Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

0
FZ
Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

Görüşler

0
ttk
Elimizde o hatâlı intel pentium'lardan bir tane vardı :)
0
Zebani
ne hata yapıyordu kerata? yanlış mı çarpma bölme yapıyordu? :)
0
ttk
O sayfada ayrıntısını yazmış, özel bir durumda bölme hatası yapıyordu işlemci. İşin kötü tarafı tonla işlem yapan bir çipde insanın bu hatânın karşısına çıkıp çıkmadığını tesbit etmesinin imkânsız oluşu, insanlar o kadar hesabı kendileri yapamayacakları için bilgisayarları kullanıyorlar zaten. Yani içinize bir şüphe yerleşiyor o kadar hesap yaptık ama acaba olmadık birisinde hata var mıdır diye düşünmekten kurtulmak için artık işlemciyi ciddi bir iş için kullanamaz oluyorsunuz. Bizim de hatânın etkileyebileceği tipte en azından bir tane ciddi hesaplama işlemimiz vardı, işlemciyi intele gönderip değiştirmekten daha kolay gelip, bir AMD K5 işlemci almıştık :)
0
codeburn
peki buna ne dersiniz ? bunu yazanı bulmak lazım :) Buyrun Burdan
0
xcorex
gelmiş geçmiş en büyük bilgisayar suçu :) [windows]
0
yilmaz
arien5 bizim uyduyu mu taşıyordu. turksatı 1a?
0
Zebani
şu ilk deneme de düşen uyduyu mu?
0
Zebani
pardon roket. :)
0
yilmaz
uydu düşmedi de taşıyan roket havada patlamıştı.
0
desenturk
patlatılmıştı.
0
Zebani
sonradan aklıma geldi patladığı :) yanlış yazdım diye düşündüm ama sonra şunu fark ettim her ne kadar patlasa da, parçalansa dasonuçta yerküreye düştü. Demek ki patladığını belirtmeme gerek yok diye düşündüm. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rakun XML Uygulama Platformu 0.3.2 Çıktı

evolution

Web tabanlı kurumsal uygulamaları (ERP, MRP, CRM, v.b.) XML yapısında geliştirme altyapısını sunan Rakun Platformu 0.3.2 sürümüne ulaştı. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Supermemo

m1a2

Öğrenmek sizin için bir tutku haline gelmiş fakat "öğreniyorum, unutuyorum" çevriminden şikayetçi iseniz bu programa bakmanızı öneririm. Supermemo Polonyalı bir (moleküler) biyolog olan Dr. Piotr Wozniak tarafından, teorik temelleri bir lisansüstü tezinde ortaya çıkan bir program. Dr. Wozniak yüksek lisans çalışmasında `Unutma` olayının kimyasını inceleyerek `Active Recall` olarak adlandırdığı bir `optimum tekrarlama` şeması ve matematiksel model geliştirmiş. Modeli geliştirmekle kalmamış `dur bakayım, ben bunu bir program haline de getireyim` diyerek Supermemo programını yazmış.

StarLogo artık OpenStarLogo

FZ

StarLogo ekibinden Eric Klopfer'in dünkü bir e-posta iletisine göre 8 Haziran 2006 itibariyle StarLogo artık OpenStarLogo adı altında kamuya açık kodlu olarak sunulmaktadır.

OpenStarLogo web sitesinde sistemin hem kaynak kod dosyalarını hem de derlenmiş hallerini bulmak mümkün. Böylece tüm dünyadaki programcı camiasının OpenStarLogo ve dolayısı ile StarLogo'ya katkıları kabul edilirken StarLogo ekibi de StarLogo TNG üzerindeki çalışmalarına odaklanmaya devam edecek.

Skype'ye Bir Rakip Daha: OpenWengo

Soulblighter

Daha önce FM'de Skype'ye rakip: Gizmo Projesi başlıklı haberde Gizmo Projesi'nden bahsedilmişti. Şimdi açık kaynak bir alternatif daha var: OpenWengo

Autodesk, Alias 'ı Satın Aldı

simor

Buraya gönderdiğim bu ilk haberin, benim için çok üzücü bir haber olduğunu belirtmeliyim. Senelerdir şahsen işimin olmadığı, yazılımlarından fellik fellik kaçtığım Autodesk, Aliassatın aldı.