FINDIK - Herkese Açık Filtre

0
anonim

İçerik analizi ve filtreleme alanında yeni bir enerji yiyeceği, yolculuğuna başladı. Bugün 0.2g sürümüyle erişebileceğiniz FINDIK, benzer kapsamdaki diğer yazılımlar ile çekişmeli bir yarış içerisine girmeye hazırlanırken, Türkiye’deki açık kaynak gönüllülerinin yardımlarını bekliyor.

C++ ile geliştirilen ve özgür bir yazılım olan FINDIK, şu an eriştiği performans başarımının ve ölçeklenebilirliğinin yanı sıra diğer işlevsel özellikleriyle de dikkat çekiyor. Bu özelliklerinden bazıları;

  • HTTP filtreleme (Alan adı, URL, Regex, ClamAv Antivirüs, Dosya Tipi)
  • HTTP KeepAlive, Pipelining desteği
  • Log4j tipi ayarlanabilir kayıt tutma altyapısı
  • HTTPS filtreleme desteği
  • Kerberos ile Active Directory entegrasyonu
  • LDAP ile Basic Authentication
  • Web tabanlı yönetim arabirimi
  • Karaliste ve ACL yönetimi için MySQL desteği

FINDIK sadece sistem yöneticileri için değil geliştiriciler için de kolaylıklar sağlıyor. Geliştirici dostu modüler altyapısı ile kolayca; yeni protokol yorumlayıcıları, yeni yetkilendirme altyapıları ve yeni filtreleme algoritmaları yazılmasını mümkün kılıyor.

Projenin gelecekteki hedeflerinde ise;

  • Güvenilir zaman damgalama
  • SMTP, POP3, IMAP, IM (MSN / Jabber / Yahoo) protokol desteklerinin eklenmesi
  • L7 ateşduvarı / IPS altyapısı
  • Akıllı algoritmalar ile içerik analizi

konuları en üstte yer alıyor.

Detaylı bilgi için: findikproject.org

Görüşler

0
muhuk
Çok sağlam görünüyor. Geliştirenlerin ellerine sağlık. Yapılan filtrelemeler ile ilgili istatistiklere web arabiriminden ulaşabiliyor muyuz?
0
Tarık
C++ rulaZzZ :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 2.9 PowerMAC Versiyonu hazır

anonim

OpenBSD 2.9'un PowerMac versiyonu çıktı. İndirdim ve kurdum, gerçekten OpenBSD`nin performansı ve Apple PowerMAC`in gücünün birleşmesinin muhteşemliği karşisında çok etkilendim. Macintosh`u olanlara şiddetle tavsiye ederim. Mutlaka deneyin: www.openbsd.org/macppc.html

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

Lego MindStorms Uzaktan Kumanda Projesi

FZ

Lego MindStorms setlerinin en büyük dezavantajlarından biri, RCX'de bulunan hafızanın (32 KB) ileri düzey projeler geliştirmek için yetersiz olmasıdır. Bu sorunu önlemenin yolu ise RCX'de çalışması planlanan algoritmaların bilgisayarda çalıştırılıp, algoritmanın çıktısı olan motor, sensör hareketlerinin RCX`e gönderilmesidir.

Lego MindStorms Setlerinin bu amaç için kızıl ötesi donanımı ve LeJOS'un Lego Kulesi ile RCX arasında haberleşmeyi sağlayan APIleri mevcuttur fakat haberleşme için kızıl ötesinin kullanılıyor olması kısıtlayıcıdır çünkü kızıl ötesi haberleşmesi 1-2 metre mesafe ile sınırlı kalmakla beraber kızıl ötesi alıcı/verici ledlerinin birbirlerini görme zorunluluğu olmaktadır.

Windows'tan Linux'a Geçiş: OpenMoveOver

Soulblighter

Resolvo Systems Windows'tan Linux'a geçiş aracı MoveOver'ın ücretsiz ve açık kaynak sürümünü çıkardı. OpenMoveOver ile Windows oramınızı Linux'a taşımak geçiş yapmak sadece 2 basit adımda gerçekleştiriliyor.

MenuetOS Türkçe

madanadam

MenuetOS 32 bit assembly ile yazılmış bir işletim sistemidir. Tek diskete network destekli, renkli , süper hızlı ve küçük bir işletim sistemini sığdırmışlar. Şu sıralar onu Türkçeleştirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz MenuetOS sayfası: http://www.menuetos.org, Türkçe yama http://www.geocities.com/madanadam

İlk önce MenuetOS'un son kararlı sürümü olan 0.76 yı indirmeniz, kurmanız ve sonra kernel.zip'i açıp üzerine yamayı ekleyip fasm 1.50+ ile derlemeniz gerekiyor.