Bir programcı gözüyle DNA

0
tongucyumruk
"Eğer bir çekiçseniz, herşey bir çivi gibi gözükecektir".

Sanıyorum özellikle bu siteyi takip eden programcıların çoğu en az bir kez biyolojik yapılarla bilgisayarlar arasında bir bağlantı kurmaya çalışmıştır. Bu site DNA'dan başlayıp proteinlere uzanarak bilgisayar kavramları ile bu kavramların biyolojik karşılıkları konusunda oldukça detaylı bir inceleme içeriyor. Eğer kendini 4'lük sistemde (T, G, C, A) çalışan bir robot olarak ifade edenlerdenseniz bir uğramanızda fayda var.

Görüşler

0
FZ
Ben DNA mekanizmasını ve yol açtıklarını bir bilgisayar programına değil de daha çok GO oyununa benzetiyorum. Ya da tam tersi ;-)
0
malkocoglu
Shibumi'yi okudunuz galiba...
0
FZ
Allah seni inandırsın GO oyunu ile tanışıklığım SHIBUMI isimli kitabı okumamdan çok daha öncesine dayanıyor ve yani kişisel olarak alma ama bu soru ile 1500. kez karşılaşmak ruhumda kaotik fırtınalara yol açıyor :-P

Ne kitapmış yahu :) Bilmem kaç bin yıllık oyun için halkla ilişkiler kampanyası görevi gördü, kimsenin yapamadığını yaptı :)
0
FZ
Söz kitaplardan açılmışken GO bağlamında okuduğum en güzel romanlardan biri olan GO USTASI adlı kitabı tavsiye ederim.
0
polat
bir de dna kodlarini kullanarak mesaj yazma olayi var dna-o-gram diye..

gctaagaaaacaatgaaggtaatgaccatgaacaaggcaagcacg
0
anonim
Yakın bi gelecekte hdd'lerin yaptığı işi dna'lar üstlenebilir.
0
FZ
Bir de Adleman isimli üstad var, bizzat biyoloji laboratuvarındaki çözeltilerde barındırdığı genlerle optimizasyon problemlerini falan çözen. Kendisi meşhur (açık anahtar şifreleme algoriması) RSA´daki ´A´ oluyor ;-) Ya da DNA´nın A´sı mı deseydim? Yoksa ADENIN´in A´sı mı? :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NetBeans 6.0 Türkçe Çeviri Grubu

anonim

NetBeans 6.0'ın kararlı sürümünün duyurulmasına az bir zaman kala çeviri işlemlerine hız verildi. Çeviri yapılacak dillerden biri de Türkçe. İyi bir organizasyon eşliğinde bu editöre Türkçe desteği kazandırmak için Türkçe Çeviri Grubu'na yardım edecek arkadaşlar aranıyor.

Corel, Winzip'i satın almış

anonim

Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

SynthMaster: İlk Türk ses işleme ve efekt yazılımı

FZ

Bilgisayarlar sayesinde dolap büyüklüğündeki ses işleme cihazları küçük yazılımlara dönüştü. Son örnek bir Türk'ün imzasını taşıyor.

Bu alandaki dev oyuncuların yanına, işlev olarak hiçbir eksiği bulunmayan bir isim daha katıldı: SynthMaster. Bülent Bıyıkoğlu adlı bir Türk tarafından 1995 yılında o zamanki bir yazılım yarışmasına katılmak için hazırlanmaya başlanan SynthMaster, 2004 yılından bu yana aktif olarak geliştirilerek tam bir ürün haline getirilmiş. Bıyıkoğlu, 90'lı yıllarda bu yazılım için çalışırken hazırladığı EffectsMaster adlı uygulama sayesinde Kanada'dan bir iş teklifi alarak bu ülkeye taşınma kararı vermiş.

SIAC Linux´a geçti

gencbeyin

Amerika'nın en büyük borsaları Amex ve NYSE'nin işlemlerini yürüten bilgisayar sistemlerini üreten SIAC önemli uygulamalarını Linux'a kaydırıyor. Geçen yıl NYSE'nin bir saatten fazla çalışamamasına mal olan çöküşten akılları başlarına gelmiş olacak:-))