JavaScript 1.7

0
FZ
Şu anda Firefox 2 BETA içinde kullanılan ve JavaScript Shell içinden de test edilebilen JavaScript'in yeni sürümü olan JavaScript 1.7 programlama dili pek çok yeni ve güçlü özellikle birlikte geliyor.

Perl, Python ve Türk gençliğinin zihnini bulandırmak üzere hazırlanan global komplonun bir parçası olan ismi lazım değil bazı dillerin güçlü özelliklerini alan JavaScript 1.7 Internet programcılarının işlerini daha da kolaylaştıracağa ve JavaScript'in pazar payını artıracağa benziyor.

Görüşler

0
belfagor
"Perl, Python ve Türk gençliğinin zihnini bulandırmak üzere hazırlanan global komplonun bir parçası olan ismi lazım değil bazı dillerin ...." burada tam olarak neyi kasıt ettiğini anlamadım. Neden bir komplo içinde olduğunu düşündüğünüde anlamadım. Eğer bazı dillerin komplonun bir parçası olduğunu düşünüyorsan neden bunları açık açık söylemiyorsun!!!!!!

Bir dil nasıl olurda komplo olabilir? Böyle bir komplonun ne faydası yada zararı dokunabilir. Herkes istediği dili kullanmakta ve seçmekte serbesttir..

Bir de dikattimi çeken şu cümle var;
"Perl, Python ve Türk gençliğinin ...", bütün bir komplo sadece bu üç şeye göremi tasarlanmış?
Galiba burada bir komplo oluşmaya başlamış............
0
sleytr
Demek ki espirili bir dille yazmadan önce
<mizah kipi:açık>
gibi bir etiket koyarak bunu açıkça belirtmek gerekebiliyormuş.
Aslında FM'ye "verbose mode"(default off), "Lisp Mode"(default on) gibi özellikler ekleyebiliriz, böylece herkes mutlu olur. Ya da birşey yapmazsak sorun zamanla kendiliğinden yok olabilir mi ?
0
belfagor

evet bu oldukça akıllıca olur du. bana burada bir mizah olduğu izlenimi vermedi. Bire bir olarak aklımdan geçenleri zaetn anlattım. Bana göre bazı konuşarın mihaz konusunun olması pek mantıklı gelmiyor.
0
bm
Bu sitenin burada haber olmasi belki bu komiklikleri daha anlasilir hale getirirdi. Yanlis tahmin etmiyorsam, FZ suradaki ithama gonderme yapiyor. Daha acik oldu mu?
0
belfagor
Beni onlar ilgilendirmiyor. o adreslerin varlığına daha yeni farkına vardım. ben uzun zamandır bu sitede bilgi okuyorum ilk kez karşılaşıyorum bu adreslere. ya başka insanlar. sonuçta amaç bilgi vermekse verilir değilmi?????? biz komiklik yapıyoruz gibi başka adreslerin verilmesine gerekte yok.
herneyse olan oldu. benim düşüncelerim hala aynısı. inşallah bir daha olmaz...... komiklikleri sadece komik sitelerden okurum inşallah.
0
bm
biz komiklik yapıyoruz gibi başka adreslerin verilmesine gerekte yok.

Boyle bir 'biz' yok, herkes munferiden yaziyor burada. Yapilan komikligin mahiyetini anlamaniza yardim eder diye tahminen neye dayandigini soylemek istemistim, meger merak etmiyormussunuz. Kusura bakmayin.

0
belfagor
olay merak konusu değil. sonuçta oradaki yazılar bu sitede yok ve bunu herkes bilemez. bu arada burası da foruma benzemeye başladı. eğer tartışmaya devam etmek istiyorsan forumda konu açalım tartışma orada devam etsin. bu kısım şişmesin derim.
0
bm
Tartismak gibi bir niyetim yok, hakikaten anlamaniza yardim etmek icin yazmistim.
0
newman
Soylese olmuyor, soylemese olmuyor; saka yapsa olmuyor, ciddi soylese yine olmuyor: Allah kolaylik versin FZ ;)
0
FZ
Bir an elim define: irony gitti ilk gelen "tepkiyi...!!!......!...!#@##!!..." görünce. Sonra içimden bir ses dur dedi. :)
0
ae
Sabır, bela ilk geldiğinde yapılan imiş :)
0
BurakG
Bu Perl' cüler çok komplocu insanlar :p http://www.openjsan.org/
0
selam
Çok güzel, kimi web işlerinde Javascript kurtarıcı olabiliyor, heleki birde Javascript frameworkleri ile çalışınca. Bu arada Javascript shell benzeri bir araç arıyordum (her ne kadar tam olarak aradığpım gibi bir şey olmasada.) saolsunlar varolsunlar yazılımı yazanlar ve haber verenler.
0
anonim
MS'nin de JScript'e aynı özellikleri eklemesi lazım.
0
ersin2k
eminim şu anda oturmuş aynı fonksiyonları nasıl farklı adlandırsakta uyumsuzluk yaratsak diye beyin fırtınası yapıyorlardır.
0
simor
:)
0
ae
JavasScript zaten tum browserlar tarafindan desteklenmesi vb ilepazarin tam sahibi degil mi ?

Web tarafinda ne VBScriptin, ne JScriptin onu gecebilmesi mumkun degil su anki gidisatla
0
anonim
Bildiğim kadarıyla Internet Explorer JavaScript desteklemiyor. JScript adını verdikleri kendi dillerini kullandırttırıyorlar. Java Script'in o yüzden yalnız başına güncellenmesi pek bir anlam ifade etmeyecek. En azından bir banka sitesi için veya çok kişinin kullanacağı bir site için. %80'e yakın payı kimse kaybetmeyi göze alamaz.
0
robertosmix
Türk gençliğinin kanını emmek ve zihnini karıştırmak, kendi örf ve adetlerimizi unutturmak üzere hazırlanmış olan bir kısım emperyalistlerin ve siyonistlerin, kar odaklarının ve karanlık tarafın programlama dillerini ben de FZ gibi kınıyorum.

May the force be with you, and you, and you!
0
belfagor
offff bak şimdi....

programlama dili ile örf ve adetin hiç bir alakası yok..
türklerin kendine özgü bir yazılım ortamı yok...
emperyalistler bir ülkeye sermayesi ve kültürü ile girer. programlama dili ile değil. zaten programlama dilleri genel kültürdür ülkelere indirgenemez....
siyonistlerin topraklarımızı ve büyük israil devletini herhalde programlama dili ile programlayarak kuramaz değilmi?
kar odakları dedin. ücretsiz olan programlama dillerinin ne gibi bir kar elde edilebilir????? (mic~ için doğru olabilir)
bana internet üzerinde bulamıyacağın veya ücret ödediğin bir programlama dili söylermisin lütfen.......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Freemind Türkçe!

batasoy

Açık kaynak kodlu "zihin haritası" programı Freemind artık Türkçe. Program hakkında Türkçe bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özellikle öğretmenlerin, proje hazırlayanların ve yazılım geliştiricilerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Windows kurulum paketi hazır; GNU/Linux içinse birkaç gün daha beklemek gerekecek.

Programı www.pozitifpc.com adresinden indirebilirsiniz.

NumSum , Web Tabanlı Hesap Tablosu

anonim

Tamam excel yada open office calc kadar yetenekli değil ama ufak tefek hesap tabloları hazırlamak ve arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız numsum işinize yarayabilir.

Örnek bir sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

EVPL -->Türkçe Programlama Dili....

Debugger

Bir sabah kalkıp dünyayı değiştirebilir misiniz ? Bir programlama dili yazmaya soyunmaya, dahası paylaşmaya, paylaştırmaya ne dersiniz ?

\r\r \r\r Genç bir arkadaşımızın bu feryadı hakkında sözü olanlar eminim vardır. Umarım o da yaptığı işler hakkında bir URL verir bize ;) (Sundance)

Contiki İşletim Sistemi ve Masaüstü Ortamı

FZ

1 Mhz saat frekansında çalışan 8 bitlik 6510 mikroişlemcisi ve 64 KB ana hafızası olan bir Commodore-64 üzerinde bir Multi-tasking kernel, temaları ile oynayabileceğim bir pencere yöneticisi, Internet'e RS-232/SLIP ya da Ethernet üzerinden bağlanmamı sağlayan bir TCP/IP stack'i, buna doğal ek olarak hazır bağlanmışken web sayfalarını görüntüleyebileceğim bir Internet tarayıcısı, bir web sunucu ve bir de uzaktan sistemlere erişim için bir Telnet istemcisi istesem herhalde bana gülersiniz ve "saçmalama olur mu öyle şey!" dersiniz değil mi? Hmm, ama belki de demezsiniz ;-)

Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

Soulblighter

Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.