Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı?

0
FZ
Verilytics'te kıdemli sistem mühendisi olarak çalışan Adam Ronthal Java ile ilgili makalesinde bu programlama dilinin (ve platformunun) nerede işe yaradığını ve nerede problem çıkardığını gerçek hayatta karşısına çıkan somut senaryolara dayanarak anlatıyor ve çarpıcı örnekler veriyor. Ağ programlamadan uzaktan yönetime, yüksek trafikli bir web sitesinin optimizasyonundan üçüncü parti araçlara dek pek çok farklı alandan örnekler verip kıyaslamalar yapan Ronthal, yeri geldiğinde Perl gibi programlama dillerinin, yeri geldiğinde wget gibi belli bir hedefe yönelik uzmanlaşmış programların çok daha iyi çözüm sunabildiklerine değiniyor.

Görüşler

0
malkocoglu
Probleme uygun arac kullanilmasi cok onemli, katiliyorum. Java dili 'yeteri kadar iyi' bir dil olarak, C++'dan kurtulmamizi sagladi, o yuzden mutesekkiriz. Tabii ki Java'nin bazi eksikleri var. Ayrica, burada biz derken OLTP kodcularindan bahsediyorum, her nasilsa bu kultur C sözdizim (syntax) yapisi olmayan bir dili katiyen kullanmaz. Boyle olunca, C yapisina benzeyen dillerden, kendi copunu toplayan ve bizi hafiza yonetimi yapmaktan kurtaran Java'ya tabiati ile dort elle sarilmak gerekti, sonuclar iyi de oldu.

Ama Java'nin istisna (exception) yapisi beni hala cildirtiyor. Islev taniminin yanina istisna niye konuyor kardesim? Aaaarrrhh!

0
omniheurist
Bir islevin calismasi sirasinda meydana gelebilecek istisnalarin o islemin taniminda olmasinin avantajlarini sanirim herkes biliyordur, sence kotu yanlarını aciklayabilir misin?
0
malkocoglu

Sizin de dediginiz gibi, kod yazildiktan sonra bakinca, islevin hangi istisna firlattigi belgelenmis oluyor, bu guzel.

Fakat, kod yazarken, hele hele yap-boz seklinde kodlama hem de bir yandan azicik tasarim islemi devam ediyorsa, islev imzasi surekli degisebilir. Java kullanirken, bir tek 'new xxException' ibaresi ekleyince, o islevi cagiran 10 tane oteki islevde zincirleme olarak xxException tanimini eklemek gerekiyor. Bu cok hammaliyesi olan bir is.

Ruby, Eiffel gibi dillerde istisna atilir, istisna ismi islev imzasina eklenmez. Boylece daha hizli kodlamak mumkun oluyor. Guclu tip kontrolu bildirgec seviyesinde kontrol edilmeli, bunda hemfikirim, fakat istisna seviyesinde guclu top kontrolu biraz fazla bence.

Saygilar,

0
malkocoglu
Guclu top, güçlü tip olacakti.. :) Duzeltirim.
0
omniheurist
Ruby, Eiffel gibi dillerde istisna atilir, istisna ismi islev imzasina eklenmez

Eğer bütün istisnalarini RuntimeException sinifindan turetirsen ayni sekilde Java'da da istisna tanimlama, zorunlu yakalama gibi yan etkilerden kurtulabilirsin.
0
malkocoglu
Surekli RuntimeException kullanmayan etrafta bircok kod var; Bu kodlari kullaninca mecburen bazi standartlari takip etmek zorunda kaliyorsunuz. Bizce hatali olan burada. Dil, yanlis yapmak icin bir imkan saglamis.

Saygilar,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Kitap Projesi - Bölüm 7

anonim

Türkçe Java Kitap Projesinin yeni bölümü yayında. Yeni bölümün içeriği:
Arayüz (Interface)
Birleştiricilik
Arayüz(Interface) ve Soyut sınıflar(Abstract classes)
Arayüz(Interface) ile çoklu kalıtım(Multiple inheritance)
....

OpenJDK Yayınlandı

anonim

Sun sözünü tuttu. Java'nın 2007'nin ilk yarısında "GPL 2 + Classpath istisnası" lisansı ile yayınlanacağı duyurulmuştu. Java SE'nin derlenebilir kaynak paketi artık projenin adresi olan http://openjdk.java.net sitesinden indirilebiliyor. Sun'ın lisanslarına sahip olmadığı için kaynak kodunu açamadığı bazı kısımlar ise ikili paket olarak aynı siteden edinilebilir. Bu kısımların özgür yazılım camiasınca yeniden yazılması planlanıyor.

Netbeans IDE İçin Android Eklentisi Hazır

opheus

Netbeans IDE 6.0 kullanıyorsanız ve Android SDK ile ilgileniyorsanız sizin için hazırlanmış olan Undroid eklentisini kullanarak zahmetsizce kodlamaya başlayabilirsiniz.

JKP - Bölüm 6

upux

Java Kitap Projesinde Bölüm-6 yayınlanmıştır
Bölüm-6 da ki konu başlıkları

Polimorfizm
Geç bağlama (late binding)
Final ve Geç bağlama
Neden Polimorfizm ?
Genişletilebilirlik (Extensibility)
Soyut sınıflar ve metodlar (Abstract classes and Methods )
Niye soyut sınıf ve metodlara ihtiyaç duyarız ?
Yapılandırıcılar içersindeki ilginç durumlar
Kalıtım ve Yukarı doğru çevirim (Upcasting)
Aşağıya doğru çevirim (Downcasting)
www.riskturk.com/java

14. JTS'de Java Concurrency Sunumu | Talip Öztürk | Java Tekn. ve Prog. Dern.

tanerdiler

24 Kasım Çarşamba akşamı her zaman ki yerimiz Bahçeşehir Üni. D Blok Zemin Kat Konf. Salonunda seminerimiz gerçekleşecek. Bu ayki konumuz Java Concurrency. Bu konu üzerine üstad olan Talip Öztürk (Hazelcast) aramızda olacak.