Türkçe JAVA kitap projesi

0
binner3
Türkçe olarak da birşeyler hazırlanıyor ama böyle bir oluşuma destek verenler neredeyse yok gibi. Millet olarak birlik olup böyle büyük bir projeye imza atmaya ne dersiniz?

Görüşler

0
FZ
Valla az önce bölümlerin üzerinden şöyle bir geçtim ve epey etkilendiğimi itiraf etmek istiyorum. Gayet güzel bir Türkçe ile (ufak tefek eleştirilecek şeyler var ama olsun) gayet güzel, temiz, düzgün, pedagojik formatta hazırlanmış bir metin.

Üzerinde epey emek harcanmış olduğu belli oluyor. Kod renklendirmesi, açıklama satırları ve şekiller de gayet net ve bilgilendirici.

Böylesine kaliteli ve önemli bir projeye emeği geçen ve geçmekte olan herkese ciddi ciddi teşekkür etmek istiyorum.
0
anonim
Arkadaslar bu calismada emegi gecen herkese tesekkur ederim. Anlatim tarziyla ve doyurucu grafiksel ornek , modellemelerle anlasilirlik daha da arttirilmis.
Java gibi gelecegin bir numara olacak programlama dilini Turkce bir kaynaktan ogrenmek bir cok merakliyi belkide Java Coder yapacaktir :))

Ellerinize Saglik :)
0
anonim
Bende bu kitabın hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. İlgiyle okuyorum. Ayrıca kitabın pdf olarak düzenlenip meraklıların download etmesine izin verirseniz bir iyilik daha yapmış olursunuz sanırım.
saygılar...
0
anonim
Selamlar,
Java''yı tanımak için Türkçe kaynak arıyordum. Google''dan Java Kitap şeklinde search ettim ve yaklaşık 3 saattir bu kitabı okuyorum..çok akıcı ve okuyanın sindirebileceği şekilde programcılık hakkında yazılmış nadir türkçe kaynaklardan biri.. Sizlere ve vermiş olduğunuz bu emeklerinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, başarılarınızın devam etmesini temenni ediyorum..Teşekkür ederim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun® firmasından olumlu bir adım

roktas

Son birkaç gün içinde Simon Phipps'in de belirttiği gibi sessiz sedasız önemli bir gelişme oldu ve Sun, Java dağıtımını belirleyen lisans şartlarını gevşetti. Bu değişikliğin en önemli sonucu Java'nın artık diğer Özgür Java gerçeklemeleriyle (GCJ, Kaffe, GNU Classpath vb.) birlikte (fakat onlarla karıştırılmadan) dağıtılabilecek olması. Daha da açık söylemek gerekirse Sun Java'yı Debian veya Ubuntu'da non-free depodan 'apt-get install sun-java5-jre ' komutuyla kurabileceksiniz, ilk paket hazır durumda.

Java ve Robot Kontrol - Ardabot

skorsky

Unreal Tournament üzerine kurulmuş olan USARSim robot simülasyon ortamında çalışan ilk robot kontrol programı olan Ardabot 1.1 sürümü ile kullanıma açılmıştır. Bu robot, DARPA Urban Challenge özel haritasında engel tanıma, 2D harita oluşturma ve otonom olarak yol alma özelliklerini taşımaktadır.

JMP3Player 0.3.2 Yayında

anonim

JMP3Player, Java programlama dili ile yazdığım, NativeFmod kütüphanesi ve sistem kaynaklarını az miktarda kullanan bir mp3 çalar.

GNU/Linux ve MS Windows sürümlerine ulaşmak için:

http://sourceforge.net/projects/jmp3player/

Evans Data: EMEA Bölgesinde Perl/Python/PHP Kullanımı Düştü

anonim

Bir araştırma şirketi olan Evans Data'nın yakın zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Africa'da (EMEA) yaklaşık 400 programcı üzerinde yaptığı bir araştırma ilginç bir sonuç buldu: PHP kullanan programcıların sayısında %25'lik bir düşüş yaşandı ve PHP'yi gelecek projeler için incelemeyecek (evaluate) ve kullanmak istemeyecek programcılar aynı dönem için %40 kadar arttı. EMEA bölgesinde Perl kullanımı %20 kadar düştü. Python kullanımı da aynı şekilde bir düşüş yaşadı, bunun oranı ise %25. Python'u ileri projeler için incelemek istemeyen programcılar %17 kadar arttı.

Java'nın Başı Türkçe ile Dertte

oaygun

Başınıza gelmiştir. Java temelli pek çok yazılımın kurulumunda, önce işletim sisteminin yerel ayarlarını değiştirmek (genellikle ABD, İngilizce), yazılımı kurmak ve sonra tekrar Türkçe'ye almak gerkmektedir. Bunun nedeni de 'i' harfidir. Alfabemizin 11 ve 12. harflerinin nelere kadir olduğunu gösteren bir makale: http://java.sys-con.com/read/46241.htm