Bir Wall Street Programcısı Anlatıyor

0
FZ
Pek çok programcının "blog"unu okumuştum bugüne dek. Çok azı bu Wall Street programcısınınki kadar "damardan" idi.
Özellikle Advice for Newbie Wall Street Programmers ve Experienced Programmers Starting on Wall Street yazıları okumaya değer...

UNIX – I’ve never asked Windows questions. All of my (recent) work has always been on Solaris and Linux machines, and I would expect experienced programmers to be able to understand and analyze machine and environment problems with things like ‘top’, and ‘truss’, as well as be comfortable with grep, sed, awk, tr, and the all-too-useful tail –f. ... Databases – I don’t care if you know how to use select properly…or even if you understand joins. I want to realize that you understand the limitations and limited usefulness of stored procedures, as well as concepts behind database indexes, and the differences between row-level, page-level, and table-level locking. ... Debugging skills - I don’t give a rat’s ass about the built-in Visual Studio debugger. At this point in your career, you had better know how to read a core file with gdb or dbx. If nothing else, at least tell me you understand that there is usually a problem when the core dump reveals that the first parameter into an object method call is a null byte.


Yine aynı programcının Hanging by a thread… yazısı da basit bir programlama hatasının nelere yol açabileceğini çarpıcı şekilde gösteriyor.

İlgili Yazılar

GNU/Linux Üzerinde Cinelerra Profesyonel Video Düzenleme

FZ

Mac ustaları Final Cut Pro, Windows çılgınları Adobe Premiere kullanırken elbet GNU/Linux´a gönül veren videocuların da eli boş durmadı. 1996 yılında ilk kez kamuoyuna sunulan Cinerella halen geliştirilmeye olanca hızı ile devam ediyor. Yazılımın profesyonel özelliklerinin arasında gerçek zamanlı görsel etkiler, FireWire G/Ç, render-farm, HDTV, OggVorbis desteği, vs. bulunuyor.

GNU/Linux´un ortaya çıkışından önceki karanlık çağlarda bu tür bir yazılım ve donanım sistemi için 100.000$ civarı bir parayı gözden çıkarmanız gerekirdi. Oysa projenin anonim programcılarından Jack Crossfire takma isimli yazılımcıya göre artık bu kadar harcama yapmanıza gerek yok.

Bu usta programcı ile yapılan bir röportajın da yer aldığı O´Reilly makalesinde belki de en ilginç kısım yazının başında Jack Crossfire´ın kimlikleri saklamak konusunda söylediği sözler: "Bizimki gibi küçülen bir sektörde, yöneticiler şimdilik yetenekli mühendislerin günlük işleri haricinde harika uygulamalar geliştirmelerine hazır değiller. Bu tür yöneticiler sistemi görmezden gelen mühendislerden kurtulmak konusunda bir an bile tereddüt etmezler, sizi kapının önüne koyarlar. Bu ve benzeri sebeplerden ötürü yazılımınızı kendi isminiz altında insanlara sunamazsınız dolayısı ile `Heroine Virtual Ltd.´ tüm geliştirdiğimiz araçları bünyesinde barındıran kuruluşun ismi oldu. Bu özgür yazılım kurumunun arkasında kaç kişinin ne ölçüde emeği olduğunu ise hayalgücünüze bırakıyoruz."

FJAX - Flash ve Ajax

larweda

AJAX, son dönemde çok sıklıkla adını duyduğumuz, ve çoktandır başarılı örneklerini görmeye başladığımız (Gmail, Flickr, Hotmail, Pageflakes vs.) bir web teknolojisi. Bu konuda bir çok kütüphane ve geliştirme aracı da hali hazırda mevcut. Bu araçlara yeni eklenmiş, ama farklı bir bakış açısı getiren bir teknoloji var: FJAX. Araçların hemen hemen hepsi bi javascript kütüphanesi sunarken, FJAX tarayıcı tarafında yapılacak XML yorumlama işini boyut olarak küçük bir flash objesine yaptırıyor. Bu, hem tarayıcının işini kolaylaştırıyor, hem de diğer araçlar gibi geliştirme sürecini azaltmayı hedefliyor. Üstelik bu konuda çalışan insanların çoğunun başının belası olan tarayıcı uyumluluğu problemlerini de azalttığını iddia ediyor.
İncelemek ve indirmek için: www.fjax.net
Fjax'ın geliştiricileri Jay ve Steve McDonald ile webmonkey'in yaptığı detaylı bir röportaj da burada.

Fikri takip: tml2html

misafir

Daha önceki bir yazımda türkçe klavyesi olmayanların yazıcıdan türkçe metin çıkarmalarını sağlayan bir betiği paylaşmıştım. Bu kez de yine türkçe klavyesi olmayanların türkçe html belgeleri üretmelerini sağlayan bir betiği paylaşmak istiyorum.

ENSps Programlama Sistemi

ensps

ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.

POV-Ray Tanıtımı

FZ

Amiga zamanlarından bu yana, bilgisayar destekli modelleme alanında birçok programlar geldi geçti. Imagine'dı, Lighwave'di, Real 3D'di, 3D Max'di, Blender'dı derken bu alanda birbiri ile kapışan oldukça fazla program var. Fakat bunlardan bir tanesi, gerek arkasındaki düşünce, gerekse başarıları ile diğerlerinden çok daha farklı bir yerde.

Bayanlar baylar, karşınızda Pov Ray