Pavuk???

0
m1a2
Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.
Hatta yorulmayın diye screenshot`larını da vereyim . Yok yok, meraklanmayın, `pavuk` aslında bir command line tool, wget gibi. Fakat GTK ile hazırlanmış olan GUI arabirimi çok güzel doğrusu ve tonla da özelliği var. (Ha bu arada `wget` kullanmaya da devam edeceğiz tabii, scipt`lerdeki yerini mutlaka koruyacaktır ;)

Programın Windows versiyonunun olduğunu da belirteyim. Fakat zannediyorum `cygwin` gerektiriyor. Keşke şunu stand-alone yapsalardı da milletin her türlü mahremiyatını oraya buraya gönderen `getright` vb. muhbir programlardan Windows kullanıcıları da kolaylıkla istifade etselerdi....

Görüşler

0
anonim
himm guzele benziyor, ben su aralar Axel ve Downloader4x kullaniyorum cogunlukla. Axel 18K buyuklukte ve commandlinedan fragmented dl yapiyor, Downloader4x ise malum, Flashget`e GetRight`a ragmet okutan yegane program.... Bu arada Dillo inanilmazmis sagolasin.
0
conan
Sadece bir not: Pavuk wget`ten cok cok eski bir programdir. Simdi geyik gibi olacak ama, hatirlarim 96`larda filan kullaniyordum ben pavuk`u. Tabii o zaman X arabirimi filan yoktu hehe :)
0
m1a2
Seni gidi eski kurt seni :) Valla wget` e o kadar alismisim ki wget`le dogduk buyuduk gibi geliyor bana. Hakliymissin, simdi changelog`lara baktim da soyle, pavuk cok daha eski. Peki nicin wget kadar taninmiyor? Aklima iki sebep geliyor: wget`in saf kan GNU orijinli ve cok daha sade olmasi. `pavuk -h` yaptigimda ekran doluyo masaallah :) pavuk`a nicin alaka gosterdim dersen, kucuk bir otomatizasyon isim var da onun icin. Simdi mesele su: net`te gezinirken bazi sayfalari kaydedeyim istiyorum herke$ler gibi. Fakat malum tembeliz yani. Browser`dan `save as` pek bir zoruma gidiyor. Ben de soyle bir hack icat ettim kendimce. Mozilla` da kaydedilecek sayfayi bookmarklarken (Ctrl-Shift-D) ozel karakter(ler) kullan (<< gibi). Daha sonra (cron vb. bir aracla) wget`i bir script ile bookmark dosyasi uzerinden calistirarak ilgili sayfayi -mumkunse cache`den- ozel bir dizine kaydet ve bunu otomatik olarak bir TOC dosyasina indeksle ki daha sonra bu TOC sayfasindan ulasabileyim (aslinda mesele bundan daha kompleks, burada basitlestirerek anlatiyorum). Yani bir tur offline dokumantasyon. Pavuk bu noktada guzel bir imkan sunuyor. Dosyayi direk netscape veya mozilla cache`inden cache.db`yi okuyarak bulabiliyor (-mozcache_dir switch`i). Yani tek yapman gereken `Ctrl-Shift-D` `<< TOC`a eklenecek title` ve Enter. O yuzden denedim ve diger -tonla- ozelliklerini de cok begendim. Peki bu abuk proje`ye ne oldu dersen, Mozilla`nin son build`lerinde boyle bir cache.db yok ve dolayisiyla basaramadim :( Bu durumda ben de ne yaptim? Calisma mantigini degistirdim. Yani artik hic dosya kaydetmiyorum. Sadece Bookmark. Bildigin uzre bir isi sifir hatayla problemsiz yapmanin tek yolu o isi hic yapmamaktir :))

P.S. Windows`da tam agzima layik boyle bir program vardi aslinda: Net Snippets. Ustelik kayitlarini XML dosyalara yapiyor ve kaydettigin sayfayi hemen orada edit etmene de imkan veriyor ve ayrica sayfanin sadece sectigin kismini da kaydedebiliyor. Fakat sadece IE`de calisiyor ve tabii shareware.
0
conan
hahaha koptum ya! Supersin! :)))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden D?

FZ

C++'nın en büyük ustalarından olan Andrei Alexandrescu, şimdilerde enerjisini Walter Bright tarafından tasarlanmış olan D programlama dilini geliştirmeye harcıyor. Alexandrescu, çeşitli nedenlerle C++'ya eklenemeyen çoğu dil olanağının D'ye eklenmesine yardım ederek, bir anlamda D'yi C++'nın olmayı başaramadığı dil haline getiriyor.

Kendisine özgü heyecanlı tarzını içeren bu yazısında Alexandrescu, D dilinin neden önemli olduğunu ve belki de sizin için de uygun bir dil olabileceğini göstermeye çalışıyor.

RegExPad

auselen

Eğer kadim bir windows kullanıcısı iseniz düzenli ifadeler (regular expressions) konusu size her zaman yabancı gelmiş olabilir. Uygulama geliştirirken (örneğin web uygulamaları) ya da metin işlerken oldukça işinize yarayabilecek bu konuda biraz pratik yapmak için küçük bir kum havuzu ister misiniz?

Firebird v1.5 kararlı sürüm duyuruldu.

anonim

ANSI SQL-92 ve gelişmiş RDBMS özellikleri sunan multiplatform open source veritabanı sunucusu Firebird v1.5 duyuruldu. www.firebirdsql.org

Relink: Temiz Bir Sistem, Temiz Bir Dünya

FZ

Relink her türlü UNIX ve uyumlu sistem üzerinde yazılım paketleriyle boğuşan yazılımcılar, sistem yöneticileri ve kullanıcılar için geliştirilmiştir. Evet bazı paketleme sistemleri iyidir (RPM), bazıları çok iyidir (DEB), bazıları ise değildir. Bazıları, yazılımı kaldırdığınıza ya da güncellediğinizde ortada bir sürü çöplük bırakır. Bazılarının betik dosyaları rezalettir. Bazıları ise kendi içinde bile eski sürümlerle uyumsuzluk gösterir. make uninstall her zaman mükemmel çalışmaz. Bazı kişiler zaten paket yönetim sistemleri ile uğraşmak istemez... Ama üzülmeyin çünkü Relink var, bunalımdaki ruhları içine düştükleri kaostan çıkarmaya aday bir yazılım!

2 Günde İşletim Sistemi Yazabilir Misiniz?

FZ

Programlamaya bir şekilde girmiş hemen herkesin aklından bir ara geçmiş sorulardan biridir, "işletim sistemi nasıl yazılır?". İşletim sistemleri bilgisayar dünyasının en popüler, en gizemli, en çok tartışılan ve piyasayı belirleyen konularından biri olagelmiştir. Kimisine göre basit, kimisine göre karmaşık olan bu işte kavram karmaşası da az değildir, çekirdek ile dağıtımı karıştıranlar mı istersiniz, neyin temel işlevsellik olduğu üstüne sabaha dek tartışanlar mı yoksa hangi donanımların esas alınması ve hangi sürücülerin desteklenmesi gerektiğine dair kavga edenler mi istersiniz... BSD, Solaris, Linux, BeOS, VMS, MS Windows ve daha pek çok geliştirme ekibine bakınca konunun popülaritesini ve karmaşıklığını anlamak mümkündür.

Pekiyi bu konuda birkaç günlük bir çalışma ile işin temellerini öğrenmek mümkün müdür? 2 günde işletim sistemi yazabilir misiniz?