J2ME Giriş ve Kurulum Dökümanı

0
anonim

Görüşler

0
selcukFM
Merhabalar,

Belgeyi inceledim ancak bu bir giriş belgesi gibi gelmedi bana. Daha çok adım adım NetBeans ve Mobility Pack kurulumu tarzında birşey ve sonunda bir "HelloWorld" gösterimi var.

Belgenin sonlarında, J2ME yazılımı yapabilmek için ön gereksinimin Java dili olmadığı, hiç bilmeyenlerin bile işe buradan başlayabileceği söyleniyor. Burası ilginç geldi bana. Bence doğruluğu tartışılır bu söylemin çünkü J2ME profillerine uyarlanan Java sınıflarıyla JVM için kullanılan sınıflar arasında farklar var. Bunu forumlarda tartışabiliriz.

Belgeyi açtığımda beklentim şuydu: java.sun.com/j2me adresinde bölük pörçük verilen tutorial'ları bir derleyip Türkçeleştirmekti. Bence böylesi bir iş gerekli ve yeterlidir. Zaten J2SE bilgisine sahip biri için J2ME'de yabancı olabileceği konular çok fazla değil. Farklılığı yaratan tek şey, mobil aygıtların getirdiği profil farklılıkları ve sonucunda ortaya sunulan JSR tanımları.

Yazarın sitesinde, konuyla ilgili bir kitabının çıkacağını gördüm. Okumak için sabırsızlanıyorum. Takdir etmek gerek, zaman ayırıp Türkçe bir J2ME kitabı yazmak herkesin göze alabileceği bir iş değil. Ancak bu yazısını tabiri caizse biraz ayaküstü ya da bir arkadaşımın deyimiyle "çala-klavye" buldum.

Selamlar...
0
FZ
"Guru"luk nasıl belirleniyor? Bu durumda mesela Guy L. Steele, Jr. da bir guru mudur? Eğer öyle ise biraz sınırları geniş tutulmuş bir kategoridir diyebilir miyiz "guru"luk kategorisi için?
0
sadettinpolat
madem NetBeans 4.1 konusu açıldı turkce dil secimiyle ilgili bi soru sorayim daha dogrusu cozumu var mi onu merak ediyorum. NetBeans 4.1 in kurulumunda yok ama kullaniminda var. mobil packin ise kurulumunda var. isletim sisteminin (winXP Pro ingilizce) bolgesel ayarlari turkce ise mobil pack in kurulumunda "An unhandled error occurred -- specify system property "is.debug" for more information." hatası alıyorsunuz. netbeans ide ise duzgun calismiyor. bolgesel ayarlardan dili ingilizce yaptiginiz vakit kurulumda ide de duzgun calisiyor. bolgesel ayarlari degistirmeden bu sorunlari asmanin bir yolu var mi?
0
jfever
sorunuzu anet'te cevapladim, buraya da yazayim ihtiyaci olan vardir belki:

bir conf dosyasinda locale=TR_tr seklinde belirtirseniz bolgesel ayarlar turkce-turkiye oldugu durumda da sorunsuz calisacaktir. bu sorun hem windows, hem de posix isletim sistemlerinde ortaya cikiyor.

o conf dosyasi hangisi derseniz, hatirlamiyorum :) anet'de daha once konusulmustu, bir aralık bakar yazarım..
0
sadettinpolat
tesekkurler locale=TR_tr gibi bir ipucu vermeniz bile sorunu cozmeye yetti google da locale=TR_tr + netbeans seklinde bir aramayla http://www.verivizyon.com/detail.asp?catid=26&cid=268 sayfasında gerekli aciklamayi buldum. tekrar saolun :)
0
selcukFM
Merhabalar,

Bu bir "bug" olarak rapor edilmiş anladığım kadarıyla.

http://ide.netbeans.org/servlets/ReadMsg?listName=issues&msgNo=10083 adresinde aradığınıza uygun bir konu başlığı var.

Bir de Netbeans organizasyonundan bir Turk arifi{at} netbeans.org e-posta adresi verilmiş. Belki bir yama filan yayınlanmıştır. Kendi konfigürasyonum winXp home-Türkçe bu arada.

selamlar...

0
sadettinpolat
bu arada mesaji yanlis basliga yazmisim :(
0
yilmaz
Bana göre guru olan kimse uzmanı olduğu konuda herşeyi bilen adam. Boyle ne dersen bilen biri. Ki o bilginin verdiği rahatlıkla soruları cevaplayan bi adam. Ki kendine guru demez biz ona deriz.
0
Melih.Sakarya
Guru diyen arkadas biraz abartmis sanirim :) evet haklisiniz dökümani yazdim ve düzenleme yapmadan gönderdim aslinda bu benim egitimlerde kullandigim notlardan Sadece kullanicilarin bir yerden baslamasini saglamaya calistim. Umarim birilerinin isine yaramistir Saygilar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM SDK Java 6 Sürümü

dkoksal

IBM yazılım geliştirme ekibi Java 6 versiyonu JDK larının ilk versiyonunu sitelerinden duyurarak Java kullanıcı ve geliştiricilerinin hizmetine sundular. Adıda IBM Early Release Program - IBM SDK for Java Version 6 oldu..

14. JTS'de Java Concurrency Sunumu | Talip Öztürk | Java Tekn. ve Prog. Dern.

tanerdiler

24 Kasım Çarşamba akşamı her zaman ki yerimiz Bahçeşehir Üni. D Blok Zemin Kat Konf. Salonunda seminerimiz gerçekleşecek. Bu ayki konumuz Java Concurrency. Bu konu üzerine üstad olan Talip Öztürk (Hazelcast) aramızda olacak.

Struts Ölüyor mu?

innaw

Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.

Java Struts

malkocoglu

Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.

Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı?

FZ

Verilytics'te kıdemli sistem mühendisi olarak çalışan Adam Ronthal Java ile ilgili makalesinde bu programlama dilinin (ve platformunun) nerede işe yaradığını ve nerede problem çıkardığını gerçek hayatta karşısına çıkan somut senaryolara dayanarak anlatıyor ve çarpıcı örnekler veriyor. Ağ programlamadan uzaktan yönetime, yüksek trafikli bir web sitesinin optimizasyonundan üçüncü parti araçlara dek pek çok farklı alandan örnekler verip kıyaslamalar yapan Ronthal, yeri geldiğinde Perl gibi programlama dillerinin, yeri geldiğinde wget gibi belli bir hedefe yönelik uzmanlaşmış programların çok daha iyi çözüm sunabildiklerine değiniyor.