Borland Turbo Ailesini Bedava Olarak Dağıtıyor

0
kosumi_
Borland, şu anki saate göre 9 gün 16 saat sonra Turbo Delphi, Turbo C++, Turbo Delphi ( .NET), Turbo C# programlarını bedava olarak dağıtacağını açıkladı. Ayrıntılar için buraya bakabilirsiniz.

Görüşler

0
Titus
http://www.turboexplorer.com/ bu siteyi açabilen var mı aramızda.
0
FZ
Evet. Girişte şöyle yazıyor:

Welcome to turboexplorer.com - the site where you can find everything Turbo: product information, articles, code samples, games, competitions and more! Turbos bring back the classic brand, while introducing leading edge technologies and capabilities to a whole new generation of programmers.

In 1983, Borland revolutionized software development with one of the first PC development environments, Turbo Pascal®, which helped make the commercial development of PC applications possible. The new products revive the popular Turbo brand and provide users with a simple but powerful development environment that combines quick and easy learning with rapid productivity gains.

The all new Turbo C++, Turbo Delphi, Turbo Delphi for .NET and Turbo C# include 200+ pre-built drag-and-drop components providing everything you need to start real development today, as well as an extendible environment (Professional editions only) for build-your-own and third party components and IDE add-ons.

Click on one of the product boxes for more information
0
sosgezbir
Evet gayet normal açılıyor.

(ah keşke biri çıkıp turboprint i bedavaya dağıtsa :)
0
Titus
DNS'lerim ile biraz oynayınca düzeldi sanırım en yavaş olanlarını seçmişim.
0
Tarık
Uzun süre borland ürünü kullandım, geliştirici ağı üyesiyim! Fakat Turbo Delphi ürününü ve bu siteyi ilk defa duyuyorum. ilginç.
0
newman
yeni bir urun cizgisi anladigim kadariyla (linklerdeki yazilardan oyle anlasiliyor). Zamaninda Turbo Pascal'la bilgisayarla ilk kez tanismistim. Ilk gozagrisi unutulmuyor: ne zaman pascal kodu gorsem icimde birseyler kipirdiyor sanki. Hayirlisi bakalim.
0
boreas
Benmi göremedim bilmiyorum ama borland.com adresinde de bu gelişmeyle ilgili hiç bir bilgi yok. Böyle ciddi ve büyük bir haber neden duyurulmadı anlayabilmiş değilim.
0
sky_khan72
Henüz duymayanlar için Borland bütün yazılım geliştirme ortamlarını (Delphi, CB, JBuilder...) ve Interbase'i satışa çıkardı ve bundan sonra Uygulama Yaşam Çevrimi Yönetimi (ALM) ürünleri üzerine yoğunlaşacağını duyurmuştu.

Satışın bu sonbaharda gerçekleştirileceği yorumları yapılıyordu ancak ne alıcı ne de satış tarihi henüz bir netlik kazanmış değil. Turbo (ve bu sitenin) duyurusunu yapanlar Borland'ın içindeki IDE geliştirici takımı. Bu duyuru IDE ürünlerinin satışından sonra bu takımın yeni bir şirket çatısı altında çalışmaya devam edeceği, bu ürünlerin bedava veya düşük fiyatla dağıtılması yolu ile (eski günlerdeki gibi) öğrencilerden, programlamayla hobi amaçlı uğraşanlardan ve küçük yazılım evlerinden güç alarak tekrar güç kazanacağı varsayımlarına dayanıyor. Ancak gerçekte ne anlama geleceği satışın problemsiz gerçekleşmesine ve satın alacak (veya yeni kurulacak) şirketin niyetlerine ve potansiyeline bağlı olacak.

0
meting
Epeydir beklenen oldu işte. Bence güzel bir gelişme.

Eğer konu ile ilgili Borland tarafından yapılan duyuruyu okumak isterseniz link burada :

http://www.borland.com/us/company/news/press_releases/2006/08_08_06_borland_announces_plans_to_rev_up_classic_turbo.html
0
Tarık
SSS (FAQ) belgesi yayınlandı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux ve Internet Explorer

ersin2k

Linux'unuzda Internet Explorer çalıştırabilirsiniz nasıl mı?

Buradaki bağlantıdan sadece 2-3 komutla linux altında çalışan IE6 ve IE5.5 ve IE 5.0 a sahip oluyorsunuz. IE 7 de beta aşamasında.

Linux kullanan Web designer ve Web programcılarının diğer platformlarda uygulamalarının nasıl göründüğünü görmeleri açısından oldukça işe yarayacağını düşünüyorum.

Hoş Bir TGE

anonim

C için pek çok geliştirme ortamı var bilinen ancak ben karşılaştığım bu hoş TGE yi (Tümleşik Geliştirme Ortamı) paylaşmak istedim. Adı Code::Blocks. GPL 2.0 lisanslı bu TGE pek çok gelişmiş özelliği içinde barındırıyor. Code::Blocks GNU/Linux ve Windows ortamlarında çalışabiliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Bir Türk Programcısı Sinirlenirse: CORSIS - Açık Kodlu Derlem Analiz Yazılımı

FZ

Stallman bir yazıcı sürücüsünün kapalı olması yüzünden çıldırıp işe girişmişti. Linus, okulda eğitim için kullandığı Sun Solaris işletim sistemini evde kullanamayacağını görünce Linux çekirdeğini yazmaya başlamıştı. Ian Murdock Linux kurmanın uzman olmayanlar için hiç de kolay olmayacağını fark edip Debian dağıtımını geliştirmeye başlamıştı. Bilgisayar tarihi sinirli programcıların başlarının çaresine bakarken çevreye de epey fayda sağlamalarının örnekleri ile dolu. Şimdi böyle bir örneğin haberini okuyacaksınız:

Çetin Sert, Almanya'da bilgisayarla dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konusunda çalışan 23 yaşında genç bir araştırmacı. Sert, Mike Scott tarafından geliştirilmiş ve dil işleme bağlamında sık kullanılan bir yazılım olan Wordsmith'in kısıtlayıcı lisansını, ödenmesi gereken paraları ve bunu evindeki PC'de rahatça kullanamayacağını görüp bu konuda profesörlerinin uyarıları ile karşılaşınca...

Okino PolyTrans

Tarık

PolyTrans, birçok popüler 3D dosya biçimini, animasyon ve doku bilgisi ile birlikte birbiri arasında dönüştürebilen, aynı zamanda kendi başına modelleme ve render imkanı sağlayan kapsamlı bir yazılım. Bedava ya da açık kaynak değil fakat dönüşüm yelpazesine bakıldığında temel hedefinin profesyoneller olduğu ortada. Diyeceksiniz ki açık kaynak ya da özgür olması durumunda "amatörlere" mi hitap edecekti tabii ki değil. Fakat Türkiye' de açık kaynağı yalnızca amatör oyuncağı olarak görüp, profesyonel anlamda kullanmanın yanlış olduğunu düşünen bir kitle var. Neyse haberimize devam edelim.

Turing Turnuvası´na Tüm Programcılar Davetli

FZ

Turing Turnuvası iki kategorili ve 20.000$ ödüllü bir turnuva. Kategorilerden birincisinde amaç insan davranışını en iyi taklit eden yazılımı geliştirmek, diğerinde ise insan ile bilgisayar arasındaki farkı tespit edebilecek bir yazılım geliştirmek. Turnuvaya iki farklı tipte program gönderilebilir: İnsan davranışını taklit edecek şekilde veri seti üretebilecek bir emülatör veya insanlar ve makinalar tarafından üretilmiş veri setlerini birbirinden doğru olarak ayırt edebilecek bir dedektör.