Saatinizi Kullanarak Makinanızı Boot Edin (USB Bootable Knoppix)

0
FZ
Yanlış okumadınız, kol saatinizi kullanarak makinanızı boot edin, Linux alemine dalın. Bakanlar sizin deli olduğunuzu düşünsün siz ise bunu fark edemeyecek kadar meşgul olun.

Bunun için ihtiyacınız olan öncelikli olarak USB´den boot edilebilen küçültülmüş bir Knoppix, bir adet USB hafıza çubuğu barındıran kol saati, bir adet de USB portuna takılı hafıza çubuğundan boot edebilme yeteneğine sahip anakartlı bir bilgisayar.

Editörün Notu: Radyolarda istek parça çalınması gibi bazen biz de burada istek üzerine haber yapıyor benzer tadı yakalıyoruz, okumakta olduğunuz haber, bugün Linux eğitimi 2. kur, 3. seansa katılmış olan ve bu haberi okuduğunda gözleri parlayacak olan arkadaşlardan birinin isteği üzerine yapılmıştır ;-)

Görüşler

0
mysterious
Knoppix çılgınlığı aldı başını gidiyo.. Linux'un harika çocuğu demek geliyor içimden. Bence herkez yanında bir adet knoppix bulundurmalı (tahminimce bulunduruyordur da) Nereye gitsem show time diyip knoppix i takıp çılgınlığı gösteriyorum millete şimdide usb den boot..
bir istekte ben yapayım > Bunu Usb memory drive dan boot edebilebileni varmı ? :P
0
FZ
USB Memory Drive derken neyi kast ediyorsun? Yani haberde yazılandan farklı bir şey mi?
0
mysterious
Kastettiğim şu 64,128,256,512... mb lık usb memory drive 'lardı. Yani buna knoppix'i yükledikten sonra usbden boot edip çekirdek çıtlamak..(Öyle saat herkezde ne gezer hem kim bilir kaç paradır...) Ben hemen deniyebileceğimiz bişii kastetmiştim.
0
FZ
USB hafıza çubuğunun (memory stick) saat kayışına entegre olması ya da tek başına olması bir şeyi değiştirmiyor ki :) Yani saat işin `geek´ kısmı yoksa yani yazdıklarımız tabii ki normal USB hafıza çubukları için de geçerli. Bu arada saatin fiyatı da çok yüksek değil yani 70 ile 150 milyon civarı arasında değişiyor hafıza kapasitesine göre ki yani bugün çıkıp kaliteli bir saati satın almak istesen zaten o kadar para verirsin.

Ancak tabii USB hafıza çubukları kendi başlarına çok daha ucuza geliyorlar. En son aldığım 128 MB´lık kaliteli bir USB hafıza çubuğu yaklaşık 53.000.000 TL idi.
0
LeChuck
Gerçekten okuyunca gözlerim parladı...içerikten çok konuyu unutmamınız ve vakit ayırmanız çok hoş bir davranış. Konuyla ilgili ben de bir kaç kaynak bulmuştum, ilgilenen arkadaşlar için;
http://www.ncsu.edu/resnet/runt/
http://spblinux.ch.vu/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

FZ

IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.

Garip Bir Hata Mesajı

PCW

Error Message: Your Password Must Be at Least 18770 Characters and Cannot Repeat Any of Your Previous 30689 Passwords. Çok tanıdık bir işletim sisteminde karşılaşılan bir hata mesajı bu. Tabi ki çözümü de var. En son servis paketini yüklemek.. Tahmin edebildiniz mi? Ayrıntılar bu linkte...

Yapay Zekâ ve Müzik Üstüne

FZ

Bu makale sizi müzik ve yapay zekâ alanlarının arakesitinde kısa bir yolculuğa çıkaracaktır. Uygulamalar, yöntemler ve algoritmalar kısaca sunulacak ve tarihsel gelişim ele alınacaktır. Makale içindeki bağları verilmiş olan örnek müzik dosyaları ve videoları, günümüzde varılan noktaya dair ipuçları içermektedir.

Makale, 2004-2005 eğitim dönemi, güz yarıyılında, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Müh. yüksek lisansı programında Doç. Dr. Levent Akın tarafından verilmiş olan Principles Of Artificial Intelligence (Yapay Zekâ Prensipleri) dersi için bir literatür taraması (literature survey report) olarak hazırlanmış olan makalenin Türk diline çevrilmiş, kısaltılmış ve düzenlenmiş halidir. Makalenin hazırlanmasında eleştirileri ile bana destek veren kardeşim Ergin Sevinç'e, Bülent Murtezaoğlu'na ve comp.ai sakinlerine teşekkürü bir borç bilirim. Makalenin orjinali http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=ai-music.html adresindedir.

Herhangi Bir Metnin Hangi Dilden Olduğunu Hızlıca Anlama

FZ

Yapay zekâ dersim için Prolog ile boğuşurken ve comp.lang.prolog haberleşme/tartışma grubunu mesaja boğarken oraya katkıda bulunan bir hocanın, Gertrand Van Noord'un enteresan bir çalışması dikkatimi çekti.

Perl ile yazılmış bir tür dil kategorizasyon programı. Yani bir GİRDİ'ye bakıp, "hmm bu Türkçe" diyor, başka bir girdiye bakıp "hmm, bu da Portekizce" diyor ve bunu kısa sürede, yüksek başarım oranı ile, 69 farklı dil için yapıyor. Açık kodlu, özgür yazılım kategorisinde alan TextCat'in bir de web demosu var.

Van Noord, TextCat'in ticari ve ticari olmayan rakiplerini de sıralamış. Kendi yazılımına dil sayısı olarak en çok yaklaşan yazılım XEROX Language Identifier ticari bir yazılım ve 40 civarı dil ayırt edebiliyor.

Hep birlikte tekrarlıyoruz: Özgür Yazılımı Seviyoruz! :)

NASA Ruby ile Ne Yapıyor?

anonim

Ruby bir programlama dili değildir. Ruby bir eğlence aracıdır. Temel tasarım sebepleri arasında programcıyı eğlendirmek olan başka bir programlama dili yoktur.

Buraya kadar her şey güzel de NASA gibi bir kurumun Ruby ile işi ne?