http://www.temizyazilim.org/

0
ieski
İnternet katlanarak artan büyüme hızıyla ve sağladığı özgürlükle büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor.

Bilinçsiz internet kullanıcıları ve art niyetli kullanıcıların yarattığı anarşi internet aracılığıyla coğrafyadan bağımsız olarak hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiliyor.
İnternet öncesinde bilgiye ulaşmakta zorluk çekerken şimdi ise doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmakta, bilginin güvenilirliğini doğrulamakta zorlanıyoruz.

Spam, Ad-Aware, Spyware, Virus, Trojan her internet kullanıcısının farkında olması gereken tehditlere dönüştü.

İnternette yüzlerce, binlerce ücretsiz yazılım projesi var. Bu projelerin hepsi göründükleri kadar masum mu?

Acaba farkında olmadan çok değerli kişisel bilgilerimizi üçüncü kişilerle mi paylaşıyoruz?

Acaba kurduğumuz ücretsiz program bilgisayarımıza Ad-Aware veya Spyware yazılımlar mı kuruyor?

Kime başvurmalıyız? Kimden destek almalıyız?

Yukarıda çizdiğimiz bu karışık tablo, biz internet kullanıcılarının var olan durumu değiştirmek adına bazı adımlar atmasını gerekli kılıyor.

www.temizyazilim.org bu adımlardan birisidir.

www.temizyazilim.org ücretsiz yazılımlar hakkında, kaliteli, faydalı, gerçek, ve güncel bilgilere ulaşabileceğiniz, aktif katılımda bulunabileceğiniz bir başvuru kaynağıdır.

www.temizyazilim.org, bizlerin günlük işlerimizde gönül rahatlığıyla kullandığımız fayadalı bulduğumuz seçilmiş programların listelendiği ve tartışıldığı bir başvuru kaynağıdır.

Biz başlattık, devamını birlikte getireceğiz. Sizlerin tavsiye ettiği programlar, yorumlarınız, eleştirel önerilerinizle temizyazılım.org’u hedeflediğimiz noktaya hepbirlikte ulaştıracağız.

temizyazilim.org bir download sitesi değildir!


Temizyazilim.org Ekibi.

Görüşler

0
hayalci
Haberdeki bağlantı Türkçe karakter içerdiği için çalışmıyor. Doğrusu;
http://temizyazilim.org/ [temizyazilim.org]

Sitedeki yazılımların büyük kısmı zaten özgür yazılım projeleri, en temiz yazılım olarak Linux'u gösterselerdi keşke :)
0
PsyX
temelde phpbb oldugu pek belli olmuyor...ilginc
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SystemImager ile Linux'unuzu kopyalayın

Soulblighter

SystemImager, Linux kurulumlarını, yazılım ve veri paylaşımlarını, ayar değişimlerini ve güncellemeleri otomatik hale getiren bir uygulama.

Xen: VMware® için özgür alternatif

roktas

VMware`in özgür ve üstelik daha hızlı alternatifini buluyoruz galiba. Bu haber OSNews`de dikkatimi çekti. Xen, Cambridge üniversitesi Bilgisayar Labortuvarlarında geliştirilmiş özgür lisanslı bir sanal makine yazılımı. İhtiyaç sahipleri bilirler, sanal makine yazılımları özellikle önyükleme ve sistem kurulumu yazılımlarının test edilmesinde, kirlilik oluşturmadan farklı işletim sistemlerinin denenmesinde çok yararlıdır. VmWare`in mevcut alternatifleri Bochs ve Qemu yeterli performansa sahip değiller ve böyle bir şeye hakikaten ihtiyaç vardı. (Qemu Bochs`dan çok daha iyi durumda, fakat VmWare ile karşılaştırıldığında maalesef o da yavaş kalıyor.) Xen özel tekniklerle (?) böylesi bir yüksek performansa ulaşabiliyor. Daha şimdiden Redhat, Novel, HP vb. bu projeye üşüşmüş durumdalar. Xen`in Linux çekirdek kod tabanına eklenmesi de gündemde. Ha unutmadan, anladığım kadarıyla teknik olmaktan ziyade yasal nedenlerden dolayı Xen'de sanal Windows çalıştırmak mümkün değil henüz. Ama ekran görüntüleri NetBSD`yi deneyebileceğinizi söylüyor. Bu güzel :-)

Oyun Oynamayı Öğrenen Sistem: CogVis

FZ

Yorkshire, İngiltere'deki University of Leeds araştırmacıları tarafından geliştirilen CogVis sistemi "kağıt, makas, taş" oyununu sadece gözlem yaparak oynamayı öğrendi. Sistem kaydettiği video ve ses verisindeki örüntüleri tarıyor ve hipotezler öne sürüp bunları test ederek oyunun kurallarını yavaş yavaş öğreniyor. Sistemde önceden oyuna dair tanımlanmış (hard-coded) herhangi bir kural bulunmuyor.

Kaynak: http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn6914

FM sitesinde daha önce yapay zeka ve bilişsel bilim (cognitive science) ile ilgili yayınlanmış bazı yazılar:

JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

cbc

canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

Açık Kaynak ve Para Kazanmak

arsenelupin

Kısaca öykümü anlatmak ve benim durumumdaki birçok kişinin de fikrini alarak sonuçlar çıkartmak isterim:

Kendi özgürlüğüm adına, bağımsız programcı ("freelancer" da diyorlar) olarak çalışıyorum ve müşterilerimin çok büyük bir çoğunluğu yurt dışından. Yine de, ekmeğimi kazanabilmek için, genellikle kod tamiratı ağırlıklı ve sıkıcı işler yapıyorum. Bir süredir yalnızca GNU/Linux kullanıyorum.