NativeDVB4Linux

0
mach
NativeDVB4Linux projesi, Linux dvb kernel fonksiyonlarına Java programlama dilinden ulaşılmasını sağlayan bir kütüphanedir.

Proje üzerinde çalışmalarımız sürmektedir.

Şu an için CVS'ye dosyalar upload yapıldı.

Browse için:
http://nativedvb4linux.cvs.sourceforge.net/nativedvb4linux/
Download için:
cvs -z3 -d:pserver:anonymous@nativedvb4linux.cvs.sourceforge.net:/cvsroot/nativedvb4linux co -P modulename

Projeye katkıda bulunmak isteyen arkadaşlarımız bizimle irtibat kurabilir.

Görüşler

0
Tarık
"... , Linux dvb kernel fonksiyonlarına Java programlama dilinden ulaşılmasını sağlayan ..."

C/C++ bitti, C ile gerçeklenmiş, byte code okuyup yazan bir dil ile kernel fonksiyonlarına müdehale... haybeye harcayacak, zaman çok sanırım, kolay gelsin...
0
mach
Bir hayalim vardı..

Dreambox cihazlar için geliştirilecek JRE'ler sayesinde Java programlama dili ile yazılmış dvb programları ve Java programları olsun ve ayrıca JNI(Java Native Interface) kodlarını çalıştıran bir JRE mümkün olabilir mi? (bkz. http://www.rtjcom.com/main.php?p=home -- JNI is not supported due to its complexity and runtime overhead.
A simple and fast native interface is provided instead)

Bir embedded sistemde JRE çalıştırabildikten ve JNI desteği de sağlanırsa uygulama geliştirmeyi tam olarak ne engelleyebilir?
0
auselen
java se'yi gui'den ayri calistirmak özellikle x86 tabanlı olmayan cihazlar için oldukça zordu hatırladığım kadarıyla. gui içinde X sistemi gerekiyor (dreambox~linux). kullanması ne kadar mantıklı ya da ne kadar kullanılabilir (feasible) o da ayrı bir soru.

benim tavsiyem; phoneME projesine göz atman. içinde sun'dan açık kaynak (gpl) java gerçekleştirimi mevcut (cldc ve cdc için). kni desteği var (jni'nin küçüğü). eğer gerçekten embedded cihazlarda java kullanmak istiyorsan gidilecek yolun bu olduğunu düşünüyorum.

java fx mobile (cdc üzerinde çalışacağı söyleniyor), lwuit (java me), Java odp (java me) gibi projelerle yeni çalışmalar yapmaya çalışan sun bluray gibi ortamlarda etkin olarak varolmak istiyor.

ben daha önce biraz phoneme ile çalışmıştım. böyle bir proje için gerçekten uygun olduğunu düşünüyorum. üstelik dünya çapında ya hali hazırda çalışan birileri vardır ya da böyle bir hayalde kendine birkaç arkadaş daha fazla bulabilirsin.
0
mach
Son olarak şunu söylebilirim:

Bir proje, oluşum gerçekleştirildiği zaman bir birey olarak buna eleştiri yönlü bakmanın projenin gelişimine engel olup olmayacağını düşünmeliyiz.

Arkadaş edinme ile hayal kurma arasındaki bağlantıyı da kurabilmiş değilim.

Eğer hayallerin senin arkadaşın değilse gerçekten arkadaşın mevcut değildir.
0
auselen
Benim yazdıklarımdan bunları çıkarmış olman benim hatam. Bir daha ki sefere daha dikkatli yazmaya çalışırım.
0
mach
Yazdığın yorumdan ve cevap olarak yazdığım yorum olarak yanlış anlaşılmaya sebep olduysam özür dilerim.
0
Tarık
Sorunda burda sevgili arkadaşım, "bir gömülü sistemde" jre çalışıyor iyi güzel, jni dediğin aparat da bir native pencere açıyor oda iyi güzel. Peki bana gömülü bir sistemde zaten kendisi platform independent-native olan bir arabirimle kernel fonksiyonlarına erişebilmenin mantığını anlatabilecek biri varmı?

Adı üstünde "bir gömülü sistemde" jre üzerinden jni çalıştırmak, ben gereğini ve nedenini anlamıyorum. Paket yelpazesi geniş, yeni teknoloji, ucuz teknoloji, yeniden tekerlek icad etmeyelim vs. vs.

Sorum aslında kendi içerisinde mach, kusura bakma. Sorun burda aslında bakış açılarımızdan kaynaklanıyor.

"Dreambox cihazlar için geliştirilecek JRE'ler sayesinde" demişsinya, olayımız burada ayrılıyor. Farklı katmanlardan baktığımız için anlaşamadık seninle. :)

Kolay gelsin.
0
Dite
Kernel fonksiyonlarına falan ulaştığı yok "dosya ya okuma yazma"'nın ötesininde bişi yapmıyor zaten...
0
mach
Dite,

Bu konuda bizi aydınlatırsan seviniriz.

"TCSETS exemplifies an ioctl on a serial port. The normal read and write calls on a serial port receive and send data bytes. An ioctl(fd,TCSETS,data) call, separate from such normal I/O, controls various driver options like handling of special characters, or the output signals on the port (such as the DTR signal)"

http://en.wikipedia.org/wiki/Ioctl#Implementations

sadece seri port için mi geçerli?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kendi JSF bileşenlerinizi yazın

Soulblighter

Daha önce FM'de yayınlanan bu haberde JSF ile ilgili makalelerden bahsedilmiş ve bir tane de Özelleştirilmiş JSF Oluşturma ile ilgili makaleden bahsedilmişti.

Buradaki ders ile nasıl kendi JSF bileşenlerinizi oluşturabileceğiniz örneklerle anlatılmış. Dersin hem HTML, hem de PDF sürümü mevcut. Yapılan örnekler ise adımlara göre ayrılmış ve ZIP formatında sıkıştıralarak konulmuş. JSF ile uğraşanların işine çok yaracağına inanıyorum.

Java Tekeline Hazır Mısınız?

realist

Java GPL lisanslandı diye sevinirken bakın neler oluyor:

Oracle BEA Systems'i 8.5 milyar dolara, Sun MySQL Inc.'i 1 milyar dolara satın almış.

Java Programcıları için QT Jambi

Sijiero

Trolltech şirketi C++ da olduğu gibi şimdi Java programcıları için de Qt Jambi'yi duyurdu. Qt'nin C++ için getirmiş olduğu kolaylıklarıJjava için de görebiliriz. Ayrıca aynı proje içinde hem C++ kodu hem de Java kodu kullanmamıza olanak sağlıyor..

Open source dağıtımı da bulunmakta.

Java ve Robot Kontrol - Ardabot

skorsky

Unreal Tournament üzerine kurulmuş olan USARSim robot simülasyon ortamında çalışan ilk robot kontrol programı olan Ardabot 1.1 sürümü ile kullanıma açılmıştır. Bu robot, DARPA Urban Challenge özel haritasında engel tanıma, 2D harita oluşturma ve otonom olarak yol alma özelliklerini taşımaktadır.

OpenJDK Yayınlandı

anonim

Sun sözünü tuttu. Java'nın 2007'nin ilk yarısında "GPL 2 + Classpath istisnası" lisansı ile yayınlanacağı duyurulmuştu. Java SE'nin derlenebilir kaynak paketi artık projenin adresi olan http://openjdk.java.net sitesinden indirilebiliyor. Sun'ın lisanslarına sahip olmadığı için kaynak kodunu açamadığı bazı kısımlar ise ikili paket olarak aynı siteden edinilebilir. Bu kısımların özgür yazılım camiasınca yeniden yazılması planlanıyor.