NetBeans 6.0 Türkçe Çeviri Grubu

0
anonim
NetBeans 6.0'ın kararlı sürümünün duyurulmasına az bir zaman kala çeviri işlemlerine hız verildi. Çeviri yapılacak dillerden biri de Türkçe. İyi bir organizasyon eşliğinde bu editöre Türkçe desteği kazandırmak için Türkçe Çeviri Grubu'na yardım edecek arkadaşlar aranıyor.
Alıntı Adresi: http://www.ikinoktayazilim.com/wordpress/2007/10/12/netbeans-60-turkce-ceviri-grubu/
NetBeans 6.0 tüm dillere çevrilmek üzere katılımcılar arıyor. Bunlardan biri de elbette Türkçe.
Yapmanız gerekenler şurada anlatılıyor, özet geçmek gerekirse:
Öncelikle e-posta listesine üye olmalısınız. Bunun için “dev-subscribe@translatedfiles.netbeans.org” adresine ad-soyad,kullanıcı adınız,Türkçe çeviri yapmak istediğiniz ve - opsiyonel - ilgilendiğiniz konuları yazıp göndermeniz, sonrasında gelecek onay epostasına cevap vermeniz gerekiyor. Daha sonrasında listeye bir mesaj atarak “geldiğinizi” bildirirseniz faydalı olacaktır.
Şu an Türkçe çeviri grubu bir ara görünüp kaybolmuş söylenilene göre (eposta yöneticisi tarafından). İnşallah güzel organize olarak çeviriye başlayabiliriz. Sayfalarınızda bildiriye yer vererek yardım sağlayacak arkadaşların da aramıza katılmasını sağlayabilirseniz bu güzel editörün çevirisi için çalışmalara hemen başlayabiliriz.
Ayrıca Netbeans hakkında yazı yazan arkadaşlar “Planet NetBeans“a üye olabilirler. Bunun için NetBeans Gezegeninde yönergeler yer alıyor.

İlgili Yazılar

Web Services - Aslan Payını Kim Kapacak?

SHiBuMi

Türkiyedeki gruplarda ya da sitelerde - fazlamesai hariç ;) - pek bahsini göremesem de, bilişim dünyasında en çok konuşulan konulardan birisi Web Services. Bu alanda şu anda kapışan iki dev var: Sun ve Microsoft; Microsoft, geçtiğimiz haftalar içinde .Net için geliştirme platformu olacak Studio.Net`in final sürümünü çıkarttı. Ancak Aralık ayında yapılan bir araştırmanın verilerine göre J2EE platformu Web Services geliştiricileri arasında Microsoft tabanlı sistemlere göre açık ara önde (%78-%22).

Masaüstleri Şenleniyor: İlk XGL LiveCD kororaa

halixus

İşletim sistemi cephesinde 3D desktop savaşı iyiden iyiye arttı. Bunun öncülüğünü ilk olarak sun, Looking Glass 3D ile yaptı. Ama hala kararlı sürümünü çıkartmış değil. Ardından Microsoft olaya el attı. Vista'ya benzer bir şey yerleştirdi. Benzer bir şey diyorum nedeni ise Vista'nın BETA sürümünü inceleme fırsatı olan varsa bu özelliği arayıp bulması bulduğunda da hüsrana uğramısı muhtemeldir. Windows tuşu + TAB tuşuna bastığınızda çıkan ekrandan ibaret. Alt + Tab kombinasyonunun biraz daha göze hitap eden şekli denebilir. Sırf yapmış olmak için yapmışlar gibi sanki. GNU/Linux cephesinde ise buna karşılık XGL ismini duymaya başladık. Çıktı çıkacak derken ilk demo LiveCD yayınlandı.

Dağıtımın ismi kororaa. Ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. ISO dosyasına ise buradan indirebilirsiniz.

Bedava Borland Delphi

larweda

Borland Delphi 6.0 personal edition'u bedava dağıtmaya başladı. Gidiyorsunuz Borland`ın sitesine, bir kullanıcı alıyorsunuz, ufak bir anket dolduruyorsunuz, Delphi`yi indiriyosunuz. (maalesef yaklaşık 150 MB, CD versiyonu da 100$`a satılıyor) Borland da seri numarasını ve aktivasyon numarasını e-mail ile gönderiyor. Delphi Personal Edition`da Enterprise ya da Professional edition`daki SQL ve XML desteği olmamasına rağmen yine de denemeye değer.

Ayrıca programı indirdikten sonra InformIT`nin bedava kütüphanesindeki Sam`s Teach Yourself Borland Delphi 4 in 21 Days`e de bir göz atmak yararlı olabilir.

Video: Smalltalk, bir video, bir IDE ya da test-driven development üstüne...

FZ

Eski Smalltalkçulardan Kent Beck, Test-Driven Development By Example kitabında genellikle Java ve çok az bir yerde de Python kullanıyor. Lakin üstadın zaman zaman hayıflandığını görüyoruz, "ah şimdi elimin altında Smalltalk, Smalltalk IDE ve Refactoring Browser" olsaydı diye.

Neden?

Belki de cevabı burada yatıyor:

Mobil Dünyanın Yeni İşletim Sistemi: Samsung BADA

cderici

Samsung yeni mobil işletim sistemi BADA ile seneye hızlı bir giriş yaptı. Geçen senenin sonlarına doğru ilk SDK'sı çıkan bu genç sistem, şimdilerde büyük kardeşleri Android ve iOS ile yarışır oldu. Peki nasıl oldu bu iş? Gelin birlikte bakalım..