Masaüstleri Şenleniyor: İlk XGL LiveCD kororaa

0
halixus
İşletim sistemi cephesinde 3D desktop savaşı iyiden iyiye arttı. Bunun öncülüğünü ilk olarak sun, Looking Glass 3D ile yaptı. Ama hala kararlı sürümünü çıkartmış değil. Ardından Microsoft olaya el attı. Vista'ya benzer bir şey yerleştirdi. Benzer bir şey diyorum nedeni ise Vista'nın BETA sürümünü inceleme fırsatı olan varsa bu özelliği arayıp bulması bulduğunda da hüsrana uğramısı muhtemeldir. Windows tuşu + TAB tuşuna bastığınızda çıkan ekrandan ibaret. Alt + Tab kombinasyonunun biraz daha göze hitap eden şekli denebilir. Sırf yapmış olmak için yapmışlar gibi sanki. GNU/Linux cephesinde ise buna karşılık XGL ismini duymaya başladık. Çıktı çıkacak derken ilk demo LiveCD yayınlandı.

Dağıtımın ismi kororaa. Ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. ISO dosyasına ise buradan indirebilirsiniz.

Görüşler

0
joseywales
Ne Vista'daki şeklini gördüm, ne de Looking Glass'ın kendisini verimli çalıştırmaya muvaffak olabildim. Ama şunu söyleyebilirim. XGL çalışıyor. En azından iddiasını yerine getirebiliyor. Ati Radeon 9600 Pro 256 Mb ekran kartı ve Athlon XP 2500+ 1Gb RAM'li makinemde gayet akıcı ve kullanışlı bir şekilde çalışıyor XGL'li Gnome. Özellikle pencere sürüklenirken ki efekt çok güzel. Şeffaflık ve masaüstü döndürme de sadece güzel bir görüntü değil, GUI'ye işlevsel olarak yapılmış bir ek gibi.
0
simor
Nerdeyse sizinki ile ayni konfigurasyondaki sistemimde harika calisiyor gercekten. Bu tur oyuncakli seyleri cok sevmem ama yumusacik olmus sanki heryer. Harika bir kullanim hissi var. Bir sure sonra sikabilir ama kisayollari denediginiz zaman da mutlaka ilerde surekli kullanilabelecek fonksiyonlar barindirdigini anliyorsunuz.
0
gismo
Ben de yaklaşık aynı konfigürasyonla test ettim. Harika. 15 dakikalık bir testten sonra normal gnome'a döndüğümde de aynı efektleri saatler sonra gözüm arar olmuştu. Sanırım masaüstlerimiz geri dönülmez şekilde değişiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pythoncard çıktı

gencbeyin

Pythoncard çıktı! :-))
Eski Macintoshcular belki bilirler hypercard apple üstünde grafik arayüzlü programlar geliştirmek için harika bir araçtı. Bundan esinlenerek ortaya atılan bir proje, python skriptlerin grafik arayüz ile ilgili tanımlamalarını ayrı bir kaynak dosyasında saklıyarak, zahmetsiz ve kolay okunur uygulama geliştirilmesine olanak tanıyor.
Ayrıntı için bakınız... Tabii ki bu bir açık sistem projesidir ve katkılarınızı bekliyor, ancak o zaman mükemmeliğe ulaşacak! Bu işten anlayanlar hiç durmasın ...
Stephen Figgins'in bir yazısından...

Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

FZ

Geçenlerde Yahoo'da veri analizi üstüne güzel bir sunum veren Facebook veri anali şefi Jeff Hammerbacher günlüğünde Google MapReduce'u feci eleştiren bir makaleye yer vermiş: MapReduce: A major step backwards.

Bir Wall Street Programcısı Anlatıyor

FZ

Pek çok programcının "blog"unu okumuştum bugüne dek. Çok azı bu Wall Street programcısınınki kadar "damardan" idi.

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

Kötü Programcıya Övgü

FZ

Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.