FINDIK - Herkese Açık Filtre

0
anonim

İçerik analizi ve filtreleme alanında yeni bir enerji yiyeceği, yolculuğuna başladı. Bugün 0.2g sürümüyle erişebileceğiniz FINDIK, benzer kapsamdaki diğer yazılımlar ile çekişmeli bir yarış içerisine girmeye hazırlanırken, Türkiye’deki açık kaynak gönüllülerinin yardımlarını bekliyor.

C++ ile geliştirilen ve özgür bir yazılım olan FINDIK, şu an eriştiği performans başarımının ve ölçeklenebilirliğinin yanı sıra diğer işlevsel özellikleriyle de dikkat çekiyor. Bu özelliklerinden bazıları;

  • HTTP filtreleme (Alan adı, URL, Regex, ClamAv Antivirüs, Dosya Tipi)
  • HTTP KeepAlive, Pipelining desteği
  • Log4j tipi ayarlanabilir kayıt tutma altyapısı
  • HTTPS filtreleme desteği
  • Kerberos ile Active Directory entegrasyonu
  • LDAP ile Basic Authentication
  • Web tabanlı yönetim arabirimi
  • Karaliste ve ACL yönetimi için MySQL desteği

FINDIK sadece sistem yöneticileri için değil geliştiriciler için de kolaylıklar sağlıyor. Geliştirici dostu modüler altyapısı ile kolayca; yeni protokol yorumlayıcıları, yeni yetkilendirme altyapıları ve yeni filtreleme algoritmaları yazılmasını mümkün kılıyor.

Projenin gelecekteki hedeflerinde ise;

  • Güvenilir zaman damgalama
  • SMTP, POP3, IMAP, IM (MSN / Jabber / Yahoo) protokol desteklerinin eklenmesi
  • L7 ateşduvarı / IPS altyapısı
  • Akıllı algoritmalar ile içerik analizi

konuları en üstte yer alıyor.

Detaylı bilgi için: findikproject.org

Görüşler

0
muhuk
Çok sağlam görünüyor. Geliştirenlerin ellerine sağlık. Yapılan filtrelemeler ile ilgili istatistiklere web arabiriminden ulaşabiliyor muyuz?
0
Tarık
C++ rulaZzZ :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eclipse İçin Türkçe İmla Denetimi Eklentisi: Musahhih

FZ

Yusuf Karagöl, Zemberek tabanlı ve Eclipse içinde javadoc, yorum ve karakter katarlarında Türkçe imla denetimi yapan Musahhih isimli bir eklenti geliştirmiş.

Kaynak: http://zembereknlp.blogspot.com/

YazBoz API'nin İlk Sürümü Çıktı

FZ

Daha önce bahsettiğimiz yazboz.com ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz: sistemi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen araştırmacılar için bir API hazırlandı.

yazboz.com geliştiricileri Can Altıneller ve Özgür Oktay'ın hazırladığı API belgesinin ilk sürümünü FM takipçisi bilgisayarcılarla paylaşmak istiyoruz:

YazBoz.com'da biriktirdiğiz verileri bilim insanları ve uygulama geliştirmek isteyen herkesle paylaşabilmek için bir API geliştirdik. Bugüne kadar Yazboz'u inceleyen yapay zekâ araştırmacıları, dilbilimciler ve bilişsel bilimciler yazboz verilerinin kendi çalışmalarına önemli katkılarda bulunabileceğini düşündüler. YAZBOZ API’nin bu ilk sürümü ile bilim insanları ve geliştiriciler yeni uygulamalar yapabilecekler. Uygulamalar çoğaldıkça ve geliştikçe biz de YAZBOZ API yi geliştireceğiz.

R-Project ve Uygulamalı İstatistik

vst

R-Project istatistiksel hesaplama ve grafik işleme için geliştirilmiş bir dil ve programdır. AT&T Laboratuarlarında geliştirilen ve şu anda Lucent Technologies'e ait olan S-Plus'a benzer bu özgür yazılım, dünyanın önde gelen üniversiteleri, araştırma enstitüleri ve kurumları tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Kullanım alanı ise finanstan sosyolojiye, psikolojiden meteorolojiye, tıptan ekonometriye uygulamalı istatistik biliminin kullanıldığı hemen heryerdir.

Mono 0.19

raistlinthewiz

Heyecanla beklediğimiz Mono'nun 0.19'u sürümü çıktı.
Şu ana kadar büyük gelişme kaydetmiş olan Mono'nun son durumu şöyle:
C# Compiler, self-hosting durumunda
JIT, Linux'te çalışıyor.
Interpreter, Linux/x86 ve Linux/PPC için için tamamlandı ve StrongArm ve Sparc platformu için çalışmalar sürmekte.
Sınıflar,tamamlandı

Monu'nun sitesine ulaşmak için http://www.go-mono.com/

Ayrıca Mono ve Mono ile hazırlanmış programların screenshotları için: http://www.go-mono.com/screenshots.html

FreeBSD 4.4 çıktı

anonim

Network Computing alanında gerçekten en hızlı olduğuna inandığımız işletim sistemi olan FreeBSD`nin 4.4 sürümü sonunda çıktı, umarım 4.3 sürümündeki telnetd ve tcpstack bugları bu sürumde yoktur. detaylı bilgi ve yeni sürümü indirmek için: www.freebsd.org