Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

0
FZ

Görüşler

0
afsina
oncelikle yazinin orjinali farkli baglantida. karsi yorumlari okuyunca yazinin ne tur tutarsizliklar icerdigini anlayabilirsiniz.

http://www.databasecolumn.com/2008/01/mapreduce-a-major-step-back.html
0
yilmaz
MapReduce büyük dataları parçalayıp işleyebilmek için bir yöntem. Yazıda daha çok veritabanı olarak işlenmiş ki bence orada bir yanlış anlaşılma var.

Zaten mevcut veritabanları Google gibi şirketlerin indekslediği datayı analiz etmekte zorlandığı için bu yola baş vurulmuş. Bazı yerlerde veritabanlarının da cluster haline getirebileceğinden bahsetmiş fakat MapReduce'un bir veritabanı modeli olmadığı kısmı ıskalanmış yine.
0
yilmaz
şu linki de incelemek lazım bunu da habere kaynak olarak eklersek daha güzel olur.

http://labs.google.com/papers/mapreduce.html
0
aycanirican
The machine is (us)ing us.

Check it out: "Nested Data Parallelism in Haskell"
http://research.microsoft.com/~simonpj/papers/ndp/NdpSlides.pdf
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Processing: Görsel Tasarımcılar ve sanatçılar için programlama dili

anonim

Processing elektronik sanatlar ve görsel tasarımcılar için geliştirilmiş bir programlama dili ve ortamıdır. Programlamanın temellerini görsel bağlamlar içinde öğretmek ve software taslak defteri olarak kullanılmak üzere yaratılmıştır.

http://www.processing.org adresinden daha fazla bilgi alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bunun yanında öğrenmenizi kolaylaştıracak Processing Türkçe başvuru kaynağı bu hafta yayına geçti: http://processing.org/reference/tr/

Genç Yazılımcılara Abilik Yapacak

anonim

Hamdi Koçoğlu'nun, 1999 yılında kurduğu 'İzinternet' adlı firma, Anadolu'da internet üzerinden iş yapmak isteyen ve İngilizce içerik karşısında zorlanan firmalara hizmet veriyor. Şirket, Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor.

Açık Squeak Kitabı Yayınlandı

zekzekus

Geçtiğimiz günlerde burada haberini verdiğimiz açık Squeak kitabı yayınlandı.

Python : iyidir - o kadar

gencbeyin

Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.

Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

FZ

Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).