Garip Bir Hata Mesajı

0
PCW
Error Message: Your Password Must Be at Least 18770 Characters and Cannot Repeat Any of Your Previous 30689 Passwords. Çok tanıdık bir işletim sisteminde karşılaşılan bir hata mesajı bu. Tabi ki çözümü de var. En son servis paketini yüklemek.. Tahmin edebildiniz mi? Ayrıntılar bu linkte...

Görüşler

0
murat09
hocam galiba siz de canI sIkIlanlar dansInIz :-) Isterseniz gelin 'MS HatalarIndan CanI SIkIlanlar' diye bir organizasyon kuralIm..Denetleyici olarak da her MS hatasI bulundugunda MS i savunmaktan yorulanlarI getiririz :-)
0
anonim
Bi de Windows güvenli değil derler :D

/cartman
0
cazz
ben de saygilar der, tebrik ederim! ;-P
0
SHiBuMi
FAZLAMESAİ.NET :: Eve gitsem de Microsoft ile uğraşsam diyenlerin sitesi...
0
larweda
:)
0
FZ
Hep MS muhabbeti yapacak değiliz ya! Bence GNU/Linux ortamlarında çok daha süper ve yaratıcı hata mesajları var. Misal, bir amca GMP (Gnu Multiple Precision library) derlemeye çalışırken şöyle bir şeyle karşılaşmış:

configure:
error: Test program links neither with nor without underscore. (yani ne senle oluyor güzelim ne de sensiz :-P

Programın geliştiricilerinden Torbjörn Grandlund´un buna cevabı:

`I am sorry to hear that.´
0
FZ
Bir de Debian GNU/Linux ortamında fortune programını şu şekilde çalıştırmaya kalktığımda:

$ fortune 50%

Bana demişti ki:

Cannot find residual probability

Bir an kendimi matematik derslerinden birinde hissetmiştim, `residual probability´ lafa bakar mısınız vay be! :-P USERFRIENDLY olgusunda son nokta :-P

Aslında problemin ne olduğunu anladıktan sonra düşündüm de ben olsam o kadar nazik bir hata mesajı yazmazdım ;-)
0
tongucyumruk
Bana percentages must precede files dedi aynı komut? Galiba Debian beni sevmiyor.
0
FZ
Pardon, 50% lafında sonra bir de Linux ya da linux yazıp öyle dene, o zaman dediğime benzer bir hata mesajı almalısın.
0
conan
sakin o bir fortune mesaji olmasin ehueh ;)
0
FZ
:-P

Bir keresinde alet açıldı, login oldum, tek satırlık bir mesaj:

Generic fortune.

Bütün evin benim kahkahalarımla inlediğini hatırlıyorum :) Sinirlerim bozulmuştu.

Bir de şu vardı fortune mesajı olarak:

//usr//bin//fortune not found

O hata mesajına gelince, şimdiye dek gördüğüm en süper hata mesajlarından biriydi :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sizin E-Posta Sunucunuz Hangisi?

FZ

Web sunucu olarak Apache´nin ezici önderliğini Netcraft sağolsun biliyoruz peki ya posta sunucu alanındaki yarış ne alemde? Hangi e-posta sunucu yüzde kaçlık bir kullanıma sahip? Internet´in olmazsa olmazı e-postayı bize taşıyan bu ağır yük işçileri hangi yazılımları tercih ediyor?

Falko Timme de bunu merak etmiş ve Netcraft kadar kaynağa sahip olmamakla birlikte 100.000´in üzerinde e-posta sunucunun hangi yazılımı kullandığını tespit etmiş. Şu anda görülen o ki sendmail ve postfix açık ara önde. Detaylar için e-posta sunucu anketine bakabilirsiniz.

Design Patterns: Tasarım Şablonları ve Programlama Dillerinin Kötü Yönleri

FZ

Geçen sene Eylül ayında, Volkan Yazıcı programlama dünyasının sıcak konularından biri olan tasarım şablonlarına yani 'design patterns' konusuna değinmişti:

Merhaba, comp.lang.lisp listesinde "This may be a nonsensical question, but I was wondering if it is idiomatic to apply common design patterns to lisp applications." kaşıntısı ile başlayan bir tartışmalar dizisi oldukça ilgimi çekti -- şüphesiz ki bunda bu dönem almaya başladığım Aspect-Oriented Software Development dersinin de etkisi olmuştur -- ve sizin ile oradan çok ufak bir mesajı paylaşmak istedim.


Tasarım Şablonları, nam-ı diğer Design Patterns mevzusu epey bir süredir sıcak konular arasında. Bu gibi durumlarda sık sık karşılaştığımız gibi konu basit bir teknik konu olmaktan çıkıp pek çok yanlış anlamayı, çok çeşitli felsefi bakış açılarını, alakasız yerlere dallanıp budaklanmayı, düpedüz mantıksal hataları, politik ve ekonomik savaşları bünyesinde barındırmaya başlıyor. Acaba neden?

Slashdot efektinden korunma yolları

larweda

Slashdot`u bilirsiniz, bilgisayar aleminde çok tartışmalar yaratan, gelişmelerden haberler veren, onbinlerce insanın takip ettiği saygı duyulan bir sitedir. Slashdot`ta duyurulan haberlerden birinde herhangi bir sitenin adının geçmesi, o sitenin çok (gerçekten çok) fazla hit almasına, ve çoğu zaman da sitenin ulaşılamaz halde zarar görmesine sebep oluyor. Buna alemde "Slashdot Effect" deniyor. Bu aslında bir sitenin duyurulması, geniş kitlelere yayılması adına çok istenebilecek bir durum. Ama site sahipleri sitelerinin göçmesinden (hatta kimi zaman bu yüzden hosting firmalarına cezalar ödemekten) hoşlanmıyorlar. İşte bu sebeple bu tarz bir duruma maruz kalan bir şahsiyet (adam Web-server olarak NT kullanmanın yanlış bir seçenek olduğunu kabul ediyor neyse ki) üşenmemiş, bir "Slashdot Effect Prevention Kit"geliştirmiş.

Windows'tan Linux'a Geçiş: OpenMoveOver

Soulblighter

Resolvo Systems Windows'tan Linux'a geçiş aracı MoveOver'ın ücretsiz ve açık kaynak sürümünü çıkardı. OpenMoveOver ile Windows oramınızı Linux'a taşımak geçiş yapmak sadece 2 basit adımda gerçekleştiriliyor.

2 Günde İşletim Sistemi Yazabilir Misiniz?

FZ

Programlamaya bir şekilde girmiş hemen herkesin aklından bir ara geçmiş sorulardan biridir, "işletim sistemi nasıl yazılır?". İşletim sistemleri bilgisayar dünyasının en popüler, en gizemli, en çok tartışılan ve piyasayı belirleyen konularından biri olagelmiştir. Kimisine göre basit, kimisine göre karmaşık olan bu işte kavram karmaşası da az değildir, çekirdek ile dağıtımı karıştıranlar mı istersiniz, neyin temel işlevsellik olduğu üstüne sabaha dek tartışanlar mı yoksa hangi donanımların esas alınması ve hangi sürücülerin desteklenmesi gerektiğine dair kavga edenler mi istersiniz... BSD, Solaris, Linux, BeOS, VMS, MS Windows ve daha pek çok geliştirme ekibine bakınca konunun popülaritesini ve karmaşıklığını anlamak mümkündür.

Pekiyi bu konuda birkaç günlük bir çalışma ile işin temellerini öğrenmek mümkün müdür? 2 günde işletim sistemi yazabilir misiniz?