Assembler 101

0
anonim
Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.
Bu emülatör temel olarak Assembler öğretmek için tasarlanmış. İçinde pek çok hazır uygulama ve dokümantasyon desteği içeriyor. Ayrıca programın çalışması sırasında mikroişlemcinin içinde neler olduğunu gözlemlemek de mümkün.

Son bir not olarak emülatörün tek kusuru 16-bit olması. Ancak başlangıç için yine de oldukça güzel görünüyor.

Görüşler

0
neurorebel
Iczelion diye bir beşerin tutorialları vardı. Bir de MASM32 falan indirirsen daha bir güncel bilgilerle donatabilirsin kendini. Iczelion'un sayfasında gerekli herşeyin paketlenmiş hali vardı zaten. Tabi bunlar Win32 platformuna yönelik. MSVC++ kullanıyorsan ve C de biliyorsan yazdığın basit kodları debug ve disassemble etmekte oldukça öğretici oluyor. Bol şans !
0
GolgeHan
http://i8086emu.sourceforge.net/

0
Geryon
OllyDbg kullansan çok daha güzel olduğunu göreceksin.
Evt windows için ama bundan kat kat daha faydalı olacağı kesin. 8086 mı ? 1Mb'dan fazla RAM'a sahip bilgisyarlar çıkalı çoook uzun zaman oluyor...
0
realist
Bu devirde 8086 emülatörleriyle uğraşmak neden?
Assembly öğrenmek istemenizin sebeplerinden bahsederseniz daha makul yöntemler önerebilirm.
0
anonim
Özel bir nedeni yok. Assembly bilmeden kendimi eksik hissediyorum o kadar. Daha özetle şöyle de söyle bilirim; Çünkü orada duruyor ve benim öğrenmemi bekliyor ;-)
0
Tarık
Ne kadar saçma bir soru bu?

Adam ne nasıl oluyor diye görmek, öğrenmek istemiş, sana ne?

Yani pek yetkili fm li ağabeylerimiz nasıl olmuşta bu soruya "ne için? kimin için?, nasıl böyle bir genelleme yapıyorsunuz?" gibi çıkışlar yapmamış inanılır gibi değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşletim Sistemleri Videoları

DemensMagnet

Birçok dağıtımın ve arada Vista'nın da videolarının bulunduğu http://osvids.com herkesin yer imlerinde bulunması gereken bir site. Bu yazı yazılırken SUSE Linux Enterprise Desktop 10 video arşivine eklenmişti.

NuSphere, PHP tabanlı web servis araçlarını kullanıma sundu...

FZ

NuSphere şirketi, PHP web programlama dilini temel alan ve XML, SOAP, WSDL, UDDI standartlarını kullanan web servisleri geliştirmeye yönelik yazılım geliştirme araç setini kullanıma sundu.

Artık PHP programcıları yukarıda sözü geçen araç setini kullanıp gene yukarıdaki protokollerle iletişim kurabilen web servisleri yazabilecek. Bir kere yazılıp test edilen web servisi, Windows, Linux ve UNIX sunucular üzerinde çalıştırılabilecek ve bu servise yine Windows, Linux ya da UNIX üzerinde çalışan, ASP, PHP, VB, C++, C#, JAVA ya da başka bir programlama dili ile geliştirilmiş istemciler (client) bağlanıp bilgi çekebilecek.

Böyle giderse gelecek 5 yılda programlama paradiglamaları epey değişecek gibi görünüyor, kemerlerinizi bağlayın ve uçmaya hazırlanın :)

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

2 Günde İşletim Sistemi Yazabilir Misiniz?

FZ

Programlamaya bir şekilde girmiş hemen herkesin aklından bir ara geçmiş sorulardan biridir, "işletim sistemi nasıl yazılır?". İşletim sistemleri bilgisayar dünyasının en popüler, en gizemli, en çok tartışılan ve piyasayı belirleyen konularından biri olagelmiştir. Kimisine göre basit, kimisine göre karmaşık olan bu işte kavram karmaşası da az değildir, çekirdek ile dağıtımı karıştıranlar mı istersiniz, neyin temel işlevsellik olduğu üstüne sabaha dek tartışanlar mı yoksa hangi donanımların esas alınması ve hangi sürücülerin desteklenmesi gerektiğine dair kavga edenler mi istersiniz... BSD, Solaris, Linux, BeOS, VMS, MS Windows ve daha pek çok geliştirme ekibine bakınca konunun popülaritesini ve karmaşıklığını anlamak mümkündür.

Pekiyi bu konuda birkaç günlük bir çalışma ile işin temellerini öğrenmek mümkün müdür? 2 günde işletim sistemi yazabilir misiniz?

SynthMaster: İlk Türk ses işleme ve efekt yazılımı

FZ

Bilgisayarlar sayesinde dolap büyüklüğündeki ses işleme cihazları küçük yazılımlara dönüştü. Son örnek bir Türk'ün imzasını taşıyor.

Bu alandaki dev oyuncuların yanına, işlev olarak hiçbir eksiği bulunmayan bir isim daha katıldı: SynthMaster. Bülent Bıyıkoğlu adlı bir Türk tarafından 1995 yılında o zamanki bir yazılım yarışmasına katılmak için hazırlanmaya başlanan SynthMaster, 2004 yılından bu yana aktif olarak geliştirilerek tam bir ürün haline getirilmiş. Bıyıkoğlu, 90'lı yıllarda bu yazılım için çalışırken hazırladığı EffectsMaster adlı uygulama sayesinde Kanada'dan bir iş teklifi alarak bu ülkeye taşınma kararı vermiş.