FINDIK - Herkese Açık Filtre

0
anonim

İçerik analizi ve filtreleme alanında yeni bir enerji yiyeceği, yolculuğuna başladı. Bugün 0.2g sürümüyle erişebileceğiniz FINDIK, benzer kapsamdaki diğer yazılımlar ile çekişmeli bir yarış içerisine girmeye hazırlanırken, Türkiye’deki açık kaynak gönüllülerinin yardımlarını bekliyor.

C++ ile geliştirilen ve özgür bir yazılım olan FINDIK, şu an eriştiği performans başarımının ve ölçeklenebilirliğinin yanı sıra diğer işlevsel özellikleriyle de dikkat çekiyor. Bu özelliklerinden bazıları;

  • HTTP filtreleme (Alan adı, URL, Regex, ClamAv Antivirüs, Dosya Tipi)
  • HTTP KeepAlive, Pipelining desteği
  • Log4j tipi ayarlanabilir kayıt tutma altyapısı
  • HTTPS filtreleme desteği
  • Kerberos ile Active Directory entegrasyonu
  • LDAP ile Basic Authentication
  • Web tabanlı yönetim arabirimi
  • Karaliste ve ACL yönetimi için MySQL desteği

FINDIK sadece sistem yöneticileri için değil geliştiriciler için de kolaylıklar sağlıyor. Geliştirici dostu modüler altyapısı ile kolayca; yeni protokol yorumlayıcıları, yeni yetkilendirme altyapıları ve yeni filtreleme algoritmaları yazılmasını mümkün kılıyor.

Projenin gelecekteki hedeflerinde ise;

  • Güvenilir zaman damgalama
  • SMTP, POP3, IMAP, IM (MSN / Jabber / Yahoo) protokol desteklerinin eklenmesi
  • L7 ateşduvarı / IPS altyapısı
  • Akıllı algoritmalar ile içerik analizi

konuları en üstte yer alıyor.

Detaylı bilgi için: findikproject.org

Görüşler

0
muhuk
Çok sağlam görünüyor. Geliştirenlerin ellerine sağlık. Yapılan filtrelemeler ile ilgili istatistiklere web arabiriminden ulaşabiliyor muyuz?
0
Tarık
C++ rulaZzZ :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.

Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

FZ

Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.

YazBoz API'nin İlk Sürümü Çıktı

FZ

Daha önce bahsettiğimiz yazboz.com ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz: sistemi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen araştırmacılar için bir API hazırlandı.

yazboz.com geliştiricileri Can Altıneller ve Özgür Oktay'ın hazırladığı API belgesinin ilk sürümünü FM takipçisi bilgisayarcılarla paylaşmak istiyoruz:

YazBoz.com'da biriktirdiğiz verileri bilim insanları ve uygulama geliştirmek isteyen herkesle paylaşabilmek için bir API geliştirdik. Bugüne kadar Yazboz'u inceleyen yapay zekâ araştırmacıları, dilbilimciler ve bilişsel bilimciler yazboz verilerinin kendi çalışmalarına önemli katkılarda bulunabileceğini düşündüler. YAZBOZ API’nin bu ilk sürümü ile bilim insanları ve geliştiriciler yeni uygulamalar yapabilecekler. Uygulamalar çoğaldıkça ve geliştikçe biz de YAZBOZ API yi geliştireceğiz.

Sizin E-Posta Sunucunuz Hangisi?

FZ

Web sunucu olarak Apache´nin ezici önderliğini Netcraft sağolsun biliyoruz peki ya posta sunucu alanındaki yarış ne alemde? Hangi e-posta sunucu yüzde kaçlık bir kullanıma sahip? Internet´in olmazsa olmazı e-postayı bize taşıyan bu ağır yük işçileri hangi yazılımları tercih ediyor?

Falko Timme de bunu merak etmiş ve Netcraft kadar kaynağa sahip olmamakla birlikte 100.000´in üzerinde e-posta sunucunun hangi yazılımı kullandığını tespit etmiş. Şu anda görülen o ki sendmail ve postfix açık ara önde. Detaylar için e-posta sunucu anketine bakabilirsiniz.

Moveabletype ile kişisel web sitesi yönetimi

angeleous

Kişisel web sitenizde günlük olarak yaşadığınız olayları, paylaşmak istediklerinizi insanlara duyurmak, insanların yazdıklarınıza yorumlarını eklemelerine olanak sağlamak istiyorsanız movabletype bu iş için sade ve güçlü bir uygulama. Perl ile yazılmış uygulama MySQL, PostgreSQL, Berkeley DB destekliyor ileride de Oracle desteği verileceği belirtiliyor. Uygulamanın tüm özellikleri için buraya tıklayabilirsiniz.