Kendi JSF bileşenlerinizi yazın

0
Soulblighter
Daha önce FM'de yayınlanan bu haberde JSF ile ilgili makalelerden bahsedilmiş ve bir tane de Özelleştirilmiş JSF Oluşturma ile ilgili makaleden bahsedilmişti.

Buradaki ders ile nasıl kendi JSF bileşenlerinizi oluşturabileceğiniz örneklerle anlatılmış. Dersin hem HTML, hem de PDF sürümü mevcut. Yapılan örnekler ise adımlara göre ayrılmış ve ZIP formatında sıkıştıralarak konulmuş. JSF ile uğraşanların işine çok yaracağına inanıyorum.

İlgili Yazılar

Java Kitabı

anonim

"Java ve Yazılım Tasarımı" yayınlandı. Gerekli detaylara www.kodcu.com adresinden ulaşılabilir.

Peki ama bu kitabın farkı nedir ?

Bu eserde Java Programlama dili yazılım tasarımı konusuyla birlikte ele alınmıştır; hem JAVA dili öğretilmekte hem de bolca örnekler verilerek tasarım yapılması gösterilmektedir.

NetBeans 5.0 çıktı!

jfever

Sun tarafından açıkça desteklenen açık kaynak kodlu Java geliştirme platformu NetBeans baştan aşağı yenilendi ve 5.0 sürümü indirilmeye hazır.

Yenilenen arayüz geliştirme araçları, populer uygulama sunucularına destek (JBoss, Weblogic, Sun AppServer, Tomcat.) , JSF ve Struts desteği, geliştirilmiş kod yardımcısı, editör özellikleri ve daha pek çok yenilik.

İki listenin Hikayesi: Java yerine Ruby

anonim

Her şey haftalık işlerinizin basit bir listesini yapıp bunu dünya ile paylaşabilmenizi sağlayan Ta-Da list'in bir kopyası olan Bla-Bla list'in Geert Bevin tarafından yazılması ve duyurulması ile başladı.

Sıkı Dur Mono, Harmony Geliyor...

anonim

Flame yaratmak için söylemiyorum ama şu an için önemli projelerde kullanılabilecek özgür bir j2se veya j2ee gerçekleştirimi (implemantasyonu) ne yazikki yok. Var olan bazı özgür jvm ve derleyiciler gerçekten başarılı işler yapsada, henüz profesyonel anlamda tercih edilebilir durumda değiller.

Yeni Teknolojiler İle Fosil Teknolojilere Bağlanmak

malkocoglu

Projelerde, her ne kadar tamamen yeni teknolojiler ile işlem yapmak istesek de, bazen eski (fosil) teknolojiler ile yanyana çözümler üretmek sorunda kalıyoruz. Mesela bir AS/400 mainframe bilgisayara bağlanmak, Excel hesap tablosundan değerler okumak gibi.. (Excel'in fosil olarak addedilmesinin sebebi, formatının 'kapalı' oluşudur).

İşte bu gibi durumlarda, Java için elimizde olan imkanlardan örnekler...

Java İle Excel Nasıl Okunur?

Java ile AS/400'e Bağlanmak