FINDIK - Herkese Açık Filtre

0
anonim

İçerik analizi ve filtreleme alanında yeni bir enerji yiyeceği, yolculuğuna başladı. Bugün 0.2g sürümüyle erişebileceğiniz FINDIK, benzer kapsamdaki diğer yazılımlar ile çekişmeli bir yarış içerisine girmeye hazırlanırken, Türkiye’deki açık kaynak gönüllülerinin yardımlarını bekliyor.

C++ ile geliştirilen ve özgür bir yazılım olan FINDIK, şu an eriştiği performans başarımının ve ölçeklenebilirliğinin yanı sıra diğer işlevsel özellikleriyle de dikkat çekiyor. Bu özelliklerinden bazıları;

  • HTTP filtreleme (Alan adı, URL, Regex, ClamAv Antivirüs, Dosya Tipi)
  • HTTP KeepAlive, Pipelining desteği
  • Log4j tipi ayarlanabilir kayıt tutma altyapısı
  • HTTPS filtreleme desteği
  • Kerberos ile Active Directory entegrasyonu
  • LDAP ile Basic Authentication
  • Web tabanlı yönetim arabirimi
  • Karaliste ve ACL yönetimi için MySQL desteği

FINDIK sadece sistem yöneticileri için değil geliştiriciler için de kolaylıklar sağlıyor. Geliştirici dostu modüler altyapısı ile kolayca; yeni protokol yorumlayıcıları, yeni yetkilendirme altyapıları ve yeni filtreleme algoritmaları yazılmasını mümkün kılıyor.

Projenin gelecekteki hedeflerinde ise;

  • Güvenilir zaman damgalama
  • SMTP, POP3, IMAP, IM (MSN / Jabber / Yahoo) protokol desteklerinin eklenmesi
  • L7 ateşduvarı / IPS altyapısı
  • Akıllı algoritmalar ile içerik analizi

konuları en üstte yer alıyor.

Detaylı bilgi için: findikproject.org

Görüşler

0
muhuk
Çok sağlam görünüyor. Geliştirenlerin ellerine sağlık. Yapılan filtrelemeler ile ilgili istatistiklere web arabiriminden ulaşabiliyor muyuz?
0
Tarık
C++ rulaZzZ :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden D?

FZ

C++'nın en büyük ustalarından olan Andrei Alexandrescu, şimdilerde enerjisini Walter Bright tarafından tasarlanmış olan D programlama dilini geliştirmeye harcıyor. Alexandrescu, çeşitli nedenlerle C++'ya eklenemeyen çoğu dil olanağının D'ye eklenmesine yardım ederek, bir anlamda D'yi C++'nın olmayı başaramadığı dil haline getiriyor.

Kendisine özgü heyecanlı tarzını içeren bu yazısında Alexandrescu, D dilinin neden önemli olduğunu ve belki de sizin için de uygun bir dil olabileceğini göstermeye çalışıyor.

Autodesk, Alias 'ı Satın Aldı

simor

Buraya gönderdiğim bu ilk haberin, benim için çok üzücü bir haber olduğunu belirtmeliyim. Senelerdir şahsen işimin olmadığı, yazılımlarından fellik fellik kaçtığım Autodesk, Aliassatın aldı.

MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

vst

Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.

JavaScript 1.7

FZ

Şu anda Firefox 2 BETA içinde kullanılan ve JavaScript Shell içinden de test edilebilen JavaScript'in yeni sürümü olan JavaScript 1.7 programlama dili pek çok yeni ve güçlü özellikle birlikte geliyor.

Perl, Python ve Türk gençliğinin zihnini bulandırmak üzere hazırlanan global komplonun bir parçası olan ismi lazım değil bazı dillerin güçlü özelliklerini alan JavaScript 1.7 Internet programcılarının işlerini daha da kolaylaştıracağa ve JavaScript'in pazar payını artıracağa benziyor.

Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

FZ

Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)