Java Kitabı

0
anonim
"Java ve Yazılım Tasarımı" yayınlandı. Gerekli detaylara www.kodcu.com adresinden ulaşılabilir.

Peki ama bu kitabın farkı nedir ?

Bu eserde Java Programlama dili yazılım tasarımı konusuyla birlikte ele alınmıştır; hem JAVA dili öğretilmekte hem de bolca örnekler verilerek tasarım yapılması gösterilmektedir.
Java Progralama dili, nesneye yönelik, bir kere yaz her yerde çalıştır felsefesine dayanan, bellek kaçaklarına karşı çöp toplama sistemi (Garbage Collector) olan, güvenli, İnternet uygulamaları için elverişli (Applet, JSP, Servlet, Corba, RMI, EJB) bir tasarım aracıdır.

Herbiri birer vazgeçilmez olan EJB, Servlet, JSP, XML gibi teknolojiler, ancak, iyi bir JAVA temeliyle etkin kullanılabilmektedir. İyi bir temel olmadan bu teknolojilerden verimi şekilde yararlanılması olanaksızdır! Kitabın ana başlıkları aşağıdaki gibidir:

Java Nedir?
Java’da Program Denetimi ve Operatörler
Nesnelerin Başlangıç Durumu ve Temizlik
Paket Erişimleri
Sınıfların Tekrar Kullanılması
Polimorfizm
Arayüzler ve Dahili Sınıflar
Ayrıcalıklı Durumlar
Java’da Giriş/Çıkış İşlemleri
Java’da Yeni Giriş/Çıkış Özellikleri
Java’da İş Parçacıkları (Threads)
Nesneler İçin Torbalar
Java’da Ağ Programlama
Hata Yakalamanın Ötesi...

Görüşler

0
o_ozardic
Online olarak bulunabilecek diger Java Kitabı Turhan Coban'ın yazdigi kitap. Online sürümüne
Java Programlama Dili [www.programcilik.net] adresinden erişilebilir
0
turhancoban
Java programlama diline www.axtelsoft.com/turhan.coban adresinden erişebilirsiniz. www.programcilik.net çalışmıyor
saygılar,
Dr. M. Turhan Çoban (kitabın yazarı)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

¶napster 0.85 alpha

larweda

¶napster, (pinapster) aylarca bilgisayar dünyasının çalkalanmasına yol açan, Metallica'nın dava açmasıyla daha da ünlenmiş olan ünlü Napster istemcisinin Java sürümü. Browser üzerinden kullanılan kullanıcı arabirimi, klasik Windows Napster'ının kullanıcı arabirimine çok benziyor, ayrıca da klasik Napster'a göre birçok yararlı ekleme de yapılmış. Mesela dosyalara kalınan yerden devam etme (resuming) ve transfer sınırı koyma şansı getirilmiş.

Java Ruby el ele, beraber mutlu günlere

anonim

Daha önce Javacılar ile Rubyciler arasında birbirlerini hor görmelerin yaşandığı Fazlamesai'ye ilginç bir haber.

Haber Spring framework için bir hızlı prototip geliştirme projesi. Proje varolan Spring ve Hibernate iş mantığı ve nesnelerinizi kullanarak ve fazladan yeni bir şey öğrenmenize gerek kalmadan yeniden derleme ve konfigürasyon dosylarını değiştirme gibi prototip üretimi sırasında sizi yavaşlatan işlerden JRuby ile yazılmış bir kontrolcü kullanarak kurtulmanızı sağlıyor. Prototip sizi tatmin ettiği zaman tek yapmanız gereken, hiçbir değişiklik yapmadan JRuby kontrolörü çıkarıp yerine Java olanını eklemek. Proje 1000 satırdan daha az kodla yazılmış ve var olan projelerinize kolayca entegre edilebilir. Proje ile ilgili ayrıntılara buradan erişebilirsiniz.

JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

malkocoglu_2

Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).

Robot programlayarak Java öğrenin

sundance

Robocode sayesinde artık oyun oynayarak Java öğrenmeniz mümkün.

Daha önce C-Bots ve P-Bots (bilin bakalım ne öğretiyorlar) programlarının yaptığını şimdi de Robocode Java için yapıyor. Dört beş tane basit komutla bir matrix üzerinde hareket edebilen, düşmanı bulup ona ateş edebilen robotları kontrol ettiğiniz bu program. Asıl programlama kısmı Düşman robotları nasıl bulup yokedeceğinizin algoritmasını sizin oluşturmanız.

Bütün Java destekleyen platformlarda çalışan Robocode, IBM Alphaworks`ün son zamanlarda bizi heyecanlandıran bir başka ürünü.

Java'nın Hücresel Telefon sürümünde güvenlik açığı

Soulblighter

Polonya'lı bir güvenlik araçtırmacısı Java'nın hücresel telefonlar için olan sürümünde iki güvenlik açığı tespit etti. Açıklar gizli bilgilere ulaşılmasını ve telefonun kilitlenmesine neden oluyor.

Açığı tespit eden Adam Gowdiak, güvenlik açığına neden olan programın her telefondan çalışmadığını söyledi. Yaptığı testte ise bir Nokia 6310i hücresel telefonuna saldırı düzenledi. Yapılan saldırı testi dört saat sürdü.