Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

0
FZ
IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.
Samba yazılımı Windows çalıştıran PC makinalara yazıcı ve dosya paylaşımı hizmetleri sunmakta. Söz konusu yazılım bir GNU/Linux ya da UNIX yüklü bilgisayarın Windows tabanlı istemcilere hizmet etmesini sağlıyor. Yazılımın yeni sürümünde kullanıcı haklarını daha da etkili olarak kontrol edebilmek için Microsoft Active Directory desteği de mevcut.

Görüşler

0
cayfer
valla yüzde ikiyüzelli filan hiç önemli değil. yarı yarıya yavaş olsa da biz samba yı tercih ederiz. Birader, samba çalışıyor. hem de hep çalışıyor. ne reboot ne bişey... tıkır tıkır.... NFS'den SOLARIS'deki dizinleri mount et... samba ile NETBIOS paylaşımına aç. İlle de Windows diyenler mutlu olsun. Netadminler sysadminler, operatörler mutlu olsun.
Toplam mutluluk artsın!
0
elrond
Bu Nasıl bir testtir; ailenizin file serverı testi filan olabilir mi?

http://www.itweek.co.uk/ITWeek/itw_graph_1144289.jsp den.
`The test server used was an HP ProLiant BL10 eClass Server fitted with a 900MHz Pentium III chip, a single 40GB ATA hard disk and 512MB of RAM.

We did not tune any of the software to improve performance.` vay vay Buglı default BL10 driverlarını kullanmış olabilirmisin sevgili ITWeek...

Bu testin SCSI yada RAID li versyonu varmıdır? Birde BL10e lerin Etherneti 180Mbit throughputu nasıl veriyor bunu biri açıklayabilir mi? (NC3163 kullanır bu aletler ve 10/100 Mbit tir)(Compaq TR nin dediğine göre TR de ilk BL serisi satın alması yapan insan olarak gerçekten çok merak ediyorum)Ayrıca 48 client emulator olabilir mi Ziff in testinde?

Şunu da söyliyeyim BL10 serisinde yer tasarufu için 2.5 inch Notebook diski kullanılır. BL20p lerde ise normal 3.5 inc disk vardır. Notebook diskinden senkron yazma katolog değeri (27 Mb/s) ile aynı performansı nasıl almış bu adamlar. (25 MB/s ölçmüşler) Notebook diskine aynı anda iki tane 600Mb lık file yazın bakın ne oluyor disk.

Tebrikler ITweek!Keep going..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rosetta Stone: Dil Öğrenme Aracı

SHiBuMi

Rosetta Stone, temel mantığı "Yeni bir dili öğrenmenin en iyi yöntemi nedir? Kendi anadilinizi öğrendiğiniz yöntem" olan, çok başarılı bir yabancı dil öğrenme aracı. Sitelerinde de belirttikleri üzere, ilk dilimizi yani anadilimizi, okula bile gitmeden öğreniyoruz. Bunu, gördüklerimizi, işittiklerimizi başka hiçbir dile dayandırmadan yapıyoruz. Aynı yöntemi, yeni bir dil öğrenmek için de rahatlıkla kullanabiliriz.

Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Sylpheed: Hızlı, Sağlam, Kaliteli

conan

Bir süredir mail okuyucusu (okutucusu daha doğru sanırım :) olarak Sylpheed kullanmaktayım. Hiroyuki Yamamoto'nun bu harika yazılımını biraz olsun tanıtabilmek için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

DOS: Henüz Ölmedi!

FZ

DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.

IT uzmanlarının bilgilerini paylaşabilecekleri bir platform

anonim

Stackoverflow ya da experts-exchange gibi yurtdışı kaynakların ülkemizdeki eksikliği genelde forumlarla doldurulmaya çalışılıyor. Ancak çok daha genel amaçlı hazırlanmış olan forum yazılımları ihtiyaca tam cevap veremiyor.

Uzmansorusu.com, puanlama sistemi kullanarak bilgisini diğerleri ile paylaşan üyeleri önplana çıkartarak ödüllendiriyor, sosyal ağlardan alıştığımız "kullanıcı grupları" ile aynı ilgi alanlarını paylaşan kişilerin birbileri ile irtibat halinde olmasına olanak sağlıyor, arşivleme ve detaylı filtreleme özellikleri ile kişiye özgü "bilgi veritabanı" tutmalarını sağlıyor.