Avant Browser - IE için çok özellikli bir kabuk (daha az hafıza kullanımı)

0
crematorium
Bugün innDir.com'u gezerken Avant Browser'i görünce aklıma Conan'ın 25 Mart'da yayınlanan Browser hafıza kullanımı karşılaştırması başlıklı yazısında yazmış olduğu birşey geldi;
"Tab browsing hafıza kullanımı büyük ölçüde azaltıyor. Phoenixde 17 MBlık bir hafıza kârımız görülüyor. Belki IE de bu tip bir teknoloji kullanarak hafıza kullanımı azaltabilir."
Bunun üzerine IE'ye Tab browsing özelliği ekleyen Avant Browser'i indirdim ve conan'ın yazısında belirtmiş olduğu siteleri ben de denedim.
Hafıza kullanımı ortalama 45 MB civarı. Yani Phoenix ile hemen hemen aynı. Program bunun yanı sıra yerleşik olarak Pop-up pencere engelleme, Google'da arama yapabilme ve daha birçok özellikle geliyor. Denemenizde yarar var... :)
Avant Browser (innDir.com'daki sayfası)
Saygılar... :)

Görüşler

0
crematorium
Simdi farkettim ki bu browser'in eski adi IE Opera imis... :)
0
conan
c00l! :)
0
murat09
MSIE 6.0SP1 ; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705 (Xp ProTR SP1 + .Net Framework SP1) e kurdum. 5 adet sayfa açtım. 31 Mb AvantBrowser kullanıyor(Taskmanagerde görünen). Arabirimi güzel, Türkçe (%99). Tek eksiği UCMore isimli spyware ile entegre gelmesi (ki o da kurulu gelmiyor sonradan aktive ediyorsunuz isterseniz). Bileydim daha evvelden denerdim. Denemeyen arkadaşlara tavsiye ederim. Bu yazılımdan beni haberdar eden Crematorium a ve FM e teşekkürler :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C-Kodunda Güvenlik Açıklarını Bulan Program

sundance

Freshmeat`de bulduğumuz ganimetlere bir yenisi eklendi. Flawfinder

Python ile yazılmış olan bu program C kodundaki, muhtemel buffer overflow problemlerini tespit etmekte ve bunları tehlike derecelerine göre sıralayıp raporlamakta.

Şu an için Unix sistemlerde çalışan bu program, Python tabanlı olduğundan çok kolaylıkla Windows`a uyumlu hale getirilebiliyor.

Looking Glass 3D LiveCD

halixus

Looking Glass 3D LiveCD 2.3a yayinlandi. Looking Glass 3D yi kuramayanlar, kurupta çalıştıramayanlar düşünülerek hazırlanmış. Slax tabanlı bir Live3d yaklaşık olarak 250MB boyutunda. LG3D nedir nasıl bir şeydir diye merak edenler için iso dosyası indirilmeye hazır. Minimum 2GHz işlemci ve 512MB RAM ile çalıştırmanız önerilmekte. Daha önceki sürümündeki hatalar giderilmiş. En azından çalışabilir bir sürüm olmuş.Pencereleri 360 derece döndürmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak oldukça eğlenceli. Bu sürümünde gaim ve firefox la birlikte geliyor. Ekran görüntüleri ise burada.

yarin(bugun(dun))

arikan

Google API, Yahoo API, Amazon API, Ebay API v.s. v.s. son bir kac yilda bu "is modeli" burda orda hemen belirdi. Iyi web servis yeni is yaratiyor. Amazon API Amazon uzerinden kitap satan binlerce kucuk kitapci yaratti. Bu yeni bir cesit elektrik satmak gibi, sistemi fise tak is yapmaya basla. "Object-oriented software" baska bir bicimde gercege donusmeye basliyor...

Google Programlama Yarışması

FZ

Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.

Windows İçin Muhasebeci

muhasebeci

Bir süredir gelişimi açık kaynak kodlu olarak devam eden muhasebeci artık windows altında da çalışmaktadır. Gelişimine başladığından beri GTK+ grafik kütüphanesinin yanında GNOME kütüphanesi de kullandığından sadece GNU/Linux altında çalışan program, kaynak kodlarında düzenleme yapılarak GNOME kütüphanesinden arındırılmıştır.