Turquaz

0
qorkem
Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımıdır. Piyasada bulunan programların network sorunları, kısıtlayıcı lisansları, kullanıcı istekleri doğrultusunda yeterli gelişimi göstermemesi ve GNU/Linux işletim sistemi üzerinde çalışmaması sebebiyle yazılmıştır. Gelişimi turquaz ekibi tarafından sourceforge.net sitesinde yapılmakta.
Programı download bölümünden indirebilir, yardım sayfasından gerekli dökümanlara ulaşıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Turquaz'ı diğer programlardan ayıran özellikleri okuyun.
Lisans sözlesmesine ulaşın.

Görüşler

0
irresistible
Ulkemde bu gibi seylerin yapilmasi govsumuzu kabartiyor.
Tum emegi gecenlere tesekkurler.
0
FZ
Bir günde iki farklı ve Linux tabanlı muhasebe yazılımı ha! Vay canına! ;-) Hareketlilik diye buna derim.

Bir de istatistik verilse güzel olur, hangi işletmeler, ne zamandan beri bu uygulamaları kullanıyorlar falan, tabii yani bir kısım işletme hiç haber vermeden de alıp kullanabilir ama en azından destek talebinde bulunanlara bakarak kabaca bir istatistik çıkarılabilir diye düşünüyorum.
0
386-DX
bu çaba boşa gideceğe benzer.. tamamen emin olmasam da bildiğim kadarıyla muhasebe programlarının resmen kullanılabilmesi için maliye bakanlığı'nın onayından geçmesi ve onlar tarafından denetlenmeye izin verecek belli backdoorvari özelliklerin eklenmesi gerekiyor..
0
Challenger
Nasıl yani? Bu nasıl bir zihniyet ya? Olabilir mi böyle bir şey?

Ben bir ERP projesinde çalışıyorum ve böyle bir şeyi ilk defa duydum. Emin olmadığınızı söylemişsiniz, bu işin aslı astarını bilen biri var mı? Gerçekten var mı böyle bir şey?
0
FZ
Tamamen emin olmadan böyle hassas noktalarda bu tür iddialarda bulunmamanızda fayda var.
0
huseyin
Turquaz Muhasebe Programinin 0.4.2 alpha4 sürümü cikti.
download adresi
http://www.turquaz.com/download.php [www.turquaz.com]

BETA versiyonuna ulasmadan disaridaki sitelerde duyurmayacaktik. Siz yabanci degilsiniz :)

birkac tane firma programi kullanmaya basladi. Siz de ozgur sirketler arasina katilin ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL 8.1 duyuruldu!

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.1 sürümü bugün duyuruldu.

Ayrıntılı Türkçe basın bültenine buradan ulaşabilirsiniz.

300 YTL Ödüllü Metin Seslendirme Programı Yarışması

anonim

www.delphiturk.com sitesinden alıntılanmıştır :

Merhaba,

Uzun süredir Delphi ile ilgilenen ve DelphiTurk' ün kıdemli bir üyesi olarak bir program yarışması başlatmak istiyorum. ( Bu fikrimi sitenin kurucusu sayın Tansu TÜRKOĞLU Bey’ le paylaştığımda oldukça sıcak karşıladı ve yarışma için -gerektiğinde- destek verebileceklerini bildirdi. )

Yeni ve eski birçok programlama meraklısının takip ettiği sitemizde böyle bir yarışmanın mütevazi ödülünün şimdilik 300 ytl. Ödül küçük ama duyuru yapılınca katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar çıkabilir diye düşündüm. Belki güzel bir başlangıç olur.

Watcom C/C++ Artık Açık

FZ

Bir zamanların efsanevi C/C++ derleyicisi Watcom C/C++ da artık açık kaynak kodlu.

Aynı zamanda bir Fortran derleyicisi de içeren projedeki yazılımları bu adresten serbestçe çekebilir ve DOS, Windows 9x, NT, Win2000, Win XP işletim sistemleri üzerinde kullanıp programlarınızı derleyebilirsiniz.

"Open Watcom" projesi yürütücülerinin hedefleri arasında derleyiciyi en kısa süre içinde GNU/Linux ve FreeBSD işletim sistemlerine de aktarmak yer alıyor.

DOS: Henüz Ölmedi!

FZ

DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.

Özgür Dünya ve Müzik Eğitimi: GNU Solfege

FZ

Son kiii üç dört!

GNU Solfege, GNU/Linux ve MS Windows sistemler üzerinde çalışan bir solfej ve kulak eğitimi yazılımı.

Melodik ve armonik aralıklarını tanımak, aralık boylarını kıyaslamak, bilgisayarın gösterdiği aralıkları söylemek, akorları tanımak, akorları söylemek gibi konularda kullanıcıyı eğitmeyi amaçlayan program sonsuz sabırlı bir müzik eğitmeni olarak görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Yazılımın dokümantasyonunu okuyup daha çok bilgi sahibi olabilir, ekran görüntülerine bakabilir ya da UNIX Review dergisinden Marcel Gagné'nin GNU Solfege eleştirisine göz atabilirsiniz.