ClusterKnoppix İle Kendi Süperbilgisayar Kümenizi Kolayca Kurun

0
FZ
Büyük bir okul ya da şirket ağınız var, ya da bir yerden ucuza düşük model bir sürü ikinci el bilgisayar buldunuz (40$'a Pentium 166 MMX, 32 MB ana hafıza falan) ve bunların atıl kalmasına gönlünüz el vermiyor. Sağda solda "clustering" diye de tabir edilen kümeleme diye bir kavram duyuyorsunuz ancak bir sürü bilgisayarı paralel olarak belli bir problem üzerinde çalıştırmanın uzmanlık derecesinde bilgi gerektirdiğini düşünüyorsunuz... ve... yanılıyorsunuz! Her derde deva ClusterKnoppix ile çok güçlü paralel bilgi işlem merkezi kurmanız işten bile değil ;-)

Hala tereddüt edenlerin iştahını kabartmak için şu ekran görüntülerine bakmalarını tavsiye ederim: 12 adet bilgisayarın merkezi kontrolü, openMosixview, 12 meşgul bilgisayarın gözetlenmesi, openMosixmigmon.

Editörün Notu: Bildiğim kadarı ile İzmir´li üyemiz decaf (aka realist) bu konu ile ilgileniyordu, kendisinden en kısa sürede konu ile ilgili lezzetli bir makale beklediğimizi belirtmeme gerek yok sanırım ;-)

Görüşler

0
yalcink01
şayet böyle bir proje için veya her hangi bir sebepten dolayı ikinci el PII bilgisayar sistemlerine ihtiyaçı olan ve/veya olabilecek arkadaşlara her türlü danışmanlık hizmeti beleş tarafından yapılır ve hatta yapıyorum :

uzakdoğuda ikinci el sistem satan pek çok firma var. bir ara bu sistemlerden getirtmeyi düşünmüştük ve oldukça detaylı bir araştırma yapmış idim. 70-80 USD aralığında PII 400, 64/128 MB RAM, 4-8 GB hard disk, CD ROM sürücü disket sürücü , ekran kartı ve anakart almak mümkün( bu fiyatları daha aşağıya çekmek sizin müzakere ve pazarlık gücünüze kalmış). artı olarak nakliye ve gümrük masrafları var ki ; işin tuzu biberi.

ilgilenen arkadaşlar olursa yalcink01@yahoo.com
yazmaktan lütfen çekinmeyin. dediğim gibi danışmanlık hizmet bedeli almıyoruz:-)


saygılarımla,

Yalçın Kolukısa
0
caglar_onur
OpenMosix gerçekten süper bir ürün ( öyle diyesim geldi ) Beawolf v.s gibi SMP destekli programlar istememesi kernel'a bir patch ile hayata geçmesi kolay kullanımı falan derken Bootable Cluster ayrı bir güzel olmuş ellerine sağlık :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Geleceğin [Net-Enabled] Yazılımları - Bölüm I

anonim

Birkaç haftadır kafamda çözümünü aradığım (bu mesajı yazarken Sundance ile de tartıştığım) bir soru var: Geleceğin net-enabled yani internet üzerinde çalışan uygulamalarının geleceği, hangi temellerin üzerine oturacağı ve yazılım dünyasını nasıl etkileyeceği, tabii bilişim devlerinin (Microsoft, Sun, IBM vs.) bu gelişmenin neresinde duracağı. Ya da başka bir açıdan, böyle bir gelişim olacak mı?

Neden frameworklerden nefret ediyorum!

anonim

Bir baharat rafı yapmak için tahta, biraz çivi, çekiç, testere vb. birkaç alet mi edinmeliyim, yoksa "yüksek kaliteli", "endüstriyel üretim" bir baharat rafı için bir "general-purpose tool-building factory factory factory"ye mi ihtiyacım var?

Frameworkler, libraryler, middleware platformlar üzerine eğlencelibir yazı : Why I Hate Frameworks

Yerli montaj IRC (Chat) SERVER

anonim

Yıllarca yabancı yazılım geliştiricilerin geliştirdiği irc serverlar kullanıldı, ama artık Türk yazılım geliştirici 4 gencin geliştirdiği TR-IRCD adında bir irc (chat) yazılımı var. TRIRCD bir IRC deamon`u ve IRC servislerini (NickServ, ChanServ, OperServ) içeren bir paketten oluşuyor. Paket Bahamut ve IRCServices adında açık kodlu paketler temel alınarak geliştirilmiş. Detaylı bilgi için tr-ircd.sourceforge.net/

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

Skype'ye Bir Rakip Daha: OpenWengo

Soulblighter

Daha önce FM'de Skype'ye rakip: Gizmo Projesi başlıklı haberde Gizmo Projesi'nden bahsedilmişti. Şimdi açık kaynak bir alternatif daha var: OpenWengo