JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

0
tanerdiler
Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.


Etkinlik Sponsoru :inspirit information tech. Pizzalar ücretsiz.

Çağatay Çivici

JSF tanımlaması JSR-314'ü çıkartan JavaServer Faces Uzman Grubu'nun üyesi olan Çağatay Çivici, açık kaynaklı JSF implamantasyonu Apache MyFaces'in PMC üyesi ve son zamanların gözde bileşen takımı PrimeFaces'in kurucusu ile proje yöneticisidir. Jazoon, W-JAX, JSFSummit, JSFDays ve JUG'lar gibi pek çok küresel ve yerel etkinliklerin tanınmış konuşmacısı olarak nam salmıştır. Çivici, aynı zamanda Java ve JSF kullanarak web uygulama geliştirme ile ilgili pek çok kitabın teknik eleştirmenliği ve hatta yazarlığını yapmıştır. Deneyimli eğitmen, 100'den fazla yazılım geliştiriciyi JSF, Spring, EJB ve JPA gibi JavaEE teknolojileri üzerinde eğitmiştir.

Konu Özeti

JSF geçtiğimiz yıllarda uzun bir yol katetti ve JSF 2.0 topluluk isteklerini karşılamak üzere tanımlanmış en son sürümdür. PrimeFaces bileşen takımı ile bir araya geldiğinde JSF 2.0 gerçek gücünü ortaya çıkartır. Bu etkinlik Çekirdek JSF 2.0'a ek olarak JavaScript'siz JSF-Ajax uygulamalar, JSF tabanlı iPhone/Android web uygulamaları, bir MacOS X masaüstü klonu, GPS tabanlı mobil uygulamalar ve Ajax Push/Comet bütünleşimi gibi ileri konuları da kapsar. İster Java EE'nin standart web çatısı hakkında meraklı, ister deneyimli bir JSF geliştiricisi olun; bu oturum size JSF 2.0'a başlamanın ve onun ötesine geçmenin yollarını gösterecek.


1 Ekim Cuma saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde görüşmek üzere,

JTPD ekibi

İlgili Yazılar

Quake 2 Motoru Java'ya Port Edildi!

anonim

id Software'in yazdığı ve GPL lisansı ile dağıttığı Quake 2 motoru Java'ya port edildi. Yeni motoru herhangi bir sırf yapmak için yapılmış projeden ayıran şey performansının C ile yazılmış orjinal motorun performansını yakalayıp hatta geçebilmiş olması. Henüz 1.0 versiyonu çıkmamış olmasına rağmen şimdiden C hızında çalışan bir oyun motorunun üretilebilmiş olması Java'nın akıllardaki imajına uymasa da akla ilginç fikirler getirmiyor değil.

Spring Framework

malkocoglu_2

Spring Framework bilgi işlem sektöründe büyük ilgi görmeye başladı. Bu altyapıyı kullanan programcılar ve teknik liderler, altyapının ne kadar iyi ve yararlı olduğunu söyledikten sonra hernedense bu sebepleri teknik olarak bir türlü tarif edememektedirler. "Spring, Tivo gibidir" demiştir bir kullanıcı, "sahip olmadan değerini bilemezsin. Tarif edilemez". :) Bu yazımızda, gizem perdesini biraz daha kaldırmak ve Spring'in teknik yararlarını ortaya çıkartmayı amaçladık.

http://www.bilgidata.com/pdfs/spring.pdf

Java Teknolojileri Televizyonda

anonim

Java Teknolojileri Derneği'nin katkılarıyla Java teknolojileri artık Türkiye'nin Teknoloji Televizyonu'nda.

Günlük yaşantımızın içerisine çoktan giren Java teknolojilerini ne kadar biliyor musunuz? Tüm dünyanın göz bebeği olan Java teknolojileri hakkinda fikir sahibi olmak ister misiniz? Fikir sahibi olmanın ötesinde Java teknolojilerini oğrenmek ister misiniz?

JMP3Player 0.3.2 Yayında

anonim

JMP3Player, Java programlama dili ile yazdığım, NativeFmod kütüphanesi ve sistem kaynaklarını az miktarda kullanan bir mp3 çalar.

GNU/Linux ve MS Windows sürümlerine ulaşmak için:

http://sourceforge.net/projects/jmp3player/

Python vs Java

xMaster

Java ile Python arasında ufak bir karşılaştırmayı yazının devamında bulabilirsiniz...