Assembler 101

0
anonim
Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.
Bu emülatör temel olarak Assembler öğretmek için tasarlanmış. İçinde pek çok hazır uygulama ve dokümantasyon desteği içeriyor. Ayrıca programın çalışması sırasında mikroişlemcinin içinde neler olduğunu gözlemlemek de mümkün.

Son bir not olarak emülatörün tek kusuru 16-bit olması. Ancak başlangıç için yine de oldukça güzel görünüyor.

Görüşler

0
neurorebel
Iczelion diye bir beşerin tutorialları vardı. Bir de MASM32 falan indirirsen daha bir güncel bilgilerle donatabilirsin kendini. Iczelion'un sayfasında gerekli herşeyin paketlenmiş hali vardı zaten. Tabi bunlar Win32 platformuna yönelik. MSVC++ kullanıyorsan ve C de biliyorsan yazdığın basit kodları debug ve disassemble etmekte oldukça öğretici oluyor. Bol şans !
0
GolgeHan
http://i8086emu.sourceforge.net/

0
Geryon
OllyDbg kullansan çok daha güzel olduğunu göreceksin.
Evt windows için ama bundan kat kat daha faydalı olacağı kesin. 8086 mı ? 1Mb'dan fazla RAM'a sahip bilgisyarlar çıkalı çoook uzun zaman oluyor...
0
realist
Bu devirde 8086 emülatörleriyle uğraşmak neden?
Assembly öğrenmek istemenizin sebeplerinden bahsederseniz daha makul yöntemler önerebilirm.
0
anonim
Özel bir nedeni yok. Assembly bilmeden kendimi eksik hissediyorum o kadar. Daha özetle şöyle de söyle bilirim; Çünkü orada duruyor ve benim öğrenmemi bekliyor ;-)
0
Tarık
Ne kadar saçma bir soru bu?

Adam ne nasıl oluyor diye görmek, öğrenmek istemiş, sana ne?

Yani pek yetkili fm li ağabeylerimiz nasıl olmuşta bu soruya "ne için? kimin için?, nasıl böyle bir genelleme yapıyorsunuz?" gibi çıkışlar yapmamış inanılır gibi değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MenuetOS Türkçe

madanadam

MenuetOS 32 bit assembly ile yazılmış bir işletim sistemidir. Tek diskete network destekli, renkli , süper hızlı ve küçük bir işletim sistemini sığdırmışlar. Şu sıralar onu Türkçeleştirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz MenuetOS sayfası: http://www.menuetos.org, Türkçe yama http://www.geocities.com/madanadam

İlk önce MenuetOS'un son kararlı sürümü olan 0.76 yı indirmeniz, kurmanız ve sonra kernel.zip'i açıp üzerine yamayı ekleyip fasm 1.50+ ile derlemeniz gerekiyor.

PAS (Printer Accounting Server)

episode

Mükemmel bir program yapılmış. Adı PAS yazıcıya gönderilen dökümanların yönetiminde çığır açan bir yazılım. Üretici firma yanlış hatırlamıyorsam bir fransız şirketi. Peki nedir bu PAS? Bir manyetik kartımız var fotokopi makinesinin başına gidiyoruz. Makinanın ekranında "Please insert a card" yazıyor, kartımızı kart okuyucudan geçiriyoruz ve fotokopi çekmemiz için makineyi açıyor. Kaç sayfa fotokopi çekersek hesabımıza işliyor. Tabi bunun için ilk önce kartımızı doldurmamız gerekiyor. Ne kadar para yüklemişsek o kadar çekiyor. Print içinde aynı şey geçerli. Bu programın çalışması için bir linux veya NT server'a ihtiyaç var. Program sayesinde Fotokopi ve Yazıcılarınızın analizlerini otomatik olarak alabiliyorsunuz. Fiyatına bakamadım web sitesi www.metrics.com

SPAM´e Türk Yazılımcıların Cevabı: zabit

honal

Türkiye'nin ilk açık kod yazılım geliştirme takımı EnderUNIX, yeni yazılımını sunar: zabit

Internet kullanıcılarının ve sistem yöneticilerinin en önemli problemlerinden birisi kuşkusuz spam e-postalardır. Yıllardır Qmail üzerine çalışan ekibimiz, Qmail için bir spam filitreleyici yazmıştır. Geliştiricilerimizden N.Ersen Şişeci tarafından geliştirilen yazılım, içerik ve eklenti filitreleme özelliklerine sahiptir.

Tamamen C ile yazılan ve bu nedenle script dilleri ile yazılmış eşdeğerlerine göre oldukça hızlı olan yazılım, virüs tarayıcı clamav ile birlikte çalışabilmektedir. Eklenti filitrelemesi sayesinde Clamav'ın taradığı dosya sayısı yaklaşık 1/3 oranında azalmaktadır. Böylece e-posta sunucunuzun performansı bir hayli artmaktadır. İçerik filitreleme ile de kullanıcılara çok daha az spam e-posta ulaşmaktadır.

QT Kütüphanesi Micros~1 Windows'da GPL Lisansına Kavuşuyor

vst

Trolltech'in web sitesinde duyurduğu habere göre, geliştirme aşamasının sonlarında olan QT4 Micros~1 Windows platformunda da çift lisansa sahip olacak: ticari lisans ve GPL lisansı.
Windows, Linux ve Mac üzerinde öncelikle grafik arayüz tasarımında kullanılan QT kütüphanesi, programlama arayüzü sayesinde C++ dilinin ağır yükünü hem hafifletiyor, hem de neredeyse tam platform bağımsızlığı sağlıyor.
Bu kararıyla, özgür/açık kaynak kodlu yazılımın yaygınlaşmasını ciddi oranda ivmelendireceğini düşündüğümüz Trolltech'in, sık sorulan sorular bölümünde verdiği cevaplar okunmaya değer.

Rakun XML Uygulama Platformu 0.3.2 Çıktı

evolution

Web tabanlı kurumsal uygulamaları (ERP, MRP, CRM, v.b.) XML yapısında geliştirme altyapısını sunan Rakun Platformu 0.3.2 sürümüne ulaştı. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.