Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı?

0
FZ
Verilytics'te kıdemli sistem mühendisi olarak çalışan Adam Ronthal Java ile ilgili makalesinde bu programlama dilinin (ve platformunun) nerede işe yaradığını ve nerede problem çıkardığını gerçek hayatta karşısına çıkan somut senaryolara dayanarak anlatıyor ve çarpıcı örnekler veriyor. Ağ programlamadan uzaktan yönetime, yüksek trafikli bir web sitesinin optimizasyonundan üçüncü parti araçlara dek pek çok farklı alandan örnekler verip kıyaslamalar yapan Ronthal, yeri geldiğinde Perl gibi programlama dillerinin, yeri geldiğinde wget gibi belli bir hedefe yönelik uzmanlaşmış programların çok daha iyi çözüm sunabildiklerine değiniyor.

Görüşler

0
malkocoglu
Probleme uygun arac kullanilmasi cok onemli, katiliyorum. Java dili 'yeteri kadar iyi' bir dil olarak, C++'dan kurtulmamizi sagladi, o yuzden mutesekkiriz. Tabii ki Java'nin bazi eksikleri var. Ayrica, burada biz derken OLTP kodcularindan bahsediyorum, her nasilsa bu kultur C sözdizim (syntax) yapisi olmayan bir dili katiyen kullanmaz. Boyle olunca, C yapisina benzeyen dillerden, kendi copunu toplayan ve bizi hafiza yonetimi yapmaktan kurtaran Java'ya tabiati ile dort elle sarilmak gerekti, sonuclar iyi de oldu.

Ama Java'nin istisna (exception) yapisi beni hala cildirtiyor. Islev taniminin yanina istisna niye konuyor kardesim? Aaaarrrhh!

0
omniheurist
Bir islevin calismasi sirasinda meydana gelebilecek istisnalarin o islemin taniminda olmasinin avantajlarini sanirim herkes biliyordur, sence kotu yanlarını aciklayabilir misin?
0
malkocoglu

Sizin de dediginiz gibi, kod yazildiktan sonra bakinca, islevin hangi istisna firlattigi belgelenmis oluyor, bu guzel.

Fakat, kod yazarken, hele hele yap-boz seklinde kodlama hem de bir yandan azicik tasarim islemi devam ediyorsa, islev imzasi surekli degisebilir. Java kullanirken, bir tek 'new xxException' ibaresi ekleyince, o islevi cagiran 10 tane oteki islevde zincirleme olarak xxException tanimini eklemek gerekiyor. Bu cok hammaliyesi olan bir is.

Ruby, Eiffel gibi dillerde istisna atilir, istisna ismi islev imzasina eklenmez. Boylece daha hizli kodlamak mumkun oluyor. Guclu tip kontrolu bildirgec seviyesinde kontrol edilmeli, bunda hemfikirim, fakat istisna seviyesinde guclu top kontrolu biraz fazla bence.

Saygilar,

0
malkocoglu
Guclu top, güçlü tip olacakti.. :) Duzeltirim.
0
omniheurist
Ruby, Eiffel gibi dillerde istisna atilir, istisna ismi islev imzasina eklenmez

Eğer bütün istisnalarini RuntimeException sinifindan turetirsen ayni sekilde Java'da da istisna tanimlama, zorunlu yakalama gibi yan etkilerden kurtulabilirsin.
0
malkocoglu
Surekli RuntimeException kullanmayan etrafta bircok kod var; Bu kodlari kullaninca mecburen bazi standartlari takip etmek zorunda kaliyorsunuz. Bizce hatali olan burada. Dil, yanlis yapmak icin bir imkan saglamis.

Saygilar,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM SDK Java 6 Sürümü

dkoksal

IBM yazılım geliştirme ekibi Java 6 versiyonu JDK larının ilk versiyonunu sitelerinden duyurarak Java kullanıcı ve geliştiricilerinin hizmetine sundular. Adıda IBM Early Release Program - IBM SDK for Java Version 6 oldu..

Python vs Java

xMaster

Java ile Python arasında ufak bir karşılaştırmayı yazının devamında bulabilirsiniz...

Java Kitabı

anonim

"Java ve Yazılım Tasarımı" yayınlandı. Gerekli detaylara www.kodcu.com adresinden ulaşılabilir.

Peki ama bu kitabın farkı nedir ?

Bu eserde Java Programlama dili yazılım tasarımı konusuyla birlikte ele alınmıştır; hem JAVA dili öğretilmekte hem de bolca örnekler verilerek tasarım yapılması gösterilmektedir.

ZGRViewer 0.5.0

FZ

graphviz yazılımının e-posta listesindeki bir duyuruya göre, ZGRViewer'ın 0.5.0 sürümü çıkmış.

ZGRViewer, Java ile geliştirilmiş 2.5 boyutlu bir çizge görüntüleyicidir ve Zoomable Visual Transformation Machine'i temel almaktadır. Özel olarak AT&T'nin GraphViz sistemindeki DOT dili ile tanımlanmış ve dot, neato, twopi gibi programlarla işlenmiş çizgeleri göstermek için kullanılmaktadır.

ZGRViewer büyük çizgelerle başa çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır ve ZUI (Zoomable User Interface) sayesinde çizge üzerinde kolayca gezinmeye izin vermektedir.

JTS - 1 : 30 Nisan 2009 Perşembe saat 18.45 - Katılım Ücretsiz

anonim

30 Nisan 2009 Perşembe saat 18:45'te Java Teknolojileri ve Programcıları Derneği (JTPD) ile Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü ortaklığıyla Java Teknoloji Saatleri etkinliği (JTS) düzenlenecektir. Etkinlikte iki adet Eller Klavye Üstünde (EKÜ) atölye çalışması yapılacak ve yine iki adet seminer verilecektir. ...