Kitap: Kurumsal Java Çıktı

0
malkocoglu_3
Servis tarafı Java çözümlerini örnekli ve uygulamalı olarak anlatan Kurumsal Java adlı kitabımız çıktı. Kitap tamamen JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazılmıştır. Kitabın içindekiler listesi buradadır.

Teknoloji çeşitliliği bakımından, servis tarafı bir uygulamanın ihtiyacı olacak her teknolojiyi içeriğe dahil etmeye gayret ettik. Performans iyileştirmeleri için teknikler, veri tabanlarının kurulumu, şema yönetimi, ilişkisel model tasarımı gibi konular kitapta mevcuttur. Tarif edilen programlama teknikleri bol örnek kodlarla desteklenmektedir.

Ayrıca nesnesel modelleme, proje idaresi gibi konular, kurumsal yazılımcıların ihtiyaçları ışığında kitabın içeriğine dahil edilmiştir. JMS, EJB, RMI tarif edilen ana teknolojiler arasındadır. Kurumsal programcılar için gerekli Unix bilgilerine ayrı bir bölüm ayırılmıştır.

Kitabımızın satışları bir süre sadece Internet ve Java Teknoloji Derneği'nden yapılacaktır.

Kitabın sektör için faydalı olacağını umuyoruz.

Görüşler

0
yilmaz
güzel bir kitaba benziyor. keşke örnek bir bölüm olsaydı. ordan bir fikir edinme şansımız olurdu.
zamanında türkçe java kitapları ile ilgili kötü anılarım oldu. boşa para vermek istemem.
0
FZ
Java ile bu aralar pek işim yok ve kitabı alıp okumadım ancak yazarı nerede ise 5 yıldır FM üyesi olan, buraya güzel ve özgün makaleler gönderen ve yorumları ile de katkıda bulunan değerli bir isim.

Kitap tanıtım/satış sayfasının sonundaki yardımcı kodlar bölümü güzel düşünülmüş, burada yer alan Emacs Paketleri, Modları ve Ayarları bence söz konusu kitabı diğer kitaplardan farklı kılan bir özellik.

Elbette alıp incelemeden yorum yazmak doğru değil ama ben olumlu önyargı ile yaklaşıyorum. Paranızın boşa gideceğini sanmam. Dilerim en kısa sürede J2EE ile uğraşan uzman arkadaşlarımız kitapla ilgili eleştirilerini bizimle paylaşırlar.
0
malkocoglu_3
3 ayri bolumun iceriklerini (kismen) KJ Internet sayfasindan yayinladik. Bir fikir edinme acisindan yararli olacagini umarim.
0
innaw
Eskiden takip eder miydiniz bilmiyorum ama bilgidata.com'un eski içeriği yazar için fazlasıyla referans sayılabilecek türden bence. yaptıkları yapacaklarının teminatı hesabı :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sıkı Dur Mono, Harmony Geliyor...

anonim

Flame yaratmak için söylemiyorum ama şu an için önemli projelerde kullanılabilecek özgür bir j2se veya j2ee gerçekleştirimi (implemantasyonu) ne yazikki yok. Var olan bazı özgür jvm ve derleyiciler gerçekten başarılı işler yapsada, henüz profesyonel anlamda tercih edilebilir durumda değiller.

Türkçe JAVA kitap projesi

binner3

Türkçe olarak da birşeyler hazırlanıyor ama böyle bir oluşuma destek verenler neredeyse yok gibi. Millet olarak birlik olup böyle büyük bir projeye imza atmaya ne dersiniz?

Java Masters Competition 2005 sonuçlandı

anonim

Son 3 yıldır Sun ve Siemens'in düzenlediği "Java Masters Competition 2005" sonuçlandı.

Birincilik ödülü Çin Feng Ben, Xi'an
İkincilik Ödülü Türkiye Emrah Budur
Üçüncülük ödülü Tayland Panuwat Jantharajit

www.javamasters.org

Robot programlayarak Java öğrenin

sundance

Robocode sayesinde artık oyun oynayarak Java öğrenmeniz mümkün.

Daha önce C-Bots ve P-Bots (bilin bakalım ne öğretiyorlar) programlarının yaptığını şimdi de Robocode Java için yapıyor. Dört beş tane basit komutla bir matrix üzerinde hareket edebilen, düşmanı bulup ona ateş edebilen robotları kontrol ettiğiniz bu program. Asıl programlama kısmı Düşman robotları nasıl bulup yokedeceğinizin algoritmasını sizin oluşturmanız.

Bütün Java destekleyen platformlarda çalışan Robocode, IBM Alphaworks`ün son zamanlarda bizi heyecanlandıran bir başka ürünü.

Red Hat JBoss'u satın alıyor

vst

Bugün Marc Fleury'nin yaptığı açıklamada, Red Hat ile JBoss'un imzaladığı anlaşmaya göre Red Hat'ın JBoss'u satın alacağı duyuruldu. Bu da gelecekte özgür kurumsal uygulamalarda biraz daha profesyonel(!) servis alabilmek anlamına geliyor. Umarız, büyük kuruluşların bilgi işlem uzmanlarının "Özgür yazılım kullanağız, ama karşımızda kurumsal muhatab yok ki!" gibi haklı serzenişlerini dindirir.


Açıklamanın tam metni | JBoss websitesindeki haber