlar ve makinalar tarafından üretilmiş veri setlerini birbirinden doğru olarak ayırt edebilecek bir dedektör.

Oyun Oynamayı Öğrenen Sistem: CogVis

FZ

Yorkshire, İngiltere'deki University of Leeds araştırmacıları tarafından geliştirilen CogVis sistemi "kağıt, makas, taş" oyununu sadece gözlem yaparak oynamayı öğrendi. Sistem kaydettiği video ve ses verisindeki örüntüleri tarıyor ve hipotezler öne sürüp bunları test ederek oyunun kurallarını yavaş yavaş öğreniyor. Sistemde önceden oyuna dair tanımlanmış (hard-coded) herhangi bir kural bulunmuyor.

Kaynak: http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn6914

FM sitesinde daha önce yapay zeka ve bilişsel bilim (cognitive science) ile ilgili yayınlanmış bazı yazılar: