NetBeans 6.0 Türkçe Çeviri Grubu

0
anonim
NetBeans 6.0'ın kararlı sürümünün duyurulmasına az bir zaman kala çeviri işlemlerine hız verildi. Çeviri yapılacak dillerden biri de Türkçe. İyi bir organizasyon eşliğinde bu editöre Türkçe desteği kazandırmak için Türkçe Çeviri Grubu'na yardım edecek arkadaşlar aranıyor.
Alıntı Adresi: http://www.ikinoktayazilim.com/wordpress/2007/10/12/netbeans-60-turkce-ceviri-grubu/
NetBeans 6.0 tüm dillere çevrilmek üzere katılımcılar arıyor. Bunlardan biri de elbette Türkçe.
Yapmanız gerekenler şurada anlatılıyor, özet geçmek gerekirse:
Öncelikle e-posta listesine üye olmalısınız. Bunun için “dev-subscribe@translatedfiles.netbeans.org” adresine ad-soyad,kullanıcı adınız,Türkçe çeviri yapmak istediğiniz ve - opsiyonel - ilgilendiğiniz konuları yazıp göndermeniz, sonrasında gelecek onay epostasına cevap vermeniz gerekiyor. Daha sonrasında listeye bir mesaj atarak “geldiğinizi” bildirirseniz faydalı olacaktır.
Şu an Türkçe çeviri grubu bir ara görünüp kaybolmuş söylenilene göre (eposta yöneticisi tarafından). İnşallah güzel organize olarak çeviriye başlayabiliriz. Sayfalarınızda bildiriye yer vererek yardım sağlayacak arkadaşların da aramıza katılmasını sağlayabilirseniz bu güzel editörün çevirisi için çalışmalara hemen başlayabiliriz.
Ayrıca Netbeans hakkında yazı yazan arkadaşlar “Planet NetBeans“a üye olabilirler. Bunun için NetBeans Gezegeninde yönergeler yer alıyor.

İlgili Yazılar

Commodore 64 ile Surf

anonim

Eski toprak ya da eski kulağı kesik Commodore 64 yine sahnede, her zaman da bizimle olacağa benziyor. Computer Workshops Inc. C64 için bir web browser'ı piyasaya sürdü.C64 web browser HTML 1.0 ve GIF/JPEG desteğine sahip, ve sanırım JAVA ,JAVASCRIPT, Flash ve VRML desteğine yakın zamanda C64 web browser a eklenecek.

Dennis Ritchie Röportajı

raistlinthewiz

Unix ve C denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Dennis Ritchie ile yapılan bir röportaj: http://unix.se/article/articleview/950/1/24

OCaml İle Yazılan Yeni Bir İşletim Sistemi: Desert Spring-Time

FZ

Desert Spring-Time, OCaml dili ile geliştirilen açık kodlu bir işletim sistemidir.

Projenin amacı BeOS gibi yenilikçi işletim sisteminde gündeme gelmiş modern fikirleri yeniden ele almak ve bunları ileri noktalara taşımak, böylece ortaya stabil ve güçlü bir işletim sistemi koymaktır.

Bu işletim sistemi mikro-çekirdek mimarisini ve asenkron mesajlaşmayı kullanmaktadır. İşletim sistemi şu anda x86 uyumlu işlemciler üzerinde çalışmaktadır.

Editörün Notu: OCaml ile geliştirilmiş popüler bir uygulama: MLDonkey

OpenGL 3 (Long Peak) Duyuruldu

Tarık

OpenGL Long Peak (OpenGL 3) 8 Ağustos 2007 tarihinde, San Diago'da yapılan "Siggraph Birds of a Feather (BOF)" toplantısında resmi olarak duyuruldu.

Kaynak: OpenGL

OpenOffice.org'da Türkçe Yazım Denetimi

anonim

Uzun zamandır Türkçe konuşan kullanıcılar arasında OpenOffice.org'un yayılmasının önündeki en önemli engel olarak duran Türkçe yazım denetimi sorunu aşılmış görünüyor. Mehmet D. Akın ve Ahmet A. Akın liderliğindeki Zemberek ekibi tarafından geliştirilen "Zemberek" (eski adıyla tspell) adlı yazım denetimi aracının OpenOffice.org'a entegre edilmesi işlemi tamamlandı. Zemberek'in sitesinden indirilebilen bir OpenOffice.org eklentisi sayesinde Türkçe yazım denetimi yapmak mümkün hale geliyor. Konuyla ilgili olarak Görkem Çetin e-posta listelerine aşağıdaki mesaj gönderdi: