Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

0
FZ
Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

Görüşler

0
ttk
Elimizde o hatâlı intel pentium'lardan bir tane vardı :)
0
Zebani
ne hata yapıyordu kerata? yanlış mı çarpma bölme yapıyordu? :)
0
ttk
O sayfada ayrıntısını yazmış, özel bir durumda bölme hatası yapıyordu işlemci. İşin kötü tarafı tonla işlem yapan bir çipde insanın bu hatânın karşısına çıkıp çıkmadığını tesbit etmesinin imkânsız oluşu, insanlar o kadar hesabı kendileri yapamayacakları için bilgisayarları kullanıyorlar zaten. Yani içinize bir şüphe yerleşiyor o kadar hesap yaptık ama acaba olmadık birisinde hata var mıdır diye düşünmekten kurtulmak için artık işlemciyi ciddi bir iş için kullanamaz oluyorsunuz. Bizim de hatânın etkileyebileceği tipte en azından bir tane ciddi hesaplama işlemimiz vardı, işlemciyi intele gönderip değiştirmekten daha kolay gelip, bir AMD K5 işlemci almıştık :)
0
codeburn
peki buna ne dersiniz ? bunu yazanı bulmak lazım :) Buyrun Burdan
0
xcorex
gelmiş geçmiş en büyük bilgisayar suçu :) [windows]
0
yilmaz
arien5 bizim uyduyu mu taşıyordu. turksatı 1a?
0
Zebani
şu ilk deneme de düşen uyduyu mu?
0
Zebani
pardon roket. :)
0
yilmaz
uydu düşmedi de taşıyan roket havada patlamıştı.
0
desenturk
patlatılmıştı.
0
Zebani
sonradan aklıma geldi patladığı :) yanlış yazdım diye düşündüm ama sonra şunu fark ettim her ne kadar patlasa da, parçalansa dasonuçta yerküreye düştü. Demek ki patladığını belirtmeme gerek yok diye düşündüm. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

anonim

4 Kasım 2007

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor.Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve birlikte çalışabilirliği Orhan Kalaycı tarafından bu seminerde aktarılacaktır.

YER : Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

KATILIM KOŞULLARI : Katılım için kayıt yaptırmak gerekir.

KATILIM ÜCRETİ : 30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

Mono ve .NET

raistlinthewiz

Bugün osnews.com da görmüş olduğum bir makalenin giriş yazısı hayli ilgimi çekti. Makaleyi okudum ve beğendim. Giriş yazısını aynen paste ediyorum:

"In the Brazilian martial art capoeira, it can be hard to tell if the participants are fighting or dancing. Players cooperate and compete, and spend as much energy trying to impress the crowd and one-up each other as they do in combat"

Makalenin tamamı için: http://techupdate.zdnet.com/techupdate/stories/main/0,14179,2907356,00.html

HTML 5 Yenilikleri ve JavaScript ile Canvas elementini Kullanan Yılan Oyunu

kulker

HTML 5, Web 2.0 teknolojisinin bize sunduğu en büyük nimetlerden biri. Canvas,video ve audio gibi 3 önemli elementle daha gelişmiş web uygulamaları geliştirmek mümkün.

Ne vahimdir ki MSIE desteklemediği için kullanım oranının az olduğunu görüyoruz. Buna rağmen Firefox, Opera ve Google chrome HTML5 i desteklediği için bu güzelim teknolojiyi test edip kullanmaya başlamak fazla zaman kayıp etmemek lazım.

Rosetta Stone: Dil Öğrenme Aracı

SHiBuMi

Rosetta Stone, temel mantığı "Yeni bir dili öğrenmenin en iyi yöntemi nedir? Kendi anadilinizi öğrendiğiniz yöntem" olan, çok başarılı bir yabancı dil öğrenme aracı. Sitelerinde de belirttikleri üzere, ilk dilimizi yani anadilimizi, okula bile gitmeden öğreniyoruz. Bunu, gördüklerimizi, işittiklerimizi başka hiçbir dile dayandırmadan yapıyoruz. Aynı yöntemi, yeni bir dil öğrenmek için de rahatlıkla kullanabiliriz.

GNU/Linux için yeni bir sözlük: YZC

ridvantulunay

YZC, yeni bir GPL lisanslı sözlük uygulaması.

0.02 sürümü ile yapısına Ezberletici eklenen 65.552 kelimelik güzel bir sözlük.

http://www.yaz-ar.com/home/yzc/ adresinden sözlüğe ve kaynak koduna erişebilirsiniz.

Sözlük GAMBAS ve SQLITE kullanılarak hazırlanmaktadır, ilerleyen sürümlerde yapısına sınavcı, genişletilebilirlik ve GTK desteği eklenecektir.