FINDIK - Herkese Açık Filtre

0
anonim

İçerik analizi ve filtreleme alanında yeni bir enerji yiyeceği, yolculuğuna başladı. Bugün 0.2g sürümüyle erişebileceğiniz FINDIK, benzer kapsamdaki diğer yazılımlar ile çekişmeli bir yarış içerisine girmeye hazırlanırken, Türkiye’deki açık kaynak gönüllülerinin yardımlarını bekliyor.

C++ ile geliştirilen ve özgür bir yazılım olan FINDIK, şu an eriştiği performans başarımının ve ölçeklenebilirliğinin yanı sıra diğer işlevsel özellikleriyle de dikkat çekiyor. Bu özelliklerinden bazıları;

  • HTTP filtreleme (Alan adı, URL, Regex, ClamAv Antivirüs, Dosya Tipi)
  • HTTP KeepAlive, Pipelining desteği
  • Log4j tipi ayarlanabilir kayıt tutma altyapısı
  • HTTPS filtreleme desteği
  • Kerberos ile Active Directory entegrasyonu
  • LDAP ile Basic Authentication
  • Web tabanlı yönetim arabirimi
  • Karaliste ve ACL yönetimi için MySQL desteği

FINDIK sadece sistem yöneticileri için değil geliştiriciler için de kolaylıklar sağlıyor. Geliştirici dostu modüler altyapısı ile kolayca; yeni protokol yorumlayıcıları, yeni yetkilendirme altyapıları ve yeni filtreleme algoritmaları yazılmasını mümkün kılıyor.

Projenin gelecekteki hedeflerinde ise;

  • Güvenilir zaman damgalama
  • SMTP, POP3, IMAP, IM (MSN / Jabber / Yahoo) protokol desteklerinin eklenmesi
  • L7 ateşduvarı / IPS altyapısı
  • Akıllı algoritmalar ile içerik analizi

konuları en üstte yer alıyor.

Detaylı bilgi için: findikproject.org

Görüşler

0
muhuk
Çok sağlam görünüyor. Geliştirenlerin ellerine sağlık. Yapılan filtrelemeler ile ilgili istatistiklere web arabiriminden ulaşabiliyor muyuz?
0
Tarık
C++ rulaZzZ :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AJAX :: Asynchronous Javascript & XML

SHiBuMi

AJAX, özellikle web tabanlı uygulamalar geliştirenlerin hoşuna gidecek, çeşitli teknolojileri ve araçların birleşiminden oluşan, yeni olarak kabul edebileceğimiz bir teknoloji. AJAX bir programlama dili ya da aracı değil, yalnızca belli teknikleri kullanarak mevcut web uygulamalarının daha interaktif hale nasıl getirilebileceği üzerine kafa yoran bir teknoloji.

Neden frameworklerden nefret ediyorum!

anonim

Bir baharat rafı yapmak için tahta, biraz çivi, çekiç, testere vb. birkaç alet mi edinmeliyim, yoksa "yüksek kaliteli", "endüstriyel üretim" bir baharat rafı için bir "general-purpose tool-building factory factory factory"ye mi ihtiyacım var?

Frameworkler, libraryler, middleware platformlar üzerine eğlencelibir yazı : Why I Hate Frameworks

Patoloji Bilgi Sistemi.. Geliştiricisi bir Türk.. veee GPL!

ykarslioglu

Türkiye'de görenlerin koltuklarını kabartan çalışmalar yapılıyor. PATHOS-WEB FREE adlı Anatomik Patoloji ve Sitoloji Bilgi sistemi tamamen patoloji uzmanlarının ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış bir sistem. Mart 2005 tarihinden itibaren SourceForge'da açık kaynak kodlu, GPL lisanslı bir proje olarak Türkçe ve İngilizce versiyonları ile Patoloji Bölümlerinin hizmetine sunuldu. Yazılım, Türkiye'de, aralarında büyük üniversite hastanelerinin de bulunduğu 20'den fazla merkezde, yıllardır büyük bir başarı ile ve güvenle kullanılıyor.

Zemberek Web Hizmeti

FZ

Zemberek Türkçe NLP projesi artık web tabanlı olarak da hizmet veriyor.

Zemberek e-postasındaki son e-postalardan birine göre Zemberek işlevselliğine artık http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/ adresinden erişmek mümkün. Yazılanlara göre "işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor" (bu son cümleyi o sayfadaki Ascii->Tr işlevselliği ile halletim! ;)

Zemberek ve Uludağ ekibine teşekkür eder, söz konusu sayfanın en kısa sürede daha da işlevsel hale gelmesini temenni ederiz.

SynthMaster: İlk Türk ses işleme ve efekt yazılımı

FZ

Bilgisayarlar sayesinde dolap büyüklüğündeki ses işleme cihazları küçük yazılımlara dönüştü. Son örnek bir Türk'ün imzasını taşıyor.

Bu alandaki dev oyuncuların yanına, işlev olarak hiçbir eksiği bulunmayan bir isim daha katıldı: SynthMaster. Bülent Bıyıkoğlu adlı bir Türk tarafından 1995 yılında o zamanki bir yazılım yarışmasına katılmak için hazırlanmaya başlanan SynthMaster, 2004 yılından bu yana aktif olarak geliştirilerek tam bir ürün haline getirilmiş. Bıyıkoğlu, 90'lı yıllarda bu yazılım için çalışırken hazırladığı EffectsMaster adlı uygulama sayesinde Kanada'dan bir iş teklifi alarak bu ülkeye taşınma kararı vermiş.