omniheurist

omniheurist


0 takip ediyor | 0 takip ediliyor


Bilgi alanları


İlgi alanları

Türkiye´de Online Alışveriş Tehlikesi ( 79)

Ben de Bill Gates kadar bilgisayar bilmiyorum. Napacam simdi ya :((( Ya birisi benimle dalga gecerse !!!

Bilişimci İmamın Vaazı ( 51)

Acaba bir simulasyonda mı yaşıyoruz???

Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı? ( 6)

Ruby, Eiffel gibi dillerde istisna atilir, istisna ismi islev imzasina eklenmez

Eğer bütün istisnalarini RuntimeException sinifindan turetirsen ayni sekilde Java'da da istisna tanimlama, zorunlu yakalama gibi yan etkilerden kurtulabilirsin.

Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı? ( 6)

Bir islevin calismasi sirasinda meydana gelebilecek istisnalarin o islemin taniminda olmasinin avantajlarini sanirim herkes biliyordur, sence kotu yanlarını aciklayabilir misin?

Droplets > Internet uygulamalarının geleceği ( 12)

Droplets teknolojisinin yeni bir fikir olmadığından bahsetmiştim. Aynı temel fikir üzerine kurulmuş bir teknoloji daha var. İlgilenenler için: Ultra Light Client

Droplets > Internet uygulamalarının geleceği ( 12)

Geliştirici olarak değil kullanıcı olarak düşünürsek ben her zaman HTTP tabanlı WEB sayfalarını kullanışsız bulmuşumdur. Bunun için hotmail servisini web üzerinden değil outlook expres üzerinden kullanıyorum. Nielsen Norman Group''un yaptığı bir araştırmaya göre insanlar 1984 Machintosh sitili bir GUI yardımıyla yapılabilecek bir işi WEB tabanlı HTML GUI''ler ile yapmaya çalışırken yıllık olarak milyarlarca dolar üretkenlik kaybı gerçekleşiyor.

Droplets > Internet uygulamalarının geleceği ( 12)

Baktığınız demolar sadece bir capture dosyası. Gerçek uygulamayı test etmek için developer kit'i yüklemelisiniz.


Platform konusunda ise firma oldukça iddialı. Zaten gördüğüm kadarıyla sadece windows'a has UI bileşenleri kullanılmamış. PDA'larin bile sağlayabileceği basit UI bileşenleri sağlanmış. Şu an Windows'un yanında Solaris de destekleniyor.

Acaba bir bilgisayar simülasyonunda mı yaşıyoruz? ( 23)

arkadaşlar bu mesajın mealini yapabilecek biri varsa sevinirim.
anladığım kısma cevap vereyim. niye yaratıldığımız, nereye gittiğimiz gibi konular üzerinde inatla düşünmeye devam edeceğim. olursa sonum bundan olsun...

Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı ( 10)

sanırım genel çoğunluk gibi ben de şimdilik gerçek bir projede XP''yi deneme aşamasına gelmedim. Fakat okulda verilen bir projede(generic client server architecture) XP''yi kullandık. Hernekadar XP''nin tüm prensiplerini hakkıyla uygulayamasak da şu prinsiplerin çok işimize yaradığını söyleyebilirim:

- Write test before you write code
- Release early & release often
- Continuous integration
- Write simplest system that satisfies requirements
- Refactor

Denemediğimiz ilkelerin başında pair programming geliyor. Bu konularla ilgilenen arkadaşlara www.extremeprogramming.com sitesini tavsiye ediyorum.

Yukarıda saydığım prensiplere uyarak geliştirdiğimiz sistemin daha öncekilere kıyasla çok daha çabuk geliştirildiğini ve sağlam olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim.

Bundan sonraki aşama XP''yi gerçek bir yazılım geliştirme projesinde kullanmak. Bu konuda deneyimi olan arkaşların yorumları benim için çok değerli...

Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı ( 10)

haklısın RC den production release e geçiş sessiz sedeasız oldu(yaklaşık 1.5 ay önce!), hatta indirirken ben de acaba bu RC mi diye her tarafta RC ibaresi aramıştım :)
Java Toolbox hazırlamaktan bahsetmişken, IntelliJ ve CodeGuide editorlerini tavsiye etmeden geçemiyeceğim. Özellikle Xtreme Programming i benimseyenler için bir kere kullandıktan sonra vazgeçilmez hale geliyor bu editorler.

J2SDK1.4 te yaşadığım bir sorun, Swing tabanlı uygulamaların Linux altında (XFree 4) çok yavaş çalışması. Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Programlama Dilleri Savaşı Paneli: C++, JAVA, C# ( 26)

Sana tavsiyem, ciddi anlanda bir programlama öğrenme çalışmasına Java'dan başlaman. Java'nın avantajı kolay anlaşılabilen ve az sayıda kuraldan oluşması. Hatta bunu ifade etmek için Java'ya C-- diyenler bile var :) . Fakat bundan Java'nın C++'ın altkümesi olduğu yargısına ulaşılmamalıdır. Java ve C++ 'ın kendilerine ait ayrı ayrı güçlü noktaları var.
Eğer klasik programlama dili yapılarına (döngüler, akış kontrolü vb) hakimsen Thinking in Java (Bruce Eckel) kitabı ile başlayabilirsin. Bu kitap internetten bedava indirilebiliyor (www.bruceeckel.com)
May the source be with you!

Microsoft: Zorlarsanız Windows`u çekeriz... ( 21)

AntiTrust gibi, bilişim sektörünü işleyen başka bildiğin filimler var mı?

Web Services - Aslan Payını Kim Kapacak? ( 14)

Bundan daha taraflı bir kıyaslama sanırım ancak micro$oftun sitesinde bulunabilirdi!
Yani gotdotnet diye bi siteden daha ne beklenebilir ki?
hikayeyi bir de karşı taraftan dinlemek için şuraya bir göz atarsan sevinirim
Oracle9iAS vs. Microsoft .NET Benchmark Results

Geleceğin [Net-Enabled] Yazılımları - Bölüm I ( 40)

Bu kadar IT'cinin yorumları içinde hiç kimsenin yaptığı şikayetler veya övgülerin nedenleri üzerine eğilmediğini görmek üzücü. Yapılan yorumlar sadece x dilinde yazılmış y yazılımı şöyle güzel/berbat' tan ileri gidememiş durumda. Bundan daha üzücüsü ise kötülenen teknolojilerin genelde hiç ilgilenilmemiş/araştırılmamış olması. Yani burada ortaçağ skeptisizmi var. Yorumların çoğu yüzeysel.
Son olarak Sundance şu adrese bir göz atarsan sevinirim:
http://www.javagaming.org

Hayatın içindeki matematik ( 25)

En son belirttiğin düşünceye kesinlikle katılıyorum. Eğer random bir bit dizisini ortalama 100 kat sıkıştırabiliyorlarsa sıkıştırılmış bit dizisini de sıkıştırabilirler demektir!. Bu da olayın daha çok vehametini ortaya koyuyor gibi. Ayrıca sayfanın sonuna küçük puntoyla eklenmiş kısımda çok ilginç doğrusu :)

This press release may contain forward-looking statements. Investors are cautioned that such forward-looking statements involve risks and uncertainties, including, without limitation, financing, completion of technology development, product demand, competition, and other risks and uncertainties.

Fazlamesai haberlerine en kolay erişim ( 12)

Script'i direkt olarak save as ile sites dizinine kopyalayınca içindeki bazı karakterler bozuluyor. Çözüm olarak script'i explorer ile açıp copy paste yapabilirsiniz