Turquaz

0
qorkem
Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımıdır. Piyasada bulunan programların network sorunları, kısıtlayıcı lisansları, kullanıcı istekleri doğrultusunda yeterli gelişimi göstermemesi ve GNU/Linux işletim sistemi üzerinde çalışmaması sebebiyle yazılmıştır. Gelişimi turquaz ekibi tarafından sourceforge.net sitesinde yapılmakta.
Programı download bölümünden indirebilir, yardım sayfasından gerekli dökümanlara ulaşıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Turquaz'ı diğer programlardan ayıran özellikleri okuyun.
Lisans sözlesmesine ulaşın.

Görüşler

0
irresistible
Ulkemde bu gibi seylerin yapilmasi govsumuzu kabartiyor.
Tum emegi gecenlere tesekkurler.
0
FZ
Bir günde iki farklı ve Linux tabanlı muhasebe yazılımı ha! Vay canına! ;-) Hareketlilik diye buna derim.

Bir de istatistik verilse güzel olur, hangi işletmeler, ne zamandan beri bu uygulamaları kullanıyorlar falan, tabii yani bir kısım işletme hiç haber vermeden de alıp kullanabilir ama en azından destek talebinde bulunanlara bakarak kabaca bir istatistik çıkarılabilir diye düşünüyorum.
0
386-DX
bu çaba boşa gideceğe benzer.. tamamen emin olmasam da bildiğim kadarıyla muhasebe programlarının resmen kullanılabilmesi için maliye bakanlığı'nın onayından geçmesi ve onlar tarafından denetlenmeye izin verecek belli backdoorvari özelliklerin eklenmesi gerekiyor..
0
Challenger
Nasıl yani? Bu nasıl bir zihniyet ya? Olabilir mi böyle bir şey?

Ben bir ERP projesinde çalışıyorum ve böyle bir şeyi ilk defa duydum. Emin olmadığınızı söylemişsiniz, bu işin aslı astarını bilen biri var mı? Gerçekten var mı böyle bir şey?
0
FZ
Tamamen emin olmadan böyle hassas noktalarda bu tür iddialarda bulunmamanızda fayda var.
0
huseyin
Turquaz Muhasebe Programinin 0.4.2 alpha4 sürümü cikti.
download adresi
http://www.turquaz.com/download.php [www.turquaz.com]

BETA versiyonuna ulasmadan disaridaki sitelerde duyurmayacaktik. Siz yabanci degilsiniz :)

birkac tane firma programi kullanmaya basladi. Siz de ozgur sirketler arasina katilin ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Bilimleri Eğitimi ve Birleştirici Dil

cayfer

slashdot'da gördüğüm bir kitap kritiğinden esinlenerek Birleştirici Dil'in (Assembly dili) bilişimci eğitimindeki yerini tartışmaya açmak istiyorum

Yerli montaj IRC (Chat) SERVER

anonim

Yıllarca yabancı yazılım geliştiricilerin geliştirdiği irc serverlar kullanıldı, ama artık Türk yazılım geliştirici 4 gencin geliştirdiği TR-IRCD adında bir irc (chat) yazılımı var. TRIRCD bir IRC deamon`u ve IRC servislerini (NickServ, ChanServ, OperServ) içeren bir paketten oluşuyor. Paket Bahamut ve IRCServices adında açık kodlu paketler temel alınarak geliştirilmiş. Detaylı bilgi için tr-ircd.sourceforge.net/

PHP Dilinin Yaratıcılarından Zeev Suraski Türkiye'ye Geliyor

sidarsahin

Zend'in kurucu ortaklarindan Zeev Suraski ve yine PHP dilinin geliştiricilerinden Derick Rethans, Türkiye'ye geliyor. Web programcılarını biraraya getirmeyi amaçlayan 24 Ocak'da düzenlenecek etkinlikte yer kısıtlı, hemen kaydınızı yaptırın.

Yapay Zekâ ve Müzik Üstüne

FZ

Bu makale sizi müzik ve yapay zekâ alanlarının arakesitinde kısa bir yolculuğa çıkaracaktır. Uygulamalar, yöntemler ve algoritmalar kısaca sunulacak ve tarihsel gelişim ele alınacaktır. Makale içindeki bağları verilmiş olan örnek müzik dosyaları ve videoları, günümüzde varılan noktaya dair ipuçları içermektedir.

Makale, 2004-2005 eğitim dönemi, güz yarıyılında, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Müh. yüksek lisansı programında Doç. Dr. Levent Akın tarafından verilmiş olan Principles Of Artificial Intelligence (Yapay Zekâ Prensipleri) dersi için bir literatür taraması (literature survey report) olarak hazırlanmış olan makalenin Türk diline çevrilmiş, kısaltılmış ve düzenlenmiş halidir. Makalenin hazırlanmasında eleştirileri ile bana destek veren kardeşim Ergin Sevinç'e, Bülent Murtezaoğlu'na ve comp.ai sakinlerine teşekkürü bir borç bilirim. Makalenin orjinali http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=ai-music.html adresindedir.

Relink: Temiz Bir Sistem, Temiz Bir Dünya

FZ

Relink her türlü UNIX ve uyumlu sistem üzerinde yazılım paketleriyle boğuşan yazılımcılar, sistem yöneticileri ve kullanıcılar için geliştirilmiştir. Evet bazı paketleme sistemleri iyidir (RPM), bazıları çok iyidir (DEB), bazıları ise değildir. Bazıları, yazılımı kaldırdığınıza ya da güncellediğinizde ortada bir sürü çöplük bırakır. Bazılarının betik dosyaları rezalettir. Bazıları ise kendi içinde bile eski sürümlerle uyumsuzluk gösterir. make uninstall her zaman mükemmel çalışmaz. Bazı kişiler zaten paket yönetim sistemleri ile uğraşmak istemez... Ama üzülmeyin çünkü Relink var, bunalımdaki ruhları içine düştükleri kaostan çıkarmaya aday bir yazılım!