Pavuk???

0
m1a2
Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.
Hatta yorulmayın diye screenshot`larını da vereyim . Yok yok, meraklanmayın, `pavuk` aslında bir command line tool, wget gibi. Fakat GTK ile hazırlanmış olan GUI arabirimi çok güzel doğrusu ve tonla da özelliği var. (Ha bu arada `wget` kullanmaya da devam edeceğiz tabii, scipt`lerdeki yerini mutlaka koruyacaktır ;)

Programın Windows versiyonunun olduğunu da belirteyim. Fakat zannediyorum `cygwin` gerektiriyor. Keşke şunu stand-alone yapsalardı da milletin her türlü mahremiyatını oraya buraya gönderen `getright` vb. muhbir programlardan Windows kullanıcıları da kolaylıkla istifade etselerdi....

Görüşler

0
anonim
himm guzele benziyor, ben su aralar Axel ve Downloader4x kullaniyorum cogunlukla. Axel 18K buyuklukte ve commandlinedan fragmented dl yapiyor, Downloader4x ise malum, Flashget`e GetRight`a ragmet okutan yegane program.... Bu arada Dillo inanilmazmis sagolasin.
0
conan
Sadece bir not: Pavuk wget`ten cok cok eski bir programdir. Simdi geyik gibi olacak ama, hatirlarim 96`larda filan kullaniyordum ben pavuk`u. Tabii o zaman X arabirimi filan yoktu hehe :)
0
m1a2
Seni gidi eski kurt seni :) Valla wget` e o kadar alismisim ki wget`le dogduk buyuduk gibi geliyor bana. Hakliymissin, simdi changelog`lara baktim da soyle, pavuk cok daha eski. Peki nicin wget kadar taninmiyor? Aklima iki sebep geliyor: wget`in saf kan GNU orijinli ve cok daha sade olmasi. `pavuk -h` yaptigimda ekran doluyo masaallah :) pavuk`a nicin alaka gosterdim dersen, kucuk bir otomatizasyon isim var da onun icin. Simdi mesele su: net`te gezinirken bazi sayfalari kaydedeyim istiyorum herke$ler gibi. Fakat malum tembeliz yani. Browser`dan `save as` pek bir zoruma gidiyor. Ben de soyle bir hack icat ettim kendimce. Mozilla` da kaydedilecek sayfayi bookmarklarken (Ctrl-Shift-D) ozel karakter(ler) kullan (<< gibi). Daha sonra (cron vb. bir aracla) wget`i bir script ile bookmark dosyasi uzerinden calistirarak ilgili sayfayi -mumkunse cache`den- ozel bir dizine kaydet ve bunu otomatik olarak bir TOC dosyasina indeksle ki daha sonra bu TOC sayfasindan ulasabileyim (aslinda mesele bundan daha kompleks, burada basitlestirerek anlatiyorum). Yani bir tur offline dokumantasyon. Pavuk bu noktada guzel bir imkan sunuyor. Dosyayi direk netscape veya mozilla cache`inden cache.db`yi okuyarak bulabiliyor (-mozcache_dir switch`i). Yani tek yapman gereken `Ctrl-Shift-D` `<< TOC`a eklenecek title` ve Enter. O yuzden denedim ve diger -tonla- ozelliklerini de cok begendim. Peki bu abuk proje`ye ne oldu dersen, Mozilla`nin son build`lerinde boyle bir cache.db yok ve dolayisiyla basaramadim :( Bu durumda ben de ne yaptim? Calisma mantigini degistirdim. Yani artik hic dosya kaydetmiyorum. Sadece Bookmark. Bildigin uzre bir isi sifir hatayla problemsiz yapmanin tek yolu o isi hic yapmamaktir :))

P.S. Windows`da tam agzima layik boyle bir program vardi aslinda: Net Snippets. Ustelik kayitlarini XML dosyalara yapiyor ve kaydettigin sayfayi hemen orada edit etmene de imkan veriyor ve ayrica sayfanin sadece sectigin kismini da kaydedebiliyor. Fakat sadece IE`de calisiyor ve tabii shareware.
0
conan
hahaha koptum ya! Supersin! :)))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Interbench: Linux Etkileşim Testi

Soulblighter

Daha önce bu haberde Linux çekirdeğindeki performans farklarından ve Intel işlemcilerin Linux çekirdeğinin performansına etkisini ölçen bir projeden bahsetmiştim.

Eğer siz de yeni bir çekirdeğe geçecekseniz veya sisteminizdeki donanımları güncelleyecekseniz ve oluşacak performans farkını merak ediyorsanız Interbench tam size göre...

Design Patterns: Tasarım Şablonları ve Programlama Dillerinin Kötü Yönleri

FZ

Geçen sene Eylül ayında, Volkan Yazıcı programlama dünyasının sıcak konularından biri olan tasarım şablonlarına yani 'design patterns' konusuna değinmişti:

Merhaba, comp.lang.lisp listesinde "This may be a nonsensical question, but I was wondering if it is idiomatic to apply common design patterns to lisp applications." kaşıntısı ile başlayan bir tartışmalar dizisi oldukça ilgimi çekti -- şüphesiz ki bunda bu dönem almaya başladığım Aspect-Oriented Software Development dersinin de etkisi olmuştur -- ve sizin ile oradan çok ufak bir mesajı paylaşmak istedim.


Tasarım Şablonları, nam-ı diğer Design Patterns mevzusu epey bir süredir sıcak konular arasında. Bu gibi durumlarda sık sık karşılaştığımız gibi konu basit bir teknik konu olmaktan çıkıp pek çok yanlış anlamayı, çok çeşitli felsefi bakış açılarını, alakasız yerlere dallanıp budaklanmayı, düpedüz mantıksal hataları, politik ve ekonomik savaşları bünyesinde barındırmaya başlıyor. Acaba neden?

Ch: C/C++ Yorumlayıcısı

Tarık

Ne kadar başarılı olduğu tartışılır fakat C/C++ programlama dillerini kullanarak yorumlanabilir programlar yaratma fikri oldukça ilginç olsa gerek. Zira birçok yorumlanabilir dilin C dilinden esinlenerek geliştirildiğini ama C dilinin yapı itibariyle yerli çalıştırılabilir dosya (native executable) üretmeye daha yatkın olduğunu düşünürsek.

OpenOffice.org'da Türkçe Yazım Denetimi

anonim

Uzun zamandır Türkçe konuşan kullanıcılar arasında OpenOffice.org'un yayılmasının önündeki en önemli engel olarak duran Türkçe yazım denetimi sorunu aşılmış görünüyor. Mehmet D. Akın ve Ahmet A. Akın liderliğindeki Zemberek ekibi tarafından geliştirilen "Zemberek" (eski adıyla tspell) adlı yazım denetimi aracının OpenOffice.org'a entegre edilmesi işlemi tamamlandı. Zemberek'in sitesinden indirilebilen bir OpenOffice.org eklentisi sayesinde Türkçe yazım denetimi yapmak mümkün hale geliyor. Konuyla ilgili olarak Görkem Çetin e-posta listelerine aşağıdaki mesaj gönderdi:

Augmented Reality: Gerçeklik Anlayışımızda Yeni Bir Boyut

FZ

Önce VR vardı yani Virtual Reality, yani Sanal Gerçeklik, kafaya geçirdiğiniz kask ile tamamen bilgisayar tarafından oluşturulmuş dünya gözlerinizin önüne geliyordu. Şimdi ise yeni bir kavramla yüz yüzeyiz, Augmented Reality. Nasıl tercüme edilir doğru düzgün bilmiyorum ama bu kavramla anlatılmak istenen gerçek dünya görüntüleri üzerine bilgisayar grafiklerini bindirmek ve böylece mevcut algılayışınızı çok öteye götürmek.

Tyler Mitchell´in blogunda anlatılanlara bakılacak olursa Avustralyalı araştırmacılar bir hayli aşama kaydetmiş durumdalar. Fiziksel ortamınızda 3B modelleri nasıl yaratıp onlarla oynayabileceğinizi videolarla gösteren Tinmith Technologies sitesine ve benzer bir teknolojinin kullanıldığı Augmented Reality Quake sitesine göz atmakta fayda var.

Düşünsenize bu Avustralyalı amcaların hazırladığı sırt çantasını ve kaskı giyiyorsunuz, sonra terk edilmiş ve tekinsiz bir binada ilerlemeye başlıyorsunuz, her an koridorun köşesinden korkunç bir canavar çıkabilir ya da belki arkadaşınız sizi vurmaya çalışıyor olabilir. Hangisi gerçek, hangisi hayal? Tabii insanlar bunu coğrafi bilgi sistemleri gibi daha faydalı işler için de kullanmayı düşünüyorlar ;-)