Türkçe JAVA kitap projesi

0
binner3
Türkçe olarak da birşeyler hazırlanıyor ama böyle bir oluşuma destek verenler neredeyse yok gibi. Millet olarak birlik olup böyle büyük bir projeye imza atmaya ne dersiniz?

Görüşler

0
FZ
Valla az önce bölümlerin üzerinden şöyle bir geçtim ve epey etkilendiğimi itiraf etmek istiyorum. Gayet güzel bir Türkçe ile (ufak tefek eleştirilecek şeyler var ama olsun) gayet güzel, temiz, düzgün, pedagojik formatta hazırlanmış bir metin.

Üzerinde epey emek harcanmış olduğu belli oluyor. Kod renklendirmesi, açıklama satırları ve şekiller de gayet net ve bilgilendirici.

Böylesine kaliteli ve önemli bir projeye emeği geçen ve geçmekte olan herkese ciddi ciddi teşekkür etmek istiyorum.
0
anonim
Arkadaslar bu calismada emegi gecen herkese tesekkur ederim. Anlatim tarziyla ve doyurucu grafiksel ornek , modellemelerle anlasilirlik daha da arttirilmis.
Java gibi gelecegin bir numara olacak programlama dilini Turkce bir kaynaktan ogrenmek bir cok merakliyi belkide Java Coder yapacaktir :))

Ellerinize Saglik :)
0
anonim
Bende bu kitabın hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. İlgiyle okuyorum. Ayrıca kitabın pdf olarak düzenlenip meraklıların download etmesine izin verirseniz bir iyilik daha yapmış olursunuz sanırım.
saygılar...
0
anonim
Selamlar,
Java''yı tanımak için Türkçe kaynak arıyordum. Google''dan Java Kitap şeklinde search ettim ve yaklaşık 3 saattir bu kitabı okuyorum..çok akıcı ve okuyanın sindirebileceği şekilde programcılık hakkında yazılmış nadir türkçe kaynaklardan biri.. Sizlere ve vermiş olduğunuz bu emeklerinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, başarılarınızın devam etmesini temenni ediyorum..Teşekkür ederim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

11. JTS | Web uygulama güven(siz)liği 2.0 | Huzeyfe Önal | JTPD

tanerdiler

Bu ay 11. düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 29 Temmuz 2010 Perşembe günü JavaDergisi sponsorluğunda Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde ( D konf salonu - zemin kat konferans salonu ) gerçekleştirilecektir. Konuğumuz Huzeyfe ÖNAL web ve bilgi güvenliği alanında seminer verecektir.

Java SE 6 u10

auselen

Sun, uzun süredir beklenen ve Java'nın masa üstü biçimi olan J2SE'nin dağıtımını daha kullanışlı hale getireceği umut edilen J2SE6u10'u bir süre önce çıkardı.

JBoss/Hibernate'den Gavin King ile Roportaj

malkocoglu_2

Hibernate projesinin lideri Gavin King ile ilginç bir röportajı sunuyoruz. Gavin ve takımı bir süre önce JBoss takımına katılmışlardı. EJB 3.0 standartını belirleyen uzman gurubu da son toplantılarında EJB 3.0 içinde Hibernate kullanmaya karar verince bu takıma büyük bir zafer hediye etmiş oldular. Gavin, EJB eleştirileri, bilgi işlem projelerinin doğası, açık yazılım projelerinde dikkat edilecek noktalar ve çevik metotlar yorumlarıyla ilginç bir kişiliktir. Faydalı olacağını umarım.

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_gavin_king_mulakat.xml

Java SUN'ı Yerken

auselen

Jonathan Schwartz'ın (http://blogs.sun.com/jonathan) 23 ağustos 2007 tarihli gönderisine göre SUN'ın NASDAQ etiketi "SUNW"'dan "JAVA"'ya çevrildi.

Spring Framework

malkocoglu_2

Spring Framework bilgi işlem sektöründe büyük ilgi görmeye başladı. Bu altyapıyı kullanan programcılar ve teknik liderler, altyapının ne kadar iyi ve yararlı olduğunu söyledikten sonra hernedense bu sebepleri teknik olarak bir türlü tarif edememektedirler. "Spring, Tivo gibidir" demiştir bir kullanıcı, "sahip olmadan değerini bilemezsin. Tarif edilemez". :) Bu yazımızda, gizem perdesini biraz daha kaldırmak ve Spring'in teknik yararlarını ortaya çıkartmayı amaçladık.

http://www.bilgidata.com/pdfs/spring.pdf