Saatinizi Kullanarak Makinanızı Boot Edin (USB Bootable Knoppix)

0
FZ
Yanlış okumadınız, kol saatinizi kullanarak makinanızı boot edin, Linux alemine dalın. Bakanlar sizin deli olduğunuzu düşünsün siz ise bunu fark edemeyecek kadar meşgul olun.

Bunun için ihtiyacınız olan öncelikli olarak USB´den boot edilebilen küçültülmüş bir Knoppix, bir adet USB hafıza çubuğu barındıran kol saati, bir adet de USB portuna takılı hafıza çubuğundan boot edebilme yeteneğine sahip anakartlı bir bilgisayar.

Editörün Notu: Radyolarda istek parça çalınması gibi bazen biz de burada istek üzerine haber yapıyor benzer tadı yakalıyoruz, okumakta olduğunuz haber, bugün Linux eğitimi 2. kur, 3. seansa katılmış olan ve bu haberi okuduğunda gözleri parlayacak olan arkadaşlardan birinin isteği üzerine yapılmıştır ;-)

Görüşler

0
mysterious
Knoppix çılgınlığı aldı başını gidiyo.. Linux'un harika çocuğu demek geliyor içimden. Bence herkez yanında bir adet knoppix bulundurmalı (tahminimce bulunduruyordur da) Nereye gitsem show time diyip knoppix i takıp çılgınlığı gösteriyorum millete şimdide usb den boot..
bir istekte ben yapayım > Bunu Usb memory drive dan boot edebilebileni varmı ? :P
0
FZ
USB Memory Drive derken neyi kast ediyorsun? Yani haberde yazılandan farklı bir şey mi?
0
mysterious
Kastettiğim şu 64,128,256,512... mb lık usb memory drive 'lardı. Yani buna knoppix'i yükledikten sonra usbden boot edip çekirdek çıtlamak..(Öyle saat herkezde ne gezer hem kim bilir kaç paradır...) Ben hemen deniyebileceğimiz bişii kastetmiştim.
0
FZ
USB hafıza çubuğunun (memory stick) saat kayışına entegre olması ya da tek başına olması bir şeyi değiştirmiyor ki :) Yani saat işin `geek´ kısmı yoksa yani yazdıklarımız tabii ki normal USB hafıza çubukları için de geçerli. Bu arada saatin fiyatı da çok yüksek değil yani 70 ile 150 milyon civarı arasında değişiyor hafıza kapasitesine göre ki yani bugün çıkıp kaliteli bir saati satın almak istesen zaten o kadar para verirsin.

Ancak tabii USB hafıza çubukları kendi başlarına çok daha ucuza geliyorlar. En son aldığım 128 MB´lık kaliteli bir USB hafıza çubuğu yaklaşık 53.000.000 TL idi.
0
LeChuck
Gerçekten okuyunca gözlerim parladı...içerikten çok konuyu unutmamınız ve vakit ayırmanız çok hoş bir davranış. Konuyla ilgili ben de bir kaç kaynak bulmuştum, ilgilenen arkadaşlar için;
http://www.ncsu.edu/resnet/runt/
http://spblinux.ch.vu/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C Kodlarınız Assembly Dilinde Nasıl Görünür?

Soulblighter

Kodlarınızın Assembler karşılığını görmek isterseniz gcc'ye -S anahtarını girmeniz yeterli. Sonucu merak edenler, bu haberin kaynağı olan bu siteye bakabilir.

PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması

FZ

Daha önce Linux sistemlerde bellek yönetimi başlangıcına dair uzun ve detaylı bir makalesi ile tanıdığımız Bora Şahin'in PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması başlıklı makale meraklı `hacker´ların hizmetine sunulmuştur.

Editörün Notu: Birkaç saat sonra askere gideceğine dair haberini aldığım Bora Şahin arkadaşımızın askerliğinin olabildiğince sorunsuz geçmesini diliyorum. Umarım bir an önce aramıza döner ve yazdığı makalelerle bizleri aydınlatmaya devam eder.

Sistem yöneticileri için Açık Kodlu Hesap Yöneticisi

hakankucuk

Sistem yöneticilerinin çoğunun problemidir; yüzlerce kullanıcıya ait kullanıcı adlarını yada şifrelerini bir yerlerde depolamak. Ve bu depodan istenildiği anda istenilen hesaba ait kaydı bulmak. Hatta tüm şirketin (şubeler dahil) kullandığı server, router, switch, network yazıcı vb. cihazların şifrelerini kayıt altına almak. Bu program tüm bu problemlere çözüm olabiliyor.

100$lık Laptop Projesi, TamTam ve CSound

FZ

One Laptop per Child, nam-ı diğer 100$lık laptop projesi için geliştirilen TamTam müzik yazılımı duyuruldu.

Python/GTK ile geliştirilen yazılım arkaplanda güçlü ve esnek CSound ses sentezleme sistemini kullanıyor ve çocuklara kolay kullanılabilir, eğlenceli bir arayüz sunuyor.

Görülen o ki Dr. Boulanger'nin kısa bir süre önce söylediği "milyonlarca kişi CSound kullanacak" lafı gerçekleşmek üzere.

FM'de daha önce çıkmış bir CSound haberi ile ilgili olarak buraya bakabilirsiniz.

Lux Render: Özgür, Fiziksel Tabanlı Render Sistemi

Tarık

Windows ortamında üç boyutlu grafik işiyle iştigal edenlerin GNU/Linux dağıtımlarını tercih 'edememelerinin' birinci nedeni çoğu zaman, yüksek gerçekçilikte görsel çıktı sağlayabilen ve piyasayla yarışabilecek kalitede render sistemlerinin mevcut olmamasıdır.

Fakat durum artık eskisi gibi değil ve ortalık kızışacak gibi. Zira işte tam bu noktada Lux Render dediğimiz alet devreye giriyor ve Maxwell Render gibi paralı akranlarıyla boy ölçüşebilecek kalitede, ışığın fizikteki kurallarını benzetimleyerek çalışıyor ve gerçekten işe yarıyor gibi görünüyor. Hem de bedava. Hem de açık kaynak kodlu.