30 Saniyede AJAX Öğrenin

0
Soulblighter
Hayır hayır! O ne bir futbol takımı ne de temizlik maddesi. AJAX'ın ne olduğunu bilmiyorsanız üzülmeyin. Daha önce tabi ki FM'de yayınlanan bu habere bakabilir ve AJAX hakkında bilgi alabilirsiniz.

AJAX'ın ne olduğunu bilenler zaten bildiğine, bilmeyenler de artık öğrendiğine göre; şimdi Rasmus'un 30 saniyede AJAX dersi ile bu güzel dili hemen öğrenme zamanı. İyi eğlenceler...

Görüşler

0
FZ
Dil? :o
0
Soulblighter
Evet bravo! Tamam sen öğrenmişsin :)
0
arsenelupin
Şahane. Aynı işin birçok başka şekilde de yapıldığını gördüm ancak bu şekilde çok derli-toplu olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dikkat Edilmesi Gereken 10 Semantik Uygulama

FZ

Web 3.0 ve semantik web laflarını artık FM'de de daha sık duyar hale geldik.

Read / Write Web'deki güncel bir yazı yakından takip edilmesi gereken 10 semantik web uygulamasından bahsediyor. Bunların arasında Hakia, PowerSet ve FreeBase gibi isimler de göze çarpıyor.

Belki de artık ontoloji gibi kavramları öğrenmenin, SPARQL, OWL gibi dilleri kurcalamanın ve AllegroGraph ve TopBraid Composer gibi araçlarla haşır neşir olmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?

Ch: C/C++ Yorumlayıcısının 6.0 Sürümü Duyuruldu.

Tarık

SoftIntegration' un daha evvel şurada tanıtmaya çalıştığımız ürünü Ch: C/C++ Yorumlayıcısı 6.0 sürümüne ulaştı. Bu sürümde gömülü uygulamalarda kullanacağınız yorumlayıcı için hata ayıklama aracı (debugger) ve uygulamalar için çoklu iş parçacığı(multi thread) desteğide beraberinde geliyor.

İşte geleceğin bilgisayarının arayüzü

nehuse

Sun'ın bilgisayar masaüstü ortamı kavramında devrim yaratacak bu yeniliği henüz geliştirme aşamasında.

Bu yeni kavram, iki boyutlu olarak kullandığımız masaüstünün yerine, üç boyutlu, içinde dolaşabildiğimiz, simgelerimizi, pencerelerimizi, nesnelerimizi yerleştirebildiğimiz sanal bir ortam sunuyor.

"Looking Glass" adı verilen bu projenin yalnız Linux sistemler üzerinde çalışan prototipi mevcut. 2004 yılı ortalarında ilk beta sürümün çıkması planlanıyor.

Sun LGP sayfası:
http://wwws.sun.com/software/looking_glass/index.html

Basın toplantısının videosu: (quickTime)
http://webcast-east.sun.com/archives/GSN-1312/GSN-1312_forjds.mov

SystemImager ile Linux'unuzu kopyalayın

Soulblighter

SystemImager, Linux kurulumlarını, yazılım ve veri paylaşımlarını, ayar değişimlerini ve güncellemeleri otomatik hale getiren bir uygulama.

Windows İçin Muhasebeci

muhasebeci

Bir süredir gelişimi açık kaynak kodlu olarak devam eden muhasebeci artık windows altında da çalışmaktadır. Gelişimine başladığından beri GTK+ grafik kütüphanesinin yanında GNOME kütüphanesi de kullandığından sadece GNU/Linux altında çalışan program, kaynak kodlarında düzenleme yapılarak GNOME kütüphanesinden arındırılmıştır.