Gmail´i Genel Depolama Alanı Olarak Kullanın!

0
FZ
GmailFS size Gmail hesabınız için ayrılmış Gmail disk alanını "mount" etmenizi sağlayıp sonra da bunu genel bir disk alanı gibi kullanmanıza izin veren bir tür sanal dosya sistemi sunar. GmailFS bir Python uygulaması olup FUSE isimli altyapıdan ve libgmail fonksiyon kitaplığından faydalanmaktadır.

GmailFS, "read", "write", "open", "close", "stat", "symlink", "link", "unlink", "truncate" ve "rename" gibi işlemleri destekler. Bu da şu demektir, Gmail hesabınız için size ayrılmış uzaktaki disk alanı sanki kendi makinanızdaymışçasına ve sanki normal bir disk alanı gibiymişçesine " cp", "ls", "mv", "rm", "ln", "grep", vb. komutları çalıştırabilirsiniz.

Meraklısı GmailFS ana sitesine bakabilir.

Bu yazılıma dikkatimi çeken Can Burak Çilingiroğlu'na teşekkürler.

Görüşler

0
abakana
Ilia Alshantsky' ın Gmail de dosya tutmayı kolaylaştırmak için yazdığı blog
http://ilia.ws/archives/15_Gmail_as_an_online_backup_system.html
ve yazdığı kod
http://www.ilia.ws/stuff/gmail.phps

PHP ile basit bir çözüm, GmailFS kadar gleişmiş değil :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

2 Günde İşletim Sistemi Yazabilir Misiniz?

FZ

Programlamaya bir şekilde girmiş hemen herkesin aklından bir ara geçmiş sorulardan biridir, "işletim sistemi nasıl yazılır?". İşletim sistemleri bilgisayar dünyasının en popüler, en gizemli, en çok tartışılan ve piyasayı belirleyen konularından biri olagelmiştir. Kimisine göre basit, kimisine göre karmaşık olan bu işte kavram karmaşası da az değildir, çekirdek ile dağıtımı karıştıranlar mı istersiniz, neyin temel işlevsellik olduğu üstüne sabaha dek tartışanlar mı yoksa hangi donanımların esas alınması ve hangi sürücülerin desteklenmesi gerektiğine dair kavga edenler mi istersiniz... BSD, Solaris, Linux, BeOS, VMS, MS Windows ve daha pek çok geliştirme ekibine bakınca konunun popülaritesini ve karmaşıklığını anlamak mümkündür.

Pekiyi bu konuda birkaç günlük bir çalışma ile işin temellerini öğrenmek mümkün müdür? 2 günde işletim sistemi yazabilir misiniz?

Hızır Emacs: Her Nev'i Internet Yayın ve Yazı İşleri

FZ

cs-lisp üyelerinden Ahmet Usal, Emacs ile etkili JavaScript, CSS ve PHP kodlamaya yönelik deneyimlerini Emacs Web Geliştirme Ortamı Neler Sağlıyor? başlığı altında paylaşmaya başladı. Usal'ın MEWDE (My Emacs Web Development Enviroment Project) projesi de anlatılanların bir parçası olarak meraklılar tarafından kullanılmayı bekliyor.

Açık Kodlu Özgür Bir Yazılım Projesi: FlightGear Uçuş Simülatörü

FZ

1995 yılında havacılık simülasyonları konusunda uzmanlaşmış Curtis Olson isimli bir mühedis Microsoft Flight Simulator´a bir eklenti (add-on) yapmaya çalışırken vaktinin büyük bir kısmını asıl iş yerine bu yazılımın dosya formatlarını, iç yapısını, işleyişini, vs. anlamak için enerji harcayarak geçirdiğini fark etti. Ve kendine şöyle dedi: Oturup kendi uçuş simülatörümü yazmaya başlasam, bunu açık kodlu ve GPL lisanslı olarak kamuoyuna sunsam ve sonra...

Olson´un bu çabası ABD´de çılgın bir mühendisin delidolu idealizmi olarak algılanmadı tahmin edebileceğiniz gibi. Proje başladıktan kısa bir süre NASA´daki uzay mekiği programının önemli mühendislerinden biri olan Jon Berndt de projeye destek vermeye başladı. Bu katılımı takiben, bir başka mühendis Tony Peden de projeye katılmakta tereddüt etmedi. Ve gerisi büyük hızla geldi.

FlightGear isimli bu özgür yazılım projesine destek veren deneyimli programcı ve mühendislerin yaş ortalaması 35´in üstünde. Hepsi de kendi alanlarındaki mühendislik ve fizik konularında usta isimler. Geliştirdikleri sistem uç noktadaki havacılık mühendisliği modellerini, grafik (OpenGL) ve ağ programlama tekniklerini kullanıyor. Herkesi sistemlerini incelemeye ve katkıda bulunmaya davet ediyorlar.

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

anonim

4 Kasım 2007

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor.Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve birlikte çalışabilirliği Orhan Kalaycı tarafından bu seminerde aktarılacaktır.

YER : Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

KATILIM KOŞULLARI : Katılım için kayıt yaptırmak gerekir.

KATILIM ÜCRETİ : 30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)