xynth-0.8.00 Çıktı!

0
anhanguera
Selam,

Aslında yeni versiyonda çok fazla bir değişiklik yok, bir iki küçük bug-fix o kadar. Yeni versiyon çıkartmamızdaki en büyük etken xynth'i mingw'ye ve GDI'a portlamamiz oldu. Yani xynth artık Windows'ta da calisabiliyor. (Ekran görüntüsü)

Windows üzerinde çalışmasının aslında hiç bir çekici yanı yok, ancak xynth'in herhangi bir platforma ne kadar kolay portlanabildiğini göstermek açısindan güzel bir örnek. ve pek tabiki biz de portlanabilirliğini test etmiş oluyoruz.
Source ve binary'lere her zamanki gibi;
http://www.xynth.org
http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth
adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Binary çekecekler için:
bin/xynth.exe'ye iki tıklarsanız açılır. Ekran modunu share/configs/xynth.conf dosyasından değiştirebilirsiniz. Desktop demo programının ayarlarını ise share/desktop/cfg/desktop.cfg dosyasından değiştirebilirsiniz.
f12 : fullscreen ve pencere modu arasında geçiş yapıyor
f10 : screen shot alıyor.

Not: Neden PSP ve MS binary'leri var da Linux binary'leri yok? Çünkü PSP ya da MS için derlemek istiyorsanız, mingw ya da pspdev'e ihtiyaç duyuyorsunuz. Linux için source çeken insanların zaten gerekli toolları bulunduğunu ve ne yaptıklarını bildiklerini düşünüyoruz. Bir başka neden ise, PSP ve MS için çok fazla seçeneğiniz olmamasına rağmen Linux için bir çok farklı video driver ve bir çok farklı çalışma şekli makefile.cfg'den seçilebiliyor. Hepsi için binary hazırlamaya kalkarsak işin içinden çıkamayız.

Saygılar.

Alper Akcan - anhanguera.

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... Şimdi düşünüyorum da GTK'nın Xynth'e halihazırda port edilmiş olduğunu düşünürsek acaba Xynth GTK uygulamalarını MS Windows üzerinde çalıştırmak için sağlıklı bir platform olabilir mi? Bir nevi Black Dog gibi, uygulamamızı Xynth'in içine yüklesek, sonra da yine Xynth içinden çalıştırsak, böylece MS Windows içinde GTK vs... kurulmuş olması mecburiyetinden kurtulmuş olsak hmm...
0
eons
"Xynth GTK uygulamalarını MS Windows üzerinde çalıştırmak için sağlıklı bir platform olabilir mi?"

Olabilir ama saglıklı olamaz. Bu tamamen kulagını tersten göstermek gibi olur. Bunun icin GTK kütüphanesinin mingw ortamında Xynth patch i uygulanıp derlendikten sonra Xynth in yine mingw le derlenip calıstırılması gerekir. Evet Xynth MS Windows uzerinde calısmak icin MS Windows'un GDI standart arabirimini kullanmaktadır. Fakat GTK nin MS Windows uzerinde calısmasi icin direkt olarak portlanmasi yeterlidir. GladeWin32 projesinde bunu bulabilirsiniz.

Xynth e gönül verenlerden biri olarak bunu nasil soyleyebilirsin denilebilir fakat amacımız sadece Xynth in islevselligini, kullanilabilirligini ve bir cok platformda rahatca calisabilirligini gostermek. Daha fazlası değil.

Caglar
0
darkhunter
xynth ile cygwin'i entegre etmek mümkün mü acaba?
SDL ve GTK kütühnelerini gördüm, tonguc'un da bahsettiği gibi bu kütüphanelerle çalışan uygulamaları w32'ye port etmek için iyi bir alternatif olur mu merak ediyorum. Eğer olursa avantajı kod üzerinde hiç oynamadan sunmak mı olur; onu da tam kestiremedim şu anda. Belki ben cevabı bulana kadar biri söyler? :)

Bu arada eline sağlık anhanguera :)
0
eons
"xynth ile cygwin'i entegre etmek mümkün mü acaba?"

Entegre den kasıt eger calıstırmaksa mümkün. Cygwin de gcc ye -mno-cygwin derleyici bayragını (kusura bakmayın Türkcesi bu) gecmeniz yeterli. Cygwin daha karmasik bir sistem oldugu icin tercih etmedik cunku bizim ihtiyacimiz olan sadece derleyici.

Ama SDL ve GTK icin win32 de alternatif olur mu? Yukarıda da bahsettigim gibi zorlarsanız evet ama gereksiz. Hem SDL in hem de GTK nin win32 portları mevcut. Bunun bir ornegi de Gimp

Caglar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AmigaOS`un Hakları KMOS Inc.`e Satıldı

dcc

Amiga Inc., yaptığı açıklamada Amiga işletim sistemi AmigaOS'un tüm versiyonlarının kaynak kodlarını, isim haklarını ve satış haklarını KMOS Inc.'e devretti. Finansal durumu pek de iyi olmayan Amiga Inc. bu hamleyle asıl projesi olan AmigaDE'ye odaklanmayı ve AmigaOS 4.0'ın çıkışını hızlandırmayı düşünüyor. Böylece AmigaOS 4.0'ı hazırlayan Hyperion firmasının alacağı ekonomik destek de artmış oldu.

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.

CHAT Arkadaşım Bir Bilgisayar Mı!

FZ

A.L.I.C.E ve AIML

"Dilimin sınırları düşüncemin sınırlarıdır." Ludwig Wittgenstein (*)

Sıradan bir gün. Bilgisayarı açıyorsunuz. Internet'e bağlanıyorsunuz. Aklınıza gelen siteleri gezerken canınız sıkılıyor ve birileri ile canlı olarak yazışmak istiyorsunuz. IRC kanallarından birinde ya da canlı yazışma imkanı sunan bir web sayfasında AI takma isimli bir kullanıcı ile karşılaşıyorsunuz ve aranızda şöyle bir diyalog geçiyor (1) :

NetBeans 6.0 Türkçe Çeviri Grubu

anonim

NetBeans 6.0'ın kararlı sürümünün duyurulmasına az bir zaman kala çeviri işlemlerine hız verildi. Çeviri yapılacak dillerden biri de Türkçe. İyi bir organizasyon eşliğinde bu editöre Türkçe desteği kazandırmak için Türkçe Çeviri Grubu'na yardım edecek arkadaşlar aranıyor.

PHP Dilinin Yaratıcılarından Zeev Suraski Türkiye'ye Geliyor

sidarsahin

Zend'in kurucu ortaklarindan Zeev Suraski ve yine PHP dilinin geliştiricilerinden Derick Rethans, Türkiye'ye geliyor. Web programcılarını biraraya getirmeyi amaçlayan 24 Ocak'da düzenlenecek etkinlikte yer kısıtlı, hemen kaydınızı yaptırın.