Assembler 101

0
anonim
Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.
Bu emülatör temel olarak Assembler öğretmek için tasarlanmış. İçinde pek çok hazır uygulama ve dokümantasyon desteği içeriyor. Ayrıca programın çalışması sırasında mikroişlemcinin içinde neler olduğunu gözlemlemek de mümkün.

Son bir not olarak emülatörün tek kusuru 16-bit olması. Ancak başlangıç için yine de oldukça güzel görünüyor.

Görüşler

0
neurorebel
Iczelion diye bir beşerin tutorialları vardı. Bir de MASM32 falan indirirsen daha bir güncel bilgilerle donatabilirsin kendini. Iczelion'un sayfasında gerekli herşeyin paketlenmiş hali vardı zaten. Tabi bunlar Win32 platformuna yönelik. MSVC++ kullanıyorsan ve C de biliyorsan yazdığın basit kodları debug ve disassemble etmekte oldukça öğretici oluyor. Bol şans !
0
GolgeHan
http://i8086emu.sourceforge.net/

0
Geryon
OllyDbg kullansan çok daha güzel olduğunu göreceksin.
Evt windows için ama bundan kat kat daha faydalı olacağı kesin. 8086 mı ? 1Mb'dan fazla RAM'a sahip bilgisyarlar çıkalı çoook uzun zaman oluyor...
0
realist
Bu devirde 8086 emülatörleriyle uğraşmak neden?
Assembly öğrenmek istemenizin sebeplerinden bahsederseniz daha makul yöntemler önerebilirm.
0
anonim
Özel bir nedeni yok. Assembly bilmeden kendimi eksik hissediyorum o kadar. Daha özetle şöyle de söyle bilirim; Çünkü orada duruyor ve benim öğrenmemi bekliyor ;-)
0
Tarık
Ne kadar saçma bir soru bu?

Adam ne nasıl oluyor diye görmek, öğrenmek istemiş, sana ne?

Yani pek yetkili fm li ağabeylerimiz nasıl olmuşta bu soruya "ne için? kimin için?, nasıl böyle bir genelleme yapıyorsunuz?" gibi çıkışlar yapmamış inanılır gibi değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Websis 1.0

anonim

Bir ay önce bir duyurusunu daha yaptığımız Websis Türkçe PHP/mySQl Portal Motoru o zamanlar sürüm adaylarında görünüyordu. Son sürüm adayına göre tam WYSIWYG editör desteği,ekstra güvenli yönetim alanı, ekstra dökümantasyon gibi özellikleri ile artık olgun bir yazılım. Cyrocom sitesinden Websis'e ulaşabilirsiniz.

IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

butch

Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.

NATURAL & ADABAS Kullanım Klavuzu

rasimsen

NATURAL/ADABAS çok eski bir teknoloji olmasına rağmen ingilizce dahi kaynak bulma sıkıntısı olan bir ikili. Bu yüzden ihtiyacım/ihtiyacımız için NATURAL/ADABAS Kullanım Klavuzu adı altında Türkçe içerikli bir Wiki oluşturmaya karar verdim..

Ayrıca bu ultra hızlı dil+db ikilisini performans sorunu olanlarda mutlaka incelemeli (ultra-high performance with transaction speeds of over 300,000 transactions per second).
Bir diğer özelliği de programcı olmayanlar bile rahatça bu dili öğrenebilir ve uygulama geliştirebilirler..

Sitemiz: http://adabas.rasimsen.com

Midnight Commander v4.6

m1a2

Emektar dost Midnight Commander`dan (MC) sonunda yeni haberler gelmeye başladı. Miguel Icaza`nın GNOME`a kayması ve şu Mono işiyle kendisini fazlaca meşgul etmesinden sonra gelişmesi önemli ölçüde duran MC çok uzun süre v4.55`de asılı kalmıştı. Tam ümidi kesmişken başını Pavel Roskin`in çektiği yeni bir geliştirici grubu olayı ele aldı ve üst üste yapılan release`lerle v4.6 ufukta gözüktü. En son mc-4.6pre3 geçen hafta duyurulduktan sonra final sürümün büyük bir aksilik olmazsa bu ay sonuna yetişmesi bekleniyor.

Programlamanın Tao´su 1. ve 2. Kitap

FZ

1. Kitap - Sessiz Boşluk

Ve şöyle dedi usta programcı: "Sadece TCP/IP kullanarak uzaktaki makinanın işletim sistemini anlayabildiğinde tapınaktan ayrılmanın zamanı gelmiş demektir."