Pavuk???

0
m1a2
Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.
Hatta yorulmayın diye screenshot`larını da vereyim . Yok yok, meraklanmayın, `pavuk` aslında bir command line tool, wget gibi. Fakat GTK ile hazırlanmış olan GUI arabirimi çok güzel doğrusu ve tonla da özelliği var. (Ha bu arada `wget` kullanmaya da devam edeceğiz tabii, scipt`lerdeki yerini mutlaka koruyacaktır ;)

Programın Windows versiyonunun olduğunu da belirteyim. Fakat zannediyorum `cygwin` gerektiriyor. Keşke şunu stand-alone yapsalardı da milletin her türlü mahremiyatını oraya buraya gönderen `getright` vb. muhbir programlardan Windows kullanıcıları da kolaylıkla istifade etselerdi....

Görüşler

0
anonim
himm guzele benziyor, ben su aralar Axel ve Downloader4x kullaniyorum cogunlukla. Axel 18K buyuklukte ve commandlinedan fragmented dl yapiyor, Downloader4x ise malum, Flashget`e GetRight`a ragmet okutan yegane program.... Bu arada Dillo inanilmazmis sagolasin.
0
conan
Sadece bir not: Pavuk wget`ten cok cok eski bir programdir. Simdi geyik gibi olacak ama, hatirlarim 96`larda filan kullaniyordum ben pavuk`u. Tabii o zaman X arabirimi filan yoktu hehe :)
0
m1a2
Seni gidi eski kurt seni :) Valla wget` e o kadar alismisim ki wget`le dogduk buyuduk gibi geliyor bana. Hakliymissin, simdi changelog`lara baktim da soyle, pavuk cok daha eski. Peki nicin wget kadar taninmiyor? Aklima iki sebep geliyor: wget`in saf kan GNU orijinli ve cok daha sade olmasi. `pavuk -h` yaptigimda ekran doluyo masaallah :) pavuk`a nicin alaka gosterdim dersen, kucuk bir otomatizasyon isim var da onun icin. Simdi mesele su: net`te gezinirken bazi sayfalari kaydedeyim istiyorum herke$ler gibi. Fakat malum tembeliz yani. Browser`dan `save as` pek bir zoruma gidiyor. Ben de soyle bir hack icat ettim kendimce. Mozilla` da kaydedilecek sayfayi bookmarklarken (Ctrl-Shift-D) ozel karakter(ler) kullan (<< gibi). Daha sonra (cron vb. bir aracla) wget`i bir script ile bookmark dosyasi uzerinden calistirarak ilgili sayfayi -mumkunse cache`den- ozel bir dizine kaydet ve bunu otomatik olarak bir TOC dosyasina indeksle ki daha sonra bu TOC sayfasindan ulasabileyim (aslinda mesele bundan daha kompleks, burada basitlestirerek anlatiyorum). Yani bir tur offline dokumantasyon. Pavuk bu noktada guzel bir imkan sunuyor. Dosyayi direk netscape veya mozilla cache`inden cache.db`yi okuyarak bulabiliyor (-mozcache_dir switch`i). Yani tek yapman gereken `Ctrl-Shift-D` `<< TOC`a eklenecek title` ve Enter. O yuzden denedim ve diger -tonla- ozelliklerini de cok begendim. Peki bu abuk proje`ye ne oldu dersen, Mozilla`nin son build`lerinde boyle bir cache.db yok ve dolayisiyla basaramadim :( Bu durumda ben de ne yaptim? Calisma mantigini degistirdim. Yani artik hic dosya kaydetmiyorum. Sadece Bookmark. Bildigin uzre bir isi sifir hatayla problemsiz yapmanin tek yolu o isi hic yapmamaktir :))

P.S. Windows`da tam agzima layik boyle bir program vardi aslinda: Net Snippets. Ustelik kayitlarini XML dosyalara yapiyor ve kaydettigin sayfayi hemen orada edit etmene de imkan veriyor ve ayrica sayfanin sadece sectigin kismini da kaydedebiliyor. Fakat sadece IE`de calisiyor ve tabii shareware.
0
conan
hahaha koptum ya! Supersin! :)))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Açık Yazılım - JmxMonitor

malkocoglu_2

JmxMonitor, Java JMX standartını kullanan ve bir veya daha fazla servisi izlemek (monitoring) için kullanılabilecek bir yazılımdır.

http://jmxmonitor.sourceforge.net

Java JMX standartı, uygulamanızın istatistiklerini MBean temelli basit Java nesneleri üzerinden dısarıya afişe etmenizi sağlıyor. Bu istatistik MBean'leri işleme konulduktan sonra, JmxMonitor genelci bir yaklaşımla (generic) herhangi bir uygulamadaki tüm MBean'leri listeleyip, admin'e "gözlemek istediklerim" adlı bir liste olusturmasına izin vermektedir. Gözlenmesine karar verilen makina/port/obje/attribute dörtlüsü için bir eşik değeri (threshold) girildikten sonra, JmxMonitor arka plan süreci tarafindan periyodik olarak esasa değeri bu eşik değerine karşılık kontrol eder. Eşik değer ihlalleri, ana sayfadan ve e-mail ile sistem yöneticisine bildirilecektir.

Az bilinen bir işletim sistemi: Plan 9

misafir

Bell laboratuvarlarının bilgisayar dünyasına katkısı UNIX(TM) ve C dilinden ibaret değil. İlk kez 1993'te dağıtılan ve 2002'de bir özgür yazılım lisansına kavuşan Plan 9 işletim sistemi de bu katkılardan biri.

Saatinizi Kullanarak Makinanızı Boot Edin (USB Bootable Knoppix)

FZ

Yanlış okumadınız, kol saatinizi kullanarak makinanızı boot edin, Linux alemine dalın. Bakanlar sizin deli olduğunuzu düşünsün siz ise bunu fark edemeyecek kadar meşgul olun.

Bunun için ihtiyacınız olan öncelikli olarak USB´den boot edilebilen küçültülmüş bir Knoppix, bir adet USB hafıza çubuğu barındıran kol saati, bir adet de USB portuna takılı hafıza çubuğundan boot edebilme yeteneğine sahip anakartlı bir bilgisayar.

Editörün Notu: Radyolarda istek parça çalınması gibi bazen biz de burada istek üzerine haber yapıyor benzer tadı yakalıyoruz, okumakta olduğunuz haber, bugün Linux eğitimi 2. kur, 3. seansa katılmış olan ve bu haberi okuduğunda gözleri parlayacak olan arkadaşlardan birinin isteği üzerine yapılmıştır ;-)

Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

FZ

IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.

IT uzmanlarının bilgilerini paylaşabilecekleri bir platform

anonim

Stackoverflow ya da experts-exchange gibi yurtdışı kaynakların ülkemizdeki eksikliği genelde forumlarla doldurulmaya çalışılıyor. Ancak çok daha genel amaçlı hazırlanmış olan forum yazılımları ihtiyaca tam cevap veremiyor.

Uzmansorusu.com, puanlama sistemi kullanarak bilgisini diğerleri ile paylaşan üyeleri önplana çıkartarak ödüllendiriyor, sosyal ağlardan alıştığımız "kullanıcı grupları" ile aynı ilgi alanlarını paylaşan kişilerin birbileri ile irtibat halinde olmasına olanak sağlıyor, arşivleme ve detaylı filtreleme özellikleri ile kişiye özgü "bilgi veritabanı" tutmalarını sağlıyor.