Bir Açık Yazılım - JmxMonitor

0
malkocoglu_2
JmxMonitor, Java JMX standartını kullanan ve bir veya daha fazla servisi izlemek (monitoring) için kullanılabilecek bir yazılımdır.

http://jmxmonitor.sourceforge.net

Java JMX standartı, uygulamanızın istatistiklerini MBean temelli basit Java nesneleri üzerinden dısarıya afişe etmenizi sağlıyor. Bu istatistik MBean'leri işleme konulduktan sonra, JmxMonitor genelci bir yaklaşımla (generic) herhangi bir uygulamadaki tüm MBean'leri listeleyip, admin'e "gözlemek istediklerim" adlı bir liste olusturmasına izin vermektedir. Gözlenmesine karar verilen makina/port/obje/attribute dörtlüsü için bir eşik değeri (threshold) girildikten sonra, JmxMonitor arka plan süreci tarafindan periyodik olarak esasa değeri bu eşik değerine karşılık kontrol eder. Eşik değer ihlalleri, ana sayfadan ve e-mail ile sistem yöneticisine bildirilecektir.

İlgili Yazılar

Microsoft Sunar: LINQ Projesi

FZ

Daha önce "Microsoft bir şeyler duyurmaya hazırlanıyor galiba" demişti birileri ve biz de bunu not etmiştik FM'nin bir kenarına. Beklenen şey oldu ve Microsof, PDC etkinliğinde getirdiği yenilikleri duyurdu.

Firebird v1.5 kararlı sürüm duyuruldu.

anonim

ANSI SQL-92 ve gelişmiş RDBMS özellikleri sunan multiplatform open source veritabanı sunucusu Firebird v1.5 duyuruldu. www.firebirdsql.org

IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

butch

Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...

Pavuk???

m1a2

Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.