JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

0
tanerdiler
Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.


Etkinlik Sponsoru :inspirit information tech. Pizzalar ücretsiz.

Çağatay Çivici

JSF tanımlaması JSR-314'ü çıkartan JavaServer Faces Uzman Grubu'nun üyesi olan Çağatay Çivici, açık kaynaklı JSF implamantasyonu Apache MyFaces'in PMC üyesi ve son zamanların gözde bileşen takımı PrimeFaces'in kurucusu ile proje yöneticisidir. Jazoon, W-JAX, JSFSummit, JSFDays ve JUG'lar gibi pek çok küresel ve yerel etkinliklerin tanınmış konuşmacısı olarak nam salmıştır. Çivici, aynı zamanda Java ve JSF kullanarak web uygulama geliştirme ile ilgili pek çok kitabın teknik eleştirmenliği ve hatta yazarlığını yapmıştır. Deneyimli eğitmen, 100'den fazla yazılım geliştiriciyi JSF, Spring, EJB ve JPA gibi JavaEE teknolojileri üzerinde eğitmiştir.

Konu Özeti

JSF geçtiğimiz yıllarda uzun bir yol katetti ve JSF 2.0 topluluk isteklerini karşılamak üzere tanımlanmış en son sürümdür. PrimeFaces bileşen takımı ile bir araya geldiğinde JSF 2.0 gerçek gücünü ortaya çıkartır. Bu etkinlik Çekirdek JSF 2.0'a ek olarak JavaScript'siz JSF-Ajax uygulamalar, JSF tabanlı iPhone/Android web uygulamaları, bir MacOS X masaüstü klonu, GPS tabanlı mobil uygulamalar ve Ajax Push/Comet bütünleşimi gibi ileri konuları da kapsar. İster Java EE'nin standart web çatısı hakkında meraklı, ister deneyimli bir JSF geliştiricisi olun; bu oturum size JSF 2.0'a başlamanın ve onun ötesine geçmenin yollarını gösterecek.


1 Ekim Cuma saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde görüşmek üzere,

JTPD ekibi

İlgili Yazılar

Sun® firmasından olumlu bir adım

roktas

Son birkaç gün içinde Simon Phipps'in de belirttiği gibi sessiz sedasız önemli bir gelişme oldu ve Sun, Java dağıtımını belirleyen lisans şartlarını gevşetti. Bu değişikliğin en önemli sonucu Java'nın artık diğer Özgür Java gerçeklemeleriyle (GCJ, Kaffe, GNU Classpath vb.) birlikte (fakat onlarla karıştırılmadan) dağıtılabilecek olması. Daha da açık söylemek gerekirse Sun Java'yı Debian veya Ubuntu'da non-free depodan 'apt-get install sun-java5-jre ' komutuyla kurabileceksiniz, ilk paket hazır durumda.

Java SE 6 çıktı

bozokhun

Uzun süredir beklenen Java SE 6 sonunda çıktı. Bir çok yeni özelliğin yanısıra performans artışlarıyla da gündemde olan Java SE 6'yı NetBeans 5.5 ile beraber indirebilirsiniz.

Red Hat JBoss'u satın alıyor

vst

Bugün Marc Fleury'nin yaptığı açıklamada, Red Hat ile JBoss'un imzaladığı anlaşmaya göre Red Hat'ın JBoss'u satın alacağı duyuruldu. Bu da gelecekte özgür kurumsal uygulamalarda biraz daha profesyonel(!) servis alabilmek anlamına geliyor. Umarız, büyük kuruluşların bilgi işlem uzmanlarının "Özgür yazılım kullanağız, ama karşımızda kurumsal muhatab yok ki!" gibi haklı serzenişlerini dindirir.


Açıklamanın tam metni | JBoss websitesindeki haber

JSF'ye İnanın !

anonim

Aslında daha sade bir başlık koymak istiyordum paylaşmak isteğim iki jsf makalesi için. Ancak jsf'ye giriş niteliği taşıyan bu makalenin başlığı "JSF for nonbelievers" olunca yazının başlığı da kendilinden belli oldu.

Bu ilk makaleyi okuyup. "Her şey iyi güzel nasıl özelleştiririm bu jsf'yi" diyenler içinse bu makale faydalı olacaktır.

Quake 2 Motoru Java'ya Port Edildi!

anonim

id Software'in yazdığı ve GPL lisansı ile dağıttığı Quake 2 motoru Java'ya port edildi. Yeni motoru herhangi bir sırf yapmak için yapılmış projeden ayıran şey performansının C ile yazılmış orjinal motorun performansını yakalayıp hatta geçebilmiş olması. Henüz 1.0 versiyonu çıkmamış olmasına rağmen şimdiden C hızında çalışan bir oyun motorunun üretilebilmiş olması Java'nın akıllardaki imajına uymasa da akla ilginç fikirler getirmiyor değil.