Kitap: Kurumsal Java Çıktı

0
malkocoglu_3
Servis tarafı Java çözümlerini örnekli ve uygulamalı olarak anlatan Kurumsal Java adlı kitabımız çıktı. Kitap tamamen JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazılmıştır. Kitabın içindekiler listesi buradadır.

Teknoloji çeşitliliği bakımından, servis tarafı bir uygulamanın ihtiyacı olacak her teknolojiyi içeriğe dahil etmeye gayret ettik. Performans iyileştirmeleri için teknikler, veri tabanlarının kurulumu, şema yönetimi, ilişkisel model tasarımı gibi konular kitapta mevcuttur. Tarif edilen programlama teknikleri bol örnek kodlarla desteklenmektedir.

Ayrıca nesnesel modelleme, proje idaresi gibi konular, kurumsal yazılımcıların ihtiyaçları ışığında kitabın içeriğine dahil edilmiştir. JMS, EJB, RMI tarif edilen ana teknolojiler arasındadır. Kurumsal programcılar için gerekli Unix bilgilerine ayrı bir bölüm ayırılmıştır.

Kitabımızın satışları bir süre sadece Internet ve Java Teknoloji Derneği'nden yapılacaktır.

Kitabın sektör için faydalı olacağını umuyoruz.

Görüşler

0
yilmaz
güzel bir kitaba benziyor. keşke örnek bir bölüm olsaydı. ordan bir fikir edinme şansımız olurdu.
zamanında türkçe java kitapları ile ilgili kötü anılarım oldu. boşa para vermek istemem.
0
FZ
Java ile bu aralar pek işim yok ve kitabı alıp okumadım ancak yazarı nerede ise 5 yıldır FM üyesi olan, buraya güzel ve özgün makaleler gönderen ve yorumları ile de katkıda bulunan değerli bir isim.

Kitap tanıtım/satış sayfasının sonundaki yardımcı kodlar bölümü güzel düşünülmüş, burada yer alan Emacs Paketleri, Modları ve Ayarları bence söz konusu kitabı diğer kitaplardan farklı kılan bir özellik.

Elbette alıp incelemeden yorum yazmak doğru değil ama ben olumlu önyargı ile yaklaşıyorum. Paranızın boşa gideceğini sanmam. Dilerim en kısa sürede J2EE ile uğraşan uzman arkadaşlarımız kitapla ilgili eleştirilerini bizimle paylaşırlar.
0
malkocoglu_3
3 ayri bolumun iceriklerini (kismen) KJ Internet sayfasindan yayinladik. Bir fikir edinme acisindan yararli olacagini umarim.
0
innaw
Eskiden takip eder miydiniz bilmiyorum ama bilgidata.com'un eski içeriği yazar için fazlasıyla referans sayılabilecek türden bence. yaptıkları yapacaklarının teminatı hesabı :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenJDK Yayınlandı

anonim

Sun sözünü tuttu. Java'nın 2007'nin ilk yarısında "GPL 2 + Classpath istisnası" lisansı ile yayınlanacağı duyurulmuştu. Java SE'nin derlenebilir kaynak paketi artık projenin adresi olan http://openjdk.java.net sitesinden indirilebiliyor. Sun'ın lisanslarına sahip olmadığı için kaynak kodunu açamadığı bazı kısımlar ise ikili paket olarak aynı siteden edinilebilir. Bu kısımların özgür yazılım camiasınca yeniden yazılması planlanıyor.

PreciseJava: Java'da performansı arttırmanın yolları

Soulblighter

PreciseJava, "Nasıl daha optimize kodlar yazarım?" diyenler için bir güzel bir kaynak. Burada birçok Java teknolojisini kullanırken nasıl performansı arttırabileceğinizi örneklerle görebilirsiniz. Ayrıca sitede ücretsiz bir eKitap da yer alıyor.

ZGRViewer 0.5.0

FZ

graphviz yazılımının e-posta listesindeki bir duyuruya göre, ZGRViewer'ın 0.5.0 sürümü çıkmış.

ZGRViewer, Java ile geliştirilmiş 2.5 boyutlu bir çizge görüntüleyicidir ve Zoomable Visual Transformation Machine'i temel almaktadır. Özel olarak AT&T'nin GraphViz sistemindeki DOT dili ile tanımlanmış ve dot, neato, twopi gibi programlarla işlenmiş çizgeleri göstermek için kullanılmaktadır.

ZGRViewer büyük çizgelerle başa çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır ve ZUI (Zoomable User Interface) sayesinde çizge üzerinde kolayca gezinmeye izin vermektedir.

JSF ve Olay Yakalayıcılar

anonim

Bir süredir JSF olay yakalayıcılar (event listeners) ile ilgili aklıma takılan bir soru vardı. JSF gibi tamamen sunucu taraflı olduğu idda edilen bir teknolojide olay yakalama işlemi nasıl gerçekleşiyordu? Bu durum kullanıcı tarafın da javascript kullanımı gerektirir miydi? Eğer gerektiriyorsa o zaman nerde kaldı tamamen sunucu taraflı uygulama geliştirme konsepti?

Sonuç olarak bu soruya j2ee-tr listesinde Bora Güngören'in verdiği yanıtları derleyerek kısa bir bilgi notu oluşturdum. Faydalı olması dileğiyle...

SPOT

yilmaz

Sun Laboratuvarlarında geliştirilmekte olan SPOT projesi duyuruldu
SPOT ( Smart Programmable Object Technology) üzerinde JVM ( Java Virtual Machine J2ME CLDC 1.1 ) barındıran küçük elektronik devrelerden oluşuyor. JVM , Java ile bu devreler üzerinde kod yazmanızı sağlıyor.