Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

0
FZ
Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.

Bu arada hani şöyle FM bağlamında bir animasyonlu imleç (cursor) dosyası olsa .ani formatlı, onu koysam, tıklasam FM açılsa falan diyorum, ama işte .ani dosyası lazım, var mı hazırlayıp gönderebilecek bir babayiğit FM'ci?

Görüşler

0
elrond
Yada MS in sitesinden :
Internet Explorer Administration Kit. indirebilirsiniz ;-)
0
FZ
İndirmemeyi tercih ederim ;-)
0
urxalit
Hiç onlarla uğraşmayın, kesin çözümü uygulayın.

Veya bir diğer çözüm. :)
0
FZ
Sağ köşede dalgalanan pencereden gına geldi dedim, Explorer'ın kendisinden geldi demedim ;-)
0
anonim
Tercihlere cok karisilmaz ama ozelliklere bakarsak akli olan Opera'yi sistemlerinden eksik etmez :)
Surekli kullandigim browser kendisi. Nerde durdugunu bilenler icin ozellikle. Kullanici yanlisi kesinlikle. IE ise daha cok icerk yayinlayicinin tarafinda. Kullaniciyi sasirtmak, aldatmak gibi girisimlere izin veriyor. Mesela Opera'da tek dugmeye basarak sayfadaki tum stilleri kaldirabilirsiniz. Status barda kayan yazi falan cikmaz (tikladiginiz link neresi gorursunuz). Pop-up pencereleri engelleyebilirisiniz. Tum sayfayinin (grafiklerle beraber) zoom seviyesini belirleyebiliyorsunuz. Kullanimi cok hizlandiran mouse gestures, Back'e bastiginizda sayfanin aninda gelmesi (IE6 da da bu biraz hizlandi galiba), yanlis adres yazdiginizda aninda hata vermesi (auto.search.msn.com ile ne isim olur benim?), grafikleri gosterme - gostermeme - sadece cachedekileri gosterme gibi komutlari el altindeki bir dugme ile ayarlama gibi ozellikler browsingi gercekten cok hizlandiriyor...
0
anonim
Ozellikle pron sitelerde :))
0
FZ
Ah tabi! Bunu nasıl da atladık! :))))))) Artık kahrolsun pop-up pencereler diyenlerin en azından bir bölümü o kadar rahat konuşamayacak galiba ;-)
0
anonim
Hey, caktirma ;)
0
anonim
Bir sey daha, IE kullandigim siralarda Web in yavas bir sey oldugunu saniyordum. Gercegi Operayi kullanmya basladiktan sonra anladim: MS sux!
0
FZ
Yukarıda sayılan özelliklerden ciddi anlamda dikkatimi çeken, tek, evet tek bir özellik oldu. Tahmin edin hangisi... ZOOM özelliği, yani gezindiğim sayfayı o esnada büyütüp küçültebiliyorsa, bu enteresan ve de güzel bişi olabilir. Bir ara denerim. Bunun dışında Explorer'dan bir şikayetim, kullanırken beni çok rahatsız eden bir yanı yok. Zoom özelliğinin olmaması belki bir süre sonra rahatsız edebilir, eğer çok kafaya takarsam yani. Ayrıca IE6 kurmadım, nedense yazılımların son versiyonlarını çıkar çıkmaz kurayım gibi bir ruh haline giremiyorum son birkaç senedir.
0
anonim
Mouse gesturesi denedin mi hic? Bagimlilik yapici bir sey. Ama tabi nerden deneyeceksin IE de yok o ozellik :)
Kisaca sag tusa bas ve sola cek -> back
Saga cek -> forward
Linkin uzerinde asagi-yukari -> linki arkaplanda bir pencerede ac.
Ve dahasi..

Ayrica zoom ozelligi gercekten kiyak. Bazi sayfalar guliver cuceler/devler ulkesinde cagrisimi yaptirinca cok ise yariyor inceden bir zoom ayari. Bu ozelligi mozillaya da koyarlar umarim bir bakayim bugzillaya yazan var mi :)

Kisacasi IE kotu bir browser degil. Opera da ise kullanicinin konforu ve guvenligi icin hersey dusunulmus. Ayrica yavas (gucsuz) makinelerde bile inanilmaz bir sekilde iyi calisiyor. Zaten daha cok bu yonuyle unlu ama bahsettigim ozellikler de denenmeye deger..
0
FZ
Bi ara şöyle bir durum vardı ofiste, ASP programları için debugging yapıyoruz, salak browser 500 Server Error diyo ama yani detay vermiyor, hasta ediyor beni, Error nesnesini kullanarak hatanın detayına erişmeye çalışıyoruz falan ama kastırıyor tabii. Arkadaşa söylüyordum OPERA ile bakınca detaylı hatayı görüyordu, e iyi de Explorer niye göstermiyor diyordum, ifrit oluyordum, sonra uyandık, meğersem show user friendly error messages secenegi işaretli imiş, bizim gibi programcı adamın neyine kullanıcı dostu hata mesajı falan dedik, delikanlıyı bozar dedik, kaldırdık haliyle. O zamanlardan kalma bir sempatim var OPERA'ya tabii ki ;-)
0
anonim
O halde, Opera'yi, FM'nin official browser'i ilan ediyorum :)
0
sundance
Öyle zaten :) ben bir yılı aşkındır Windowsda Linux`da başka bir şey kullanmıyorum
0
elrond
Valla Opera da beğenmediğim tek şey render ettiği sayfaların tasarlanandan farklı (bazen de çok farklı) görünmesi.
Hem skin olayıda var, öle 3rd party uygulama gerekmiyor bir takım değişiklikler için ;-)
Yanlız auto.search.msn.com faydalı bir eser, bir nevi spell-checker. IE6 da en az şikayet ettiğim feature bu.
0
anonim
Tasarlanandan farkli derken sadece IE icin tasarlanandan farkli gorundugu sayfalar var ama bunlar cok nadir cikiyor. Bir de zaten IE'yi diger browserlarla bir kalemde uyumsuz yapan Javascript - Ecmascript meselesi var ama bundan bahsetmeye bile deymez. MS'un tek basina dunyaya kafa tuttugu durumlardan biri. Sadece Operanin kendini IE5 gibi tanitmak gibi bir ozelligi var onu kapatmak gerekiyor..

>Yanlız auto.search.msn.com faydalı bir eser, bir nevi spell-checker. IE6 da en az şikayet ettiğim feature bu.

Evet IE6 da gercekten ise yarayabilir. Onceki versiyonlarda sadece zaman kaybiydi ve newbielik donemlerimde DNS'in yavas calistigi gibi bir izlenime kapilmama neden olmustu :) Ancak bu servisin masum bir spellchecker oldugundan supheliyim. Su kelimelerin altini dalgalandirma girisimindeki gibi bir yonlendirme amaci tasiyor bence. Verdigi alternatiflerin *tum* alternatifler oldugunu nerden biliyorsunuz?

Operanin rendering konusunda tek eksigi cogu zaman resimler yuklenmeden sayfayi gostermemesi. Baglanti yavassa ve sabirsizlaniyorsaniz Sadece yuklenen resimleri goster butonuna basinca sayfa birden karsiniza cikiyor. Yine de hala kullanim kolayliklari nedeniyle en hizli browser. Yeni versiyonu daha da iyi olacak eminim. Opera 6 da 5 e gore cok degisiklik olmadi cunku..
0
FZ
Küçük, küçücük bir haber. Küçük, küçücük bir program, hatta programcıkla alakalı. Bunun üzerine 15 yorum! Wow! Bi nevi Internet tarayıcı savaşı! ;-) Diyorum hep, programcılığı bırakıp, insan-teknoloji-psikoloji-sosyoloji üzerine araştırma yapcam diye, bir türlü başlayamıyorum :)
0
urxalit
Sen onu boşver de bak şu var: :)

Opera´nin bence en iyi ozelliklerinden biri de belki pencerelerin durumunu kaydetmesi. Oyle diger tarayicilardaki gibi tam işinin ortasinda kitlendi mi bir ton küfürü basmiyorsun. Veya akşam işten çıkarken pencereleri çikarken kaydet diyorsun, sabah kaldiğin yerden devam... Galiba Opera´nin en sevdigim özelligi bu. :)
0
anonim
>insan-teknoloji-psikoloji-sosyoloji üzerine araştırma


muhtemel şıkları belirleyip bi anket yapabiliriz.

bitanesini söyleyeyim.
insanların sahip olmadıkları başarıları sahiplenme isteği yani hazıra konmak gibi birşey.

gerçi bu tespit futbol üstünde yapılmıştı ama alakadarlık hissettim.

tabi olay bi anketi aşıyor ama neyse...

0
FZ
/İnsanların sahip olmadıkları başarıları sahiplenme isteği yani hazıra konmak gibi bir şey/ demişsin, futbol söz konusu olduğunda bu gayet açık ancak yazılım ve bilgi işlem dünyası söz konusu olduğunda tam olarak neyi kast ettiğini biraz daha açabilir misin?
0
elrond
En az 100 yorum alacak bir haber biliyorum:
`Sinema çıkışında Lnx MS`i dövmüş`
0
FZ
Enteresan bir durum da şu: Bu yazı şu anda FM anasayfada görünen yazılar içinde skor bakımından ikinci sırada, 112 skor yapmış ancak linklere erişime baktığımızda bunun SIFIR olduğunu görüyoruz. Hmm, hmm, acaba bunu nasıl yorumlasak, haber maksadını aştı mı acaba? Ya da tam tersi o maksada hiç varamadı mı? Yani mevzu bir programı duyurmaktı ama insanlar duymamakta en azından gidip bir bakmamakta ısrarlılar galiba ;-)
0
anonim
Herkes Opera kullaniyor. IE kullanan kaldi mi ki linke baksinlar ? :)
0
larweda
Maalesef kullanan hala var, benim gibi işyeriniz Microsoft Proxy Server kullanıyosa ve Web-browsing için NT-authentication yapıyosa hiç bir browser programı proxy'yi geçemiyor. IE'ye mahkum oluyosunuz, ama Operayı severim hakkaten, ama IE 6 ile de ööle çok kanırmıyorum, işimi öyle ya da böyle görüyor hiç olmazsa.
0
FZ
Herkes?

Bir daha düşün istersen ;-)
0
butch
Aslında bu durum bizim yaptığımız bir hatadan kaynaklanıyor. Haberi onaylarken linklere ince bir ayar çekmezsek ilgili sayaç devreden çıkabiliyor. Bana sorarsan linkler oldukça fazla hit almıştır. Hatayı düzelttim artık sayı artacaktır.
0
FZ
Hata ayıklama sürecinize kullanıcı olarak dahi olsa katkıda bulunabildiğime sevindim ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dijital Resmi Belge Yönetim Sistemi: BelgeTurk

dilencikahin

Aranan dosyaların bulunamadığı evrak depoları ve tozlu arşivler tarihe karışıyor. Bunun yerine tıpkı arama motoru Google gibi tek tık'la yıllar öncesine ait her türlü yazılı evrak ve belgeye ulaşılabilecek bir sistem hazırlanıyor.

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.

Genişletilebilir Programlama Dilleri: 21. yy. İçin Tahminler

FZ

ACM tarafından yayınlanan QUEUE dergisinin son sayısının konusu programlama dilleri. Toronto Üniversitesi'nden Dr. Gregory V. Wilson'ın dergiye gönderdiği Extensible Programming for the 21st Century (21. yüzyıl için genişletilebilir programlama) yazısı Internet'teki değişik platformlarda ışık hızı ile yayıldı ve bitmek bilmez tartışmalara bir yenisi eklendi. FM olarak sonsuz+1 mantalitesine uyup sevgili okurlarımızı bundan haberdar etmemek ve bir başka teknik (sosyolojik, psikolojik, politik, kısaca bilgisayar dünyası ile ilgili) tartışmaya yol açmamak düşünülemezdi!

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

Yapay Zekâ ve Müzik Üstüne

FZ

Bu makale sizi müzik ve yapay zekâ alanlarının arakesitinde kısa bir yolculuğa çıkaracaktır. Uygulamalar, yöntemler ve algoritmalar kısaca sunulacak ve tarihsel gelişim ele alınacaktır. Makale içindeki bağları verilmiş olan örnek müzik dosyaları ve videoları, günümüzde varılan noktaya dair ipuçları içermektedir.

Makale, 2004-2005 eğitim dönemi, güz yarıyılında, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Müh. yüksek lisansı programında Doç. Dr. Levent Akın tarafından verilmiş olan Principles Of Artificial Intelligence (Yapay Zekâ Prensipleri) dersi için bir literatür taraması (literature survey report) olarak hazırlanmış olan makalenin Türk diline çevrilmiş, kısaltılmış ve düzenlenmiş halidir. Makalenin hazırlanmasında eleştirileri ile bana destek veren kardeşim Ergin Sevinç'e, Bülent Murtezaoğlu'na ve comp.ai sakinlerine teşekkürü bir borç bilirim. Makalenin orjinali http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=ai-music.html adresindedir.