Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

0
FZ

Görüşler

0
afsina
oncelikle yazinin orjinali farkli baglantida. karsi yorumlari okuyunca yazinin ne tur tutarsizliklar icerdigini anlayabilirsiniz.

http://www.databasecolumn.com/2008/01/mapreduce-a-major-step-back.html
0
yilmaz
MapReduce büyük dataları parçalayıp işleyebilmek için bir yöntem. Yazıda daha çok veritabanı olarak işlenmiş ki bence orada bir yanlış anlaşılma var.

Zaten mevcut veritabanları Google gibi şirketlerin indekslediği datayı analiz etmekte zorlandığı için bu yola baş vurulmuş. Bazı yerlerde veritabanlarının da cluster haline getirebileceğinden bahsetmiş fakat MapReduce'un bir veritabanı modeli olmadığı kısmı ıskalanmış yine.
0
yilmaz
şu linki de incelemek lazım bunu da habere kaynak olarak eklersek daha güzel olur.

http://labs.google.com/papers/mapreduce.html
0
aycanirican
The machine is (us)ing us.

Check it out: "Nested Data Parallelism in Haskell"
http://research.microsoft.com/~simonpj/papers/ndp/NdpSlides.pdf
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BLAM!

butch

Son zamanlarda bir RSS çılgınlığıdır gidiyor. Tabi bunda Firefox ve Thunderbird'ün yeni sürümlerinin etkisi çok fazla. RSS, gününün önemli bir bölümünü haber sitelerini takip ederek geçirenler için çok pratik bir sistem, ancak yukarıda bahsettiğim programların sistemleri pek pratik değil. Bunun için yaptığım bir araştırmada BLAM!'a rastladım. Haber takip etmeyi çocuk oyuncağı haline getiren bu programın FM 'in takip edilmesini kolaylaştıracağına ve diğer haber sitelerinin de takibini kolaylaştıcağı için haber yoğunluğunu da artıracağına inancım tam. Yani apt-get install blam.

EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

anonim

EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

Programlamanın Tao´su 3. ve 4. Kitap

FZ

3. Kitap - Tasarım

Ve şöyle dedi usta programcı:

"Program test edilmeye başlandığında tasarım değişiklikleri yapmak için artık çok geçtir."

GNU/Linux Çekirdek Animasyonu

FZ

Evet kulağa garip geliyor ama var böyle bir şey, inanmayan bu sitedeki Linux çekirdeği 3D animasyonunu izleyebilir.

istanbuLX: Yerli İşletim Sistemi

FZ

2001 yılında, işletim sistemleri konusunda yerli bilgi ve yazılım üretmek amacıyla başlattığımız 'istanbuLX İşletim Sistemi' projesi tamamen kamuya açılmaktadır. Önümüzdeki ay ekibin genişletilmesi işlemi tamamlanacaktır.

Açık kod felsefesi ile geliştirilen projenin tüm geliştirme safhaları kamuya açık hale getirilecektir. Bu aşamada, siz değerli Türk kullanıcıları/geliştiricileri de projeye katılabilir, geliştirilmesine yardımcı olabilirsiniz. Proje herkese açık olup haberleşme listemiz istanbulx@istanbulx.org adresinde hizmete girmiştir. Üye olmak için istanbulx-subscribe at istanbulx.org adresine boş bir e-posta atmanız yeterlidir.

istanbuLX, tasarım aşaması ve geliştirme aşaması belli ölçüde bitirilmiştir. İlk versiyonu 0.1.1-farabi olarak 14 Kasım 2001'de, ikinci versiyonu ise 0.1.5-sinan olarak 15 Şubat 2004'te çıkarılmıştır. Son versiyonu 15 Ağustos 2004 tarihinde 0.1.6-sinan olarak çıkarılmıştır. Bu versiyonu aşağıdaki bu adresten edinebilirsiniz.