Garip Bir Hata Mesajı

0
PCW
Error Message: Your Password Must Be at Least 18770 Characters and Cannot Repeat Any of Your Previous 30689 Passwords. Çok tanıdık bir işletim sisteminde karşılaşılan bir hata mesajı bu. Tabi ki çözümü de var. En son servis paketini yüklemek.. Tahmin edebildiniz mi? Ayrıntılar bu linkte...

Görüşler

0
murat09
hocam galiba siz de canI sIkIlanlar dansInIz :-) Isterseniz gelin 'MS HatalarIndan CanI SIkIlanlar' diye bir organizasyon kuralIm..Denetleyici olarak da her MS hatasI bulundugunda MS i savunmaktan yorulanlarI getiririz :-)
0
anonim
Bi de Windows güvenli değil derler :D

/cartman
0
cazz
ben de saygilar der, tebrik ederim! ;-P
0
SHiBuMi
FAZLAMESAİ.NET :: Eve gitsem de Microsoft ile uğraşsam diyenlerin sitesi...
0
larweda
:)
0
FZ
Hep MS muhabbeti yapacak değiliz ya! Bence GNU/Linux ortamlarında çok daha süper ve yaratıcı hata mesajları var. Misal, bir amca GMP (Gnu Multiple Precision library) derlemeye çalışırken şöyle bir şeyle karşılaşmış:

configure:
error: Test program links neither with nor without underscore. (yani ne senle oluyor güzelim ne de sensiz :-P

Programın geliştiricilerinden Torbjörn Grandlund´un buna cevabı:

`I am sorry to hear that.´
0
FZ
Bir de Debian GNU/Linux ortamında fortune programını şu şekilde çalıştırmaya kalktığımda:

$ fortune 50%

Bana demişti ki:

Cannot find residual probability

Bir an kendimi matematik derslerinden birinde hissetmiştim, `residual probability´ lafa bakar mısınız vay be! :-P USERFRIENDLY olgusunda son nokta :-P

Aslında problemin ne olduğunu anladıktan sonra düşündüm de ben olsam o kadar nazik bir hata mesajı yazmazdım ;-)
0
tongucyumruk
Bana percentages must precede files dedi aynı komut? Galiba Debian beni sevmiyor.
0
FZ
Pardon, 50% lafında sonra bir de Linux ya da linux yazıp öyle dene, o zaman dediğime benzer bir hata mesajı almalısın.
0
conan
sakin o bir fortune mesaji olmasin ehueh ;)
0
FZ
:-P

Bir keresinde alet açıldı, login oldum, tek satırlık bir mesaj:

Generic fortune.

Bütün evin benim kahkahalarımla inlediğini hatırlıyorum :) Sinirlerim bozulmuştu.

Bir de şu vardı fortune mesajı olarak:

//usr//bin//fortune not found

O hata mesajına gelince, şimdiye dek gördüğüm en süper hata mesajlarından biriydi :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CSD / TINUX İşletim Sistemi

FZ

CSD/TINUX C ve Sistem Programcıları Derneği (CSD) tarafından geliştirilmeye başlanmış olan 32 bit, çokişlemli (multiprocessing & multithreaded) preemptive, birden fazla işlemciyle çalışmayı destekleyen, grafik tabanlı bir işletim sistemi geliştirme projesidir. İşletim sisteminin tasarımı ve geliştirilmesi C ve Sistem Programcıları Derneği'nde oluşturulan bir proje grubunun eşliğinde yürütülecektir. Projenin tahmini süresi iki yıldır.

Genişletilebilir Programlama Dilleri: 21. yy. İçin Tahminler

FZ

ACM tarafından yayınlanan QUEUE dergisinin son sayısının konusu programlama dilleri. Toronto Üniversitesi'nden Dr. Gregory V. Wilson'ın dergiye gönderdiği Extensible Programming for the 21st Century (21. yüzyıl için genişletilebilir programlama) yazısı Internet'teki değişik platformlarda ışık hızı ile yayıldı ve bitmek bilmez tartışmalara bir yenisi eklendi. FM olarak sonsuz+1 mantalitesine uyup sevgili okurlarımızı bundan haberdar etmemek ve bir başka teknik (sosyolojik, psikolojik, politik, kısaca bilgisayar dünyası ile ilgili) tartışmaya yol açmamak düşünülemezdi!

İşte geleceğin bilgisayarının arayüzü

nehuse

Sun'ın bilgisayar masaüstü ortamı kavramında devrim yaratacak bu yeniliği henüz geliştirme aşamasında.

Bu yeni kavram, iki boyutlu olarak kullandığımız masaüstünün yerine, üç boyutlu, içinde dolaşabildiğimiz, simgelerimizi, pencerelerimizi, nesnelerimizi yerleştirebildiğimiz sanal bir ortam sunuyor.

"Looking Glass" adı verilen bu projenin yalnız Linux sistemler üzerinde çalışan prototipi mevcut. 2004 yılı ortalarında ilk beta sürümün çıkması planlanıyor.

Sun LGP sayfası:
http://wwws.sun.com/software/looking_glass/index.html

Basın toplantısının videosu: (quickTime)
http://webcast-east.sun.com/archives/GSN-1312/GSN-1312_forjds.mov

ikiwiki: Bir Wiki Daha Mı? Yoksa Daha Fazlası Mı?

FZ

ikiwiki alışageldiğimiz wiki tarzı içerik yönetim sistemlerinden biraz daha farklı. Veriyi depolamak için Subversion ve Git kullanan ikiwiki, sözdizim olarak Markdown'ı benimsemiş durumda. Blog olarak da kullanılabilme özelliğine sahip ikiwiki sistemi favori editörünüzle "offline" olarak çalışıp istediğiniz zaman wikiyi güncellemenize de izin veriyor. Detaylı özellik listesi burada.

Not: Haber verdiği için roktas'a teşekkürler.

Bilişsel Bilim ve YazBoz: Kelimeler Ağlar Anlamlar (yahut Hadoop ve Lucene)

FZ

Boğaziçi Üniversitesi, Bilişsel Bilim bölümünden arkadaşım Hakan Ünlü'nün bugün yolladığı bir e-postayı paylaşmak istiyorum: "Merhaba Son günlerde Yazboz sitesi çok ilgimi çekiyor. Sizlerin de ilgisini çekeceğini düşündüğüm için burada duyurmak istedim: http://www.yazboz.com

Site aslında bir serbest çağrışım oyunu. Size bir kelime veriyor ve bunula ilgili aklınıza gelen ilk kelimeyi yazmanızı istiyor. Bunun sonunda tüm oyuncular tarafından girilen kelimeleri 'connectionist' bir yaklaşımla bağlıyor. Sonuçları da görsel olarak izlemek mümkün.