Logo'nun 40. Yılı ve StarLogo TNG: The Next Generation

0
FZ
40 sene önce bu günlerde Lisp dilinden türetilen LOGO dili özellikle gençlere geometri ve bilgisayar kodlama yeteneklerinin kolayca kazandırılması için tasarlanmıştı. LOGO programlama dili pek çok nesildeki çocuğun ilk bilgisayar deneyimi olmuş pek çok okulda kullanılmıştı. Slashdot ve WIRED'ın 40. yıl haberleri geçtiği günlerde MIT'deki StarLogo ekibi de StarLogo TNG: The Next Generation Beta 1'i duyurdu.
Tabii artık StarLogo (ve NetLogo) olarak karşımızda duran sistem sadece başlangıçta öğretilecek bir programlama dili olmaktan çıkmış ve çok etmenli (mutliagent) modellemelerin ve karmaşık olayların analizlerinin gerçekleştirilebileceği kapsamlı, verimli bir bilgi işlem ortamına dönüşmüş durumda.

İlgili Yazılar

Skype'ye rakip: Gizmo Projesi

Soulblighter

40 milyon kişi tarafından kullanılan Skype'ye ciddi bir rakip geliyor: Gizmo Projesi.

Steganografide Yeni Ufuklar

FZ

Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.

KDE ve GNOME Uygulamalarını Birleştirmek

tongucyumruk

KDE ve GNOME gibi iki gelişmiş Unix masaüstü ortamı arasındaki uyum sorunları uzun süre sorun olmuştu. Neyse ki FreeDesktop gibi girişimler sonucunda bu sorunlar teker teker aşılmaya başlandı. Şimdi ise Zack Rusin adlı bir KDE geliştiricisi bu uyumu bir adım öteye taşımaya karar vermiş gibi gözüküyor.

İşletim Sistemleri Videoları

DemensMagnet

Birçok dağıtımın ve arada Vista'nın da videolarının bulunduğu http://osvids.com herkesin yer imlerinde bulunması gereken bir site. Bu yazı yazılırken SUSE Linux Enterprise Desktop 10 video arşivine eklenmişti.

Geleceğin [Net-Enabled] Yazılımları - Bölüm I

anonim

Birkaç haftadır kafamda çözümünü aradığım (bu mesajı yazarken Sundance ile de tartıştığım) bir soru var: Geleceğin net-enabled yani internet üzerinde çalışan uygulamalarının geleceği, hangi temellerin üzerine oturacağı ve yazılım dünyasını nasıl etkileyeceği, tabii bilişim devlerinin (Microsoft, Sun, IBM vs.) bu gelişmenin neresinde duracağı. Ya da başka bir açıdan, böyle bir gelişim olacak mı?