C-Kodunda Güvenlik Açıklarını Bulan Program

0
sundance
Freshmeat`de bulduğumuz ganimetlere bir yenisi eklendi. Flawfinder

Python ile yazılmış olan bu program C kodundaki, muhtemel buffer overflow problemlerini tespit etmekte ve bunları tehlike derecelerine göre sıralayıp raporlamakta.

Şu an için Unix sistemlerde çalışan bu program, Python tabanlı olduğundan çok kolaylıkla Windows`a uyumlu hale getirilebiliyor.

Görüşler

0
FZ
Yoğun olarak C/C++ dillerinde profesyonel program geliştirenlerin PC-lint ve FlexeLint ürünlerini geliştiren Gimpel Software sitesine bakmalarında fayda var. Tüm zamanların en istikrarlı şekilde reklamı yapılan yazılım ürünlerinden biri olan bu kaynak kodu analiz etme yazılımının reklam şekli, her ay bir adet kısa bir C/C++ programını sunmak ve bu programın içine, programın derlenmesini engellemeyecek ancak çalışma esnasında ciddi probleme yol açabilecek küçük hatalar (mesela bunun gibi) serpiştirmek. Sonra da C/C++ bilgisine güvenenler hatayı bulmaya çalışıyorlar ya da gidip hata arşivine bakıyorlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dil Hatası Yapanları Engerek 0.1 Isırıyor Dikkatli Olun!

FZ

Ali Alphan Bayazıt'ın duyurduğuna göre özgür Türkçe yazım denetçisi engerek, Debian GNU/Linux paketiyle beraber piyasaya çıktı. Bu sürüm, muhtemel gelecek sürümler gibi Zemberek kütüphanesinin gcj dostu bir çeşidini kullanıyor.

Kurulum detaylarını buradan öğrenmek mümkün. Alphan Bayazıt, engerek sistemini Emacs, Kate, Kedit, KOffice ve Konqueror ile denediğini, sonuçtan memnun kaldığını belirtiyor.

Kendisine teşekkür ediyor ve yazılımını acımasızca test edip hata raporuna boğmak için hep birlikte kolları sıvıyoruz (yapıyoruz değil mi? ;-)

Az bilinen bir işletim sistemi: Plan 9

misafir

Bell laboratuvarlarının bilgisayar dünyasına katkısı UNIX(TM) ve C dilinden ibaret değil. İlk kez 1993'te dağıtılan ve 2002'de bir özgür yazılım lisansına kavuşan Plan 9 işletim sistemi de bu katkılardan biri.

Türkçe GPL Wiki Yazılımı: Wiksis

anonim

2004'ün başında WYSIWYG editörlü Türkçe CMS yazılımı Websis'i GPL lisansı ile çıkaran CyrocomGPL'D den yepyeni bir program daha: Wiksis

"Wiki ne demek?" sorusuna kısaca "herkesin bir site üzerinde kolayca ve giriş yapmaksızın içerik oluşturması" (bazı wikiler giriş ister)diye cevap verebiliriz...

C++ : `Standard Library´nin Ötesine Geçin

FZ

C++ programlama dilinde ustalaştıktan sonra çoğu programcının yaptığı ilk iş nedir? Standart fonksiyon kitaplığının dışındaki fonksiyon kitaplıklarını öğrenmek. Elbette standart C++ fonksiyon kitaplığının içinde karakter dizisi fonksiyonları, G/Ç kanalları, `container´lar, öteleyiciler (iterators), algoritmalar, vs. mevcuttur ancak modern programlama dünyasında en çok kullanılan kavramlar standart olarak gelmez: ağ programlama, GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü), eşzamanlılık, vs.

C++ in a Nutshell kitabının yazarı Ray Lischner, Blitz++, MTL (Matrix Template Library), ACE (Adaptive Communication Environment), Loki ve Boost gibi kitaplıkları ele aldığı bu yazısında C++ programcısının verimliliğini artırabilecek önemli noktalara dikkat çekiyor.

PMX: Pixel Mixer

lazarus

PMX, bir grafik canlandırma , kompozisyon (motion graphics) yazılımıdır. Prensip olarak Adobe Photoshop benzeri katmanlı (layered) grafikler üzerinde çalışır.