Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

0
FZ
Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

Görüşler

0
ahmetaa
Open Solaris tabanli bir de calisir CD var, Belenix. http://belenix.sarovar.org/
0
yilmaz
valla solaris gibi bir nimetten faydalanma fırsatları var. sevinmeleri lazım bence. hatta google bile girer bu işe.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sinir test eden yazılımlar ve eklentiler

iozeren

Kullanıcıların sinirlerini test eden yazılımlarla ve eklentilerle hiç alakasız kişilerin bile karşılaşması olası. Ben de her seferinde istemediğim ama sürekli önüme çıkan "yok bu programın güncellemesi geldi kurayım mı?", "Ben Java'yı kuracağım ama yanında Yahoo Toolbar'da kurayım. Java ile alakası yok ama belki işine yarar" tarzı uyarı ve arkandan çalışan gıcık eklentilerin başı çekenleri.
ZDNet Bağlantısı

Palm için miniGL sürücüsü

redogre

http://www.dsbox.com/minigl.html adresinde Palm için OpenGL projesi ile ilgili bilgiler var. Digital Sandbox firmasının Source Forge sitesinin de desteğiyle yürüttüğü projede şu anda 0.4 versiyonuna gelinmiş durumda. Ama Sandbox kullanıcıları uyarıyor, program henüz çok stabil değil. Dsbox sitesinde çok "şirin" screen shot lar var... En azından Palm ekranında vektör grafikler şirin gözüküyor bence.

Miranda, ICQ´ların en güzeli...

butch

Uzun çabalar sonunda Sundance muradına erdi. Diskte onlarca mb yer kaplayan, %3 işlemci gücü yiyen ve arka planda ne işler çevirdiğini bilemediğimiz Mirabilis ICQ´nun alternatifini buldu. Bana da haberini yazmak düştü... Konumuz Miranda, ICQ´ların en güzeli.

Türkçe CMS yazılımı : Websis

anonim

Türkiye'de açık-kod'a destek gün geçtikçe büyüyor. Bunun son göstergelerinden biriside Websis. Websis, Cyrocom isimli bir Türk oluşumun meyvesi.
Esas olarak AWF isimli bir CMS'nin 1.1 versiyonu üzerine kurulan Websis, PHP ve MySQL ile çalışıyor.

Munin ile ağ izleme

tongucyumruk

Birçok ortamda kullanılan bilgisayar ağlarının gerek sayısının gerekse genişliğinin artması sonucunda ağ üzerindeki sistemleri izlemeye yönelik yazılımlara olan ihtiyaç artmıştır. Bu belgede, bahsedilen türden bir ağ izleme programı olan Munin'in nasıl kurulacağı ve bu programın yardımıyla kişisel ev ağlarından geniş alan ağlarına kadar her tür ağın nasıl izlenebileceği anlatılmaktadır.