NATURAL & ADABAS Kullanım Klavuzu

0
rasimsen
NATURAL/ADABAS çok eski bir teknoloji olmasına rağmen ingilizce dahi kaynak bulma sıkıntısı olan bir ikili. Bu yüzden ihtiyacım/ihtiyacımız için NATURAL/ADABAS Kullanım Klavuzu adı altında Türkçe içerikli bir Wiki oluşturmaya karar verdim..

Ayrıca bu ultra hızlı dil+db ikilisini performans sorunu olanlarda mutlaka incelemeli (ultra-high performance with transaction speeds of over 300,000 transactions per second).
Bir diğer özelliği de programcı olmayanlar bile rahatça bu dili öğrenebilir ve uygulama geliştirebilirler..

Sitemiz: http://adabas.rasimsen.com

Natural&Adabas ikilisi çok eski yillara dayanan bir birlikteligi bulunma. Birlik te çok basarili projelere imza atilmis, hala bugün bile dimdik ayakta duran global ölçekte projeleri basariyla ayakta tutmaktalar.

Biraz incelediginiz zaman günümüz uygulama gelistirme programlarina göre ve complex veritabani sistemlerine göre çok basit kaliyor. Bütün bunlara ragmen bu ikili günümüz satafatli program&db ikililerine disini göstermekten çekinmiyor. Sirketin resmi sitesinden bu ikili hakkinda kisa ve öz söyle bahsediliyor:

 

You know Adabas for its superior reliability and performance. It’s also the most comprehensive database management solution you'll find anywhere. Adabas is designed for high availability with lifted limits on DB file and record size; flexibility with support for structured and unstructured data; and ultra-high performance with transaction speeds of over 300,000 transactions per second. You'd need many times the staff and system resources to provide this level of performance in a relational database management system.

With Adabas, you get:

  • Virtually limitless data storage.
  • Real-time data access to Adabas data—from anywhere, at any time.
  • Feature/functionality across mainframe, Linux, UNIX and Windows platforms.

What's more, you can open up access to Adabas data in ways never before possible. See for yourself how Adabas can provide you with an even greater return on your IT investment.  
    

Achieve business results faster with Software AG
  • Keep structured and unstructured data together so that you work more efficiently and avoid complex integration projects.
  • Store unlimited amounts of data and reduce downtime and maintenance—assuring you greater productivity and fewer headaches.
  • Manage your entire Adabas environment with just one interface that’s accessible anytime, anywhere. Ensure consistency with other applications that run every day and gain more time for other projects.
  • Get Adabas data when and where you need it for all your time-sensitive business operations. Push data updates in real-time to any RDBMS or middleware and gain peace of mind knowing your data will be safe in the event of a disaster. Lower your system costs by pushing only the data you need to share.
  • Avoid costly and time-intensive integration projects with open access to Adabas data using SQL, Web services, XML, Java and .NET standards. Staff with no prior knowledge of Adabas can easily access Adabas data. 
  • Empower business analysts with direct access to relevant business data through standard SQL applications. Save money on training and reduce requests to IT by providing business users with the information they need from the applications they use everyday—including EXCEL.  

 

Natural & Adabas syntax olarak basit bir yapiya sahip. oopl dillerinden herhangi birine vakif iseniz ilk basta bu ikili sizi pekte tatmin etmeyeceksiniz. Fakat projeniz büyük, hizli gelistirilmeli, gelen kisa sürede adapte olsun, çökmesin, yavas olmasin, sorun çiktiginda nerden çikti acaba hangi katman hangi seviye gibi eliniz kolunuz baglanmadiginda dogru bir karar verdiginizi düsüneceksiniz.

Sizde bize katkida bulunmak istiyorsaniz sitemize bir ugrayip üye olun. Beraber genis ve dopdolu tecrübe kokan bir kullanim klavuzu olusturalim ;)

Sitemiz: http://adabas.rasimsen.com
e - m a i l : adabas@rasimsen.com

İlgili Yazılar

.NET ortamında P2P Oyun Programlama Yarışması

FZ

Microsoft, geliştiricilerin .NET programlama platformunu daha iyi tanımaları için P2P (peer-to-peer) bir bilgisayar ağı üzerinde çalışacak bir oyun programlama yarışması açtı.

Terrarium adlı bu çok oyunculu ekosistemde, programcılar kendi makinalarında VB.NET ya da C# ile bir etobur ya da otobur programlıyorlar. Teleporter sistemi bunlar ekosisteme ve diğer makinalara taşıyor.

HTML Form Onaylama (JavaScript ile programlamaya son!)

FZ

(GÜNCELLEME: Mozilla ile uyumlu hale getirildi) Herhangi bir web sayfası içinde herhangi bir html formu yerleştirdiğimizde bunun hemen ardından genellikle form gönderilmeden önce kullanıcının bu formu düzgün şekilde doldurup doldurmadığını kontrol etmek isteriz ("form validation"). Böylece sunucu tarafındaki kontrollere geçmeden önce doğrudan kullanıcının bilgisayarında yani istemcide hızlıca ve basit bir kontrol gerçekleştirebilir, hatalı ya da eksik bilgi girişinin bir nebze önünü kesmiş oluruz.

VMWare Server 1.0 Çıktı

vst

Kullandığınız işletim sistemi üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmanıza yarayan sanal makine yazılımı VMWare Server bedava olarak piyasaya sürüldü. İndirip kullanmak isteyenler buyursunlar.

ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

Soulblighter

Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.

Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

FZ

Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.