Borland Turbo Ailesini Bedava Olarak Dağıtıyor

0
kosumi_
Borland, şu anki saate göre 9 gün 16 saat sonra Turbo Delphi, Turbo C++, Turbo Delphi ( .NET), Turbo C# programlarını bedava olarak dağıtacağını açıkladı. Ayrıntılar için buraya bakabilirsiniz.

Görüşler

0
Titus
http://www.turboexplorer.com/ bu siteyi açabilen var mı aramızda.
0
FZ
Evet. Girişte şöyle yazıyor:

Welcome to turboexplorer.com - the site where you can find everything Turbo: product information, articles, code samples, games, competitions and more! Turbos bring back the classic brand, while introducing leading edge technologies and capabilities to a whole new generation of programmers.

In 1983, Borland revolutionized software development with one of the first PC development environments, Turbo Pascal®, which helped make the commercial development of PC applications possible. The new products revive the popular Turbo brand and provide users with a simple but powerful development environment that combines quick and easy learning with rapid productivity gains.

The all new Turbo C++, Turbo Delphi, Turbo Delphi for .NET and Turbo C# include 200+ pre-built drag-and-drop components providing everything you need to start real development today, as well as an extendible environment (Professional editions only) for build-your-own and third party components and IDE add-ons.

Click on one of the product boxes for more information
0
sosgezbir
Evet gayet normal açılıyor.

(ah keşke biri çıkıp turboprint i bedavaya dağıtsa :)
0
Titus
DNS'lerim ile biraz oynayınca düzeldi sanırım en yavaş olanlarını seçmişim.
0
Tarık
Uzun süre borland ürünü kullandım, geliştirici ağı üyesiyim! Fakat Turbo Delphi ürününü ve bu siteyi ilk defa duyuyorum. ilginç.
0
newman
yeni bir urun cizgisi anladigim kadariyla (linklerdeki yazilardan oyle anlasiliyor). Zamaninda Turbo Pascal'la bilgisayarla ilk kez tanismistim. Ilk gozagrisi unutulmuyor: ne zaman pascal kodu gorsem icimde birseyler kipirdiyor sanki. Hayirlisi bakalim.
0
boreas
Benmi göremedim bilmiyorum ama borland.com adresinde de bu gelişmeyle ilgili hiç bir bilgi yok. Böyle ciddi ve büyük bir haber neden duyurulmadı anlayabilmiş değilim.
0
sky_khan72
Henüz duymayanlar için Borland bütün yazılım geliştirme ortamlarını (Delphi, CB, JBuilder...) ve Interbase'i satışa çıkardı ve bundan sonra Uygulama Yaşam Çevrimi Yönetimi (ALM) ürünleri üzerine yoğunlaşacağını duyurmuştu.

Satışın bu sonbaharda gerçekleştirileceği yorumları yapılıyordu ancak ne alıcı ne de satış tarihi henüz bir netlik kazanmış değil. Turbo (ve bu sitenin) duyurusunu yapanlar Borland'ın içindeki IDE geliştirici takımı. Bu duyuru IDE ürünlerinin satışından sonra bu takımın yeni bir şirket çatısı altında çalışmaya devam edeceği, bu ürünlerin bedava veya düşük fiyatla dağıtılması yolu ile (eski günlerdeki gibi) öğrencilerden, programlamayla hobi amaçlı uğraşanlardan ve küçük yazılım evlerinden güç alarak tekrar güç kazanacağı varsayımlarına dayanıyor. Ancak gerçekte ne anlama geleceği satışın problemsiz gerçekleşmesine ve satın alacak (veya yeni kurulacak) şirketin niyetlerine ve potansiyeline bağlı olacak.

0
meting
Epeydir beklenen oldu işte. Bence güzel bir gelişme.

Eğer konu ile ilgili Borland tarafından yapılan duyuruyu okumak isterseniz link burada :

http://www.borland.com/us/company/news/press_releases/2006/08_08_06_borland_announces_plans_to_rev_up_classic_turbo.html
0
Tarık
SSS (FAQ) belgesi yayınlandı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

yarin(bugun(dun))

arikan

Google API, Yahoo API, Amazon API, Ebay API v.s. v.s. son bir kac yilda bu "is modeli" burda orda hemen belirdi. Iyi web servis yeni is yaratiyor. Amazon API Amazon uzerinden kitap satan binlerce kucuk kitapci yaratti. Bu yeni bir cesit elektrik satmak gibi, sistemi fise tak is yapmaya basla. "Object-oriented software" baska bir bicimde gercege donusmeye basliyor...

Whitespace; Tertemiz bir Dil !

anonim

Eğer sizde her öğrendiğiniz dilde acayip karakterleri ezberlemekten bıktıysanız buyrun Whitespace'e. Bir takım über geek şahsiyetler tarafından yazılmış bu programlama dilinde bütün kodlama [Space] , [Tab] ve [LF] ile yapılıyor. Bu dil ile birşeyler yazmayı düşünecek kadar aştığınızı düşünüyorsanız sizi böyle alalım...

Turing Turnuvası´na Tüm Programcılar Davetli

FZ

Turing Turnuvası iki kategorili ve 20.000$ ödüllü bir turnuva. Kategorilerden birincisinde amaç insan davranışını en iyi taklit eden yazılımı geliştirmek, diğerinde ise insan ile bilgisayar arasındaki farkı tespit edebilecek bir yazılım geliştirmek. Turnuvaya iki farklı tipte program gönderilebilir: İnsan davranışını taklit edecek şekilde veri seti üretebilecek bir emülatör veya insanlar ve makinalar tarafından üretilmiş veri setlerini birbirinden doğru olarak ayırt edebilecek bir dedektör.

GraphViz'in MS Windows Paketi Güncellendi

FZ

Çizge çizmek ve envai türden çizge (graf) düzenlemesi için en güçlü yazılımlardan biri olan GraphViz'in MS Windows için yeni paketi çıktı.

DOS: Henüz Ölmedi!

FZ

DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.