xynth-0.8.00 Çıktı!

0
anhanguera
Selam,

Aslında yeni versiyonda çok fazla bir değişiklik yok, bir iki küçük bug-fix o kadar. Yeni versiyon çıkartmamızdaki en büyük etken xynth'i mingw'ye ve GDI'a portlamamiz oldu. Yani xynth artık Windows'ta da calisabiliyor. (Ekran görüntüsü)

Windows üzerinde çalışmasının aslında hiç bir çekici yanı yok, ancak xynth'in herhangi bir platforma ne kadar kolay portlanabildiğini göstermek açısindan güzel bir örnek. ve pek tabiki biz de portlanabilirliğini test etmiş oluyoruz.
Source ve binary'lere her zamanki gibi;
http://www.xynth.org
http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth
adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Binary çekecekler için:
bin/xynth.exe'ye iki tıklarsanız açılır. Ekran modunu share/configs/xynth.conf dosyasından değiştirebilirsiniz. Desktop demo programının ayarlarını ise share/desktop/cfg/desktop.cfg dosyasından değiştirebilirsiniz.
f12 : fullscreen ve pencere modu arasında geçiş yapıyor
f10 : screen shot alıyor.

Not: Neden PSP ve MS binary'leri var da Linux binary'leri yok? Çünkü PSP ya da MS için derlemek istiyorsanız, mingw ya da pspdev'e ihtiyaç duyuyorsunuz. Linux için source çeken insanların zaten gerekli toolları bulunduğunu ve ne yaptıklarını bildiklerini düşünüyoruz. Bir başka neden ise, PSP ve MS için çok fazla seçeneğiniz olmamasına rağmen Linux için bir çok farklı video driver ve bir çok farklı çalışma şekli makefile.cfg'den seçilebiliyor. Hepsi için binary hazırlamaya kalkarsak işin içinden çıkamayız.

Saygılar.

Alper Akcan - anhanguera.

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... Şimdi düşünüyorum da GTK'nın Xynth'e halihazırda port edilmiş olduğunu düşünürsek acaba Xynth GTK uygulamalarını MS Windows üzerinde çalıştırmak için sağlıklı bir platform olabilir mi? Bir nevi Black Dog gibi, uygulamamızı Xynth'in içine yüklesek, sonra da yine Xynth içinden çalıştırsak, böylece MS Windows içinde GTK vs... kurulmuş olması mecburiyetinden kurtulmuş olsak hmm...
0
eons
"Xynth GTK uygulamalarını MS Windows üzerinde çalıştırmak için sağlıklı bir platform olabilir mi?"

Olabilir ama saglıklı olamaz. Bu tamamen kulagını tersten göstermek gibi olur. Bunun icin GTK kütüphanesinin mingw ortamında Xynth patch i uygulanıp derlendikten sonra Xynth in yine mingw le derlenip calıstırılması gerekir. Evet Xynth MS Windows uzerinde calısmak icin MS Windows'un GDI standart arabirimini kullanmaktadır. Fakat GTK nin MS Windows uzerinde calısmasi icin direkt olarak portlanmasi yeterlidir. GladeWin32 projesinde bunu bulabilirsiniz.

Xynth e gönül verenlerden biri olarak bunu nasil soyleyebilirsin denilebilir fakat amacımız sadece Xynth in islevselligini, kullanilabilirligini ve bir cok platformda rahatca calisabilirligini gostermek. Daha fazlası değil.

Caglar
0
darkhunter
xynth ile cygwin'i entegre etmek mümkün mü acaba?
SDL ve GTK kütühnelerini gördüm, tonguc'un da bahsettiği gibi bu kütüphanelerle çalışan uygulamaları w32'ye port etmek için iyi bir alternatif olur mu merak ediyorum. Eğer olursa avantajı kod üzerinde hiç oynamadan sunmak mı olur; onu da tam kestiremedim şu anda. Belki ben cevabı bulana kadar biri söyler? :)

Bu arada eline sağlık anhanguera :)
0
eons
"xynth ile cygwin'i entegre etmek mümkün mü acaba?"

Entegre den kasıt eger calıstırmaksa mümkün. Cygwin de gcc ye -mno-cygwin derleyici bayragını (kusura bakmayın Türkcesi bu) gecmeniz yeterli. Cygwin daha karmasik bir sistem oldugu icin tercih etmedik cunku bizim ihtiyacimiz olan sadece derleyici.

Ama SDL ve GTK icin win32 de alternatif olur mu? Yukarıda da bahsettigim gibi zorlarsanız evet ama gereksiz. Hem SDL in hem de GTK nin win32 portları mevcut. Bunun bir ornegi de Gimp

Caglar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

Adil Bir Yazıcı (Toner) Paylaşım Sistemi (Justice For All)

FZ

Bir ağ ortamı, millet deli gibi yazıcıdan çıktı alıyor falan. Dürüst oyun yani bir nevi fair game istiyorsunuz. Kim yazıcıyı ne kadar kullandı ise o kadar ödesin, limitini geçmesin istiyorsunuz. Fakat biraz daha düşününce görüyorsunuz ki adil olarak hesap yapmak kolay değil, sayfa başına siyah beyaz, dümdüz sade metin basan da var, hayranı olduğu sinema yıldızının milyon renkli posterini basıp iki dakkada tonerin ruhuna evliya okutan da . Çözüm "bir tık" uzağınızda! Okumaya devam edin.

KDE ve GNOME Uygulamalarını Birleştirmek

tongucyumruk

KDE ve GNOME gibi iki gelişmiş Unix masaüstü ortamı arasındaki uyum sorunları uzun süre sorun olmuştu. Neyse ki FreeDesktop gibi girişimler sonucunda bu sorunlar teker teker aşılmaya başlandı. Şimdi ise Zack Rusin adlı bir KDE geliştiricisi bu uyumu bir adım öteye taşımaya karar vermiş gibi gözüküyor.

IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

butch

Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.