Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

0
FZ
IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.
Samba yazılımı Windows çalıştıran PC makinalara yazıcı ve dosya paylaşımı hizmetleri sunmakta. Söz konusu yazılım bir GNU/Linux ya da UNIX yüklü bilgisayarın Windows tabanlı istemcilere hizmet etmesini sağlıyor. Yazılımın yeni sürümünde kullanıcı haklarını daha da etkili olarak kontrol edebilmek için Microsoft Active Directory desteği de mevcut.

Görüşler

0
cayfer
valla yüzde ikiyüzelli filan hiç önemli değil. yarı yarıya yavaş olsa da biz samba yı tercih ederiz. Birader, samba çalışıyor. hem de hep çalışıyor. ne reboot ne bişey... tıkır tıkır.... NFS'den SOLARIS'deki dizinleri mount et... samba ile NETBIOS paylaşımına aç. İlle de Windows diyenler mutlu olsun. Netadminler sysadminler, operatörler mutlu olsun.
Toplam mutluluk artsın!
0
elrond
Bu Nasıl bir testtir; ailenizin file serverı testi filan olabilir mi?

http://www.itweek.co.uk/ITWeek/itw_graph_1144289.jsp den.
`The test server used was an HP ProLiant BL10 eClass Server fitted with a 900MHz Pentium III chip, a single 40GB ATA hard disk and 512MB of RAM.

We did not tune any of the software to improve performance.` vay vay Buglı default BL10 driverlarını kullanmış olabilirmisin sevgili ITWeek...

Bu testin SCSI yada RAID li versyonu varmıdır? Birde BL10e lerin Etherneti 180Mbit throughputu nasıl veriyor bunu biri açıklayabilir mi? (NC3163 kullanır bu aletler ve 10/100 Mbit tir)(Compaq TR nin dediğine göre TR de ilk BL serisi satın alması yapan insan olarak gerçekten çok merak ediyorum)Ayrıca 48 client emulator olabilir mi Ziff in testinde?

Şunu da söyliyeyim BL10 serisinde yer tasarufu için 2.5 inch Notebook diski kullanılır. BL20p lerde ise normal 3.5 inc disk vardır. Notebook diskinden senkron yazma katolog değeri (27 Mb/s) ile aynı performansı nasıl almış bu adamlar. (25 MB/s ölçmüşler) Notebook diskine aynı anda iki tane 600Mb lık file yazın bakın ne oluyor disk.

Tebrikler ITweek!Keep going..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşte geleceğin bilgisayarının arayüzü

nehuse

Sun'ın bilgisayar masaüstü ortamı kavramında devrim yaratacak bu yeniliği henüz geliştirme aşamasında.

Bu yeni kavram, iki boyutlu olarak kullandığımız masaüstünün yerine, üç boyutlu, içinde dolaşabildiğimiz, simgelerimizi, pencerelerimizi, nesnelerimizi yerleştirebildiğimiz sanal bir ortam sunuyor.

"Looking Glass" adı verilen bu projenin yalnız Linux sistemler üzerinde çalışan prototipi mevcut. 2004 yılı ortalarında ilk beta sürümün çıkması planlanıyor.

Sun LGP sayfası:
http://wwws.sun.com/software/looking_glass/index.html

Basın toplantısının videosu: (quickTime)
http://webcast-east.sun.com/archives/GSN-1312/GSN-1312_forjds.mov

Steganografide Yeni Ufuklar

FZ

Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.

Maxima 5.9.2 Çıktı

FZ

Maxima'nın 5.9.2 sürümü çıktı.

Maxima, meşhur sembolik hesaplama yazılımı Macsyma'nın GPL lisansı ile dağıtılan bir benzeridir. Maxima ile polinomlar, matrisler, sonlu kümeler, integraller (belirlili, belirsiz), türevler, diferansiyel denklemler üzerinde işlemler yapmak, lineer cebir işlemlerini gerçekleştirmek, keyfi büyüklükte sayılar kullanmak ve her türlü fonksiyonun iki boyutlu ve üç boyutlu grafiklerini çizmek mümkündür.

Maxima çeşitli UNIX ve benzeri sistemlerde, MS Windows sistemlerde çalışmaktadır. MS Windows için kurulum programı da mevcuttur.

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.

MacOS X için Microsoft Office 10

anonim

MS Unix'ler için Office'i çıkarmaya artık iyice karar vermiş gibi gözüküyor. MS'den Kevin Browne New York'daki Mac World'de Mac OS X için MS Office'i anons etti. Darısı Linux a :)

detaylı bilgi için...