Türkçe JAVA kitap projesi

0
binner3
Türkçe olarak da birşeyler hazırlanıyor ama böyle bir oluşuma destek verenler neredeyse yok gibi. Millet olarak birlik olup böyle büyük bir projeye imza atmaya ne dersiniz?

Görüşler

0
FZ
Valla az önce bölümlerin üzerinden şöyle bir geçtim ve epey etkilendiğimi itiraf etmek istiyorum. Gayet güzel bir Türkçe ile (ufak tefek eleştirilecek şeyler var ama olsun) gayet güzel, temiz, düzgün, pedagojik formatta hazırlanmış bir metin.

Üzerinde epey emek harcanmış olduğu belli oluyor. Kod renklendirmesi, açıklama satırları ve şekiller de gayet net ve bilgilendirici.

Böylesine kaliteli ve önemli bir projeye emeği geçen ve geçmekte olan herkese ciddi ciddi teşekkür etmek istiyorum.
0
anonim
Arkadaslar bu calismada emegi gecen herkese tesekkur ederim. Anlatim tarziyla ve doyurucu grafiksel ornek , modellemelerle anlasilirlik daha da arttirilmis.
Java gibi gelecegin bir numara olacak programlama dilini Turkce bir kaynaktan ogrenmek bir cok merakliyi belkide Java Coder yapacaktir :))

Ellerinize Saglik :)
0
anonim
Bende bu kitabın hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. İlgiyle okuyorum. Ayrıca kitabın pdf olarak düzenlenip meraklıların download etmesine izin verirseniz bir iyilik daha yapmış olursunuz sanırım.
saygılar...
0
anonim
Selamlar,
Java''yı tanımak için Türkçe kaynak arıyordum. Google''dan Java Kitap şeklinde search ettim ve yaklaşık 3 saattir bu kitabı okuyorum..çok akıcı ve okuyanın sindirebileceği şekilde programcılık hakkında yazılmış nadir türkçe kaynaklardan biri.. Sizlere ve vermiş olduğunuz bu emeklerinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, başarılarınızın devam etmesini temenni ediyorum..Teşekkür ederim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java'nın Hücresel Telefon sürümünde güvenlik açığı

Soulblighter

Polonya'lı bir güvenlik araçtırmacısı Java'nın hücresel telefonlar için olan sürümünde iki güvenlik açığı tespit etti. Açıklar gizli bilgilere ulaşılmasını ve telefonun kilitlenmesine neden oluyor.

Açığı tespit eden Adam Gowdiak, güvenlik açığına neden olan programın her telefondan çalışmadığını söyledi. Yaptığı testte ise bir Nokia 6310i hücresel telefonuna saldırı düzenledi. Yapılan saldırı testi dört saat sürdü.

SPOT

yilmaz

Sun Laboratuvarlarında geliştirilmekte olan SPOT projesi duyuruldu
SPOT ( Smart Programmable Object Technology) üzerinde JVM ( Java Virtual Machine J2ME CLDC 1.1 ) barındıran küçük elektronik devrelerden oluşuyor. JVM , Java ile bu devreler üzerinde kod yazmanızı sağlıyor.

Java Teknolojileri Kongresi

anonim

Java Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Java Teknolojileri Kongresi, 18 Haziran 2005 Cumartesi günü Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. ‘Java Her yerde’ sloganıyla yapılan etkinlikte, Java teknolojisindeki yenilikler, Java araçları, geleceği, platform bağımsızlığı, teknoloji firmalarıyla ilişkileri ele alınacak.

Sıkı Dur Mono, Harmony Geliyor...

anonim

Flame yaratmak için söylemiyorum ama şu an için önemli projelerde kullanılabilecek özgür bir j2se veya j2ee gerçekleştirimi (implemantasyonu) ne yazikki yok. Var olan bazı özgür jvm ve derleyiciler gerçekten başarılı işler yapsada, henüz profesyonel anlamda tercih edilebilir durumda değiller.

J2EE Yahoo Gurubu - J2EE-tr

malkocoglu_3

J2EE ve servis tarafı Java konuları hakkında konuşmak/tartışmak için J2EE-tr adlı yeni bir Yahoo gurubu başlattık. İlgili olanlar ekteki adresten guruba erişebilirler. Gurupta JMS, EJB, RMI, JBoss, Struts, Hibernate konularında yazılar olacak, ayrıca yazılım mimarileri, test etmek (JUnit), Extreme Programming gibi konular da işlenecek, sorular cevaplanacak.