Knowlan: Ağınız Kontrolünüzde

0
FZ
Knowlan, ARP protokolunu kullanan yerel ag IP ve MAC adresi tarayicidir. Knowlan, kodun daha kolay tasinabilmesi icin libpcap ve libnet kutuphanelerini kullanarak yazildi.

Knowlan, yerel agdaki erisilebilen (acik) bilgisayar' larin IP adreslerini ve MAC adreslerini yerel agdaki butun ip adreslerine bir kereye mahsus ARP REQUEST paketi atma ve ARP REPLY paketi gonderen bilgisayarlarin IP ve MAC adreslerini kullaniciya sunma seklinde calismaktadir.
Knowlan 1.0-RELEASE'de yeni eklenen ozellikler asagidaki gibidir:

-Knowlan 1.0-RELEASE'de libnet 1.1 destegi eklendi. Eksi surum Knowlan'da libnet 1.0 kullaniyordu. Libnet 1.1 eklenmesiyle her iki kutuphane versiyonunda da calisabilmektedir.

-Knowlan 1.0-RELEASE'de fork sistem cagrilari kaldirildi. Onun yerine daha kullanisli ve sistemi daha az yoran thread sistemi kullanildi.

Knowlan 1.0-RELEASE'nin kaynak kodlarina, http://www.enderunix.org/knowlan adresinden ulasabilirsiniz.

Knowlan ile ilgili sorularinizi/sorunlarinizi halil at enderunix nokta org veya staff at enderunix nokta org adresine gonderebilirsiniz. Halil Demirezen

Görüşler

0
FZ
Ufaktan FreshMeat tadını yakalıyor muyuz ne ;-)
0
tongucyumruk
Keşke MAC ID'lerine bakarak Ethernet kartının marka/modelini falan da gösterseydi... Gerçi ufak bir Sed betiği + Ethernet üreticilerinin MAC'lerini içeren bir dosya yeterli ama olsun...
0
Soulblighter
http://www.coffer.com/mac_find

İşini görür mü üstad? Bunla idare ediver şimdilik :)
0
malkocoglu_3
Konuyla uzaktan alakali olsa da; Bir sorum (ve belki yorumum) var.

TR'de pek cok (buyuk) sirkette hala masaustu bilgisayarlarinda sirket ici aga baglanmak icin statik IP kullanildigini gordum. Soru: DHCP'nin daha iyi yerel aga baglanma yolu oldugu dogru mudur? Eger oyleyse, bir DHCP server kurmak ne kadar zordur ki, bu baba sirketlerde calisan admin'ler bu ise yeltenmiyorlar? Cunku durum ABD'de tam tersi; hicbir admin statik IP kulanmiyor. Insanlar DHCP'nin ne oldugundan mi habersiz? Yorumunuz nedir?
0
honal
Genelde gordugum sistem yoneticilerinin DHCP konusunda yeterli bilgiye sahip olmamasi ve DHCP'den cekinmesi. "Neme lazim abi, yarin karistirir ortaligi duzeltemeyiz " dusuncesi var biraz.
0
anonim
Sorunuzun cevabı ortama ve kullanılan network host sayısına gore degisir. DHCP server ile dagıtılan IPler, ag kartlarının hepsinin birden anlık network ayar degisikliklerinin en hızlı sekilde yapılmasına olanak verir. Yani networkunuzde subnet e ait ip lerin degistirilmesinden tutun gateway, DNS, WIN server degisikliklerine kadar hersey DHCP ile otomatik olarak yapılabilir. Belli IT teknisyeni/kullanıcı(ideal 50 kullanıcıya bir teknisyen) oranları dısında yukarıda belirttigim network ayarlarını birer birer elle degistirmek imkaansıza yakın derecede zordur.

Sizin karsılastıgınız ornekler icin TRde niye US de nie boyle sorusu nu tam olarak cevaplamak cok zor. Cesitli motivasyonlar(ve demotivasyonlar) sozkonusu olarabilir. Aklıma gelen ilk olası sebep TR deki sirket agların ve teknolojik altyapının IPleri gibi statik oldugudur :) Bu IT yatırımlarının az oldugu gibi bir sanuca dahi gidebilir.

Yorumunuza yaptıgım yoruma madem basladım, guvenlige deginmeden gecemeyecegim :)

Networklerde DHCP kullanmamanın, network ayarlarin statik olması durumundan daha guvenli oldugunu idda eden sistem yoneticileri var. Onlara gore duvardaki network soketine kablo takıldıktan sonra DHCP sayesinde insanların IP ve diger bilgileri alması son derece sakıncalı. Yani elle tanıtılmıs network ayarlarını daha guvenli buluyorlar...

Benim gorusum genel olarak IP protokolunun guvenlik acısından son derece zayıf oldugudur. Hicbir kullanıcı dogrulama sistemi protokolun su andaki evrensel halinde yoktur. DHCP onune gelen makinaya IP ve diger bilgileri anında verdigi bir gercektir, ancak istekli ve bilgili bir izinsiz kullanıcının onune hic kimsenin gecemeyecegi de daha acı bir gercektir. Cesitli yontemlerle(educated guessing, social engineering, network sniff ilk aklıma gelenler) dogru bilgileri elde etmek mumkundur.

Bu asamada IT platformları uzerine kurulmus diger control mekanizmalarının olup olmadıgı, bunların ne derece isabetli sonuclar verecek sekilde yonetildikleri ve ayarlandıkları onem kazanır. Piyasadaki HDS(host detection system) sistemleri otomatik cozumler sunsa da tek basına ag bekciligi yapmaları beklenmemelidir.
0
kesken
Sizin karsılastıgınız ornekler icin TRde niye US de nie boyle sorusu nu tam olarak cevaplamak cok zor.

bu sorunun cevabi, "niye insanlar bisikletlerini US'te sokakta birakabiliyorlar da TR'de birakamiyorlar?" sorusunun cevabiyla ayni olabilir mi?

Networklerde DHCP kullanmamanın, network ayarlarin statik olması durumundan daha guvenli oldugunu idda eden sistem yoneticileri var. Onlara gore duvardaki network soketine kablo takıldıktan sonra DHCP sayesinde insanların IP ve diger bilgileri alması son derece sakıncalı. Yani elle tanıtılmıs network ayarlarını daha guvenli buluyorlar...

dusunce tarziyla hareket eden TR'deki bir sistem yoneticisinin, "Her an dhcp'den anlayan bir deli-kanli gelip, sistemime dalabilir" paronayasina sahip olma olasigi US'deki ayni dusunce tarzindaki meslektasina oranla daha mi fazla acaba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Logo'nun 40. Yılı ve StarLogo TNG: The Next Generation

FZ

40 sene önce bu günlerde Lisp dilinden türetilen LOGO dili özellikle gençlere geometri ve bilgisayar kodlama yeteneklerinin kolayca kazandırılması için tasarlanmıştı. LOGO programlama dili pek çok nesildeki çocuğun ilk bilgisayar deneyimi olmuş pek çok okulda kullanılmıştı. Slashdot ve WIRED'ın 40. yıl haberleri geçtiği günlerde MIT'deki StarLogo ekibi de StarLogo TNG: The Next Generation Beta 1'i duyurdu.

yarin(bugun(dun))

arikan

Google API, Yahoo API, Amazon API, Ebay API v.s. v.s. son bir kac yilda bu "is modeli" burda orda hemen belirdi. Iyi web servis yeni is yaratiyor. Amazon API Amazon uzerinden kitap satan binlerce kucuk kitapci yaratti. Bu yeni bir cesit elektrik satmak gibi, sistemi fise tak is yapmaya basla. "Object-oriented software" baska bir bicimde gercege donusmeye basliyor...

Truva Linux 1.0 RC2 Hazır

atlantis

Türkçe İşletim Sistemi Projesi olan Truva Linux'un 3. deneme sürümü olan Truva Linux 1.0 RC2 download sunuldu.

Uzun süredir yapılan altyapı çalışmaları sonunda meyvesini vermeye başlamıştır. Artık kendi paketlerimizi kolayca hazırlamamıza yardım edecek olan sistem oturmak üzeredir. Tek bir betik yardımı ile programa ait kaynak kodlar indiriliyor, derleniyor ve paket hazırlanıyor. Bu sisteme göre düzenlenen paketler yazılım depolarımız aracılığı ile sizlere ulaştırılacaktır. Bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz sistem ile normal bir kullanıcı da istediği zaman kendi paketlerini hazırlayabilecektir.

Kayıtsız kalmayın!

zekzekus

Sevgili OpenOffice.org ve OpenDocument destekçisi;

Microsoft'u engelleyin!Tüm dünyada OOXML (OOXML'e Hayır) dilekçesi 70.000'i aşkın insan tarafından desteklendi. OOXML (Office Open XML)'i etkileme çabamız şimdiye kadar şaşırtıcı bir başarı elde etti. Sorunları çözmek için şubatta Cenevre'de yapılacak olan "Ballot Çözüm Toplantısı" (Ballot Resolution Meeting) kadar 100.000 imza toplamayı hedefliyoruz.

PHP Dilinin Yaratıcılarından Zeev Suraski Türkiye'ye Geliyor

sidarsahin

Zend'in kurucu ortaklarindan Zeev Suraski ve yine PHP dilinin geliştiricilerinden Derick Rethans, Türkiye'ye geliyor. Web programcılarını biraraya getirmeyi amaçlayan 24 Ocak'da düzenlenecek etkinlikte yer kısıtlı, hemen kaydınızı yaptırın.