Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

0
FZ
Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

Görüşler

0
ttk
Elimizde o hatâlı intel pentium'lardan bir tane vardı :)
0
Zebani
ne hata yapıyordu kerata? yanlış mı çarpma bölme yapıyordu? :)
0
ttk
O sayfada ayrıntısını yazmış, özel bir durumda bölme hatası yapıyordu işlemci. İşin kötü tarafı tonla işlem yapan bir çipde insanın bu hatânın karşısına çıkıp çıkmadığını tesbit etmesinin imkânsız oluşu, insanlar o kadar hesabı kendileri yapamayacakları için bilgisayarları kullanıyorlar zaten. Yani içinize bir şüphe yerleşiyor o kadar hesap yaptık ama acaba olmadık birisinde hata var mıdır diye düşünmekten kurtulmak için artık işlemciyi ciddi bir iş için kullanamaz oluyorsunuz. Bizim de hatânın etkileyebileceği tipte en azından bir tane ciddi hesaplama işlemimiz vardı, işlemciyi intele gönderip değiştirmekten daha kolay gelip, bir AMD K5 işlemci almıştık :)
0
codeburn
peki buna ne dersiniz ? bunu yazanı bulmak lazım :) Buyrun Burdan
0
xcorex
gelmiş geçmiş en büyük bilgisayar suçu :) [windows]
0
yilmaz
arien5 bizim uyduyu mu taşıyordu. turksatı 1a?
0
Zebani
şu ilk deneme de düşen uyduyu mu?
0
Zebani
pardon roket. :)
0
yilmaz
uydu düşmedi de taşıyan roket havada patlamıştı.
0
desenturk
patlatılmıştı.
0
Zebani
sonradan aklıma geldi patladığı :) yanlış yazdım diye düşündüm ama sonra şunu fark ettim her ne kadar patlasa da, parçalansa dasonuçta yerküreye düştü. Demek ki patladığını belirtmeme gerek yok diye düşündüm. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Supermemo

m1a2

Öğrenmek sizin için bir tutku haline gelmiş fakat "öğreniyorum, unutuyorum" çevriminden şikayetçi iseniz bu programa bakmanızı öneririm. Supermemo Polonyalı bir (moleküler) biyolog olan Dr. Piotr Wozniak tarafından, teorik temelleri bir lisansüstü tezinde ortaya çıkan bir program. Dr. Wozniak yüksek lisans çalışmasında `Unutma` olayının kimyasını inceleyerek `Active Recall` olarak adlandırdığı bir `optimum tekrarlama` şeması ve matematiksel model geliştirmiş. Modeli geliştirmekle kalmamış `dur bakayım, ben bunu bir program haline de getireyim` diyerek Supermemo programını yazmış.

4`üncü Fonksiyonel Programcılar Konferasyonu

anonim

4`üncü Fonksiyonel Programcılar Konferasyonu 3-5 Eylül tarihlerinde Floransa'da başlıyor, Türk yazılımcıları da oralarda görmek isteriz, umarım katılan olur. Detaylı bilgi için: http://cristal.inria.fr/ICFP2001/prog-contest/
(Editörün notu: ICPF, International Conference on Functional Programming 2001 bünyesinde bir de programlama yarışması var.)

Eclipse İçin Türkçe İmla Denetimi Eklentisi: Musahhih

FZ

Yusuf Karagöl, Zemberek tabanlı ve Eclipse içinde javadoc, yorum ve karakter katarlarında Türkçe imla denetimi yapan Musahhih isimli bir eklenti geliştirmiş.

Kaynak: http://zembereknlp.blogspot.com/

Fikri takip: tml2html

misafir

Daha önceki bir yazımda türkçe klavyesi olmayanların yazıcıdan türkçe metin çıkarmalarını sağlayan bir betiği paylaşmıştım. Bu kez de yine türkçe klavyesi olmayanların türkçe html belgeleri üretmelerini sağlayan bir betiği paylaşmak istiyorum.

Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

FZ

IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.