http://www.temizyazilim.org/

0
ieski
İnternet katlanarak artan büyüme hızıyla ve sağladığı özgürlükle büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor.

Bilinçsiz internet kullanıcıları ve art niyetli kullanıcıların yarattığı anarşi internet aracılığıyla coğrafyadan bağımsız olarak hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiliyor.
İnternet öncesinde bilgiye ulaşmakta zorluk çekerken şimdi ise doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmakta, bilginin güvenilirliğini doğrulamakta zorlanıyoruz.

Spam, Ad-Aware, Spyware, Virus, Trojan her internet kullanıcısının farkında olması gereken tehditlere dönüştü.

İnternette yüzlerce, binlerce ücretsiz yazılım projesi var. Bu projelerin hepsi göründükleri kadar masum mu?

Acaba farkında olmadan çok değerli kişisel bilgilerimizi üçüncü kişilerle mi paylaşıyoruz?

Acaba kurduğumuz ücretsiz program bilgisayarımıza Ad-Aware veya Spyware yazılımlar mı kuruyor?

Kime başvurmalıyız? Kimden destek almalıyız?

Yukarıda çizdiğimiz bu karışık tablo, biz internet kullanıcılarının var olan durumu değiştirmek adına bazı adımlar atmasını gerekli kılıyor.

www.temizyazilim.org bu adımlardan birisidir.

www.temizyazilim.org ücretsiz yazılımlar hakkında, kaliteli, faydalı, gerçek, ve güncel bilgilere ulaşabileceğiniz, aktif katılımda bulunabileceğiniz bir başvuru kaynağıdır.

www.temizyazilim.org, bizlerin günlük işlerimizde gönül rahatlığıyla kullandığımız fayadalı bulduğumuz seçilmiş programların listelendiği ve tartışıldığı bir başvuru kaynağıdır.

Biz başlattık, devamını birlikte getireceğiz. Sizlerin tavsiye ettiği programlar, yorumlarınız, eleştirel önerilerinizle temizyazılım.org’u hedeflediğimiz noktaya hepbirlikte ulaştıracağız.

temizyazilim.org bir download sitesi değildir!


Temizyazilim.org Ekibi.

Görüşler

0
hayalci
Haberdeki bağlantı Türkçe karakter içerdiği için çalışmıyor. Doğrusu;
http://temizyazilim.org/ [temizyazilim.org]

Sitedeki yazılımların büyük kısmı zaten özgür yazılım projeleri, en temiz yazılım olarak Linux'u gösterselerdi keşke :)
0
PsyX
temelde phpbb oldugu pek belli olmuyor...ilginc
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai haberlerine en kolay erişim

butch

Sanırım hepiniz news ticker(haber bantı)'ları bilirsiniz. Çeşitli sitelerden -eğer böyle bir imkanları varsa- aktif haber başlıklarını kolayca görüntülemeye yarayan programlar. Bugün nonags.com'da rastladığım bir tanesi benim oldukça hoşuma gitti. Adı Swen. Oldukça minik (40K kadar) ve başarılı bir program. Beraberinde 30 kadar sitenin başlıklarını görüntülemenizi sağlayan scriptler geliyor. Esas konu, biz bu programcık için fazlamesai script'i hazırladık ve baya işimize yaradığını gördük. Bir deneyin...
Swen 0.4 için buraya,
Fazlamesai scripti için buraya. Bu dosyayı, programı kurduğunuz yerdeki "sites" klasörüne koymanız ve çalıştırdıktan sonra configure seçeneginden fazlamesai seçmeniz yeterli. Görmek isteyenler için bir de screenshot.

Bağış Toplamanın Yeni Yolu: Fundable

arikan

Fundable bir grup insanın paralarını bir araya koyarak bir projeyi desteklemesini veya daha hesaplı ortak birşey satın almasini sağlayan bir web hizmeti. Örneğin açık kaynaklı bir yazılım geliştirmek için, veya bir sanat etkinliği duzenlemek için burada para toplanabiliyor. Belirlenen zaman aralığında belirlenen miktarda para toplanabilirse kampanya başarıya ulaşmış sayılıyor, eğer yeteri kadar para toplanamazsa toplanan paralar sahiplerine geri veriliyor. En son açık kaynaklı Internet text editoru FCKEditor için başlatılan kampanyada 6 kisinin katkısıyla $600 toplandı. Henüz yeni olan sistem online ilişkilerin mikro boyutta ekonomiye bulaşmasına güzel bir örnek.

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

Soulblighter

Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.

Google query API

FZ

Efsanevi arama motoru Google geçen Perşembe günü yaptığı açıklama ile programcıların kendi programları içinden doğrudan arama tarama servislerine erişmelerini sağlayan APIyi ve bedavaya sunulan servisinin beta sürümünü duyurdu.