JSF'ye İnanın !

0
anonim
Aslında daha sade bir başlık koymak istiyordum paylaşmak isteğim iki jsf makalesi için. Ancak jsf'ye giriş niteliği taşıyan bu makalenin başlığı "JSF for nonbelievers" olunca yazının başlığı da kendilinden belli oldu.

Bu ilk makaleyi okuyup. "Her şey iyi güzel nasıl özelleştiririm bu jsf'yi" diyenler içinse bu makale faydalı olacaktır.

Görüşler

0
yilmaz
aslında JSF karşısındaki platform olan asp.net ten daha kaliteli ve sağlam bir platform. java nın doğası gereği herşeyine müdehale etme şansınız var. çok fazla js içermediği için ve css ağırlıklı olduğu için output olan html bile daha anlamlı. tek eksik yanı sağlam bir editorunun olmaması. ama bu eksiklikde Sun Java Studio Creator 2 (EA downloada açık) ile kapanacak gibi duruyor.
0
anonim
Eclipse için güzel pluginler mevcut. Websphere ve Oracle Developer Suite 10g de jsf ye tam destek veriyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Görüntü işlem kütüphanesi - CmuCamJ

anonim

Serbest yazilim projesi olan CmuCamJ, 1.02 sürümüne geldi. Projenin amacı, robota bağlı ufak fotoğraf makinasından;
1- Resim çekip mini bilgisayara yüklemek
2- Mini bilgisayarda görüntüyü işleme
3- İşlem sonucuna gore robot yönetme
üzerine yapıldı. Görüntü işleme safhası için geniş bir kütüphane oluşturduk. Bu kütüphane içindeki işlemleri kullanan robot, mesela oda içinde gezinirken sadece "zemin bölümü" izole edilerek, nereye gideceğini takip edebilir. Nitekim yazdığımız ilk uygulama bu yönde idi.
SourceForge projesi: sourceforge.net/projects/cmucamj
Görüntü işlem hakkında bir yazı (CmuCamJ örneği ile): www.bilgidata.com/article.jsp?file=a_maske_kullanmak.xml&category=robotlar

Türkçe Java Teknolojileri Belgeleri

ahmetaa

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Müh. ögrencileri güncel Java teknoloji ve kütüphaneleri konusunda Türkçe belgeler hazırlamışlar. Türkiye'de bu konuda büyük bir eksiklik vardı, yazanlara ve projeye ön ayak olanlara teşekkürler.

Java teknolojileri belgeleri

SPOT

yilmaz

Sun Laboratuvarlarında geliştirilmekte olan SPOT projesi duyuruldu
SPOT ( Smart Programmable Object Technology) üzerinde JVM ( Java Virtual Machine J2ME CLDC 1.1 ) barındıran küçük elektronik devrelerden oluşuyor. JVM , Java ile bu devreler üzerinde kod yazmanızı sağlıyor.

JSF ve Olay Yakalayıcılar

anonim

Bir süredir JSF olay yakalayıcılar (event listeners) ile ilgili aklıma takılan bir soru vardı. JSF gibi tamamen sunucu taraflı olduğu idda edilen bir teknolojide olay yakalama işlemi nasıl gerçekleşiyordu? Bu durum kullanıcı tarafın da javascript kullanımı gerektirir miydi? Eğer gerektiriyorsa o zaman nerde kaldı tamamen sunucu taraflı uygulama geliştirme konsepti?

Sonuç olarak bu soruya j2ee-tr listesinde Bora Güngören'in verdiği yanıtları derleyerek kısa bir bilgi notu oluşturdum. Faydalı olması dileğiyle...

Java Görsel Bileşenleri ile Zoom In/Zoom Out

yetgin

FM müdavimlerinden yetgin Java ile Zoom In/Zoom Out özelliğinin nasıl kodlanacağını şurada açıklamış.