Fazlamesai haberlerine en kolay erişim

0
butch
Sanırım hepiniz news ticker(haber bantı)'ları bilirsiniz. Çeşitli sitelerden -eğer böyle bir imkanları varsa- aktif haber başlıklarını kolayca görüntülemeye yarayan programlar. Bugün nonags.com'da rastladığım bir tanesi benim oldukça hoşuma gitti. Adı Swen. Oldukça minik (40K kadar) ve başarılı bir program. Beraberinde 30 kadar sitenin başlıklarını görüntülemenizi sağlayan scriptler geliyor. Esas konu, biz bu programcık için fazlamesai script'i hazırladık ve baya işimize yaradığını gördük. Bir deneyin...
Swen 0.4 için buraya,
Fazlamesai scripti için buraya. Bu dosyayı, programı kurduğunuz yerdeki "sites" klasörüne koymanız ve çalıştırdıktan sonra configure seçeneginden fazlamesai seçmeniz yeterli. Görmek isteyenler için bir de screenshot.

Görüşler

0
FZ
Sari ve sevimli suratin üzerine geliyorum. 1 sn. sonra [updated] yazisi beliriyor. Fare ile sol tikliyorum: fazlamesai> yazisi geliyor, üzerine geliyorum, ancak acilan yeni minik kutucukta herhangi bir haber maddesi yok :(

Neden olabilir?
0
FZ
Tamam sorun halloldu. Sizin script'i yanlış çekmişim. Şimdi düzeldi.

SIZI SEVIYORUM!!! :)

SWEN HARIKA bIr pROgRAm :)

Sevgiler.
0
anonim
Merhaba
Programi kurdum fakat sitenizdeki haberleri gormek icin nasil davranmam ya da bu programi nasil calistirmam gerekiyor. Cehalet iste
0
anonim
Tamam oldu biraz kurcalamak gerekiyormus tabi benim gibi sazan gibi atlamadan once yinede tesekkurler . Ama linux org.tr için nasil bir txt dosyasi hazirlamam gerek. Onu cözemedim
0
anonim
Tekrar merhaba
Acaba linux.org.tr sitesi icinde ayar dosyasi yapabilirmiyiz. Yapabilirsek nasil. Tesekkurler
0
butch
http://www.fazlamesai.net/ultramode.txt dosyası ile aynı formatta bir dosya oluşturun. Sonra fazlamesai.txt dosyası üzerinde oynayarak linux.org.tr için bir script oluşturun. Bu kadar...
0
anonim
Merhabalar
İlginize tesekkur ederim.
Dediginizi yaptim fakat bir sonuc alamadim diger dosyalari inceledigimde site adresinden sonra /ultramode.txt ve benzeri seyler var peki bu linux.org.tr icin buraya ne yazmaliyim. Herhalde sorun burda fakat bulamadim.
Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler
0
omniheurist
Script'i direkt olarak save as ile sites dizinine kopyalayınca içindeki bazı karakterler bozuluyor. Çözüm olarak script'i explorer ile açıp copy paste yapabilirsiniz
0
conan
Benim sitemde yaptigim:

ultramode.txt yerine minik bir php script yazdim. Ciktisi ultramode.txt benzeri. Zaten backend.php diye bir dosya olacak orjinal phpnuke icerisinde, onun oldukca benzeri birsey. Boylece umode icin refresh etmesini beklemiyorum, hem de dinamik oluyor ciktisi.

tavsiye ederim :)
0
anonim
maden siten var bizim niye haberimiz yok :)
0
conan
hehe cunku cok local bir konu. Yani mahallesel dedikodular uzerine ;) Bos zamanlarimda da bilgisayarla ugrasmiyorum (sadece fazlamesailerimde ;) )
0
Necrodome
For linux'u yok mu bunun?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FJAX - Flash ve Ajax

larweda

AJAX, son dönemde çok sıklıkla adını duyduğumuz, ve çoktandır başarılı örneklerini görmeye başladığımız (Gmail, Flickr, Hotmail, Pageflakes vs.) bir web teknolojisi. Bu konuda bir çok kütüphane ve geliştirme aracı da hali hazırda mevcut. Bu araçlara yeni eklenmiş, ama farklı bir bakış açısı getiren bir teknoloji var: FJAX. Araçların hemen hemen hepsi bi javascript kütüphanesi sunarken, FJAX tarayıcı tarafında yapılacak XML yorumlama işini boyut olarak küçük bir flash objesine yaptırıyor. Bu, hem tarayıcının işini kolaylaştırıyor, hem de diğer araçlar gibi geliştirme sürecini azaltmayı hedefliyor. Üstelik bu konuda çalışan insanların çoğunun başının belası olan tarayıcı uyumluluğu problemlerini de azalttığını iddia ediyor.
İncelemek ve indirmek için: www.fjax.net
Fjax'ın geliştiricileri Jay ve Steve McDonald ile webmonkey'in yaptığı detaylı bir röportaj da burada.

PostgreSQL 8.1 duyuruldu!

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.1 sürümü bugün duyuruldu.

Ayrıntılı Türkçe basın bültenine buradan ulaşabilirsiniz.

Renklendirme Algoritması

kris

Eski siyah beyaz filmleri nasil renklendirdikleri aklım almıyordu. Kimyasal ya da bilgisayarlı bir yöntem olsun 1,5 saatlik film olsa 25x60x90 = 135000 kare eder. Her kare ile yarım saat uğraşılsa en az 67500 saat eder. Keşke o zamanlar böyle bir uygulama olsaydı... Bu israilliler deli:

Colorization using optimization.

DOS: Henüz Ölmedi!

FZ

DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.

Munin ile ağ izleme

tongucyumruk

Birçok ortamda kullanılan bilgisayar ağlarının gerek sayısının gerekse genişliğinin artması sonucunda ağ üzerindeki sistemleri izlemeye yönelik yazılımlara olan ihtiyaç artmıştır. Bu belgede, bahsedilen türden bir ağ izleme programı olan Munin'in nasıl kurulacağı ve bu programın yardımıyla kişisel ev ağlarından geniş alan ağlarına kadar her tür ağın nasıl izlenebileceği anlatılmaktadır.