Saatinizi Kullanarak Makinanızı Boot Edin (USB Bootable Knoppix)

0
FZ
Yanlış okumadınız, kol saatinizi kullanarak makinanızı boot edin, Linux alemine dalın. Bakanlar sizin deli olduğunuzu düşünsün siz ise bunu fark edemeyecek kadar meşgul olun.

Bunun için ihtiyacınız olan öncelikli olarak USB´den boot edilebilen küçültülmüş bir Knoppix, bir adet USB hafıza çubuğu barındıran kol saati, bir adet de USB portuna takılı hafıza çubuğundan boot edebilme yeteneğine sahip anakartlı bir bilgisayar.

Editörün Notu: Radyolarda istek parça çalınması gibi bazen biz de burada istek üzerine haber yapıyor benzer tadı yakalıyoruz, okumakta olduğunuz haber, bugün Linux eğitimi 2. kur, 3. seansa katılmış olan ve bu haberi okuduğunda gözleri parlayacak olan arkadaşlardan birinin isteği üzerine yapılmıştır ;-)

Görüşler

0
mysterious
Knoppix çılgınlığı aldı başını gidiyo.. Linux'un harika çocuğu demek geliyor içimden. Bence herkez yanında bir adet knoppix bulundurmalı (tahminimce bulunduruyordur da) Nereye gitsem show time diyip knoppix i takıp çılgınlığı gösteriyorum millete şimdide usb den boot..
bir istekte ben yapayım > Bunu Usb memory drive dan boot edebilebileni varmı ? :P
0
FZ
USB Memory Drive derken neyi kast ediyorsun? Yani haberde yazılandan farklı bir şey mi?
0
mysterious
Kastettiğim şu 64,128,256,512... mb lık usb memory drive 'lardı. Yani buna knoppix'i yükledikten sonra usbden boot edip çekirdek çıtlamak..(Öyle saat herkezde ne gezer hem kim bilir kaç paradır...) Ben hemen deniyebileceğimiz bişii kastetmiştim.
0
FZ
USB hafıza çubuğunun (memory stick) saat kayışına entegre olması ya da tek başına olması bir şeyi değiştirmiyor ki :) Yani saat işin `geek´ kısmı yoksa yani yazdıklarımız tabii ki normal USB hafıza çubukları için de geçerli. Bu arada saatin fiyatı da çok yüksek değil yani 70 ile 150 milyon civarı arasında değişiyor hafıza kapasitesine göre ki yani bugün çıkıp kaliteli bir saati satın almak istesen zaten o kadar para verirsin.

Ancak tabii USB hafıza çubukları kendi başlarına çok daha ucuza geliyorlar. En son aldığım 128 MB´lık kaliteli bir USB hafıza çubuğu yaklaşık 53.000.000 TL idi.
0
LeChuck
Gerçekten okuyunca gözlerim parladı...içerikten çok konuyu unutmamınız ve vakit ayırmanız çok hoş bir davranış. Konuyla ilgili ben de bir kaç kaynak bulmuştum, ilgilenen arkadaşlar için;
http://www.ncsu.edu/resnet/runt/
http://spblinux.ch.vu/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kaynak ve Para Kazanmak

arsenelupin

Kısaca öykümü anlatmak ve benim durumumdaki birçok kişinin de fikrini alarak sonuçlar çıkartmak isterim:

Kendi özgürlüğüm adına, bağımsız programcı ("freelancer" da diyorlar) olarak çalışıyorum ve müşterilerimin çok büyük bir çoğunluğu yurt dışından. Yine de, ekmeğimi kazanabilmek için, genellikle kod tamiratı ağırlıklı ve sıkıcı işler yapıyorum. Bir süredir yalnızca GNU/Linux kullanıyorum.

Bilgisayar Bilimleri Eğitimi ve Birleştirici Dil

cayfer

slashdot'da gördüğüm bir kitap kritiğinden esinlenerek Birleştirici Dil'in (Assembly dili) bilişimci eğitimindeki yerini tartışmaya açmak istiyorum

Xynth 0.8.40 ve Java

darkhunter

Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.

Dennis Ritchie Röportajı

raistlinthewiz

Unix ve C denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Dennis Ritchie ile yapılan bir röportaj: http://unix.se/article/articleview/950/1/24

Skype'ye rakip: Gizmo Projesi

Soulblighter

40 milyon kişi tarafından kullanılan Skype'ye ciddi bir rakip geliyor: Gizmo Projesi.