Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

0
FZ
Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

Görüşler

0
ttk
Elimizde o hatâlı intel pentium'lardan bir tane vardı :)
0
Zebani
ne hata yapıyordu kerata? yanlış mı çarpma bölme yapıyordu? :)
0
ttk
O sayfada ayrıntısını yazmış, özel bir durumda bölme hatası yapıyordu işlemci. İşin kötü tarafı tonla işlem yapan bir çipde insanın bu hatânın karşısına çıkıp çıkmadığını tesbit etmesinin imkânsız oluşu, insanlar o kadar hesabı kendileri yapamayacakları için bilgisayarları kullanıyorlar zaten. Yani içinize bir şüphe yerleşiyor o kadar hesap yaptık ama acaba olmadık birisinde hata var mıdır diye düşünmekten kurtulmak için artık işlemciyi ciddi bir iş için kullanamaz oluyorsunuz. Bizim de hatânın etkileyebileceği tipte en azından bir tane ciddi hesaplama işlemimiz vardı, işlemciyi intele gönderip değiştirmekten daha kolay gelip, bir AMD K5 işlemci almıştık :)
0
codeburn
peki buna ne dersiniz ? bunu yazanı bulmak lazım :) Buyrun Burdan
0
xcorex
gelmiş geçmiş en büyük bilgisayar suçu :) [windows]
0
yilmaz
arien5 bizim uyduyu mu taşıyordu. turksatı 1a?
0
Zebani
şu ilk deneme de düşen uyduyu mu?
0
Zebani
pardon roket. :)
0
yilmaz
uydu düşmedi de taşıyan roket havada patlamıştı.
0
desenturk
patlatılmıştı.
0
Zebani
sonradan aklıma geldi patladığı :) yanlış yazdım diye düşündüm ama sonra şunu fark ettim her ne kadar patlasa da, parçalansa dasonuçta yerküreye düştü. Demek ki patladığını belirtmeme gerek yok diye düşündüm. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Palm için miniGL sürücüsü

redogre

http://www.dsbox.com/minigl.html adresinde Palm için OpenGL projesi ile ilgili bilgiler var. Digital Sandbox firmasının Source Forge sitesinin de desteğiyle yürüttüğü projede şu anda 0.4 versiyonuna gelinmiş durumda. Ama Sandbox kullanıcıları uyarıyor, program henüz çok stabil değil. Dsbox sitesinde çok "şirin" screen shot lar var... En azından Palm ekranında vektör grafikler şirin gözüküyor bence.

MuraveyWeb 0.2 CMS - Ruby on Rails ile içerik yönetimi...

anonim

CMS kelimesini görür görmez "Yine bir PHPNuke türevi mi?" diye düşünürek bu haberi okumayacak olanlarınız ciddi bir yanılgıya düşecekler.

Çünkü MuraveyWeb Ruby on Rails teknolojisi ile yazılan ve "Acı çektirmeden site yönetmeyi" vaadeden bir CMS. Üstelik bunu dizayn özgürlüğünüzü de kısıtlamadan yapıyor.

Linux BIOS - Her Şeyin En İyisine Layıksınız

FZ

LinuxBIOS, makinanızı birkaç saniyede GNU/Linux yüklü olarak açmanın kestirme bir yolundan çok daha fazlasıdır.

LinuxBIOS, GPL lisanslı bir program olup pek çok BIOS´un yerini tutabilecek durumdadır, desteklenen sistemler arasında AMD64, x86, Alpha ve PowerPC sistemler de mevcuttur. LinuxBIOS üreticiden ve mimariden bağımsızdır, %95'i C dili ile yazılmıştır ve 4 yıldır geliştirilmektedir, olgunlaşmış bir yazılımdır. En büyük bilgiişlem kümelerinden tutun gömülü cihazlara dek pek çok sistem tarafından tercih edilmektedir. LinuxBIOS, AMD ve Tyan gibi pek çok üretici tarafından desteklenmetedir. Söz gelimi artık Tyan´dan LinuxBIOS yüklü anakart sipariş edebilirsiniz.

Bu makalede LinuxBIOS´un teknik yapısı ve tarihsel gelişimi detaylı olarak anlatılmaktadır. Sanayi ile işbirliği bağlamında da bir vaka analizi olarak okunabilir. En sıkı korunan endüstriyel, teknik bilgileri bize açmaları için büyük üreticileri nasıl ikna ettiğimize dair bazı dersler çıkarabilirsiniz.

NetLogo 3.0 Çıktı

FZ

Multi-agent programlama ve modelleme için en çok kullanılan yazılım geliştirme ortamlarından biri olan NetLogo'nun 3.0 sürümü duyuruldu.

Bu sürümde üç boyutlu grafikler, Sistem Dinamikleri Modelleme, gelişmiş grafik özellikler mevcut. 3D graphics, a System Dynamics Modeler, improved turtle pens, improved BehaviorSpace, and other enhancements. Here's a complete list of changes. Try it and let us know what you think. Detaylı değişiklik listesine buradan erişebilirsiniz. Ayrıca sistemde kullanılabilen modelleri web tarayıcınızda da görmeniz mümkün. (Dikkat, tüm gününüzü alabilir, dalıp gidebilirsiniz, tehlikeli :)

Aylık Programlama Dilleri Sıralaması

vst

TIOBE isimli kodlama standartları şirketinin yaptığı araştırmaya göre en çok kullanılan programlama dilleri sıralamasında PHP atağa geçti ve C++'ın yerini zorluyor. Visual Basic, Perl ve Delphi'deki ciddi düşüşe karşın Lisp/Scheme dilleri artışta. En çok artanlar ise Java ve PHP.