HTML kodunun içine C++ yazabilir misiniz?

0
FZ
COMDEX etkinliğinde dikkate değer bir çıkış yapan ve "Best of COMDEX Awards Internet Software Finalist" ünvanını kazanan Rivar Technologies "CODE: NEO" adlı ürünü ile dinamik web sayfası geliştirme kavramına yeni ve radikal bir boyut getirmeye hazırlanıyor.
Doğrudan HTML içinde C++ dili ile geliştirme yapılmasını sağlayan CODE: NEO adlı ürünle Rivar Technologies ASP, PERL, JAVA gibi teknolojilere kıyasla minimum 10 kat performans artışı vaat ediyor. Geliştirilen C++ kodu derlenip makina koduna dönüştürüldükten sonra Application Server aracılığı ile kullanıcılara sunuluyor.

Ben şu anda CODE: NEO adlı ürünün Aralık ayının son gününe dek çalışabilecek deneme sürümünü çekmekle meşgulum, birkaç deneme yaptıktan sonra yorumlarımı yazmaya çalışacağım.

Görüşler

0
anonim
HTML icine c++ yazmanin mantigini tam anlayamadim ben. Zaten cgi-bin olarak kullanabilmek mumkunken (yeni platformda kodu bi daa derle). C/C++'in bu tip islerde kullanilmamasi Perl'in falan string manipulasyonlarinda (falan) daha guclu olmasi degil miydi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VMWare Server 1.0 Çıktı

vst

Kullandığınız işletim sistemi üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmanıza yarayan sanal makine yazılımı VMWare Server bedava olarak piyasaya sürüldü. İndirip kullanmak isteyenler buyursunlar.

Avant Browser - IE için çok özellikli bir kabuk (daha az hafıza kullanımı)

crematorium

Bugün innDir.com'u gezerken Avant Browser'i görünce aklıma Conan'ın 25 Mart'da yayınlanan Browser hafıza kullanımı karşılaştırması başlıklı yazısında yazmış olduğu birşey geldi;
"Tab browsing hafıza kullanımı büyük ölçüde azaltıyor. Phoenixde 17 MBlık bir hafıza kârımız görülüyor. Belki IE de bu tip bir teknoloji kullanarak hafıza kullanımı azaltabilir."

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...

Türkçe bir sunucu: ISOS

korsan

ISOS küçük kurumlar için tasarlanmış bir e-posta ve web sunucusu. Kolay kullanımlı, Linux ve Windows uyumlu. Türkçe ve İngilizce destekleyen yönetim konsolu var...ve Kamu Lisansı ile dağıtılıyor. Bir kablonet bağlantınız ve alan adınız varsa 5 dakikada internet servislerinizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Python ile yazılan bu paketin içinde SMTP, POP3 ve HTTP/CGI sunucuları ile beraber, sistemi, kullanıcıları ve e-posta gruplarını yönetmeyi sağlayan bir konsol uygulaması var.

Görmek, denemek isteyenler için: isos.acikkanal.net. Bulduğunuz hataları ya da önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

FJAX - Flash ve Ajax

larweda

AJAX, son dönemde çok sıklıkla adını duyduğumuz, ve çoktandır başarılı örneklerini görmeye başladığımız (Gmail, Flickr, Hotmail, Pageflakes vs.) bir web teknolojisi. Bu konuda bir çok kütüphane ve geliştirme aracı da hali hazırda mevcut. Bu araçlara yeni eklenmiş, ama farklı bir bakış açısı getiren bir teknoloji var: FJAX. Araçların hemen hemen hepsi bi javascript kütüphanesi sunarken, FJAX tarayıcı tarafında yapılacak XML yorumlama işini boyut olarak küçük bir flash objesine yaptırıyor. Bu, hem tarayıcının işini kolaylaştırıyor, hem de diğer araçlar gibi geliştirme sürecini azaltmayı hedefliyor. Üstelik bu konuda çalışan insanların çoğunun başının belası olan tarayıcı uyumluluğu problemlerini de azalttığını iddia ediyor.
İncelemek ve indirmek için: www.fjax.net
Fjax'ın geliştiricileri Jay ve Steve McDonald ile webmonkey'in yaptığı detaylı bir röportaj da burada.