Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

0
FZ
IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.
Samba yazılımı Windows çalıştıran PC makinalara yazıcı ve dosya paylaşımı hizmetleri sunmakta. Söz konusu yazılım bir GNU/Linux ya da UNIX yüklü bilgisayarın Windows tabanlı istemcilere hizmet etmesini sağlıyor. Yazılımın yeni sürümünde kullanıcı haklarını daha da etkili olarak kontrol edebilmek için Microsoft Active Directory desteği de mevcut.

Görüşler

0
cayfer
valla yüzde ikiyüzelli filan hiç önemli değil. yarı yarıya yavaş olsa da biz samba yı tercih ederiz. Birader, samba çalışıyor. hem de hep çalışıyor. ne reboot ne bişey... tıkır tıkır.... NFS'den SOLARIS'deki dizinleri mount et... samba ile NETBIOS paylaşımına aç. İlle de Windows diyenler mutlu olsun. Netadminler sysadminler, operatörler mutlu olsun.
Toplam mutluluk artsın!
0
elrond
Bu Nasıl bir testtir; ailenizin file serverı testi filan olabilir mi?

http://www.itweek.co.uk/ITWeek/itw_graph_1144289.jsp den.
`The test server used was an HP ProLiant BL10 eClass Server fitted with a 900MHz Pentium III chip, a single 40GB ATA hard disk and 512MB of RAM.

We did not tune any of the software to improve performance.` vay vay Buglı default BL10 driverlarını kullanmış olabilirmisin sevgili ITWeek...

Bu testin SCSI yada RAID li versyonu varmıdır? Birde BL10e lerin Etherneti 180Mbit throughputu nasıl veriyor bunu biri açıklayabilir mi? (NC3163 kullanır bu aletler ve 10/100 Mbit tir)(Compaq TR nin dediğine göre TR de ilk BL serisi satın alması yapan insan olarak gerçekten çok merak ediyorum)Ayrıca 48 client emulator olabilir mi Ziff in testinde?

Şunu da söyliyeyim BL10 serisinde yer tasarufu için 2.5 inch Notebook diski kullanılır. BL20p lerde ise normal 3.5 inc disk vardır. Notebook diskinden senkron yazma katolog değeri (27 Mb/s) ile aynı performansı nasıl almış bu adamlar. (25 MB/s ölçmüşler) Notebook diskine aynı anda iki tane 600Mb lık file yazın bakın ne oluyor disk.

Tebrikler ITweek!Keep going..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kılavuz: Türkçe imla denetleyicisi

m1a2

Haberi önce linux.org.tr`de okudum ve hemen kaynak sayfaya zıpladım. Kılavuz, Linux ortamında çalışan bir Türkçe imlâ denetleyicisi. İşte nicedir görmek istediğim türden bir proje :) Umarım sayıları artar. Haberi hiçbir test yapmadan yazıyorum (arka plânda download devam ediyor), çünkü Türkçe`nin kendine has problemleriyle uğraşmaya yönelik her teşebbüs kutsaldır ve (Sabancı üniversitesinde çalışan ?) proje geliştiricilerini de kutluyorum ;)

Dr. Knuth Yazılım Patentleri Hakkında Ne Diyor?

anonim

Ustanın TeX kodlarina bakarken, dizindeki bir metin dosyası dikkatimizi cekti. Dr. Knuth'tan Patent Ofisi gorevlilerine yazilmis bir mesajdi bu. Usta soyle diyor:

"Amerikan kongresi bir süre önce, çok akıllıca bir kararla, matematiksel şeylerin patentlenemeyeceğine karar verdi. Zaten başka türlü matematik yapmak mümkün olmazdı; Pitagoras teorimini her kullandığımızda birine telif hakkı mı ödeyecektik?! Bu bağlamda belirtmek gerekiyor ki, bugünlerde insanların büyük bir aceleyle patentlemeye çalıştığı temel algoritmik fikirler bu kadar temel ve herşeye lazım olacak türdendir. Eğer şu anki gidişata izin verilirse, sonuç, yazarlara kelimeler için patent almaya izin vermek gibi olacaktır."

Devami icin: http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_knuth.xml

Squeak by Example: Açık Squeak Kitabı

zekzekus

Smalltalk-80 programlama dilinin ve ortamının açık kaynak kodlu bir gerçekleştirimi olan Squeak için açık bir kitap projesi ilk çıktısını vermek üzere.

Borland Turbo Ailesini Bedava Olarak Dağıtıyor

kosumi_

Borland, şu anki saate göre 9 gün 16 saat sonra Turbo Delphi, Turbo C++, Turbo Delphi ( .NET), Turbo C# programlarını bedava olarak dağıtacağını açıkladı. Ayrıntılar için buraya bakabilirsiniz.

GCC 4.0 geliyor, RC1 yayınlandı

Soulblighter

C, C++, Objective-C, Fortran, Java ve ADA dillerinde yazılmış programları 15'in üzerinde farklı bilgisayar mimarisi için derlememize imkan veren GCC (GNU Compiler Collection) 4.0 RC1 yayınlandı. Değişiklikleri buradan okuyabilir, buradan da GCC 4.0 RC1'i indirebilirsiniz.

GNU/Linux sistemlerin en önemli, kritik ve olmazsa olmaz bileşenlerinden biri olan GCC derleyici süitinin yeni sürümü ile birlikte bu derleyici ile derlenen Firefox, OpenOffice.org, Linux çekirdeği gibi pek çok yazılımın kalitesinde ve performansında artış bekleniyor.