C-Kodunda Güvenlik Açıklarını Bulan Program

0
sundance
Freshmeat`de bulduğumuz ganimetlere bir yenisi eklendi. Flawfinder

Python ile yazılmış olan bu program C kodundaki, muhtemel buffer overflow problemlerini tespit etmekte ve bunları tehlike derecelerine göre sıralayıp raporlamakta.

Şu an için Unix sistemlerde çalışan bu program, Python tabanlı olduğundan çok kolaylıkla Windows`a uyumlu hale getirilebiliyor.

Görüşler

0
FZ
Yoğun olarak C/C++ dillerinde profesyonel program geliştirenlerin PC-lint ve FlexeLint ürünlerini geliştiren Gimpel Software sitesine bakmalarında fayda var. Tüm zamanların en istikrarlı şekilde reklamı yapılan yazılım ürünlerinden biri olan bu kaynak kodu analiz etme yazılımının reklam şekli, her ay bir adet kısa bir C/C++ programını sunmak ve bu programın içine, programın derlenmesini engellemeyecek ancak çalışma esnasında ciddi probleme yol açabilecek küçük hatalar (mesela bunun gibi) serpiştirmek. Sonra da C/C++ bilgisine güvenenler hatayı bulmaya çalışıyorlar ya da gidip hata arşivine bakıyorlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yerli montaj IRC (Chat) SERVER

anonim

Yıllarca yabancı yazılım geliştiricilerin geliştirdiği irc serverlar kullanıldı, ama artık Türk yazılım geliştirici 4 gencin geliştirdiği TR-IRCD adında bir irc (chat) yazılımı var. TRIRCD bir IRC deamon`u ve IRC servislerini (NickServ, ChanServ, OperServ) içeren bir paketten oluşuyor. Paket Bahamut ve IRCServices adında açık kodlu paketler temel alınarak geliştirilmiş. Detaylı bilgi için tr-ircd.sourceforge.net/

Windowsçular için Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar

FZ

Bir grup cesur adam demiş ki "GNU/Linux ile haşır neşir olanlar zaten açık kodlu yazılım, özgür yazılım nedir ne değildir biliyor, biz MS Windows kullananları hedefleyerek şöyle ortaya karışık bir güzellik yapalım adını da TheOpenCD projesi koyalım."

Evet, aynen böyle demişler ve binbir değişik yerden download edebileceğiniz bir CD hazırlamışlar bunun içine de masaüstü kullanıcısını hedefleyerek OpenOffice.org, DictInstall, AbiWord, Beonex Communicator, FileZilla, Putty, WinVNC, XChat, Audacity, CDex,7-Zip, NetTime, Win Privacy Tray, Sokoban YASC 1.53, Celestia gibi yazılımları koymuşlar.

CD'de söz konusu yazılımlara ek olarak açık kaynak kodlu yazılım felsefesi ile ilgili makaleler ve başka bilgiler de mevcut.

ÖNEMLİ UYARI : `Bios Logosunu Değiştirelim´ Makalesi Hakkında

crematorium

Geçenlerde yazdığım ve FZ arkadaşımızın da duyurduğu Bios Logosunu Değiştirelim makalesi hakkında önemli bir uyarı yapmam gerekiyor.

Kendi makinamda Logo'mu zaten değiştirmiştim. Dün gece logodan sıkıldım ve yeniden değiştirmek istedim. Büyük bir hata yaparak daha önceden içine Logo yüklediğim "Bios Binary" dosyamın üzerine tekrardan bir logo attım ve AWDFLASH ile `flash´ladım. Makinayı yeniden başlattığımda maalesef Bios'umun elimde kaldığını farkettim. Şimdi gelelim uyarıya:

Türkçe GPL Wiki Yazılımı: Wiksis

anonim

2004'ün başında WYSIWYG editörlü Türkçe CMS yazılımı Websis'i GPL lisansı ile çıkaran CyrocomGPL'D den yepyeni bir program daha: Wiksis

"Wiki ne demek?" sorusuna kısaca "herkesin bir site üzerinde kolayca ve giriş yapmaksızın içerik oluşturması" (bazı wikiler giriş ister)diye cevap verebiliriz...

Javacılar İşleri Neden Zorlaştırıyor? (Ya da Perl, Haskell ve Lisp Üstüne)

FZ

Değerli FM üyelerinden ve editörlerinden Recai Oktaş ile programlama dilleri üzerine yazışırken bazı enteresan yazılarla karşılaştım. Konu dillerin bir araç olarak kullanımından bir kültür olarak nasıl bir bakış açısı sunduklarına geldi.

Söz gelimi 5 yılı aşkın süredir Java kodlayan, Java ile ilgili 2 kitabı bulunan ve Jakarta Struts projesinde aktif katılımcı olan James Turner'ın Why Do Java Developers Like to Make Things So Hard? başlıklı yazısı ilk paragraftaki duruma güzel bir örnek teşkil ediyordu. Turner kendince basit olan bir işi, FTP ile dosya yollamayı şifreli hale getirme işini Java ile yapmaya çalışmış ve ciddi bir karmaşa ile karşılaşmıştı. Aynı işi daha az deneyimli olduğu Perl ile yapmaya kalktığında ise...