JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

0
tanerdiler
Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.


Etkinlik Sponsoru :inspirit information tech. Pizzalar ücretsiz.

Çağatay Çivici

JSF tanımlaması JSR-314'ü çıkartan JavaServer Faces Uzman Grubu'nun üyesi olan Çağatay Çivici, açık kaynaklı JSF implamantasyonu Apache MyFaces'in PMC üyesi ve son zamanların gözde bileşen takımı PrimeFaces'in kurucusu ile proje yöneticisidir. Jazoon, W-JAX, JSFSummit, JSFDays ve JUG'lar gibi pek çok küresel ve yerel etkinliklerin tanınmış konuşmacısı olarak nam salmıştır. Çivici, aynı zamanda Java ve JSF kullanarak web uygulama geliştirme ile ilgili pek çok kitabın teknik eleştirmenliği ve hatta yazarlığını yapmıştır. Deneyimli eğitmen, 100'den fazla yazılım geliştiriciyi JSF, Spring, EJB ve JPA gibi JavaEE teknolojileri üzerinde eğitmiştir.

Konu Özeti

JSF geçtiğimiz yıllarda uzun bir yol katetti ve JSF 2.0 topluluk isteklerini karşılamak üzere tanımlanmış en son sürümdür. PrimeFaces bileşen takımı ile bir araya geldiğinde JSF 2.0 gerçek gücünü ortaya çıkartır. Bu etkinlik Çekirdek JSF 2.0'a ek olarak JavaScript'siz JSF-Ajax uygulamalar, JSF tabanlı iPhone/Android web uygulamaları, bir MacOS X masaüstü klonu, GPS tabanlı mobil uygulamalar ve Ajax Push/Comet bütünleşimi gibi ileri konuları da kapsar. İster Java EE'nin standart web çatısı hakkında meraklı, ister deneyimli bir JSF geliştiricisi olun; bu oturum size JSF 2.0'a başlamanın ve onun ötesine geçmenin yollarını gösterecek.


1 Ekim Cuma saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde görüşmek üzere,

JTPD ekibi

İlgili Yazılar

Görüntü işlem kütüphanesi - CmuCamJ

anonim

Serbest yazilim projesi olan CmuCamJ, 1.02 sürümüne geldi. Projenin amacı, robota bağlı ufak fotoğraf makinasından;
1- Resim çekip mini bilgisayara yüklemek
2- Mini bilgisayarda görüntüyü işleme
3- İşlem sonucuna gore robot yönetme
üzerine yapıldı. Görüntü işleme safhası için geniş bir kütüphane oluşturduk. Bu kütüphane içindeki işlemleri kullanan robot, mesela oda içinde gezinirken sadece "zemin bölümü" izole edilerek, nereye gideceğini takip edebilir. Nitekim yazdığımız ilk uygulama bu yönde idi.
SourceForge projesi: sourceforge.net/projects/cmucamj
Görüntü işlem hakkında bir yazı (CmuCamJ örneği ile): www.bilgidata.com/article.jsp?file=a_maske_kullanmak.xml&category=robotlar

PreciseJava: Java'da performansı arttırmanın yolları

Soulblighter

PreciseJava, "Nasıl daha optimize kodlar yazarım?" diyenler için bir güzel bir kaynak. Burada birçok Java teknolojisini kullanırken nasıl performansı arttırabileceğinizi örneklerle görebilirsiniz. Ayrıca sitede ücretsiz bir eKitap da yer alıyor.

Java Teknolojileri Kongresi

anonim

Java Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Java Teknolojileri Kongresi, 18 Haziran 2005 Cumartesi günü Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. ‘Java Her yerde’ sloganıyla yapılan etkinlikte, Java teknolojisindeki yenilikler, Java araçları, geleceği, platform bağımsızlığı, teknoloji firmalarıyla ilişkileri ele alınacak.

Inek, Bol dil destekli midlet!

murat09

Inek, java destekli Siemens cep telefonları için çoklu dil desteği bulunan bir midlet. Bu program MMC içeren GSM telefonlarında Java ile sözlük kullanımını sağlıyor. Extra dil dosyaları halihazırda ücretsiz indirilebiliyor. InekoğluInek adlı yardımcı program ile de kendi sözlük dosyalarınızı oluşturabiliyorsunuz. Program midlet.org'ta da listelenmiş. Türkiye'de yazılan bu programın web sitesi ise: www.tepetaklak.com/tr/inek
Not: Bu haber şaka değildir.

Red Hat JBoss'u satın alıyor

vst

Bugün Marc Fleury'nin yaptığı açıklamada, Red Hat ile JBoss'un imzaladığı anlaşmaya göre Red Hat'ın JBoss'u satın alacağı duyuruldu. Bu da gelecekte özgür kurumsal uygulamalarda biraz daha profesyonel(!) servis alabilmek anlamına geliyor. Umarız, büyük kuruluşların bilgi işlem uzmanlarının "Özgür yazılım kullanağız, ama karşımızda kurumsal muhatab yok ki!" gibi haklı serzenişlerini dindirir.


Açıklamanın tam metni | JBoss websitesindeki haber