Assembler 101

0
anonim
Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.
Bu emülatör temel olarak Assembler öğretmek için tasarlanmış. İçinde pek çok hazır uygulama ve dokümantasyon desteği içeriyor. Ayrıca programın çalışması sırasında mikroişlemcinin içinde neler olduğunu gözlemlemek de mümkün.

Son bir not olarak emülatörün tek kusuru 16-bit olması. Ancak başlangıç için yine de oldukça güzel görünüyor.

Görüşler

0
neurorebel
Iczelion diye bir beşerin tutorialları vardı. Bir de MASM32 falan indirirsen daha bir güncel bilgilerle donatabilirsin kendini. Iczelion'un sayfasında gerekli herşeyin paketlenmiş hali vardı zaten. Tabi bunlar Win32 platformuna yönelik. MSVC++ kullanıyorsan ve C de biliyorsan yazdığın basit kodları debug ve disassemble etmekte oldukça öğretici oluyor. Bol şans !
0
GolgeHan
http://i8086emu.sourceforge.net/

0
Geryon
OllyDbg kullansan çok daha güzel olduğunu göreceksin.
Evt windows için ama bundan kat kat daha faydalı olacağı kesin. 8086 mı ? 1Mb'dan fazla RAM'a sahip bilgisyarlar çıkalı çoook uzun zaman oluyor...
0
realist
Bu devirde 8086 emülatörleriyle uğraşmak neden?
Assembly öğrenmek istemenizin sebeplerinden bahsederseniz daha makul yöntemler önerebilirm.
0
anonim
Özel bir nedeni yok. Assembly bilmeden kendimi eksik hissediyorum o kadar. Daha özetle şöyle de söyle bilirim; Çünkü orada duruyor ve benim öğrenmemi bekliyor ;-)
0
Tarık
Ne kadar saçma bir soru bu?

Adam ne nasıl oluyor diye görmek, öğrenmek istemiş, sana ne?

Yani pek yetkili fm li ağabeylerimiz nasıl olmuşta bu soruya "ne için? kimin için?, nasıl böyle bir genelleme yapıyorsunuz?" gibi çıkışlar yapmamış inanılır gibi değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

qorkem

OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Yeni Wiksis 1.1, Wiki İçeriği Oluşturma Yazılımı

anonim

CyrocomGPL'd tarafından GPL lisansı ile sunulan Türkçe Wiki yazılımının yeni sürümü çıktı.Yeni özellikleri:tablo desteği, yönetim alanı, şifre koruması olarak sıralayabiliriz. Şifre koruması desteğiyle artık içerik değiştirme işlemini wiki modunda (şifre girmeden) ve kişisel mod'da (şifre girerek) yapabileceksiniz. Şifre sistemi ile wiksis, artık kişisel sitelerin yapımında dahi kullanılabilecek!

Corel, Winzip'i satın almış

anonim

Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.

Lin(uxWin)dows Geliyor!

FZ

Şimdi hani anket yapılmıştı ya, masaüstünde ne tercih edersiniz şeklinde. Yani evet, Windows 2000 kullanıyorum ama yani canııım (!) Linux sistemindeki güzelim, şirin mi şirin, etkin ve de yetkin programları kullanamamak da üzüyor beni.\r \r

Ama sanırım yakında üzüntülerim bir nebze olsa giderilecek Lindows OS tarafından ;-)\r \r

Aralık ayı sonuna doğru ilk sürümü (yoksa betası mıydı?) çıkması beklenen bu işletim sistemi tamamen masaüstünü hedefliyor ve hem Windows hem de Linux ortamı için geliştirilmiş pek çok yazılımı çalıştırabileceğini iddia ediyor.\r \r

MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

vst

Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.