Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

0
FZ
IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.
Samba yazılımı Windows çalıştıran PC makinalara yazıcı ve dosya paylaşımı hizmetleri sunmakta. Söz konusu yazılım bir GNU/Linux ya da UNIX yüklü bilgisayarın Windows tabanlı istemcilere hizmet etmesini sağlıyor. Yazılımın yeni sürümünde kullanıcı haklarını daha da etkili olarak kontrol edebilmek için Microsoft Active Directory desteği de mevcut.

Görüşler

0
cayfer
valla yüzde ikiyüzelli filan hiç önemli değil. yarı yarıya yavaş olsa da biz samba yı tercih ederiz. Birader, samba çalışıyor. hem de hep çalışıyor. ne reboot ne bişey... tıkır tıkır.... NFS'den SOLARIS'deki dizinleri mount et... samba ile NETBIOS paylaşımına aç. İlle de Windows diyenler mutlu olsun. Netadminler sysadminler, operatörler mutlu olsun.
Toplam mutluluk artsın!
0
elrond
Bu Nasıl bir testtir; ailenizin file serverı testi filan olabilir mi?

http://www.itweek.co.uk/ITWeek/itw_graph_1144289.jsp den.
`The test server used was an HP ProLiant BL10 eClass Server fitted with a 900MHz Pentium III chip, a single 40GB ATA hard disk and 512MB of RAM.

We did not tune any of the software to improve performance.` vay vay Buglı default BL10 driverlarını kullanmış olabilirmisin sevgili ITWeek...

Bu testin SCSI yada RAID li versyonu varmıdır? Birde BL10e lerin Etherneti 180Mbit throughputu nasıl veriyor bunu biri açıklayabilir mi? (NC3163 kullanır bu aletler ve 10/100 Mbit tir)(Compaq TR nin dediğine göre TR de ilk BL serisi satın alması yapan insan olarak gerçekten çok merak ediyorum)Ayrıca 48 client emulator olabilir mi Ziff in testinde?

Şunu da söyliyeyim BL10 serisinde yer tasarufu için 2.5 inch Notebook diski kullanılır. BL20p lerde ise normal 3.5 inc disk vardır. Notebook diskinden senkron yazma katolog değeri (27 Mb/s) ile aynı performansı nasıl almış bu adamlar. (25 MB/s ölçmüşler) Notebook diskine aynı anda iki tane 600Mb lık file yazın bakın ne oluyor disk.

Tebrikler ITweek!Keep going..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lux Render: Özgür, Fiziksel Tabanlı Render Sistemi

Tarık

Windows ortamında üç boyutlu grafik işiyle iştigal edenlerin GNU/Linux dağıtımlarını tercih 'edememelerinin' birinci nedeni çoğu zaman, yüksek gerçekçilikte görsel çıktı sağlayabilen ve piyasayla yarışabilecek kalitede render sistemlerinin mevcut olmamasıdır.

Fakat durum artık eskisi gibi değil ve ortalık kızışacak gibi. Zira işte tam bu noktada Lux Render dediğimiz alet devreye giriyor ve Maxwell Render gibi paralı akranlarıyla boy ölçüşebilecek kalitede, ışığın fizikteki kurallarını benzetimleyerek çalışıyor ve gerçekten işe yarıyor gibi görünüyor. Hem de bedava. Hem de açık kaynak kodlu.

Midnight Commander v4.6

m1a2

Emektar dost Midnight Commander`dan (MC) sonunda yeni haberler gelmeye başladı. Miguel Icaza`nın GNOME`a kayması ve şu Mono işiyle kendisini fazlaca meşgul etmesinden sonra gelişmesi önemli ölçüde duran MC çok uzun süre v4.55`de asılı kalmıştı. Tam ümidi kesmişken başını Pavel Roskin`in çektiği yeni bir geliştirici grubu olayı ele aldı ve üst üste yapılan release`lerle v4.6 ufukta gözüktü. En son mc-4.6pre3 geçen hafta duyurulduktan sonra final sürümün büyük bir aksilik olmazsa bu ay sonuna yetişmesi bekleniyor.

0x7D3, Perl, NTP, vs.

FZ

Yeni yılda FM için yazacağım ilk makaleye başlamadan önce tüm okurlara ve katılımcılara barış dolu bir ömür diliyorum.

Bilen bilir zaman konusunda biraz hassasımdır. Hayır yani aşırı değil ama benimle "adama bak, ofisteki PC saatini California'daki bir atom saatine göre senkronize ediyor, deli midir nedir?" şeklinde dalga geçilmesine yol açacak kadar hassasım :).

Relink: Temiz Bir Sistem, Temiz Bir Dünya

FZ

Relink her türlü UNIX ve uyumlu sistem üzerinde yazılım paketleriyle boğuşan yazılımcılar, sistem yöneticileri ve kullanıcılar için geliştirilmiştir. Evet bazı paketleme sistemleri iyidir (RPM), bazıları çok iyidir (DEB), bazıları ise değildir. Bazıları, yazılımı kaldırdığınıza ya da güncellediğinizde ortada bir sürü çöplük bırakır. Bazılarının betik dosyaları rezalettir. Bazıları ise kendi içinde bile eski sürümlerle uyumsuzluk gösterir. make uninstall her zaman mükemmel çalışmaz. Bazı kişiler zaten paket yönetim sistemleri ile uğraşmak istemez... Ama üzülmeyin çünkü Relink var, bunalımdaki ruhları içine düştükleri kaostan çıkarmaya aday bir yazılım!

Supermemo

m1a2

Öğrenmek sizin için bir tutku haline gelmiş fakat "öğreniyorum, unutuyorum" çevriminden şikayetçi iseniz bu programa bakmanızı öneririm. Supermemo Polonyalı bir (moleküler) biyolog olan Dr. Piotr Wozniak tarafından, teorik temelleri bir lisansüstü tezinde ortaya çıkan bir program. Dr. Wozniak yüksek lisans çalışmasında `Unutma` olayının kimyasını inceleyerek `Active Recall` olarak adlandırdığı bir `optimum tekrarlama` şeması ve matematiksel model geliştirmiş. Modeli geliştirmekle kalmamış `dur bakayım, ben bunu bir program haline de getireyim` diyerek Supermemo programını yazmış.