Flash 10 son beta versiyonu (Astro) yeni linux özellikleriyle birlikte çıktı

0
ersin2k
Geçtiğimiz ay Adobe Flash Player in 10ncu sürümü Windows yanında Mac OS X ve Linux için aynı anda yayınlandı. Bu beta sürümü yeni 3D efektler, geliştirilmiş metin düzeni, geliştirimiş API ve görsel performans güçlendirmeleri eklemişti. Bugün Adobe Flash player 10 için yeni bir beta daha çıkarttı.ASTRO adlı bu versiyonda linux için penceresiz "wmode" , web kameraları için Video4Linux 2 (V4L2) desteği, yeni dil desteği (Türkçe artık var), arttırılmış hız ve güçlendirilmiş stabilite sunuyor. Ancak henüz 64 bit versiyonu yok.



Flash Player 'ın en son versiyonunu bu linkten indirebilirsiniz.

Kaynak: http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NjU2NQ
http://blogs.adobe.com/penguin.swf/2008/07/turkish_localization_also_wmod_1.html

Görüşler

0
mos
yanlış mı yorumluyorum, yoksa bu artık flash sayfalara girerken "acaba sorunsuz açılacak mı?" demeyeceğimiz anlamına mı geliyor?

0
jpc
Pek zannetmiyorum. Ben her sürümde aynı sorunla karşılaşıyorum ve bunun düzeleceği konusunda da pek ümitli değilim.
0
tongucyumruk
wmode mevzusu bu sorunu çözüyor.
0
jpc
Biraz daha açabilir misiniz?
0
gilan
yukarıdaki arkadaşın dediği doğru. Flash'ın bu sürüme kadar olan versiyonlarında "wmode" denilen özellik yoktu. bu betayla beraber o da geldi. Artık aşağıya açılır menüler flash objelerin arkasında kalmıycaklar. Biz de hem tasarımda hem de kullanım da rahat edeceğiz. Ben en son betayı denedim. Gayet güzel çalışıyor. Ancak bazı sitelerde flash versiyonu ile ilgili sıkıntı çıkıyor. Tekrar flash 9'a dönmek zorunda kaldım.
0
tongucyumruk
Flash animasyonlarının görüntülenmesi esnasında kullanılabilen 3 mod var. Windowed, Windowless/Transparent ve Windowless/Opaque. Windowed olduğunda klasik alışık olduğumuz sorun ortaya çıkıyor. Windowless modlar bu sorunları çözüyor fakat şu ana kadar GNU/Linux altında desteklenmiyordu. Artık destekleniyor.
0
jpc
Benim Flash Player ile ilgili iki sorunum vardı, biri sizin bahsettiğiniz sorun, diğeri ise Flash uygulamaları olan sayfalarda browserın donması sorunu. Dün Flash Player 10'u kurdum, ilk soruna çare olsa da ikinci sorun aynen devam ediyordu. Ayrıca sayfaların açılış süresi bayağı uzamıştı. Dolayısıyla yeniden 9. sürüme geçtim.
0
realist
Ben de uzun süre çektim bu derdi. Şu anda Ubuntu 8.04, Firefox 3.0 ve Adobe Flash 9.0r124 çok sağlıklı çalışıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

0x7D3, Perl, NTP, vs.

FZ

Yeni yılda FM için yazacağım ilk makaleye başlamadan önce tüm okurlara ve katılımcılara barış dolu bir ömür diliyorum.

Bilen bilir zaman konusunda biraz hassasımdır. Hayır yani aşırı değil ama benimle "adama bak, ofisteki PC saatini California'daki bir atom saatine göre senkronize ediyor, deli midir nedir?" şeklinde dalga geçilmesine yol açacak kadar hassasım :).

Ch: C/C++ Yorumlayıcısının 6.0 Sürümü Duyuruldu.

Tarık

SoftIntegration' un daha evvel şurada tanıtmaya çalıştığımız ürünü Ch: C/C++ Yorumlayıcısı 6.0 sürümüne ulaştı. Bu sürümde gömülü uygulamalarda kullanacağınız yorumlayıcı için hata ayıklama aracı (debugger) ve uygulamalar için çoklu iş parçacığı(multi thread) desteğide beraberinde geliyor.

Midnight Commander v4.6

m1a2

Emektar dost Midnight Commander`dan (MC) sonunda yeni haberler gelmeye başladı. Miguel Icaza`nın GNOME`a kayması ve şu Mono işiyle kendisini fazlaca meşgul etmesinden sonra gelişmesi önemli ölçüde duran MC çok uzun süre v4.55`de asılı kalmıştı. Tam ümidi kesmişken başını Pavel Roskin`in çektiği yeni bir geliştirici grubu olayı ele aldı ve üst üste yapılan release`lerle v4.6 ufukta gözüktü. En son mc-4.6pre3 geçen hafta duyurulduktan sonra final sürümün büyük bir aksilik olmazsa bu ay sonuna yetişmesi bekleniyor.

Skype'ye Bir Rakip Daha: OpenWengo

Soulblighter

Daha önce FM'de Skype'ye rakip: Gizmo Projesi başlıklı haberde Gizmo Projesi'nden bahsedilmişti. Şimdi açık kaynak bir alternatif daha var: OpenWengo

OpenBSD 3.1 Çıktı!

Wookiert

Default kurulum yapıldığında bile en güvenli işletim sistemlerinden biri olan OpenBSD 3.1 sürümüyle planlanan tarihte hayranlarına kavuştu.

Kriptografi konusunda tam teşekküllü -ve yasal- bir sisteme sahip olarak gelmesi de OpenBSD'nin en çok tercih edilme sebeplerinden. İsteyenler hemen yansılardan birinden download'a başlayabilir.

Bu arada bootable cd yapmak için .iso dosyaları arayanlar biraz hayal kırıklığına uğrayacak, çünkü resmi cdleri daha çok satılması için bootable iso'ları online olarak konulmamış. Yine de dağıtımda gelen cdrom31.fs dosyasını floppy image olarak gösterip cd'nizi bootable yapmanız mümkün.