Fazlamesai haberlerine en kolay erişim

0
butch
Sanırım hepiniz news ticker(haber bantı)'ları bilirsiniz. Çeşitli sitelerden -eğer böyle bir imkanları varsa- aktif haber başlıklarını kolayca görüntülemeye yarayan programlar. Bugün nonags.com'da rastladığım bir tanesi benim oldukça hoşuma gitti. Adı Swen. Oldukça minik (40K kadar) ve başarılı bir program. Beraberinde 30 kadar sitenin başlıklarını görüntülemenizi sağlayan scriptler geliyor. Esas konu, biz bu programcık için fazlamesai script'i hazırladık ve baya işimize yaradığını gördük. Bir deneyin...
Swen 0.4 için buraya,
Fazlamesai scripti için buraya. Bu dosyayı, programı kurduğunuz yerdeki "sites" klasörüne koymanız ve çalıştırdıktan sonra configure seçeneginden fazlamesai seçmeniz yeterli. Görmek isteyenler için bir de screenshot.

Görüşler

0
FZ
Sari ve sevimli suratin üzerine geliyorum. 1 sn. sonra [updated] yazisi beliriyor. Fare ile sol tikliyorum: fazlamesai> yazisi geliyor, üzerine geliyorum, ancak acilan yeni minik kutucukta herhangi bir haber maddesi yok :(

Neden olabilir?
0
FZ
Tamam sorun halloldu. Sizin script'i yanlış çekmişim. Şimdi düzeldi.

SIZI SEVIYORUM!!! :)

SWEN HARIKA bIr pROgRAm :)

Sevgiler.
0
anonim
Merhaba
Programi kurdum fakat sitenizdeki haberleri gormek icin nasil davranmam ya da bu programi nasil calistirmam gerekiyor. Cehalet iste
0
anonim
Tamam oldu biraz kurcalamak gerekiyormus tabi benim gibi sazan gibi atlamadan once yinede tesekkurler . Ama linux org.tr için nasil bir txt dosyasi hazirlamam gerek. Onu cözemedim
0
anonim
Tekrar merhaba
Acaba linux.org.tr sitesi icinde ayar dosyasi yapabilirmiyiz. Yapabilirsek nasil. Tesekkurler
0
butch
http://www.fazlamesai.net/ultramode.txt dosyası ile aynı formatta bir dosya oluşturun. Sonra fazlamesai.txt dosyası üzerinde oynayarak linux.org.tr için bir script oluşturun. Bu kadar...
0
anonim
Merhabalar
İlginize tesekkur ederim.
Dediginizi yaptim fakat bir sonuc alamadim diger dosyalari inceledigimde site adresinden sonra /ultramode.txt ve benzeri seyler var peki bu linux.org.tr icin buraya ne yazmaliyim. Herhalde sorun burda fakat bulamadim.
Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler
0
omniheurist
Script'i direkt olarak save as ile sites dizinine kopyalayınca içindeki bazı karakterler bozuluyor. Çözüm olarak script'i explorer ile açıp copy paste yapabilirsiniz
0
conan
Benim sitemde yaptigim:

ultramode.txt yerine minik bir php script yazdim. Ciktisi ultramode.txt benzeri. Zaten backend.php diye bir dosya olacak orjinal phpnuke icerisinde, onun oldukca benzeri birsey. Boylece umode icin refresh etmesini beklemiyorum, hem de dinamik oluyor ciktisi.

tavsiye ederim :)
0
anonim
maden siten var bizim niye haberimiz yok :)
0
conan
hehe cunku cok local bir konu. Yani mahallesel dedikodular uzerine ;) Bos zamanlarimda da bilgisayarla ugrasmiyorum (sadece fazlamesailerimde ;) )
0
Necrodome
For linux'u yok mu bunun?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe Wiki/Blog Melezi Wikepage'in Yeni Sürümü Çıktı

anonim

Veritabanı gerektirmeyen ve yaklaşık 30 KB büyüklüğünde wiki / blog melezi Wikepage'in yeni sürümü Opus 11 2006.3 çıktı. Çoğunlukla hataları giderilen ve optimize edilen bu sürümde, birkaç ufak özellik de eklenmiş. Ayrıntılı bilgiyi wikepage sitesinde bulabilirsiniz.

Not: Ön tanımlı olarak İngilizce seçili gelen Wikepage'i Türkçe kullanabilmek için aynı sayfadan Türkçe dil dosyasını da indirmeniz gerekiyor.

Genç Yazılımcılara Abilik Yapacak

anonim

Hamdi Koçoğlu'nun, 1999 yılında kurduğu 'İzinternet' adlı firma, Anadolu'da internet üzerinden iş yapmak isteyen ve İngilizce içerik karşısında zorlanan firmalara hizmet veriyor. Şirket, Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor.

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.

NASA Ruby ile Ne Yapıyor?

anonim

Ruby bir programlama dili değildir. Ruby bir eğlence aracıdır. Temel tasarım sebepleri arasında programcıyı eğlendirmek olan başka bir programlama dili yoktur.

Buraya kadar her şey güzel de NASA gibi bir kurumun Ruby ile işi ne?