HTML kodunun içine C++ yazabilir misiniz?

0
FZ
COMDEX etkinliğinde dikkate değer bir çıkış yapan ve "Best of COMDEX Awards Internet Software Finalist" ünvanını kazanan Rivar Technologies "CODE: NEO" adlı ürünü ile dinamik web sayfası geliştirme kavramına yeni ve radikal bir boyut getirmeye hazırlanıyor.
Doğrudan HTML içinde C++ dili ile geliştirme yapılmasını sağlayan CODE: NEO adlı ürünle Rivar Technologies ASP, PERL, JAVA gibi teknolojilere kıyasla minimum 10 kat performans artışı vaat ediyor. Geliştirilen C++ kodu derlenip makina koduna dönüştürüldükten sonra Application Server aracılığı ile kullanıcılara sunuluyor.

Ben şu anda CODE: NEO adlı ürünün Aralık ayının son gününe dek çalışabilecek deneme sürümünü çekmekle meşgulum, birkaç deneme yaptıktan sonra yorumlarımı yazmaya çalışacağım.

Görüşler

0
anonim
HTML icine c++ yazmanin mantigini tam anlayamadim ben. Zaten cgi-bin olarak kullanabilmek mumkunken (yeni platformda kodu bi daa derle). C/C++'in bu tip islerde kullanilmamasi Perl'in falan string manipulasyonlarinda (falan) daha guclu olmasi degil miydi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eclipse İçin Türkçe İmla Denetimi Eklentisi: Musahhih

FZ

Yusuf Karagöl, Zemberek tabanlı ve Eclipse içinde javadoc, yorum ve karakter katarlarında Türkçe imla denetimi yapan Musahhih isimli bir eklenti geliştirmiş.

Kaynak: http://zembereknlp.blogspot.com/

Firebird v1.5 kararlı sürüm duyuruldu.

anonim

ANSI SQL-92 ve gelişmiş RDBMS özellikleri sunan multiplatform open source veritabanı sunucusu Firebird v1.5 duyuruldu. www.firebirdsql.org

OpenAFS: Dağıtık Dosya Sistemi

acemi_

openafs.org: Dosyalarımı tek bir sunucu makinede toplayıp Internet'e bağlı her makineden dosyalarımı rahatca kullanabileceğim bir çözüm arıyordum. Bu işi, bir müddet Samba ile yapmıştım ama performansından pek memnun kalmamıştım. Güvenlik konusundaki kötü ününden dolayı da NFS kullanmaktan çekiniyordum.

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.

Linux'ta Autocad. Çok Yakında!

bfta

Autocad'e muhtaç insanların (çoğunlukla mimarlar) Linux'ta çalışan bir Autocad klonu hiç olmamıştı. Catia'nın yayıncısı Dassault Systems' in Windows ve Mac için çıkarttığı DraftSight, öyle görünüyor ki yakında bu eksikliği giderecek. Yaklaşık 2 saatlik bir test ile DraftSight'ın ucuz IntelliCad klonlarından çok daha iyi ve hızlı olduğunu söyleyebilirim.