http://www.temizyazilim.org/

0
ieski
İnternet katlanarak artan büyüme hızıyla ve sağladığı özgürlükle büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor.

Bilinçsiz internet kullanıcıları ve art niyetli kullanıcıların yarattığı anarşi internet aracılığıyla coğrafyadan bağımsız olarak hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiliyor.
İnternet öncesinde bilgiye ulaşmakta zorluk çekerken şimdi ise doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmakta, bilginin güvenilirliğini doğrulamakta zorlanıyoruz.

Spam, Ad-Aware, Spyware, Virus, Trojan her internet kullanıcısının farkında olması gereken tehditlere dönüştü.

İnternette yüzlerce, binlerce ücretsiz yazılım projesi var. Bu projelerin hepsi göründükleri kadar masum mu?

Acaba farkında olmadan çok değerli kişisel bilgilerimizi üçüncü kişilerle mi paylaşıyoruz?

Acaba kurduğumuz ücretsiz program bilgisayarımıza Ad-Aware veya Spyware yazılımlar mı kuruyor?

Kime başvurmalıyız? Kimden destek almalıyız?

Yukarıda çizdiğimiz bu karışık tablo, biz internet kullanıcılarının var olan durumu değiştirmek adına bazı adımlar atmasını gerekli kılıyor.

www.temizyazilim.org bu adımlardan birisidir.

www.temizyazilim.org ücretsiz yazılımlar hakkında, kaliteli, faydalı, gerçek, ve güncel bilgilere ulaşabileceğiniz, aktif katılımda bulunabileceğiniz bir başvuru kaynağıdır.

www.temizyazilim.org, bizlerin günlük işlerimizde gönül rahatlığıyla kullandığımız fayadalı bulduğumuz seçilmiş programların listelendiği ve tartışıldığı bir başvuru kaynağıdır.

Biz başlattık, devamını birlikte getireceğiz. Sizlerin tavsiye ettiği programlar, yorumlarınız, eleştirel önerilerinizle temizyazılım.org’u hedeflediğimiz noktaya hepbirlikte ulaştıracağız.

temizyazilim.org bir download sitesi değildir!


Temizyazilim.org Ekibi.

Görüşler

0
hayalci
Haberdeki bağlantı Türkçe karakter içerdiği için çalışmıyor. Doğrusu;
http://temizyazilim.org/ [temizyazilim.org]

Sitedeki yazılımların büyük kısmı zaten özgür yazılım projeleri, en temiz yazılım olarak Linux'u gösterselerdi keşke :)
0
PsyX
temelde phpbb oldugu pek belli olmuyor...ilginc
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FJAX - Flash ve Ajax

larweda

AJAX, son dönemde çok sıklıkla adını duyduğumuz, ve çoktandır başarılı örneklerini görmeye başladığımız (Gmail, Flickr, Hotmail, Pageflakes vs.) bir web teknolojisi. Bu konuda bir çok kütüphane ve geliştirme aracı da hali hazırda mevcut. Bu araçlara yeni eklenmiş, ama farklı bir bakış açısı getiren bir teknoloji var: FJAX. Araçların hemen hemen hepsi bi javascript kütüphanesi sunarken, FJAX tarayıcı tarafında yapılacak XML yorumlama işini boyut olarak küçük bir flash objesine yaptırıyor. Bu, hem tarayıcının işini kolaylaştırıyor, hem de diğer araçlar gibi geliştirme sürecini azaltmayı hedefliyor. Üstelik bu konuda çalışan insanların çoğunun başının belası olan tarayıcı uyumluluğu problemlerini de azalttığını iddia ediyor.
İncelemek ve indirmek için: www.fjax.net
Fjax'ın geliştiricileri Jay ve Steve McDonald ile webmonkey'in yaptığı detaylı bir röportaj da burada.

GNU/Linux Çekirdek Animasyonu

FZ

Evet kulağa garip geliyor ama var böyle bir şey, inanmayan bu sitedeki Linux çekirdeği 3D animasyonunu izleyebilir.

Web Services - Aslan Payını Kim Kapacak?

SHiBuMi

Türkiyedeki gruplarda ya da sitelerde - fazlamesai hariç ;) - pek bahsini göremesem de, bilişim dünyasında en çok konuşulan konulardan birisi Web Services. Bu alanda şu anda kapışan iki dev var: Sun ve Microsoft; Microsoft, geçtiğimiz haftalar içinde .Net için geliştirme platformu olacak Studio.Net`in final sürümünü çıkarttı. Ancak Aralık ayında yapılan bir araştırmanın verilerine göre J2EE platformu Web Services geliştiricileri arasında Microsoft tabanlı sistemlere göre açık ara önde (%78-%22).

yarin(bugun(dun))

arikan

Google API, Yahoo API, Amazon API, Ebay API v.s. v.s. son bir kac yilda bu "is modeli" burda orda hemen belirdi. Iyi web servis yeni is yaratiyor. Amazon API Amazon uzerinden kitap satan binlerce kucuk kitapci yaratti. Bu yeni bir cesit elektrik satmak gibi, sistemi fise tak is yapmaya basla. "Object-oriented software" baska bir bicimde gercege donusmeye basliyor...

StarLogo'nun Yeni Versiyonu Duyuruldu

ahmetozdemir

Modelleme ve simülasyon yazılımı StarLogo'nun yeni versiyonu StarLogo TNG (The Next Generation) Preview 2 duyuruldu. Bu sürümdeki en büyük özellik Preview 1'den her bakımdan daha hızlı olması.