Borland Turbo Ailesini Bedava Olarak Dağıtıyor

0
kosumi_
Borland, şu anki saate göre 9 gün 16 saat sonra Turbo Delphi, Turbo C++, Turbo Delphi ( .NET), Turbo C# programlarını bedava olarak dağıtacağını açıkladı. Ayrıntılar için buraya bakabilirsiniz.

Görüşler

0
Titus
http://www.turboexplorer.com/ bu siteyi açabilen var mı aramızda.
0
FZ
Evet. Girişte şöyle yazıyor:

Welcome to turboexplorer.com - the site where you can find everything Turbo: product information, articles, code samples, games, competitions and more! Turbos bring back the classic brand, while introducing leading edge technologies and capabilities to a whole new generation of programmers.

In 1983, Borland revolutionized software development with one of the first PC development environments, Turbo Pascal®, which helped make the commercial development of PC applications possible. The new products revive the popular Turbo brand and provide users with a simple but powerful development environment that combines quick and easy learning with rapid productivity gains.

The all new Turbo C++, Turbo Delphi, Turbo Delphi for .NET and Turbo C# include 200+ pre-built drag-and-drop components providing everything you need to start real development today, as well as an extendible environment (Professional editions only) for build-your-own and third party components and IDE add-ons.

Click on one of the product boxes for more information
0
sosgezbir
Evet gayet normal açılıyor.

(ah keşke biri çıkıp turboprint i bedavaya dağıtsa :)
0
Titus
DNS'lerim ile biraz oynayınca düzeldi sanırım en yavaş olanlarını seçmişim.
0
Tarık
Uzun süre borland ürünü kullandım, geliştirici ağı üyesiyim! Fakat Turbo Delphi ürününü ve bu siteyi ilk defa duyuyorum. ilginç.
0
newman
yeni bir urun cizgisi anladigim kadariyla (linklerdeki yazilardan oyle anlasiliyor). Zamaninda Turbo Pascal'la bilgisayarla ilk kez tanismistim. Ilk gozagrisi unutulmuyor: ne zaman pascal kodu gorsem icimde birseyler kipirdiyor sanki. Hayirlisi bakalim.
0
boreas
Benmi göremedim bilmiyorum ama borland.com adresinde de bu gelişmeyle ilgili hiç bir bilgi yok. Böyle ciddi ve büyük bir haber neden duyurulmadı anlayabilmiş değilim.
0
sky_khan72
Henüz duymayanlar için Borland bütün yazılım geliştirme ortamlarını (Delphi, CB, JBuilder...) ve Interbase'i satışa çıkardı ve bundan sonra Uygulama Yaşam Çevrimi Yönetimi (ALM) ürünleri üzerine yoğunlaşacağını duyurmuştu.

Satışın bu sonbaharda gerçekleştirileceği yorumları yapılıyordu ancak ne alıcı ne de satış tarihi henüz bir netlik kazanmış değil. Turbo (ve bu sitenin) duyurusunu yapanlar Borland'ın içindeki IDE geliştirici takımı. Bu duyuru IDE ürünlerinin satışından sonra bu takımın yeni bir şirket çatısı altında çalışmaya devam edeceği, bu ürünlerin bedava veya düşük fiyatla dağıtılması yolu ile (eski günlerdeki gibi) öğrencilerden, programlamayla hobi amaçlı uğraşanlardan ve küçük yazılım evlerinden güç alarak tekrar güç kazanacağı varsayımlarına dayanıyor. Ancak gerçekte ne anlama geleceği satışın problemsiz gerçekleşmesine ve satın alacak (veya yeni kurulacak) şirketin niyetlerine ve potansiyeline bağlı olacak.

0
meting
Epeydir beklenen oldu işte. Bence güzel bir gelişme.

Eğer konu ile ilgili Borland tarafından yapılan duyuruyu okumak isterseniz link burada :

http://www.borland.com/us/company/news/press_releases/2006/08_08_06_borland_announces_plans_to_rev_up_classic_turbo.html
0
Tarık
SSS (FAQ) belgesi yayınlandı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zemberek Web Hizmeti

FZ

Zemberek Türkçe NLP projesi artık web tabanlı olarak da hizmet veriyor.

Zemberek e-postasındaki son e-postalardan birine göre Zemberek işlevselliğine artık http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/ adresinden erişmek mümkün. Yazılanlara göre "işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor" (bu son cümleyi o sayfadaki Ascii->Tr işlevselliği ile halletim! ;)

Zemberek ve Uludağ ekibine teşekkür eder, söz konusu sayfanın en kısa sürede daha da işlevsel hale gelmesini temenni ederiz.

Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

Soulblighter

Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.

StarLogo: The Next Generation

FZ

Dağıtık ve paralel modelleme, simulasyon ve benzeri işler için tam teşekküllü bir ortam sunan StarLogo sisteminin 3 boyutlu ortama yönelik geliştirme yapmayı sağlayan sürümü StarLogo The Next Generation çıktı. MIT tarafından desteklenen ve geliştirilen projenin programlamayı daha geniş ve genç bir kitleye yayması, karmaşık sistemlere dair düşünme ve modelleme yetilerini geliştirmesi hedefleniyor.

Yapay Zeka Üstadı Sizlere Ömür

FZ

Klasik bir YZ programı olan "Parry"nin yaratıcısı Dr. Kenneth Mark Colby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yale Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlayan, Amerikan Ulusal Zihin Sağlığı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan ve Stanford Üniversitesi'nde de bilgisayar bilimleri profesörü olarak çalışan Colby, "Parry"yi, 1971 yılında Joseph Weizenbaum'un öncü diyalog programı "Eliza"dan yola çıkarak hazırlamıştı. Eliza sisteminden farklı olarak Colby'nin yazılımı kendi konularını önerebiliyor ve diyalog esnasında karmaşık kişilik kalıplar sergileyebiliyordu.

Kiril’den Latin’e Anında Özenli Çeviri

FZ

Takip ettiğim e-posta listelerinden biri olan Yazılım İhracatı listesinde bugün gördüğüm bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim...

Hazırlanan bir bilgisayar programı sayesinde artık 20 Türk lehçesindeki Kiril alfabesinde yazılan metinler anında Latin alfabesine çevrilebilecek.

Kırıkkale / AA

2 Ocak 2005 — Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinde hizmete sunulan programı Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kara, 3 yıllık bir çaba sonucu hazırladı.

Türk Cumhuriyetleri için önemli bir sorun olan Kiril alfabesinden Latin alfabesine çeviri yapan bir bilgisayar programına ömrünü Türk dünyasının dil birliğine adayan ‘Gaspıralı İsmail’in adı verildi.

20 Türk lehçesinde Kiril alfabesi ile yazılı metinleri otomatik olarak Latin alfabesine çeviren programın yazılımı da Damla BilgisayarA.Ş. tarafından gerçekleştirildi.