Open source muhasebe programı, Turquaz

0
huseyin
Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımı.
Piyasada bulunan programların network sorunları, kısıtlayıcı lisansları, kullanıcı istekleri doğrultusunda yeterli gelişim göstermemesi ve linux işletim sistemi üzerinde çalışmaması sebebiyle hazırlanmaktadır. Gelişimi turquaz ekibi tarafından sourceforge.net sitesinde yapılmakta. Faha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Programlama veya muhasebe konusunda deneyimli kişilerin testi ve önerileri ilerleme açısından çok önemli. Sizinde katkılarınızı bekliyoruz.

Görüşler

0
SHiBuMi
Ekran görüntüleri oldukça hoş ve farklı dosya formatlarında çıktı alabilme özelliği iyi düşünülmüş. Başka veritabanları ile kullanılabiliyor mu şu anda bilmiyorum ama PostgreSQL e bağımlı ise ve böyle devam edecek ise bu uygulama için önemli bir eksi. Birçok kişi ve kurum yalnızca bu yüzden uygulamayı pas geçer.
0
huseyin
program database bağımsız olacak şekilde tasarlandı. bağlantı programın ayrı bir katmanında. Fakat kullandığımız bazı özellikleri (foreign key, stored procedure, transaction gibi) mysql desteklemiyor veya tam olarak test edilmemiş. Oracle, DB2, Sybase gibi daha iyi database sunucularında sorunsuz çalışır . mysql için birkaç ay beklememiz gerekli. şuan deniyoruz, ilk sürüm ile birlikte database portları da içinde gelir.
0
zahter
Bunu bir şekilde windows a uyarlayabilir miyiz?Ya da open office.org
gibi windows icin yapabilir miyiz?Java olmasi windows icin bir avantaj
sayilabilir mi?Java uygulama çalıştırabilen telefonlar için bir faydasi olabillir mi?
0
huseyin
program tamamen platform bagimsiz. jbuilder kullandigimiz icin şuan windows uzerinde yazip test ediyoruz. Ekran görüntülerini ise linux üstünde çalıştırıp koyduk. Çeşitli platformlardaki ekran görüntülerini yayınlamak iyi olur sanırım.
0
zahter
Knoppix te java var ama ben turquaz i calistiramadim.Buna bir kullanici hatasi diyebiliriz.Platform bagimsiz olduguna gore ben biraz daha ugrasayim.
Windows,apple vs ekran goruntuleri iyi olur.
iyi calismalar
0
huseyin
Merhaba ,
http://turquaz.sourceforge.net/ekran_os.php [turquaz.sourceforge.net]
adresine değişik platformlar için görüntüler eklemeye başladım. Dünkü versiyonu indirdiysen onda bazı sorunlar var. indirdiğin dosyanin isminin (şimdilik) 0.1.1b olmasına dikkat edersen daha rahat kullanirsin.

0
anonim
Compiere [compiere.sourceforge.net] tarzı bir yazılım alınıp Türkçeleştirilse ve kullanım isteğine göre değiştirilse, daha efektif bir çözüm olmaz mıydı?

Elinize sağlık..


0
huseyin
Merhaba,
compiere bu programa nazaran çok daha komplike ve sadece oracle'da çalışıyor. Turquaz, piyasadaki bildik muhasebe programlarını kullananlar için alternatif. Compiere'in çevrilip bir erp olarak Türkiye'ye uyarlanması bir sonraki hedef. Onu, sene içinde, bu kullanılır hale geldikten sonra yapmak istiyoruz.
0
skoylu
Tebrikler.. dise dokunacak, guzel bir proje. ama burada methiye duzmek bu projenin gelismesine katkida bulunmaz. En kisa surede indirip, biraz kullanip testlerin vs. yapmaliyiz. Hatta kodlari vs. alabildigimzie gore imece yapip gereken duzeltmeleride yapmaliyiz.

Hemen ayakusut ir kac durumdan bahsedeyim. Sitedeki FAQ icersinde,Javanin c++, python, perl vs. den daha tasinabilir, web destekli vs. oldugu, bu yuzden tercih edildigi yaziliyor. Benim bildigim bu dillerin hepsi en az java kadar tasinabilir, web destekli vs.dir. Bilhassa Perl ve Python. Bu biraz abes duruyor orada. Javayi secmisseniz onu secmissiniz demektir. Java olmasi bazi eksiler getirir, baz artilarda getirir. Fakat bu uygulamanin degerini dusurmez. Gereksiz yere orada bu tur polemik yaratacak seylerin olmasi pek iyi degil gibime geliyor. Bosverin, Java secmisseniz, onunla yola devam edin. Araca degil amaca hizmet edecek bilgileri tutun FAQ uzerinde..

Postgresql cok iyi bir secim. Her seyden once uygulamanin daha farkli ortamlara tasinmasini cok iyi destekler. Bu sayede bir onceki paragraflada ilintili olarak sunu soylemek isterim. Veriler PGSQL uzerinden kolayca cok daha multiplatform hale getirilebilir. Ornegin bir e-ticaret modulu web tabanli uygulama yapmaniza, bir C I/O modulu programin terminal fonksiyonunu POS cihazlarina tasimaniza faydali olur. Dahasi, eger temel I/O layerlerini ayirabilirseniz, ki database modulunu ayrica yaptiginiza gore bu cok basitlesebilir, programi terminal (konsol) ve veya native bir KDE (vs.) uygulamasi yapabilirsiniz.

Size bu yonde bir tavsiyem, yapabilirseniz, asil islemleri yoneten, arabirimden tamamen bagimsiz tercihan soket benzeri bir yapi uzerinden calisan bir layer hazirlamaniz. BU java ilede pekala yapilabilir. Sonrada bu soket uzerinden calisan bir arabirim eklemeniz. Boylece iyi bir RPC sistemi koyabilirseniz, programin gelisimi cok daha kolay ve guzel olabilir. Boylece mesela basitce SMS ile stok sorgulayacak bir arabirim yapmak icin koca kod bastan elden gecirilmez. Bu UNIX'in dogal yaklasimidir. nessus olayina, edonkey olayina bir gozatin.

Yapabileceginize, daha dogrusu yapabilecegimize yurekten inaniyorum..

Tekrar tebrikler..
0
anonim
Bu UNIX'in dogal yaklasimidir


Özünde bu yaklaşım, nesne yönelimin en temel yaklaşımı değil midir? Mesela Windows, bu yaklaşımdan farklı bir şekilde mi yazılmıştır?
0
sK
Sanırım bazı farklar var. Şöyleki iç içe kaplar şeklinde bir yapıya sahip Windows.
Bşka kabın içindeki kaba ulaşmak biraz zor. Ama Unixin ayrık kaplardır sanırım istediğiniz kaba ulaşırsınız...
0
muhasebeci
Herkese selam,

Ben bir muhasebeci olarak işin muhasebe tarafına yönelik elimden geldiğince yardım ediyorum ve bu proje bitene kadar da yardım etmeye devam edeceğim. Kendim de GPL muhasebe programı geliştirmeme rağmen önemli olan katkıda bulunmaktır. Zaten linuxu linux yapan da bu imece ortamı değilmidir. Java bilsem kodlamaya da yardım ederim. Java bilenlerden ricam yapabileceklerini esirgememeleridir. Bu arada bu proje IBM'in ön elemeyi geçen projeleri arasında birinci sıradadır :). Turquaz ekibi her ne kadar da o liste oylesine desede, ben yarisma bittiginde birincilik odulune sahip olacaklarina inaniyorum. Herkes kolları sıvasın ve linux için çok önemli bir eksik olan muhasebe programı için elele verelim.

Yüksel ÖZCAN
Sevgi, saygı, linux
www.yuksel.tr.cx
0
cxc
guzel program tebrikler. muhasebe mevzuat
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Laptop Robot

FZ

Haber kategorisi yazılım ama belki de donanım demeliydim, ya da her ikisi. Tabii Firmware buna ne der bilemem (bkz. programlanın Tao'su).

Evolution Robotics adlı firma, robot olayına son noktayı koymuş gibi. Masanın üzerinde hantal hantal oturan hareketsiz bilgisayarlara paydos!

Düşünsenize salonda ya da mutfakta gezinip duran bir laptop PC, fotoğraf çekiyor, elinizdeki CD'yi görüp CD sürücünün tepsisini uzatiyor ve CD'yi çalmaya başlıyor, müziğe ara verip yeni e-mailleri yatak odanıza kadar bi koşu gelip okuyor falan ;-)

Video: Smalltalk, bir video, bir IDE ya da test-driven development üstüne...

FZ

Eski Smalltalkçulardan Kent Beck, Test-Driven Development By Example kitabında genellikle Java ve çok az bir yerde de Python kullanıyor. Lakin üstadın zaman zaman hayıflandığını görüyoruz, "ah şimdi elimin altında Smalltalk, Smalltalk IDE ve Refactoring Browser" olsaydı diye.

Neden?

Belki de cevabı burada yatıyor:

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

Supermemo

m1a2

Öğrenmek sizin için bir tutku haline gelmiş fakat "öğreniyorum, unutuyorum" çevriminden şikayetçi iseniz bu programa bakmanızı öneririm. Supermemo Polonyalı bir (moleküler) biyolog olan Dr. Piotr Wozniak tarafından, teorik temelleri bir lisansüstü tezinde ortaya çıkan bir program. Dr. Wozniak yüksek lisans çalışmasında `Unutma` olayının kimyasını inceleyerek `Active Recall` olarak adlandırdığı bir `optimum tekrarlama` şeması ve matematiksel model geliştirmiş. Modeli geliştirmekle kalmamış `dur bakayım, ben bunu bir program haline de getireyim` diyerek Supermemo programını yazmış.