ClusterKnoppix İle Kendi Süperbilgisayar Kümenizi Kolayca Kurun

0
FZ
Büyük bir okul ya da şirket ağınız var, ya da bir yerden ucuza düşük model bir sürü ikinci el bilgisayar buldunuz (40$'a Pentium 166 MMX, 32 MB ana hafıza falan) ve bunların atıl kalmasına gönlünüz el vermiyor. Sağda solda "clustering" diye de tabir edilen kümeleme diye bir kavram duyuyorsunuz ancak bir sürü bilgisayarı paralel olarak belli bir problem üzerinde çalıştırmanın uzmanlık derecesinde bilgi gerektirdiğini düşünüyorsunuz... ve... yanılıyorsunuz! Her derde deva ClusterKnoppix ile çok güçlü paralel bilgi işlem merkezi kurmanız işten bile değil ;-)

Hala tereddüt edenlerin iştahını kabartmak için şu ekran görüntülerine bakmalarını tavsiye ederim: 12 adet bilgisayarın merkezi kontrolü, openMosixview, 12 meşgul bilgisayarın gözetlenmesi, openMosixmigmon.

Editörün Notu: Bildiğim kadarı ile İzmir´li üyemiz decaf (aka realist) bu konu ile ilgileniyordu, kendisinden en kısa sürede konu ile ilgili lezzetli bir makale beklediğimizi belirtmeme gerek yok sanırım ;-)

Görüşler

0
yalcink01
şayet böyle bir proje için veya her hangi bir sebepten dolayı ikinci el PII bilgisayar sistemlerine ihtiyaçı olan ve/veya olabilecek arkadaşlara her türlü danışmanlık hizmeti beleş tarafından yapılır ve hatta yapıyorum :

uzakdoğuda ikinci el sistem satan pek çok firma var. bir ara bu sistemlerden getirtmeyi düşünmüştük ve oldukça detaylı bir araştırma yapmış idim. 70-80 USD aralığında PII 400, 64/128 MB RAM, 4-8 GB hard disk, CD ROM sürücü disket sürücü , ekran kartı ve anakart almak mümkün( bu fiyatları daha aşağıya çekmek sizin müzakere ve pazarlık gücünüze kalmış). artı olarak nakliye ve gümrük masrafları var ki ; işin tuzu biberi.

ilgilenen arkadaşlar olursa yalcink01@yahoo.com
yazmaktan lütfen çekinmeyin. dediğim gibi danışmanlık hizmet bedeli almıyoruz:-)


saygılarımla,

Yalçın Kolukısa
0
caglar_onur
OpenMosix gerçekten süper bir ürün ( öyle diyesim geldi ) Beawolf v.s gibi SMP destekli programlar istememesi kernel'a bir patch ile hayata geçmesi kolay kullanımı falan derken Bootable Cluster ayrı bir güzel olmuş ellerine sağlık :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Oyun Oynamayı Öğrenen Sistem: CogVis

FZ

Yorkshire, İngiltere'deki University of Leeds araştırmacıları tarafından geliştirilen CogVis sistemi "kağıt, makas, taş" oyununu sadece gözlem yaparak oynamayı öğrendi. Sistem kaydettiği video ve ses verisindeki örüntüleri tarıyor ve hipotezler öne sürüp bunları test ederek oyunun kurallarını yavaş yavaş öğreniyor. Sistemde önceden oyuna dair tanımlanmış (hard-coded) herhangi bir kural bulunmuyor.

Kaynak: http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn6914

FM sitesinde daha önce yapay zeka ve bilişsel bilim (cognitive science) ile ilgili yayınlanmış bazı yazılar:

Mobil Dünyanın Yeni İşletim Sistemi: Samsung BADA

cderici

Samsung yeni mobil işletim sistemi BADA ile seneye hızlı bir giriş yaptı. Geçen senenin sonlarına doğru ilk SDK'sı çıkan bu genç sistem, şimdilerde büyük kardeşleri Android ve iOS ile yarışır oldu. Peki nasıl oldu bu iş? Gelin birlikte bakalım..

.NET ortamında P2P Oyun Programlama Yarışması

FZ

Microsoft, geliştiricilerin .NET programlama platformunu daha iyi tanımaları için P2P (peer-to-peer) bir bilgisayar ağı üzerinde çalışacak bir oyun programlama yarışması açtı.

Terrarium adlı bu çok oyunculu ekosistemde, programcılar kendi makinalarında VB.NET ya da C# ile bir etobur ya da otobur programlıyorlar. Teleporter sistemi bunlar ekosisteme ve diğer makinalara taşıyor.

Türkçe bir sunucu: ISOS

korsan

ISOS küçük kurumlar için tasarlanmış bir e-posta ve web sunucusu. Kolay kullanımlı, Linux ve Windows uyumlu. Türkçe ve İngilizce destekleyen yönetim konsolu var...ve Kamu Lisansı ile dağıtılıyor. Bir kablonet bağlantınız ve alan adınız varsa 5 dakikada internet servislerinizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Python ile yazılan bu paketin içinde SMTP, POP3 ve HTTP/CGI sunucuları ile beraber, sistemi, kullanıcıları ve e-posta gruplarını yönetmeyi sağlayan bir konsol uygulaması var.

Görmek, denemek isteyenler için: isos.acikkanal.net. Bulduğunuz hataları ya da önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.